ТУЕС - 3 тема През ТУЕС със страст минаваме и за супер работа се стягаме

• 43 771
  • 751
  •   1
Отговори
# 465
  • София
От таблицата с общото класиране можеш да видиш, че минималния бал на първо класиране за СП е бил 43.570. Но това не означава, че това е бил минималния бал за записване, т.е. може някои от тези с високите оценки изобщо да не са се записали

Да, да, точно това имам предвид. В момента знам поне за 5 деца с високи оценки, които няма да се запишат в ТУЕС. Били са там "за всеки случай", нормално.
Питах за минималния бал на реално приети в тази паралелка.

И моята (с бал за ТУЕС 47,391) няма да се записва там. Като й гледам списъка с желанията, първо място СМГ с немски, второ - НПМГ Мат/Инф. с немски, трето ТУЕС и т.н.) При пълна шестица на изпита по мат. в НПМГ, и да не я приемат по първо желание, второто й е сигурно.
Както писах преди, аз не се бъркам, тя си решава.

# 466
От таблицата с общото класиране можеш да видиш, че минималния бал на първо класиране за СП е бил 43.570. Но това не означава, че това е бил минималния бал за записване, т.е. може някои от тези с високите оценки изобщо да не са се записали

Да, да, точно това имам предвид. В момента знам поне за 5 деца с високи оценки, които няма да се запишат в ТУЕС. Били са там "за всеки случай", нормално.
Питах за минималния бал на реално приети в тази паралелка.

И моята (с бал за ТУЕС 47,391) няма да се записва там. Като й гледам списъка с желанията, първо място СМГ с немски, второ - НПМГ Мат/Инф. с немски, трето ТУЕС и т.н.) При пълна шестица на изпита по мат. в НПМГ, и да не я приемат по първо желание, второто й е сигурно.
Както писах преди, аз не се бъркам, тя си решава.

Вие сте супер с тези резултати, а и тя чудесно си ги е подредила. Освен тозва заслужено има право за избор на най-доброто.

Всички тези въпроси, малко или много, нямат значение за начина на подредба на желанията. Сметки , статистики и т.н. няма да променят и класирането, ама някак сваля малко напрежението и споделя емоциите със себеподобни Laughing

# 467
  • София
Наистина напрежението е голямо, особено когато си "на ръба". Искрено ви подкрепяме и напълно разбираме притесненията. И ние миналата година много се колебаехме - как да подредим желанията. ТУЕС си беше желание на детето, а аз го подкрепих и не съжжалявам, поне за сега. Така че просто изтъкнете пред децата преимуществата и недостатъците, доколкото са ви известни, и ги оставете те сами да решат какво искат. Защото в крайна сметка те ще учат, а ние само ще разписваме отличните оценки в бележниците  Mr. Green Mr. Green

# 468
  • София
Надя, извинявай, ако досаждам, но помниш ли какъв беше минималния бал за СМ(П) Wink миналата година?
Със сигурност беше около 41. Синът ми с 41.68 беше приет на второ красиране, но не се записа там. Руски се учи от 10-ти клас. Гледайки програмите в началото на годината го видях това, както и че до 11 клас учат еднакви предмети. Тоест СП си учат електротехника, измервания, схемотехника и т.н. Или бъркам?
Класното по български е минало. Аз мога да започвам със стискането на палци вече...

# 469
  • I want it all and I want it now.
prokibar Честито.

Разгледайте и новата паралелка в НПМГ ще е съставена само от отличници и усилено изучаване на компютри. Имаше постове от преподаватели в темата за 7 клас.

# 470
  • София
.......................... схемотехника и т.н. Или бъркам?
.............................

Преди малко се рових в темата "Подсъзнанието може всичко" и под нейно въздействие го прочетох като сМехотехника  Mr. Green Mr. Green

А класното по БЕЛ наистина мина и май това беше последния напън за тази година. Остава само "леки" изпитвания за дооформяне на успеха.  Crazy

# 471
  • София
Мдаа, приключихме и това важно нещо. Остава да видим как сме се представили  newsm78
Успех желая на кандидатстващите. Опитах се да намеря списък от миналата година с приетите и с техния бал, но не успях. Явно съм го изтрила. Помня със сигурност, че поне 10на деца от приетите в СП не се записаха в ТУЕС и останалите деца се качиха нагоре в класацията. Успех желая на всички и скоро да ви видим записани!!!!!

