Голямата тема за малките масла - 6

• 74 456
  • 735
  •   1
Отговори
# 90
  • Варна
някой който е пазарил от Зоя.бг или от други места ,където маслата са по 15-20 лв, може ли да даде отзиви дали има големи разлики с тия по аптеките където са 5-6 лв ?

# 91
  • GYM
някой който е пазарил от Зоя.бг или от други места ,където маслата са по 15-20 лв, може ли да даде отзиви дали има големи разлики с тия по аптеките където са 5-6 лв ?
Огромна разлика има Peace Купувала съм кокосово масло от Зоя, купувала съм и от аптека на Икаров. Това на зоя ми излезе 25лв с доставката, грубо, това на Икаров не помня колко беше. Но за тези пори получих 500 гр. екстра върджин, био кокосово масло, с което съм готвила - уникално вкусно е и без притеснение съм мазала детето и себе си. Вкус, аромат -  от 10 от 10 Peace Това на Икаров хвърлих след първата проба - миришеше ми на нещо неприятно и пластмасово Rolling Eyes За други масла не знам, последно време поръчвам от ибей Peace

# 92
  • Варна
 по-соро питах за други марки,Икаров и аз не ги харесвам,те са даже 2лв.

# 93
# 94
здравейте!!! може ли да ви попитам или някой да ми разясни има ли разлика между етерични и ароматни масла и каква е тя? питам защото в новия вестник на Кауфланд има рецепти с ароматерапия за отслабване ( макар че не разбрах много точно как да я приложа) та след като прочетох рецептите, влязох в Гугъл и написах отслабване с ароматерапия и ми излезе това  http://www.otslabvam.com/n-%D0%9E%D1%82%D1%81%D0%BB%D0%B0%D0%B1% … D0%B5%29-348.html , и се пообърках, моля ви ако някой е по запознат, да ми помогни, благодаря предварително  Hug

# 95
Ароматните масла са смес между основно (базово) масло и етерично/етерични масла.
Етеричните са чисти и концентрирани.
Много хора не правят разлика и наричат етеричните масла ароматни. Simple Smile

# 96
Ароматните масла са смес между основно (базово) масло и етерично/етерични масла.
Етеричните са чисти и концентрирани.
Много хора не правят разлика и наричат етеричните масла ароматни. Simple Smile

точно за това пиша, защото и аз знам че има разлика но на практика за отслабване не знам как да ги ползвам Blush

# 97
Не съм използвала масла с такава цел и не бих се ангажирала със съвети (макар да съм чела това-онова), защото не съм специалист в тази област и вместо да помогна, мога сериозно да навредя. Peace

Има доста материали из Нет-а, потърси. Hug
http://styx.bg/index.php?page=articles&arid=31
http://joshealthcorner.blogspot.com/2011/02/add-essential-oils-t … -weight-loss.html

# 98
Не съм използвала масла с такава цел и не бих се ангажирала със съвети (макар да съм чела това-онова), защото не съм специалист в тази област и вместо да помогна, мога сериозно да навредя. Peace

Има доста материали из Нет-а, потърси. Hug
http://styx.bg/index.php?page=articles&arid=31
http://joshealthcorner.blogspot.com/2011/02/add-essential-oils-t … -weight-loss.html

blagodarq ti milichka   bouquet, no ot parviq link koito si mi pratila ne moga da razbera kak tochno da si gi priloja, az sashtiq go publikuvah Simple Smile

# 99
Цитат
Как да използваме етеричните масла? Методите за приложение са многообразни, но ето някои от тях:

Втриване на масла по време на масаж. Етеричните масла са много действени против целулит.
Добавяне на качествени етерични масла във водата при вана. Ваната с етерични масла ще изглади вашата кожа, ще й върне тонуса и ще добави блясък.
Инхалации с етерични масла. Действието на етеричните масла върху носоглътката дава невероятен ефект: започващото простудно заболяване изчезва, изчистват се горните дихателни пътища и белите дробове.
Арома-лампа (изпарител) и аромамедальон.
Вътрешен прием. Спазвайте мерките за безопасност – етеричните масла са високо концентрирани субстанции, чиято сила повечето хора подценяват. Започнете от една капка на ден, никога не приемайте масла в чисти вид (само с емулгатор – лъжичка мед, сладко, бучка захар, къшей хляб) и след прием пийте много течности. Идеален вариант за вътрешен прием на етерични масла е като добавка при готвене – в сосове, месни, рибни и зеленчукови ястия.

# 100
  • Русе
Мун, знаеш ли нещо повече за инхалациите? Как да ги правя? Имам евкалипт и две сополиви деца.

# 101
Ели, за знаенето знам, но лекарите не препоръчват инхалации да се правят с друго, освен с физиологичен разтвор. Rolling Eyes Евкалиптовото масло не се препоръчва за деца под 12 години.

Инхалациите: 3 капки евкалиптово масло на 6 ч.ч. вода, два до максимум 4 пъти в денонощие. Но това е за възрастни, имай го предвид.
За хрема са подходящи и лавандулово масло, ментово масло, масло от чаено дърво, масло от розмарин...

# 102
  • Русе
Ами тогава да сложа по 1 к. розмарин и евкалипт на 7 чаши  newsm78

# 103
Защо не сложиш капка-две розмарин и физиологичен разтвор към водата за инхалации?
Можеш да сложиш евкалиптовото масло в съд с вода на котлона, да се изпарява в стаята за известно време. Thinking

# 104
  • Русе
Ами и аз така мислех. Във вода, на котлона и те да са наоколо, не върху тенджерата.

Общи условия

Активация на акаунт