Априлки 2013 - тема 19

• 29 107
  • 733
  •   1
Отговори
# 75
А, явно. Аз съм била в заблуда.  Simple Smile

# 76
Дамммм...

# 77
beginner_mamma, според мен, люлка, ще я използваш по-дълго време и после по-лесно ще я продадеш. В продавалника е пълно с шезлонги, а хубави люлки почти не се намират.
Аз нямам против да се декларират и доходите на мъжа, за живеещите без брак, като нас.
Всъщност много искам ясни, точни правила и закони в тази държава, и да се следи за спазването им, да има яки глоби, да видим после ще лъжат ли.

# 78
При деклариране на доходите има значение дали си женен или не, но не и дали детето е признато.

Обаче за детска градина се дават някакви точки допълнително, ако детето НЕ е признато от бащата. Женени и на семейни начала са равнопоставени. Поне с такова впечатление съм останала след като един колега разказваше как детето не се класира за детска градина и тъй като чакаше второ се чудеше дали: "да му провали живота от малко, като го признае"  Joy

# 79
Оу, не ми напомняй за детските градини и ясли, че от сега ми се реве.  Laughing

# 80
Аз сега се заговорих с мъжа ми за това,как е тук с омъжени,неомъжени и се оказва,че и тук ,ако нямаш брак за много неща е по-добре........ Crossing Arms Взех да му викам :"Що не каза бе, да не подписваме?!" И той  Rolling Eyes, много съм била романтична!!  Mr. Green Mr. Green Mr. Green

# 81
Благодаря за отговорите!
Спомням си като бях малка ходих с майка ми да подава документи в социалните (тя е сам родител и се скъсваше от работа). Тя живее в района на каменица Пловдив, ама сметнаха, че всички от тази страна н булеварда трябва д ходят в циганската махала, на опашки  циганите. Беше ад. Сега и аз трябва да ходя там или да сменям постоянен адрес. На опашката тогава циганка взимаше детски за 15-16годишната си дъщеря, а дъщерята за бебето си. Нещо майка се беше ядосала, опашките бяха по 2 часа чакане, защото циганките не можеха да напишат името си на бланките дето се вика. А охраната каза на майка ми: "Да не сте раждала, като не ви устройва"...
Аз не смятам, че трябва да декларирам дохода на мъжа ми, (не ми е  мъж) той си плаща пенсионни и здравни в друга държава, а си харчи парите тук.
Ама ще видим. аз лично смятам пенсионни осигуровки никога да не внасям.

# 82
Ама ще видим. аз лично смятам пенсионни осигуровки никога да не внасям.
И как ще стане това?

# 83
beginner_mamma ние си взехме дървена кошара,за постоянно.А тази(платнената),ще ползвам за на вън или за пътуване.Тя ще ни е подарък от колежките ми  Party
Аз сим за шезлонг,а като поотрасне тогава люлка,но от по-голямите Peace

# 84
Алекс, мерси за темата! Записала съм те за дни на отворените врати за 12 март във Вита (беше казала, че имаш интерес)!

Да се похваля и аз! За първи път записахме тонове (32 г.с. по календар) - идеални. Аз не усещам много-много ритници, но на тоновете си показва, че ритка нормално Simple Smile (проблемът си е в мен, не в бебето Simple Smile) 2300 грама - по ехограф термин 6 април, по календар 19-ти април. Позиция надолу с главата, гръбчето от ляво. Успокоих се да ми държи две седмици напред до следващия преглед Simple Smile)

# 85
ada_smiles
Предвид начина ми на работа, никога няма да събера достатъчно стаж. за това ми е все тая, накрая пенсията пак ще ми е минимална. понеже съм студентка от сега ми остават още 40 години да трупам стаж. Все ми е тая на колко ще ме осигуряват.
Въобще не знам какво ще става за напред. предвид, че ЕС отряза огромна част от бюджета в моята сфера, следващите 3 -4 години ще са тегави и няма да има много работа.
Сега най-важно е да си изгледам детето.
Ама всеки си има право на мнение.

Да се върнем на бебчетата. Тази вечер има силни болки като на цикъл. Ама до сутринта всичко се успокои. Thinking

# 86
beginner_mamma

ние вземам дървено креватче на колелца за спане в къщи и за да може нощно време да го дотъркулвам до нашето легло и да не ми се налага да ставам по 100 пъти, а да е до мен.

За из път смятаме да купим такава от платмасовите сглобяеми кошарки + това моите родители живеят в провинцията и като им ходим на гости ще си ходим с тая сглобяемата кошара.

# 87
Мами,

харесала съм си някои неща от mothercare ама както можете да предположите в БГ са в пъти по-скъпи отколкото в техния сайт в Англия.

Някой има ли идея как мога да ги поръчам от Англия и да ми ги доставят в БГ? Сигурно има измислена вече някаква схема за пазаруване и от mothercare, какато има за sportsdirect  и т.н.

# 88
  • София
Алекс, мерси за темата! Записала съм те за дни на отворените врати за 12 март във Вита (беше казала, че имаш интерес)!

Да се похваля и аз! За първи път записахме тонове (32 г.с. по календар) - идеални. Аз не усещам много-много ритници, но на тоновете си показва, че ритка нормално Simple Smile (проблемът си е в мен, не в бебето Simple Smile) 2300 грама - по ехограф термин 6 април, по календар 19-ти април. Позиция надолу с главата, гръбчето от ляво. Успокоих се да ми държи две седмици напред до следващия преглед Simple Smile)

Алексиана,

Мерси Simple Smile Разбира се ще дойда и ще ми е приятно да се запознаем. Надявам се до тогава да няма изненади. Сега ще си го сложа като напомняне на тел-а, че с тая бременност много започнах да забравям.

# 89
  • София
Мами,

харесала съм си някои неща от mothercare ама както можете да предположите в БГ са в пъти по-скъпи отколкото в техния сайт в Англия.

Някой има ли идея как мога да ги поръчам от Англия и да ми ги доставят в БГ? Сигурно има измислена вече някаква схема за пазаруване и от mothercare, какато има за sportsdirect  и т.н.

Светлана,

Можеш да ползваш фирма превозвач, която да ти ги достави до БГ. Ето ти една, за която Мира беше писала - http://www.uktobg.com/Prices.aspx

Общи условия

Активация на акаунт