Голямата тема за малките масла - 6

• 72 769
  • 735
  •   1
Отговори
# 285
Ще ти го покажа с код, за да видиш как трябва да изглежда, след като натиснеш този бутон:
Код:
[spoiler]скритият текст тук[/spoiler]
ще се получи това:
Скрит текст:
скритият текст тук

# 286
  • Бургас
Мерси момичета  Hug Аз ги търся в аптеки и козметични магазини   Rolling Eyes

# 287
Sunny kiss, ще пробвам.
Жожоба - Козметично средство за грижа на всеки тип кожа, възпалена, лющеща се, проблемна кожа, пъпки, обриви, напукване, малки травми, сух дерматит, грижа за устните, особено сухи, загрубели от вятъра, напукани, грижа за кожата след бръснене, след слънчеви бани и водни процедури, за омекотяване на загрубели участъци на дланите, лактите, ходилата, келоидни белези, профилактика и отстраняване на стрии след  бременност или след промяна в телесната маса, целулит, екзема, псориазис, невродермит, грижи за всеки тип коса, особено боядисвана, суха и чуплива.
Скрит текст:
Използва се в чист вид, или с прибавяне на 1-5% към друго растително масло, за обогатяване на козметични средства (10-15% масло жожоба в крем, лосион и 5-10% в шампоан и балсам), а също като основа за разтваряне на етерични масла за масаж, маска, апликация, намазване. За ежедневна грижа за кожата: непосредствено след бръснене, водна процедура или слънчева баня се намазва кожата с чисто масло жожоба или в смес с други растителни масла (авокадо, бадемово) или към 1-2 супени лъжици основа се прибавя по 1 к. етерично масло портокал и лимон. При бръчки около очите: в чист вид или в смес с масло авокадо (1:1); като основа: към 1-2 супени лъжици масло жожоба по 1-2 к. етерично масло мента, фенхел – за намазване 1-2 пъти дневно; При суха, възпалена, лющеща се кожа: по аналогичен начин или под формата на маска и апликации – към 1-2 супени лъжици основа по 1-2 к. масло портокал. При увяхнала, сбръчкана, старееща кожа: към 1-2 супени лъжици масло жожоба се прибавят 1-2 к. етерично масло пачули. Използва се по гореописания начин. При проблемна кожа: към 1-2 супени лъжици масло жожоба се прибавят по 1-2 к. етерично масло от лавандула и от чайно дърво. Нанася се върху проблемните участъци на кожата или се прави апликация за 15-20 минути 1-2 пъти дневно. При загуба на еластичността на кожата,
белези и стрии (разтягане на кожата): намазват се проблемните участъци на кожата с масло жожоба или в смес с други растителни масла, или с добавяне към 1-2 чаени лъжички основа по 1-2 к. масло розмарин и по 1-2 к. масло лавандула и мента. Тази смес се втрива в засегнатите участъци на кожата. За предотвратяване на стрии: на 2 супени лъжици основа се добавят по 1-2 к. етерично масло лимон и портокал – за масаж на проблемните участъци на кожата. За омекотяване на уплътнени кожни участъци: в чист вид или в смес с други растителни масла, или към 1-2 чаени лъжички основа се добавят 4-5 к. етерично масло чайно дърво – за масаж или апликации. При целулит: в чист вид или добавяне към 1-2 супени лъжици основа по 2-3 к. етерично масло индрише, хвойна, портокал, лимон и фенхел или лавандула, пачули, розмарин – за дълбок масаж на проблемните кожни участъци. Грижи за устните: към 1-2 супени лъжици масло жожоба се добавят по 1-2 к. етерично масло от маточина или от люта мента. Ежедневно, сутрин и вечер, се нанася от сместа върху устните с леко масажиране. Грижи за косата: с масло жожоба или с шампоан, обогатен с масло жожоба, се намазват с леко втриване корените на косата за 10-15 минути преди измиване на главата. Върху гребена: в чист вид или с етерични масла – на 1 чаена лъжичка жожоба се прибавят 5-7 к. етерично масло иланг-иланг или портокал. Нанася се върху гребена и косата се сресва 2-3 пъти дневно. Особено ефектна е процедурата при сухи, чупливи, тънки коси. При косопад: провежда се аналогична процедура (върху “гребен”), но с добавяне на етерично масло евкалипт или мускатова салвия. Тези композиции на масла с масло жожоба могат да се използват за апликации върху окосмената част на главата при косопад за 15-20 минути преди измиване на главата.
Авокадо - За полагане на грижи за кожата особено около очите и при мимически бръчки, за бързо възстановяване целостта на кожата при малки травми, възпаления, сухота на кожата, грижа за косите, особено за боядисвани, за укрепване и растежа на ноктите и отстраняване възпаления на нокътната възглавничка, грижи за детската кожа, възпаление и кървене на венците, парадонтоза, за възстановяване еластичността на кожата, целулит.
Скрит текст:
Може да се използва в чист вид или в съчетание с растителни масла в съотношение 1:1, а също с добавяне на етерични масла. Обогатяване на козметични средства: към 10 г крем или 10 мл тоник или 10 мл лосион се добавят 10 к. масло авокадо, или 7-10 мл авокадо на 100 мл шампоан или балсам за коса. Втрива се в кожата на главата за 2 часа преди измиване на косата. Отстранява чупливост и “цъфтене” (разделяне) на косите, придава им естествен блясък. Масаж: чисто масло авокадо или обогатено етерично масло – на 1-2 супени лъжици основа се добавят 2-3 к. етерично масло от индрише, хвойна, лимон и фенхел или лавандула, розмарин, евкалипт. Използва се за масаж на загрубели участъци от кожата и при целулит, през ден. Подобрява плъзгането, способства за затопляне и засилване на терапевтичното въздействие на масажа. Маски, апликации: маслото авокадо се използва в чист вид, в смес с други растителни масла или като основа за други етерични масла. Към една супена лъжица масло-основа се добавят 1-2 к. етерично масло от портокал - при суха, повяхнала, сбръчкана, възпалена или увредена кожа, а също при бръчки около очите. Поставя се салфетка натопена с маслата върху проблемни участъци на кожата за 15-30 минути, 1-2 пъти дневно. Само след 3-5 процедури кожата се възстановява, тя придобива здрав и свеж вид, изглаждат се бръчките. Разтриване: след слънчеви бани, душ, вана, сауна се нанася върху влажното тяло. За осигуряване на още по-добри резултати се прибавят 5 кап.масло лавандула на 10 мл масло от авокадо. Апликация на венци: масло авокадо в чист вид, или в смес с други растителни масла (1:1), или с прибавяне към 1 супена лъжица основа 1-2 к. етерично масло, или композиция от етерични масла: портокалово, лавандулово или от чайно дърво (1:1:1). Нанася се върху възпалените венци с памучен или марлен тампон, натопен в една от посочените смеси за 15-20 минути, 1-2 пъти дневно. Грижи за ноктите: масло авокадо в чист вид или в смес 1:1 с едно от растителните масла, или с прибавяне към 1 супена лъжица основа по 2-3 к. етерично масло лимон, евкалипт и лавандула, или розмарин и пачули, или мащерка и лавандула -  ежедневно се нанася върху ноктите и леко се масажират ноктите и нокътната възглавничка в продължение на 15-20 минути. Желателно е тази процедура да се прави всеки път преди поставяне на лак за нокти.

