ВМ-НВХ - част 56

• 36 164
  • 726
  •   1
Отговори
# 390
Тя проповедницата имаше един бан, след като ми писна и я докладвах за религиозно проповядване
Явно пак и е време
...

Мистик, аз готвя общо
После ако ще слагам ориз или картофи на моите, си отделям месото както е задушено с лук и чушки напр и си правя пюре от броколи, карфиол, целина, пащърнак или просто гарнитура от зелен фасул
Или ако е топло, правя салата или спагети от тиквички или каквото там ми хрумне

Или месо и зеленчуци на уок и отделно ориз за мъжете
Има хиляди варианти

# 391
  • Пловдив
Тя проповедницата имаше един бан, след като ми писна и я докладвах за религиозно проповядване
Явно пак и е време
...

Мистик, аз готвя общо
После ако ще слагам ориз или картофи на моите, си отделям месото както е задушено с лук и чушки напр и си правя пюре от броколи, карфиол, целина, пащърнак или просто гарнитура от зелен фасул
Или ако е топло, правя салата или спагети от тиквички или каквото там ми хрумне

Или месо и зеленчуци на уок и отделно ориз за мъжете
Има хиляди варианти

Peace  Дам...щото като прегледах и темата с рецептите ми се виждат като тези дето си готвя обикновенно Rolling Eyes Е,като махна картоф и ориз Simple Smile Но...много обичам тестено ...дори май повече от сладките неща Blush

# 392
Много ми се иска да си запазим уюта на темата Simple Smile
Преди време зяпах в един друг форум , вече и не си спомням кой беше...толкова злобнички и обиди нещица имаше . Това ни различава от останалите . Ако някой греши в нещо ( няма безгрешни Simple Smile винаги може да се стигне до истината .
Все пак , в този форум сме "ЗА" ВМ НВД ..И за да пишеш тук трябва ако не споделяш възгледите , поне да си прочел за какво става дума .

# 393
Снимката е от преди повече от две години.    Peace

не исках да бъда злобна
харесвам Катрин, защото обича вино и има готин мъж,
ни не е добър съветник за отслабване  Flutter  Peace

# 394
Момичета, моля ви да ми кажете какво да предприема с холестерола...Вчера го изследвах-общ-6,8, добър-1,76. Притеснява ме, защото преди 1 год. беше 4,5 и оттогава стремително нараства-август 5,8, декември 6,36, а добрият- 2,3, и сега това! И то при положение, че пия месеци наред Омега 3 с вит.Е на"Допелхерц". Има устойчива тенденция за повишаване на общия и намаляване на добрия. Лекарката ме посъветва единствено да ям по 2 ябълки на ден, но те пък ме притесняват заради кръвната захар. Тя е 5,2 на гладно (реф.3,03-6,38), което е сравнително добре, но съм с инсулинова резистентност и гледам да избягвам плодовете...Бихте ли ме посъветвали за някоя хранителна добавка, витамини или нещо друго подобно, което да ми помогне да спра растежа на холестерола, но и да е ок за инсулина и кръвната захар...Ям мазно, но не прекалявам, избягвам въглехидрати, с наднормено тегло съм и в постоянни усилия да сваля килограми...Много разчитам на вашите мнения.

# 395
Тони, и моето желание е същото. Нещо ми е много напрегнато тези дни покрай работата, а и други неща, и съм склонна да споря с хората като отдушник Embarassed Уж бях решила, че ще оставям всеки да мисли и пише каквито глупости му хрумнат, но дълго не издържам така Embarassed Затова се впускам да обяснявам. Но ясно се вижда, че всеки си има убеждения, градени понякога с години, а и често става въпрос, че хората намират сигурност в определени вярвания, напр. че "месоядните" са лоши хора, а вегетарианците са добри хора Rolling Eyes На друго място (в друг форум) прочетох мнение за "божията диета", която била на основата на зърнените храни и изключвала месото Rolling Eyes Вярващите в еволюцията (еволюционисти) проповядвали, че трябва да се яде месо. Но истински вярващите, т.е. тези, които вярват, че Бог е създал хората и няма еволюция (те се наричат креационисти), вярвали, че Бог едва по-късно е разрешил месото, но първоначалната "божия диета" била безмесна Shocked Такива работи. Трудно е да промениш убежденията на хората, когато са на основа религия. Поне ми се ще да не се вярва на глупости за пречистване, вредност на холестерола, вредност на месото и т.н. Но от спорове наистина смисъл няма Hug

А аз днес ще си хапна пак гулия със сиренце Sunglasses За утре пък е планирана агнешка главичка Embarassed За първи път през живота ще ми е това - да ям агнешка главичка. Но откакто разбрах колко били полезни мозъкът и очите и че точно агнешките главички се дават като пример за голяма полезност (в презентацията на Дениз Мингър), реших да се престраша Laughing Малко ще ми бъде трудно да изям очите, но ще гледам да се справя Sunglasses

# 396
Феичке,
единственото което бих те посъветвала е да прочетеш статиите за холестерола на Cioccolata .
Ще си отговориш на много въпроси .
И по - спокойно Simple Smile

Cioccolata , Herzen , милички....изобщо не визирам вас , нито някого конкретно .
просто ми се ще да си е хубаво тук...и да е приятно за всички . Толерантността е най - характерното за нашият форум .

# 397
Фея, кажи и другите стойности, напр. триглицеридите Hug Но тези, които си написала, не са лоши, не се притеснявай Hug ХДЛ 1,76 е доста добре. А стойността на общия холестерол няма почти никаква стойност като показател за риск. Нея направо няма смисъл да я гледаш. Гледай ХДЛ и триглицеридите най-вече.

