Отговори
# 165
Чела съм за пюретата Ганчев доста статии  Rolling Eyes но честно казано, не вярвам на всичко което се пише в нета...Дадох пюре на Ганчев на малкия и му хареса даже търсеше още...А тези на Хип им се мръщи и изхвърлям по цели бурканчета, пробвани само веднъж  Tired

# 166
  • До морето
Ами то всеки нормален човек би предпочел подправена и овкусена храна, отколкото едно безвкусно пюре, но идеята е, че не се препоръчва сол и захар поне до годинката.

М/у другото това на аватара ти ли си? Много ми приличаш на фолк певицата Преслава в началото на кариерата й  Wink

# 167
Какво значение имат статиите, съвсем достатъчно е да се прочете съдържанието на пюретата,  да разбере всеки нормален човек, че това не са пюрета за бебета, а за деца над годинката (евентуално). И да, след като си го научила да яде сол, захар и куп други неподходящи неща, много ясно, че тепърва няма да иска неовкусените, т.е. това което трябва. Но както сме разисквали нееднократно - всеки има глава на раенете си, инфо има навсякъде, човек, ако има желание чете, информира се и прави най-доброто за детето си. Като няма желеание... е, няма и това е  Simple Smile

Самимами, много странно с тая захар, сигурна съм, че по принцип в никое от тези плодови на Хип няма... много е кофти това производство извън Германия, защото плащаме цена като за Хип, а не получаваш дефакто Хип, а нещо си унгарско, или полско... много ме е яд така  Crossing Arms Защо Хип се съгласяват на такива радикални и важни различия, не е редно.

# 168
Белверде, то и тя продава, ама ако ти опиша как ще паднеш. Тя винаги си носи с нея една дамска чанта(огромна) и допълнително една найлонова, пълна с боклуци ooooh! Та с тия двете чанти, като дамската и е на рамото под мишницата, а в дугата ръка задължително е ФАСА и като дойде някой на масата го гледа само , да не кажа,ч е съм я виждала как се обръща и с гръб към клиента  doh Хич не я бива, ако не е свекъра и 100 лева няма да изкара за периода в който продава!!!
Принцеске, то и при нас беше така, сплотяваше ни с нейните безумни глупости, но на ММ нещо  му прещтрака и изведнъж се обърна с/у мене. Много пъти ми е казвал, че не иска да ми говори неща с които знае, че ме наранява, но вика, че нещо от вътре го подтиквало и после много съжалявал за казаното  Tired За сега, "уж" нещата се нормализираха, но аз няма да се успокоя докато не се махнем от тук. Да е на далече, да не я вижда и чува, че да не му говори глупости и да го настройва с/у мен.
Айееее стига с тая, не си заслужава! Скоро всичко ще е история!!!

Хахахаха Анди ми заспа седнал  Joy hahaha Joy hahaha Joy А Гогата се гледа в едно огледало и се смее сам на себе си  hahaha Joy hahaha Joy hahaha Joy

# 169
По повод съдържанието на пюретата на Хип, в банановото пюре има концентриран лимонов сок. Май само ябълката им е чиста  ooooh!

