Голямата тема за малките масла - 6

• 72 665
  • 735
  •   1
Отговори
# 405
kokona20, ползвай го за косата (макар че на дали ще има някакъв ефект). Между другото може да не е от качеството на маслото,а просто да ти идва тежко (зависи какъв е обривът де). На мен от кач. кокосово масло от Зоя също ми излизаха едни червени петънца. В последствие стигнах до извода,че кожата ми се "претоварва" и спрях да се мажа по лицето с него.

Кожата ми се зачерви, а впоследствие се появиха и места, като лишеи, вече слава богу поне червенината поизчезва, малко ме е страх на косата, че и там в съприкосновение с кожата на главата може да стане пак някакъв тип реакция Crazy
Но странното е, че предния ден си правих проба за поносимост на маслото в сгъвката на ръката, нямаше реакция Thinking

Ами значи случаят е подобен на моя, защото като го ползвам за тяло ми се отразява перфектно,но сложа ли на лицето се случва подобно на това, което си описала. Само,че при мен са малки червени петънца, най-вече по носа и челото (където кожата ми е мазна и явно порите се запушват, не знам). Можеш да слагаш само по дължината на косата, в корените някакви други масла.(а може и направо да го изхвърлиш Grinning )

# 406
  • UK
______Freya_______ - да, май заминава към кошчето, а по принцип май и с маслата ще спра, че като виждам тук какъв ефект постигнах ooooh! не ми се мисли за друг подобен Laughing

# 407
Бихте ли ми птепоръчали масло или комбинация от масла за облекчаване на разширени вени по краката.

# 408
  • Бургас
Бихте ли ми птепоръчали масло или комбинация от масла за облекчаване на разширени вени по краката.

Точно за разширени вени знаех нещо много ефикасно, но вече забравям...трябва да започна да си записвам. За тромбофлебит (може и за разширени вени да е добро) 100 мл топла вода с 5 к. чаено дърво, прави се компрес на засегнатото място, изпитано е  Peace

# 409
Благодаря, още днес ще го пробвам  Hug

# 410
Бихте ли ми препоръчали масло или комбинация от масла за облекчаване на разширени вени по краката.
Най-доброто етерично масло при разширени вени е Helichrysum /имортела/, защото действа като антикоагулант.

Може да се смесва с:
- етерично масло от кипарис и етерично масло от лимон /влияят на кръвообращението/
- Wintergreen /разрежда кръвта/
- етерично масло от здравец /подобрява притока на кръв/

# 411
Здравейте Hug! Новобранка съм по темата с чудодейните масла  Embarassed. Досега съм ползвала само стимуланта на Икаров и затова и гласувах за него, понеже бях много доволна и темата ме подсети за него. Покрай друга тема пак за коса тази вечер си поръчах рициново масло от Зоя за светла коса, но се загледах и по другите продукти и моля да ми препоръчате хубаво масло против бръчки за околоочния контур, което да става и за чувствителни очи (нося лещи) Praynig. Приемам и изпробвани предложения за подходящо противобръчково масло за лице - 40-годишна кожа, комбинирана към мазна Т-зона през лятото, склонна към акнеични пъпки преди и по време на периодите с цикъл. Искам да си ги поръчам възможно по-бързо, за да ми ги обединят с поръчката на рициновото масло за коса Praynig!

# 412
Бихте ли ми препоръчали масло или комбинация от масла за облекчаване на разширени вени по краката.
Най-доброто етерично масло при разширени вени е Helichrysum /имортела/, защото действа като антикоагулант.

Може да се смесва с:
- етерично масло от кипарис и етерично масло от лимон /влияят на кръвообращението/
- Wintergreen /разрежда кръвта/
- етерично масло от здравец /подобрява притока на кръв/

Мун,благодаря ти. А от къде може да се поръча това масло Helichrysum?

# 413
  • Пловдив
Мун, много ти благодаря!   bouquet Hug

По-нататък ще включа в грижите и риц. масло. То по-скоро в корените ли се нанася или по-дължината? Аз си спомням, че преди години съм си купувала от аптеките и съм го добавяла към домашните маски, които правих тогава. Този път мисля да си поръчам от зоя.бг.

