Проблем с наеметали

• 5 247
  • 54
  •   1
Отговори
# 15
Подкрепям. Действай бързо,сменяй патрона и си влизай в имота. Нека да има и свидетели. Успех!

# 16
консултирай се с адвокат, нека той прочете договора и каже какви действия да предприемеш. Ще си спестиш много проблеми.

# 17
  • София
Два пъти изпадам в същата ситуация. Първи път - 2000 лв, втори път само 1000 лв. Подплатена бях и с договор, с условия, нотариално заверени и....нищо. Поех си разходите им. Направих и консултация с адвокат. Съветът беше да не се занимавам, защото в близките 2-3 години ще си ходим по съдилища, а ефект нула.  Никой не защитава наемодателя за съжаление.  Сега съм по недоверчива и категорична и всеки месец изисквам бележки за платени сметки. Това е начина.  На теб успех!

# 18
  • Ямбол
И другия път прехвърли и сметките на тяхно име. После няма поне ти да ги плащаш. Те си им остават длъжници.

# 19
  • София
И другия път прехвърли и сметките на тяхно име. После няма поне ти да ги плащаш. Те си им остават длъжници.
Да, но когато искаш да си върнем абонм.номера, не ти се разрешава, докато не са изчистени всички сметки. Минах и по този път.

# 20
  • при късмета
Да, но когато искаш да си върнем абонм.номера, не ти се разрешава, докато не са изчистени всички сметки. Минах и по този път.

Точно така е, плюс тяхното съгласие и благоволение да ти ги върнат.
 Изчезнат ли, ще плащаш чужд ток и ако има някакъв проблем след години, трябва да ги търсиш, че да се оправиш с енергото.
Никога не се прехвърля партида на наематели.НИКОГА

# 21
Да, знам за прехвърлянето на партиди, че не е ок точно по изброените вече причини  Simple Smile

Момичета, благодаря ви и специално благодаря на Jul, която се свърза с мен на лични и ми помогна с професионален съвет. Още днес ще подготвя всичко, а в понеделник ще го пусна в ход.

Прекрасен уикенд ви пожелавам   bouquet

П.П. Вероятно трябва да помоля да заключат темата или...? Не знам, как се процедира в такъв случай  Blush

# 22
Според мен сменяш ключалката която си е твоя, с друга, която си е реално погледнато също твоя. Описвате с един нотариус техните вещи и им пращаш нотариална покана да си ги приберат в едикакъв си срок, в противен случай не носиш отговорност за тях

# 23

Няма такъв филм Naughty За да си оправдава разходите една фирма, трябва да са нейно име, как иначе. А относно наемите - лесно се доказва, когато не са платени, защото от 2 години, заедно с наема, наемателят е длъжен да превежда и дължимия данък на наемодателя. Ако това не е правено, наемателят подлежи на жестоки глоби. Вече ги няма годишните данъчни декларации за наемите.

# 24
  • при късмета
Оправдават си разходите по имота, на основание договора в който пише адреса. Само пишман счетоводител не знае как става това. Имам имот който давам под наем, все на фирми и досега все са си оправдавали разходите без да им прехвърлям партиди. Само на сегашните наематели първата счетоводителка се беше запънала да прехвърлям партиди, че иначе неставало, смениха счетоводителката. А за данъците е така.И декларации още има.

Последна редакция: вт, 26 фев 2013, 11:44 от мама-коко

# 25
Най- добре би било ако успеете да ги накарате да подпишат Запис на заповед без право на протест. Така бихте си спестили всички нерви от тичането по адвокати и съдилища. Въпросът е дали ще успеете да ги накарате да подпишат. Един довод във ваша полза би бил да им кажете, че ако не подпишат запис на заповед, ще се наложи да се обърнете към съд, който ще отсъди във ваша полза и следователно сумата, която ще трябва да платят накрая няма да е само предявената по иска сума, а към нея ще се добавят и разходите по делото, лихвите и хонорарите на адвоката и др. Задължително документа да е Запис на заповед без право на протестУспех.   bouquet

# 26

Няма такъв филм Naughty За да си оправдава разходите една фирма, трябва да са нейно име, как иначе. А относно наемите - лесно се доказва, когато не са платени, защото от 2 години, заедно с наема, наемателят е длъжен да превежда и дължимия данък на наемодателя. Ако това не е правено, наемателят подлежи на жестоки глоби. Вече ги няма годишните данъчни декларации за наемите.
Да и аз това щях да питам ?И още в договора реалната цена на наема ли сте вписали или  по ниска цена ?Наема как е вписан , че се дава в брой /на ръка / ли или по банков път ?
Наемодателката , разписвали ли сте се до момента на някакъв документ при плащането на наема ?
Благодаря за отговора ?

# 27
Пък аз си мислех, че "наеметали" са наематели, които слушат
хеви метъл прекалено силно...

# 28
Към кого е тази забележка ?
Едва ли е от незнаене как се пише наемател . Tired
Забележката ти беше ни в клин ни в ръкав. ooooh!

# 29

Мамасита, благодаря за забележката  Hug
Не е умишлено  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт