Отговори
# 525

Аз точно този курс съм записала Mr. Green

tuitito, на последната снимка вече всичко си личи. Ама при вас като са две, явно кашата е по-голяма кое кое  Mr. Green

Kikito86, моите болки ниско долу са все по-рядко, да не кажа че отшумяха.

Amazing, имаш скорошна и няма да ти правят пак- спокойно. На мен също не са ми вземали въпреки, че не помня кога ми беше последната.

Аз също се будя нощес, но ми е лошо, въртя се, ходя до тоалетна и едва заспивам после. Добре, че не съм на работа и се наспивам до 10/11 часа. Уж след една седмица ще ми свършат неразположенията - да видим, защото никак не ми се вярва. А ми писна да лежа на дивана и да съм като парцал и с постоянни стомашни неразположения и болки.

Надявам се поне скоро да се оправи времето и с малко слънчице да си повдигна настроението. Mr. Green

# 526
Благодаря ви за отговорите момичета  Hug
Успокоих се, защото не ми се иска да ме бъркат за цитонамазка.

# 527
  • София
Цитонамазка не съм правила а и док не е искал newsm78 Сигурно ,защото след операцията такава доза АБ изписа ,че и да е имало нещо не е оцеляло Joy
Нинка всичко ти ли ще приготвяш?! Помощници няма ли , да се пазиш Hug

Цитонамазката няма нищо общо с микробиологията, тя следи дали няма изменения на клетките във влагалището, така че ако не си правила в близката 1 година цитонамазка трябва да се направи.

По принцип не се прави цитонамазка ако са ти взимали проба до 1 г назад, така че който е правил няма да му взимат. При мен бях правила точно 1 г преди да забременея, затова настоях да дам, както и микробиология.

# 528
И аз знам, че цитонамазка се прави всяка година. При мен се случи така, че последно ми е взимата миналия януари или февруари, не помня. Моята лекарка се почуди, но засега не ми е пуснала цитонамзка.

За лаптопа също щях да взема отношения - и моят се е сраснал с мен, така че го приемам за част от собствената си тежест и въобще не ми прави впечатление. Мисля, че не би трябвало да е проблем, особено за човек, който е привикнал да го разнася постоянно (той моят в момента едва ли има и килограм, но миналата бременост си изкарах с един 5кг-мов кютук).

# 529
Аз точно този курс съм записала Mr. Green
О, значи може и да се засечем, аз още обмислям обаче Simple Smile

Момичета, по съвсем различен повод четох една статия, от която ми попадна следната информация за бебешкото олио:

"На какво дължи “вълшебното” си действие: има като основна съставка течен парафин.
Рaraffinum liquidum (течният парафин) реално не е производен на петрола, по-скоро е негова “фракция”, на практика е петрол. Законно ли е да се използва в бебешки продукти? Разбира се! Законовата вратичка е следната: течният парафин се смята за канцерогенен поради това, че е замърсен (с други химикали), но ако производителят твърди, че неговият течен парафин е чист, то може да го влага в козметиката. Прави го, защото е евтин и не се разваля. В продуктите ролята му е на кондиционер, разтворител, емолиент.
Тъй като е логично, че няма как да добави влага в кожата, единственото хидратиращо свойство, което би могъл да има е да ограничи изпаряването на водата от повърхността на кожата, парафинът “хидратира”, образувайки бариера между епидермиса и въздуха. Тази бариера обаче е неестествена, съставена е от молекули, различни от тези на хидролипидния слой на кожата (сместа от мазнини и вода върху епидермиса, което представлява натуралната хидратация). Дишането на кожата е затруднено, микробите върху епидермиса се оказват в “капан” под парафина, и причиняват раздразнения, особено върху по-чувствителните кожи. Някои бебета страдат от истински “петролен дерматит”.
Ето ги съставките INCI на популярното бебешко олио на Johnson: paraffinum liquidum (течен парафин като основна съставка), isopropyl palmitate (втори емолиент за желаната гъстота), parfum PPT1397 (синтетичен парфюм)."

Аз лично никога не съм ги харесвала, а сега имам още по-голяма причина да не ги харесвам.

# 530
Би било хубаво да се засечем  Mr. Green
Едната от лекторките ми е приятелка. Възгледите й за гледане на дете съвпадат с моите и това е една от основните причини да се включа в курса (не, че и без курс няма да ми ги обясни), а и ми се иска да се запозная с още хора с нашето мислене.

Това за олиото въобще не ме очудва. Всички козметики са на този принцип. Имах щастието да работя със заводските спецификации на някои от известните марки и от тогава съм намалила химикалите и козметиките у нас драстично.

