ТУЕС - 3 тема През ТУЕС със страст минаваме и за супер работа се стягаме

 • 40 776
 • 751
 •   1
Отговори
 • София
 • Мнения: 4 349
ТЕХНОЛОГИЧНО УЧИЛИЩЕ ЕЛЕКТРОННИ СИСТЕМИ към Техническия университетНачалото - тема ТУЕСТема 2ТЕХНИЧЕСКИ УНИВЕРСИТЕТ


РИО – СОФИЯ, град             Пожелавам на всички деца да станат лидери, с всички горчивини, трудности, но и с много хубави моменти, споделени с всички нас.            

Последна редакция: ср, 20 фев 2013, 12:01 от Naddya

# 1
 • София
 • Мнения: 157
 Naddya  Hug Hug Правилно - да сменим темата  Grinning Peace

# 2
 • София
 • Мнения: 1 058
А аз ще продължа от миналата - Jord, съжалявам, че се е получило така при вас. Наистина трябва да говориш с директорките за това. Да му съставят план, по който да го изпитат, но все пак да има време и да се подготви. Не може да намаляват оценките на детето, защото е болно!!! Аз си мисля, че ще получиш разбиране. И разбира се, че има негативни страни, няма никога нещо, което да е само с хубави страни. Важното е да преобладават добрите, или поне добри за нас и нашите деца, страни!

Стискам много палци, за да се оправите, защото в крайна сметка това е най-важното сега.

# 3
 • София
 • Мнения: 4 349
Jord наистина е добре да говориш отрано с директоркатаи зам.-директорката по учебната част, за да могат да реагират до края на годината. Има достатъчно време. То си има нарматив за тези отсъствия и ако си се включва в него не трябва да търпи негативи от отрицателно отношение от страна на учителите.  Hug Hug

# 4
 • Мнения: 1
Jord наистина е добре да говориш отрано с директоркатаи зам.-директорката по учебната част, за да могат да реагират до края на годината. Има достатъчно време. То си има нарматив за тези отсъствия и ако си се включва в него не трябва да търпи негативи от отрицателно отношение от страна на учителите.  Hug Hug


# 5
 • София
 • Мнения: 4 349
Jord в нета пише, че всеки директор и съвет към училище сами определят броя на извинените отсъствия, които могат да имат децата. Срещнах цифрите 75 и 90 за други училища, но ТУЕС нямат на сайта правилника си качен. Поинтересувай се колко са за ТУЕС

# 6
 • София
 • Мнения: 157
Благодаря Ви, нашите са над 100, сигурно към 112 вече. За всичките има бележки, епикризи и т.н. И сега какво -с вирус и температура на изпит? Ще попитам като отида, просто довечера ще видя как им беше приемното време. Мисля, че Alleisha беше споменавала, че е имала същия проблем миналата година. На сайта на училището няма нищо по правилника на училището. Въпроса не е всъщност само в отсъствията, а изобщо в своеволията, които си позволяват някои учители, както и в лошата организация.

# 7
 • Мнения: 36
Привет на всички в новата тема. Jord и от мен съвет да говориш с директорите, ще се наредят нещата, важното е синът ти да оздравее. И аз съм на мнение, че нещо много куца в образованието в ТУЕС (с изключение на английския, но децата ни са при различни учители). Надявам се, поне по специалните предмети през следващите години да не е така. Но според мен и общите предмети са важни, а мнението ми засега е или че не се преподава качествено по някои предмети, или не се оценява реално по други. В края на срока се появиха оценки в бележника, за които сина ми няма никакъв спомен да е изпитван или нещо подобно. Поста ми стана доста дълъг, а имам още много какво да кажа. Явно ще трябва в скоро време пак да се съберем на пица.

# 8
 • София
 • Мнения: 157
Radostina74, привет  Grinning Знам, че и други мислят така, затова Ви предложих да отидем заедно, или да го опишем в писмо проблема, не знам и аз. Не е въпроса само в конкретния случай със сина ми. Просто ми се струва, че не е съвсем това, което се надявахме и много искахме, нали?

# 9
 • на терасата
 • Мнения: 654
Здравейте, от известно време ви чета и последните публикации силно ме тревожат. Синът ми ще кандидатства там, много иска да учи в ТУЕС. Но това, което споделяте, никак не ме радва. Моля, продължавайте да споделяте, защото вие сте най-ценния ми източник на информация относно това училище. Учителката по математика ли е най-големия кошмар там? Босилка Димова, струва ми се. Тя ли преподава на 8-мите класове всяка година? Ако можете да дадете повече информация за това какви предмети и колко задълбочено се учат в 8 клас в ТУЕС. Разбрах, че специалните започват в 9 клас, така ли е? Много ви благодаря   bouquet

# 10
 • Мнения: 1
Много интересно какво научавате за това прехвалено училище от децата си.
знаете ли като не го  коментирате, как се изучава английски - през интернет (според Директорката им така е правилно) и на самоподготовка -думите са отзад на учебника; научете си неправилните глаголи и т.н.
Ако питате мен като родител НЕ разрешавайте на децата си да си губят времето с тази маниащина ТУЕС, в което втрия срок дори един час по информационни технологии не е проведен

# 11
 • София
 • Мнения: 1 058
poi, не знам защо втори път влизаш и говориш негативно за това училище! Ученик ли си? Родител? В качеството на какъв изразяваш мнението си? Всеки от нас е споделил кой е, какъв е, и изразява мнението си като такъв. Моля те, преди да продължиш с негативните си изказвания, дай някаква основа!

Никой не е хвалил това училище, общо взето и ние като тръгвахме към него не намерих кой знае колко положителни мнения, но за кое училище ги има? Освен 91во, а то е езикова гимназия, и нашите деца (тези, които са избрали да учат занаят, ако мога така да се изразя), всъщност са много по-различно насочени. Разбира се, че има негативи в това училище, но нали затова пишем тук, затова споделяме и обръщаме внимание на директорките, и т.н.

Английския се учи в 4 класа, от 4 различни преподаватели, по 4 различни начина! Не можем да правим обобщение. На мен лично най-ми хареса начина, който е избрала госпожата на Б клас.
Информационни технологии - от днес имаме нов преподавател, още не съм чула отзивите за него.

Jord, може би наистина е хубаво да си спретнем една срещичка, да обсъдим ситуацията  Hug

# 12
 • София
 • Мнения: 4 349
Наистина и днес не са имали информационни технологии.  newsm78 newsm78 Учителят от първия срок бил напуснал или нещо подобно, а другия не бил дошъл още. И затова нямат часове.

А за изучаването на английски с думите отзад на учебника и аз нещо скърцам със зъби. В учебника най-отзад са написани думите от урока само с едно значение и то на български. А по този начин учене на език не става. Никой международен сертификат не зачита бг значенията на думите. ОСмен това в часовете почти нищо не учат - пишели думите на дъската или ги четяли последователно. Е това определено не е начин да се учи език, който ще им трябва като водата и хляба.

По мат - наистина жената си има собствени правила и който не ги спазва има по-ниска оценка. Те децата май изобщо не магат да й влязат в крачката, но това е .....


И аз съм за една среща и обсъждане

# 13
 • Мнения: 1
Ако е  важно родител съм на ученик в осми "б" клас. И ми е много интересно колко ви харесва г-жа Вакарелова - може би защото първия срок в петък например нито веднъж не са си про вели всичките часове по английски. Или ви харесва неправилното й произношение и на английски да не споменавам използването на думичката на литературен български "хич"в имейл до учениците й.

# 14

Общи условия

Активация на акаунт