Освен това стойностите варират Peace Според мен също е важно, че захарта ти е добре. А правила ли си ново обременяване с глюкоза?

# 398
Този път не са изследвани, през декември бяха добре, но като гледам как се влошава положението...Все пак общият е много над нормата, а добрият е намалял, струва ми се тревожно. Не знам какво да променя в храненето и какви добавки да си купя

# 399
За агнешките главички - като малка не исках да ям агнешко месо, пазеха ми само езика и мозъка - то друго интересно няма де - освен малко месце по "бузите". Иначе очите не ги обичам, но за майка ми и дядо ми са любим деликатес  Mr. Green

Фея, намерих нещо, което скоро пращах на един приятел по повод холестерола(писах ти и на лични):
Медът е доста дискутабилен продукт. За един млад, здрав човек, който спортува и има голям енергоразход меда може да е добър източник на бързи въглехидрати, но той е продукт с висок Гликемичен Индекс (ГИ). ГИ е показател, които оказва до каква степен, с каква скорост кръвната захар се вдига след консумацията на някакъв въглехидрат. Меда е сред продуктите с висок ГИ, някъде към 88, еталона е гликозата смята се за 100% и спрямо нея се аранжират другите въглехидрати. Какво става, когато консумираме въглехидрати с висок ГИ, т.е такива, които рязко, бързо вдигат кръвната захар? Бързият отговор на организма е отделяне на много голямо количество инсулин, за да може да падне тази кръвна захар. Това е стрес за организма, при който той рязко отделя инсулин и смъква кръвната захар бързо. Следва една реактивна хипопогликемия, т.е от меда пада кръвната захар. Появяват се симптомите на хипогликемия -треперене, изпотяване, страх, това са симптомите и на ниската кръвна захар. Най-тревожното е, че тази захар се превръща в мазнини, поради тази бърза обмяна. Меда води до много жестоко вдигане на мастите в кръвта, включително на лошия холестерол, на триглицеридите. Те запушват съдовете и водят до сърдечно-съдов и заболявания, атеросклероза, инсулти, инфаркти. И това не е всичко, високите мастни имат пръст в много, много други заболявания. В онкологията категорична връзка има високия холестерол с развитието на раково заболяване. Всеки тумор съдържа много повече холестерол, отколкото околните тъкани.

В такъв случай хората със сърдечно- съдови заболявания следва да прекратят консумацията на мед?

Категорично да. Казвам го от опита, които имам като лекар. Никога няма да забравя един случай, а той не е единичен, той е просто христоматиен. Мъж, около 60 годишен, дойде при мен за консултация и каза, че е почти веган, спортува редовно, слаб, стегнат. Сподели, че консумира по един буркан мед на 2-3 дена, за да поддържа сърцето си. Аз му предложих да направим една кръвна картина с биохимия и по-специално либиден статус, т.е мастите в кръвта. Човекът имаше холестерол 9, при норма до 5.2. Това е една скандална стойност, При един такъв холестерол, при едно такова съотношение в либидния статус една склерозата върви скоротечно. Т. е. този човек мислеше, че спазва много здравословен начин на живот, но се оказа, че при тоя холестерол нещата не вървят на добре. Предложих му да махнем меда, махнахме го за известно време и холестерола се нормализира. Това съм го квалифицирал много пъти в опита, особено при по-възрастни хора, където обмяната все пак се забавя. Тогава меда води до много жестоко вдигане на лошите, така да се каже, мазнини с всичките последици от това. Меда не бива да го възхваляваме, нито и да го отричаме напълно, въпрос на доза. За един млад човек не виждам лошо, но при един човек над 40 особено ако има хиподинамия ако не спортува редовно, се оказва, че меда може да има пагубни последствия. Аз по-скоро бих адмирирал продуктите като пчелен прашец, прополис те имат много сериозно здравословно тежест като добавки към здравословното хранене.

Последна редакция: ср, 13 мар 2013, 16:24 от fata_morgana

# 400
Фея, нормите са изкуствено занижени, за да се продават повече лекарства #2gunfire Аника Далквист много пъти е посочвала, че нормалната горна граница е 8.

# 401
Много съм склонна да го повярвам това, за съжаление с много лекарства е така.

# 402
Cioccolata ,
къде се намират агнешки главички ?
Едно време татко много обичаше , но май никой не споделяше трапезата му Simple Smile

# 403
  • София
Фея, нормите са изкуствено занижени, за да се продават повече лекарства #2gunfire Аника Далквист много пъти е посочвала, че нормалната горна граница е 8.

Само да добавя и за долните граници:
Цитат
According to most authorities, only total cholesterol levels below 160 mg/dL or 4.1 mmol/l are to be classified as "hypocholesterolemia"
In the setting of critical illness, low cholesterol levels are predictive of clinical deterioration

Излиза, че референтните граници би трябвало да са 4.1 - 8 mmol/l.

# 404
Фея - добрият холестерол ти е ОК, но общият ти е зле, според мен! Sad Дори и "нормата да е чак 8,0 - можеш да вземеш някои НЕ-лекарствени мерки за намаляване на общия холестерол: 1) Повечеко зелени зеленчуци; 2) намали пушенето и алкохола (ако практикуваш това); 3) Хапвай повечко тлъста риба (сьомга, херинга); 4) вкарай повече движение, спорт - поне бързо ходене по около 2 пъти по 10 мин на ден Wink

Успехи!  Peace

Общи условия

Активация на акаунт