Забравих нещо важно, тук става въпрос за масажни масла, те се считат за база. При прегледа се сетих, че вие не гадаете на боб за да се сетите  Blush извинявам се bouquet Май нямам пост, без редакция. Ще ме изтърпите докато се науча  Grinning

Последна редакция: вт, 26 мар 2013, 16:00 от radi_san

# 288
  • Бургас
Здравейте, знам, че много пъти е писано в темата за добавяне на чаено дърво към шампоана, но бих искала отново да попитам. На брат ми му излязоха малки пъпчици по главата и като ги разчеше стават на раничка, чак косата му пада около тях. При това положение може ли да се използва чаено дърво и в какво количество, а евентуално да добавя и някакво друго масло за проблема? Мун ще се радвам на мнението ти и по този въпрос Praynig Благодаря ти за рецептите при проблеми с бъбреците, пожелавам ти бързо да се оправяш, че явно болките са ужасни.

# 289
Привет на всички!
Скоро открих темата и само чета, ровя и събирам рецепти. Ще съм ви много благодарна, ако ме насочите къде в Пловдив има богат избор на такива масла.  bouquet

# 290
  • София
А някой да ми препоръча масло от гроздови семена, но по голяма разфасовка от тази на Икаров, че като гледам още максимум 2 мазания и е заминало. И как си нанасяте маслата в корените? Аз малко като боя за коса ги мажа - правя пътче, накапвам, втривам и повтарям упражнението. Ако има някакъв по-лесен, по-бърз или въобще по-приятен начин, споделете.