# 170
  • Обетованата земя

Диди 24, наистина не съм те прочела  Hug За сметка на това снощи те сънувах- обади ми се по телефона да ми кажеш, че Матеа са я приели на ясла и си много щастлива, защото така ще можеш да помагаш на Иво да се научи да чете  Joy
hahaha Опасен сън  Laughing Аз пък снощи по едно време като ми се причува, че някой вика Мамооооо, и ха да ставам към стаята на Иво, пак се вслушвам и една котка на улицата мечи едно жално Маууууууу, Мауууууу  hahaha Викам си вече се побърках!  ooooh!
 Днес пък се замислих, че всеки ден е първи за децата ни, например днес им е първият 25ти февруари  Laughing Луда работа  Mr. Green А в събота гледах с Миглена Ангелова Терминал, и много верни неща казаха гостите й, накараха ме да се замисля. Говореха, че децата ни не ни принадлежат, нищо че ние сме ги създали-те са отделни личности и трябва да им помагаме в пътят който са избрали да извървят, но не й да им го избираме. Трябва да мислим за тях като за много скъпи гости, защото не са с нас цял живот. Гост беше Ирина, на Иван жената, по принцип не ме кефи особено, но и друг път съм засичала по списания мненията й за отглеждането на децат и много съм съгласна с нея.  Grinning
 Малката много се мъчи с това трудно акане, днес й е 5ти ден на напъване, всеки ден пуска по една-две малки барабошки и само се напъва, дали да й дам ДУфалак или ще се оправи от самосебе си? Днес й е трети ден на круша, пък... Thinking
Ди, много е сладък малкия  Hug
 Гунди,, ама Вик на 4ри ли ще става, пораснало момчето  Flutter И наистина ти е одрал кожата, както и малката.  Grinning
Хриси, аз по принцип в нашия ориз слагам и пащърнак понякога, според мен си ходи.  Peace
Фери, опасна е баба ти.  Wink И моята баба беше много модерна и съвременна жена, страшно готина, но я загубих преди 4 години.  Sad Често си мисля за нея...
Екзо, представих си свекърва ти с чантата под мишница и фаса  hahaha Ама на тебе сигурно не ти е смешно, дано скоро се махнете от там.  Hug
Ооо, лимонов сок има във да не кажа почти всички пюрета, ползват го за консервант явно.

# 171
didi24, то може и да си ходи, ама се оказа, че пюретата с пащърнак са ми свършили  Tired Та "яде" чиста оризова каша. Беше потресен, само дето изхабих толкова кърма. Но здраве да е, друг път ще я бъркам с пащърнак  Hug

# 172
Здравейте, момичета.

Признавам си, че не съм ви чела скоро - нали бях в сесия и съм с около 2 теми назад, а аз не мога да чета диагонално - всеки пост е важен, защото с него някой е искал да каже нещо Simple Smile

Аз малко да помрънкам в скрит текст, да не натоварвам някой, ако не му се чете:
Скрит текст:
На мен ми е сдухано и нервно последните седмици, защото нашето захранване върви меко казано катастрофално. Малката не иска и не иска да яде. Реве ми се вече - какво ли не пробвах - различни храни, даване на храната преди, след ядене, между яденетата, преди след сън, в средата на будуването, различни часови дизпазони, различни гъстоти на пюретата, различни лъжички смених и все едно и също - плюе, прави бррр и пюрето хвърчи навсякъде.. А иначе когато ние се храним с ММ се опитва по всякакъв начин да ни докопа храната. Интуицията ми подсказва, че и още храни да опитвам пак ще е същия ефекта. Да не говорим, че едно "хранене" продължава между 30 мин и час и.. ако успее да изяде 2 лъжички е чудо. Аз се изнервям, малката се изнервя и баща й включих в целия цирк - ефект нула.
Уплаших се да не стане злоядо детето и с ММ решихме да пробваме ЗВБ или ПЗ. Той е повече за педагогическото, а аз за воденото от бебето, та май ще е то. И както всичко ми беше спокойно около това захранване и сега съм в паника едва ли не - почнах да чета и.. всичко ми е едно мътно.. Аз, която обичам всичко да ми е ясно структурирано сега съм в пълно невидение какво да правя  Confused

Освен това малката е в някакво предрахитно състояние и това го мисля... На педиатърката не знам доколко мога да разчитам - тя нищо не ми каза, но по въпросите й се досетих - питаше ни точно за признаците на рахит (които тя има всичките начални), а накрая й увеличи витамин Д-то..