# 472
  • София
Надя  Grinning Grinning Ако учеха смехотехника, всички щяха да са отличници. Едва ли някой щеше да остане на поправка, като по математика например. Където се заформя цифрата 50 желаещи да се явят.... Някой, който си е вършил работата през годината, ще има леки упражнения за дооформяне, друг, който е мислил за всичко, но не и за учене, ще има още доста напъни си мисля аз. Морето ми изглежда толкова далечно ,като че ли на Луната са го преместили.

# 473
  • София
50 Shocked Shocked или 5   "желаещи" да се явят на поправка по математика???   Thinking Thinking 50 са клес и две трети, не може да е толкова трагично състоянието  Naughty Naughty

# 474
Лелее, какви са тези поправителни по математика newsm78 #Crazy Нали децата са влезнали с изпит по тоя предмет?
За мен основен недостатък на ТУЕС е, че са малко часовете по математика, но нещата явно са сериозни. Споделете моля как върви обучението в тази насока.

# 475
  • София
Ми то, честно казано, много се изговори в тази посока. И по въпроса дали трябва да се говори тук или не също много се говори. Понеже ние сме реално поставени пред въпроса дали ще завършим годината по много причини, едната само от които са отсъствията по болест - та го питам напоследък често и той ми каза съвсем спокойно и като нещо напълно естествено, че госпожата по математика е казала, че ще остави 50 души на поправителен. Няма да коментирам -само така, за спорта, ми е чудно, дали предварително е определена бройката или ... Шегувам се, но не ми е до шега. Иначе синът ми след всичките класирания и отсявания беше първи по бал в неговата паралелка. Това, разбира се, няма значение сега. Мъчно ми е само за това, че им убиха някак си желанието... Спирам, защото не знам дали е редно и дали не ви отегчавам.

# 476
  • София
Ми то, честно казано, много се изговори в тази посока. И по въпроса дали трябва да се говори тук или не също много се говори. Понеже ние сме реално поставени пред въпроса дали ще завършим годината по много причини, едната само от които са отсъствията по болест - та го питам напоследък често и той ми каза съвсем спокойно и като нещо напълно естествено, че госпожата по математика е казала, че ще остави 50 души на поправителен. Няма да коментирам -само така, за спорта, ми е чудно, дали предварително е определена бройката или ... Шегувам се, но не ми е до шега. Иначе синът ми след всичките класирания и отсявания беше първи по бал в неговата паралелка. Това, разбира се, няма значение сега. Мъчно ми е само за това, че им убиха някак си желанието... Спирам, защото не знам дали е редно и дали не ви отегчавам.

С какво са им убили желанието.
Ние се притесняваме дали ще ни стигне бала, за да се класира младежа в ТУЕС. Но ако някой ще убива желанието на децата...., за какво е всичко тогава?

# 477
Чакайте, чакайте.
Аз в първия момент помислих, че 50 деца ще искат да си повишат оценките. Вие говорите за толкова заплашени от поправителен #Crazy #Crazy #Crazy
Няма как проблемът да е в децата, в такъв случай.
Какво се случва ?

# 478
  • София
Вижте, не съм точно аз критерий сигурно да давам мнения за училището. То си е добро, това го знам със сигурност. Има учители с определени навици и убеждения за начина на преподаване и изпитване и те трябва да се прескочат някак си. Децата бяха влезли много в ритъм с ученето миналата година, знаете и Вашите са така, искаше ми се това натрупано темпо, желание и амбиция да се развие и продължи. А се получи малко обратното. Но съм сигурна, че проблемът си е и наш. Надявам се, да преминат тази трудна възраст, да им дойде акъла в главите, да разберат, че всичко зависи от тях и никой вече няма да ги гони да учат.... Такива ми ти работи, а с вас ще се видим на по пица, ако кажете и ще разказваме, стига да се престрашите да дойдете в нашата група на бесните туесарски мами. Пък ако дойдат и деветокласните, че и по -заслужилите, охоо, супер.

# 479
  • на терасата
Цяла година четох темата и разбрах всичко за учителката по математика на 8-мите класове. Бях предупредена за нея от друго, независимо място, че оставя на поправителен и пише двойки за "Добър ден". Синът ми е с голям шанс да го приемат в ТУЕС и чета темата много внимателно. Не зная какво да мисля и как да го насочвам. Той самият е наясно, защото сам издири информация в нета за тази госпожа. Имаме избор за училища, оценките са добри и много ще мислим какво точно да изберем.

Jord, Пожелавам успешно завършване на учебната година!

Последна редакция: пт, 07 юни 2013, 17:51 от рак-щрак

Общи условия

Активация на акаунт