А от днес започнах да си мажа и лицето. Дано да има резултат  Praynig И мога ли да използвам ексфолиант, след като си отмия маслото от лицето или ще разваля ефекта (въпреки че не виждам как бих могла) ?
Иначе да кажа, че след първото мазане имаше лек резултат. Косата ми стана една малко по-плътна и издържа малко повече от ден без да се омазни, което си е направо постижение.

# 291
  • Велико Търново
Аз ползвам масло от гроздови семена на фирма Равена Peace Обикновено,за косата правя микс от масла,наблягам на зехтина и кокосовото масло,от другите слагам по-малко-втривам в корените,а колкото остане-по дължините Peace Аз слагам маслото на лицето вечер,след като го почистя,вкл.с ексфолиант,така до сутринта то попива и съм много доволна от ефекта Peace

# 292
Здравейте и от мен Simple Smile До сега съм ползвала само бадемово масло , пшеничен зародиш , стимуланта на Икаров.
Искам да попитам какаовото масло ли се използва за премахване на целулита ?
И какво масло да използвам при маска с хума , за да ми падне наслояваната боя от косата , че съм решила да си оставям естествения цвят от половин година насам, но сега мацам с боя като естествения ми цвят надолу от , където не е избила моята.
Благодаря предварително. Stuck Out Tongue

# 293
А някой да ми препоръча масло от гроздови семена, но по голяма разфасовка от тази на Икаров, че като гледам още максимум 2 мазания и е заминало. И как си нанасяте маслата в корените? Аз малко като боя за коса ги мажа - правя пътче, накапвам, втривам и повтарям упражнението. Ако има някакъв по-лесен, по-бърз или въобще по-приятен начин, споделете.

А от днес започнах да си мажа и лицето. Дано да има резултат  Praynig И мога ли да използвам ексфолиант, след като си отмия маслото от лицето или ще разваля ефекта (въпреки че не виждам как бих могла) ?
Иначе да кажа, че след първото мазане имаше лек резултат. Косата ми стана една малко по-плътна и издържа малко повече от ден без да се омазни, което си е направо постижение.

За по-голяма разфасовка ти препоръчвам да си поръчаш от ИХЕРБ,473 мл мисля 7-8 долара беше на Нау Фуудс Peace

# 294
На брат ми му излязоха малки пъпчици по главата и като ги разчеше стават на раничка, чак косата му пада около тях. При това положение може ли да се използва чаено дърво и в какво количество, а евентуално да добавя и някакво друго масло за проблема? Мун ще се радвам на мнението ти и по този въпрос Praynig Благодаря ти за рецептите при проблеми с бъбреците, пожелавам ти бързо да се оправяш, че явно болките са ужасни.
Веси, благодаря ти за пожеланията! Hug
Може да се използва маслото от чаено дърво:
- като разтвор:  равни количества дестилирана вода и масло от чаено дърво или
- като маслена смес: 2 суп.л. базово масло (от жожоба или от гроздови семки) с 1 ч.л. масло от чаено дърво.
При кожни раздразнения не бива да се прилага неразредено маслото от ч.дърво, за да не раздразни още повече кожата.

# 295
  • София/Горна Оряховица

А от днес започнах да си мажа и лицето. Дано да има резултат  Praynig И мога ли да използвам ексфолиант, след като си отмия маслото от лицето или ще разваля ефекта (въпреки че не виждам как бих могла) ?

За по-голяма разфасовка ти препоръчвам да си поръчаш от ИХЕРБ,473 мл мисля 7-8 долара беше на Нау Фуудс Peace

Прилагам и линк: http://www.iherb.com/Now-Foods-Solutions-Grapeseed-Oil-16-fl-oz-473-ml/895

# 296
Здравейте!Искам да попитам дали ямайското черно рициново масло действа на растежа на косата???Имам нужда от растеж и сгъстяване.Благодаря предварително

# 297
  • София
Bоryana, Adrianiii, благодаря   bouquet Само нещо не разбирам колко им е доставката до България  newsm78

# 298
Привет на всички!
Скоро открих темата и само чета, ровя и събирам рецепти. Ще съм ви много благодарна, ако ме насочите къде в Пловдив има богат избор на такива масла.  bouquet
Аз си купувам от био магазина в МОЛа в Смирненски.

# 299
  • Пловдив
А за косопад освен канелата,кое друго масло мога да ползвам Rolling Eyes

Общи условия

Активация на акаунт