От притеснения не мога дори да се зарадвам на прогреса, който детенцето ми показва в развитието си..
Благодаря на тези, които са ме изчели  Hug А аз като ви настигна ще се включа по-адекватно Simple Smile

Последна редакция: пн, 25 фев 2013, 12:41 от Михи

# 173
  • До морето
Диди, и аз я гледах Миглена Ангелова- беше интересна дискусията за отглеждането на децата. А за Ирина, ми не мога да я харесам тази жена. Личи си, че е прочела няколко книги и е заучила разни фрази, много ми е изкуствена и престорена! Тя е бивша съфорумка, може да прочетеш мнеията й и да видиш за какво става въпрос..... А това изказване- миналата година като се залюбиха с Иван и си зарязаха семействата, на въпрос не се ли обвинява, заради децата тя отговори, че децата й щели да присъстват в животай най-много 20 години и не смятала да се жертва заради тях. На мен това ми два твърде грубо. Сега малко го е омекотила и префасонирала и това със скъпите гости звучи далеч по- добре  Wink

А това за лимоновия сок, че го има почти навсякъде означава, че е ок, така ли  newsm78

Михи, пробва ли да направиш пауза? Спри за 2-3-4 дни и пробвай пак. Аз направих така с кашата, Сами отказа да я яде когато пробва зеленчуково пюре и аз я спрях за цяла седмица. Вече 2 дни ядем и имаме успех. За предрахитното състояние, не разбрах имате ли или ти си мислиш, че имате  Hug

# 174
  • Обетованата земя
Михи, не се сдухвай, в началото е по-трудно и не всички бебета зяпат като гарджета. Стискам палци да става все по-добре и по-добре.  Hug Какво си въвела дотук?
Сами, с какво име е писала тук? Ами аз не го гледах задълбочено да си призная, че плетохме мартеници с Иво и се разсейвах, ама може би тогава ме кефят фразите, които е заучила Wink Иначе ми е антипатична като човек. А за лимоновия сок, незнам дали е ок, но сигурно са няколко капки, едва ли е проблем.  Thinking Аз засега предлагам само домашно приготвено.  Grinning

# 175
Добър ден  Hug Hug
Екзо, така е, права си.. тя мойта не е толкова лоша като че ли  Mr. Green просто е страхотен егоист и оттам идва всичко  Whistling Whistling а за твойта  #Cussing out
Никой не ми честити мамосването, големи сте гаднярки  Crossing Arms Mr. Green Mr. Green
Биби, Ани има бебенце на 4 месеца и й откриват левкемия дни преди да роди и сега и трябват 150 000 евро за транспантация на стволови клетки  Hug
Вг1, сори, че се е обринал малкия  Hug Анди му се зачервява чат-пат, ама то одеалото и ако много време е седял с пелената, че те тия не търпят много време да се седи с пишано  Hug Блонди, имам клипче на Анди как се мъчи да пълзи и дига гъза, ама пак е по гол гъз и викам айде ще ви го спестя  Joy Joy
Гунди, Вик си е едно бонбонче  Heart Eyes Heart Eyes

# 176
Самимами и пауза пробвах - в началото си виках то е нормално, децата не харесват картоф. Спрях, направих 2 дена пауза, пробвах с тиквата - същата работа. Пак пауза, накрая викам дай да пробвам пащърнак - все едно и също. А за рахита - явно лекарката ми така си мисли, макар да не ми каза - аз й казах, че Ангелина се поти много докато суче и докато спи и тя почна да ми задава въпроси и накрая ни увеличи витамин Д-то. Аз после като се поразрових видях, че точно за признаците на рахит ме е питала.
Диди не мога да кажа, че съм въвела нещо - пробвах я с картоф, тиква и пащърнак, но нищо не искаше - още като види лъжицата и почва да върти глава, а ако й я поднеса към устата и прави брр, а ако успея да я излъжа да й я пъхна плюе всичко. По 1-2 лъжички хапнато общо от даден зеленчук не го броя въведен Sad Имам основание да мисля, че и с другото ще е така - тя с лъжица дори и чиста кърма не иска вече  Confused