# 531
Мамчета, много често ми се ходи до тоалетна да пишкам. През ноща по 3 пъти ставам. Имам чувството, че много ми се пика, а като отида пикам, но не толкова. Но въпроста ми е друг, понеже усещам едни бодежи в корема, вие усещате ли ги?  Thinking

# 532
Благодаря ви за отговорите момичета  Hug
Успокоих се, защото не ми се иска да ме бъркат за цитонамазка.

И аз се разминах, но като изживяване микробиологията си е съвсем същото. Да не говорим че сега като са ми малко по-подути външните органи, ми беше ужасно вкарването на спекулума и чак лекарката ме съжали колко се стискам през цялото време от дискомфорт.

# 533
Мацки,аз да ви питам нещо.Алкохол абсолютно никакъв не пия от както видях двете чертички,ама снощи ми се допи червено винце и така и не посмях да си пийна,аз не че съм пиячка де,повече от около 50 грама не мога да изпия,Та,мисълта ми е някоя от вас пийвала ли е.

# 534
Енит-ка , по мое мнение си пийни с кеф , ама домашно и не повече от малка чашка Simple Smile Сестра ми си пийваше почти всяка вечер и се чувстваше супер. Едно на ръка дига кръвното леко, спомага за метаболизма и е готино да разпуснеш.  thumbsup

# 535
Аз също знам, че червеното вино в малки дози не е вредно, както и бирата. Но не трябва да се прекалява Simple Smile

# 536
здравейте момичета   bouquet
много сте изписали  Wink цял ден ви изчитам  Laughing
ени-тка, аз съм пила винце,няма проблем можеш да си пийваш по малко вино и бира .въпроса е да не се пие твърд алкохол(ракия,водка и т.н.)
при мен няма нищо ново не знам как ще издържа до 21.03 за следващия преглед.аз се събуждам вечер между 3 и 5 адски гладна и след това няма заспиванееее ужас като кукувица съм ММ само ми се смее #2gunfire
ааа щях да забравя всички ми казват ,че ще имам мома защото съм растяла на дупе  hahaha само док. нищо не ми каза  Whistling
приятен ден  Peace

# 537
Здравейте момичета,
време е и аз да се разпиша, че съм писала само 1-2 пъти в първите теми,та може като нова да ме броите Simple Smile. Вече съм в 12-та седмица. Направих ФМ, всичко е наред с бебока. Нищо ново нямам да ви кажа. Обичайните заподозрени - гадене (вече 4-ри седмици), дискомфорт и мързел. Много теми сте минали, поизчерпали сте ги, така че ще се включвам по-нататък по новите. На дневен ред са ми две неща - да си намеря подходящ йога курс и и да понауча нещо повече за Боуен терапията. В София много лесно мога да се ориентирам къде да отида на йога, но тук, в Германия ми е малко по-сложно. Обаче съм решена да започна след седмица-две, за да избегна после болежките в гърба, които имах с предишната си бременност.По последния въпрос с виното, аз не съм от крайните личности, а и от алкохолите обичам само червено вино и бира, обаче смятам да се въздържа в този период. В краен случай бих пийнала някоя безалкохолна биричка. Хубав ден ви желая    bouquet

# 538
Мацки,аз да ви питам нещо.Алкохол абсолютно никакъв не пия от както видях двете чертички,ама снощи ми се допи червено винце и така и не посмях да си пийна,аз не че съм пиячка де,повече от около 50 грама не мога да изпия,Та,мисълта ми е някоя от вас пийвала ли е.

Аз също не мисля, че има проблем по-малко да се пийва Peace Аз лично обожавах винцето и всяка вечер преди да забременея си пийвахме, от как разбрах спрях, поради факта, че ми се гади от него. Но на РД си позволих малка чашка, но бяло вино. Мисля, че в тези количеста и рядко,няма проблеми Hug
tuitito Благодаря ти мила, че ме мислиш, но реално в клучбето всичко там си правят,  в детската градина ММ ще носи, и реално на деня на РД мама ще е тук и помага, а за неделя ММ мн ми помага, та ще имам помощ  Laughing И в тази връзка с готвене и седенето в кухнята да ви похваля ММ какъв ми е сладур и кавалер и абе златен ми е:) на 5.03 имаме 10г от как сме се запознали и той по този повод ми купи бар стол за в кухнята за да може мое величество като прекарва време в кухнята да му е удобно и да се връткам само до плотовете  Laughing

# 539
Аз си пийвам от време на време по една чаша бира . С първата бременност дори бира не смеех да пия , въпреки че страшно много ми се пиеше . Виното ми идва тежко сега  Rolling Eyes
За маслата , които не са естествени е точно така съдържат вещества които само правят кожата мазна , но не я хидратират. Това са така наречените базисни масла , като вазелина , който е изцяло petroleum jelly. За това и моят избор за мен или бебе би бил чисто растително масло при нужда . Не е задължително бебето постоянно да се омазнява  след баня , кожата в повечето случаи сама си се омазнява . А и хубавата кожа като цяло се определя много повече от това какво приемаме вътрешно спрямо външните третирания.

Общи условия

Активация на акаунт