ТУЕС - 3 тема През ТУЕС със страст минаваме и за супер работа се стягаме

• 43 382
  • 751
  •   1
Отговори
# 300
  • София
Не, не дават в 8ми клас първи срок, тъй като оценките не са от тяхното училище, поне аз така си го обяснявам. Втори срок вече има деца със стипендии.
Успех на всички кандидатстващи. Пожелавам ви много спокойствие и силен дух през следващите две/три седмици  Hug

# 301
  • София
Браво на "малките" програмисти   bouquet  bouquet

http://www.telerik-kids.com/home/kakvo-novo/2013/05 … sp;    

# 302
Хайдеее от днес май започва записването.Поправете ме ако бъркам. Simple Smile Трябва да си стягам документите.Само двете снимки ми остават и се надявам да ме приемат. Sunglasses Успех на всички!!!

# 303
  • София
GameSpy прав си  Hug Hug От днес започва приемането на документите.

Скрит текст:
Кандидатите подават документи в сградата на ТУЕС (София, кв. Младост 1, Окръжна болница) от 13 май до 29 май 2013 г., от 9 до 17 часа, само в работни дни.

Е щом само снимките ти остават, то е лесно. Ще стискаме палци  Peace Peace То и ВО предстои - вълнуващ месец е май  Mr. Green Mr. Green

# 304
  • Sofia
Успех на кандидатстващите!
Доколкото разбирам от текста стипендии се отпускат не само за успех (за които 8 клас няма право ),а и по социални причини....най-вероятно са такива тези за които знаеш,Наде.

# 305
  • София
Не, не беше така. Г-жата ни каза изрично, че имало три деца със стипендия за успех над 5.50. Да не би да е било по стара наредба, а сега през април да са решили друго. Иначе спомена и за тези социалните.

Хайде, ако има тук деца със стипендия - похвалете се. Иначе това изречение за 8мите класове направо ме разби.  Mr. Green

# 306
Е благодаря !  Embarassed Пожелавам успех на всички и дано да влезнем  Grinning

# 307
Успех на всички кандидатстващи!
Чакаме нови попълнения.
И повече мнения в темата. Че напоследък нещо замря Simple Smile

# 308
  • София
Ами явно ни е спокойно  Party Party
Но в петък е класното по английски - и тогава ще настане едно вълнение  Mr. Green

GameSpy подаде ли си документите вече. А иначе ние стискаме палци за всички, които тази година се пекат на огън  Sunglasses

# 309
Днес си взех снимките и утре ще съм ги подал вече   Mr. Green  Grinning

# 310
Ние вече се записахме. За ден и половина бяха записали 70 деца ooooh!. Сигурно до края ще станат 500.

# 311
  • София
Не вярвам да са повече от миналата година  Hug Hug И на мен ми се видя, 'че в началото се записват много, но има после и почивни дни и нещата пак стигат до традиционната бройка.

# 312
  bouquet
Здравейте, аз съм ученик от ТУЕС в девети клас. Следя темата доста активно, защото ми е интересно да видя какво мислят родителите за училището.
Не искам да звуча грубо, но смятам, че всички прекалявате. Че има учители, които са "по-така", вярно е - Босилка Динова и не само. И аз бях при нея миналата година, четворка за годината ми остави, както на по-голямата част хора. За сметка на това в момента най-слабата ми оценка по математика в девети клас изобщо е петицата. Но както и да е, това се дължи на страхотния преподавател, който имаме.
Нещо, което смятам, че и вие, и децата ви трябва да разберете е, че в това училище те трябва да се научат да се оправят сами. В периода на обучението в това училище ще има много учители, през които ще минат, ще има и много по-трудни дисциплини от математиката в осми клас. Човек се нагажда и трябва да свикне, че не всичко става както трябва или очаква да бъде.
Ама учителят не ги карал? Няма каране. Който иска да учи, ще учи, който не - не. Всеки има право на избор. Аз уча и за целия първи срок тази година имам само една петица. Не съм преписвал. Защо мен никой не ме прецака? Отсъствах цялата ПОСЛЕДНА СЕДМИЦА на първия срок, но въпреки това успях да се оправя с оценките. Но това е защото учителите знаят кой съм и знаят как се държа, знаят и на какво съм способен.
За въпроси с отсъствията наистина трябва да се говори с директорката, но като цяло ви съветвам да не търсите вината веднага в преподавателите и в училището. Както казва и един мой учител в момента, на жертвата винаги някой й е виновен, а на победителят - не.
Наблюдавам осмите класове всекидневно и не оставам с впечатление, че залягат над учебниците. Не искам и не мога да говоря за отделни индивиди, но когато човек се труди, в повечето случаи успява.
Колкото по-напред навлизате в специалните дисциплини, толкова по-малко ще ви карат насила да правите каквото и да е, ОСОБЕНО в софтуерните. В девети клас в началото ще ви подбутват да навлезете в програмирането, но след това по-голямата част от нещата ще си ги учат децата сами, а при въпроси и проблеми се пита учител. По хардуерните предмети е масова практика първо да се чете урока вкъщи, а след това да се доизяснява в час.
Не казвам, че ТУЕС няма проблеми. Наистина организацията много пъти е под всякаква критика, това мен също ме дразни. Наистина има учители, които си правят проблеми и образуват нерви. Но ви съветвам всички първо да потърсите проблема в себе си, а не в другите. С играене на компютъра и шляене по улицата досега никой не е успял, не смятам, че вие ще направите революция в това.
Благодаря за вниманието.

# 313
  • София
Днес ТУЕС са изпратили 12 клас. Дано им върви по вода от тук нататък  Hug Hug

Скрит текст:

# 314
  • София
Мдаа, жестока рокля!!!  Laughing  И прекрасен живот им пожелавам на 12токласниците.  Hug Praynig Peace

Стискайте палци днес за класното. Дано всички го направят успешно  Praynig

Общи условия

Активация на акаунт