# 177
  • София
Михи, не се изнервяй и да се притесняваш и тормози така. Сега ти е по-напрегнато и заради сесията предполагам. Давай си вит. Д и дано не е рахит. И на Ивка и бяха казали така за Велито. За захранването, какво да ти кажа, аз захранвам от 20 дни, но никога не сме яли повече от 50-60гр и аз съм пробвала какво ли не ooooh!  Confused ще видя сега, ако кашите и плодовете ги хареса повече Praynig
Тралала, и аз съм на същото мнение, естествено че му харесва повече, защото е доста по-овкусено, но не е подходящо и полезно Confused
Екзо, ужас, все едно описваш някой леля от ромски произход на улична търговия ooooh!
Диди, аз давах 3 дни Дуфалак, но не мисля, че ни подейства Confused Ти ако искаш пробвай, дано стане Flutter
Хриси, аз имам хъски и по принцип Блонди е права за своенравния му характер, за движението, което му е необходимо (мин, 7км на ден трябва да бяга), прави щуротии като не му обръщаш внимание, но пък е толкова умно куче, много разбира, чудесен приятел и пазач е и е много дейно, само чака да му възложиш някаква задача (по възможностите му разбира се), дори ние като имаме работа в градината, като прекопаваме или нещо друго, то идва и започва да прави същото - с лапи де, не с лопата Laughing, умираме от смях с него, или пък ако почистваме от разни коренища, сухи пръчки и то идва и лапа нещо и почва да дърпа hahaha А за външния вид и на мен най-много ми харесва, все пак затова си взехме такова, тези сини очи Heart Eyes
Бюти, вярно бе, хем прочетох ooooh! Честито, как те е зарадвал Панди Heart Eyes

# 178
  • Обетованата земя
Оо, Михи, хич не се притеснявай, вие сте съвсем в началото. Тя и Теа не е от най-ентусиазираните в яденето, ама не се притеснявам. Даже никога не е проявявала интерес към нашата храна, а батко й от 4ти месец се облизваше. Крушата я прие най-добре, защото е сладка, сигурно и вие ще имате по-голям успех с плодовете. Определено им трябва време за да свикнат.  Peace За рахита не се тревожи, педиатърката щеше да ти каже ако има нещо притеснително, засега явно е достатъчно увеличение на капките. Колко капки даваш?
Бюти, много сте напреднали с уменията през уикенда, браво!  Hug
Белверде, ще поизчакам още малко, и може да пробвам. Че следват ябълка и ориз, все запичащи. Търся си чисто пюре от синя слива, имаше страхотни преди , много мънички бурканчета, на Гербер май бяха, но чух че са ги спряли от производство. Бяха на Иво течния шоколад.  Mr. Green

# 179
Михи, за доста от изключително кърмените деца това поведение в началото на захранването е съвсем нормално и често срещано. Продължавай всеки ден да предлагаш по лъжичка от нещо, едва-две и стига толкова. Вземи оризова каша или плодовов пюре, остави зеленчуците. Ще видиш, че след около месец ще има голяма промяна.   chef

А за рахита - не се притеснявай и за това, не е рахит, само може би вероятност за такъв, като увеличиш вит Д много бързо ще с еоправят нещата.  Hug

Белверде, миличка моя, дано не си се засегнала за хъскито, вярно, че имахте, много съм несъобразителна  Embarassed  Heart Eyes А вие гледате ли го вкъщи или си е само на двора? Щях да те питам, как чистиш къщата, в смисъл как я поддържаш чиста? Особено акто е топло и се излиза на двора, адски бързо се цапа тук долу, направо  Tired абсурд е малката да може да лежи и да пълзи на пода, какво ще я правя като дойде този момент, изобщо не знам. Лятото можех да командировам кучето с къщичка на двора, не е проблем, но Криско си излиза за люлката, ние също - кафенце, цигарка (за който пуши), ББК, пак ще се цапа, много неприятно, ама не мога да съм всеки ден с прахосмукачаката парцала...  Crossing Arms

Диди, изчакай още малко крушката да подейства, щом все пак изкарва по мъничко, скоро трябва да се отпуши  Hug

Ха ха, много як течен шоколад си е имал Иво  Joy Joy Joy

Блонди, не ти честитих, щото не е съзнателно, не откачайте, моля  Joy

Малко лимонов сок в пюретата не е проблем, като вит С за консерват, ок си е, особено пред някое Е на негово място  Crazy Отделен е въпросът, че Хип нямат пюре само с банани, поне немския Хип, де  Laughing

Божкееее, че ни бъркаха в началото с Бюти, разбирам, ама сама себе си да объркам с нея... не съм читава и аз  Joy

Общи условия

Активация на акаунт