Редактирам се
: разгледах в зоята и видях, че има някакво ямайско рициново масло. То по-добро ли е? На мен ми трябва за косата.

Последна редакция: чт, 25 апр 2013, 12:38 от *dreamer*

# 414
Здравейте,записвам се при вас,темата е страхотна.
 До преди 1-2 години редовно ползвах масла /за лице,околоочния контур/,но съм забравила какви. Мисля,че от макадамия бях най-доволна...
Много добре ми действаха и отново ще подновя употребата им.

# 415
Сигурно повечето от вас знаят тези съвети, но на мен днес ми попаднаха и реших да споделя:
Скрит текст:
6 безценни съвета за домашна ароматерапия!

Искате ли всяко кътче на дома ви да ухае прекрасно и релаксиращо? Не, не говорим просто да дезодорирате въздуха или да запалите ароматна свещ. Става въпрос за една невероятна ароматерапия, дори когато отворите хладилника! Вижте как.

1. Върху памуче сложете капка лавандула и капка чаено дърво и го сложете на дъното на кофата за боклук. Така ще неутрализирате неприятните миризми, които най-често идват от там. Поставете едно и в банята, точно зад тоалетната чиния!

2. Сложете в пералнята хавлиена кърпа, напоена с малко аромат от рози. Прането ви ще ухае страхотно!

3. Вместо да си купувате скъпи препарати за почистване на повърхностите в дома ви, си направете един ароматен! В един литър оцет добавете 30 капки лавандула, 10 капки портокалов аромат (или какъвто предпочитате) и 30 капки лимонов сок. Разклатете добре и ползвайте за всякакви повърхности.

4. Върху марличка капнете малко лимонов сок и любим аромат етерично масло, най-добре нещо със свежо ухание. Сложете я на рафтче на вратата на хладилника. Подменяйте марличката поне веднъж на 4-ри дни.

5. Абсолютно същата марличка сложете в торбичка от плат и поставете в ъгъла на гардероба. Дрехите ви ще ухаят приятно, а може и да се избавите от молците.

6. И накрая един страхотен трик срещу насекоми. Вместо да купувате препарати, които са вредни за хората и животните, а и миришат лошо, доверете се на етеричните масла! Смесвате равни части лавандула, кедър и евкалипт. Слагате в шишенце с пулверизатор гореща вода и добавяте няколко капки от смесените масла. Пръскате в стаята 2 пъти на ден. Ако нямате под ръка шише, капнете върху 2 марли или 2 памучета малко от етеричната смес и ги поставете в стаята. Най-добре в 2 противополжни ъгъла.

И това е! Пожелаваме ви прекрасни мигове в ароматния ви дом!

А тези от вас, които са по-палаво настроени, задължително трябва да видят 5 аромата за по-чувствен секс!

# 416
  • в огледалото на живота
marini ,така е  Hug
В момента на балкона ми цъфти мента:ухае прекрасно  Heart Eyes
Хем чай за здраве и тонус,хем аромат,хем гадинките гони.... Laughing

# 417
  • Под люляка
Привет мили дами   bouquet
и аз се присъединявам към въпроса на Alanis за масло за околоочния контур. Вчера си направих тоник за коса с розова вода, рициново масло и лавандулово масло.  За първо ползване много съм доволна  Peace .  И да ви попитам малко глупав въпрос  Embarassed, взех си кокосово масло от zoya  за стимулиране на косата , препоръчаха ми го и като подхранващо за кожата на лицето, та........ въпросът ми е щом стимулира растежа на косъма да не даде отражение и на лицето ми и след време да имам нужда от бръснар  newsm78

# 418
  • Велико Търново
горски букет , аз използвам доста често кокосово масло/и моето е от Зоя Peace/ върху лицето и тялото,не ми е дало отражение върху окосмяването Wink

# 419
A_stra, от амазон или ebay, предполагам.
*dreamer*, ямайското тъмно рициново масло е по-добро от обикновеното, тъй като съдържа и пепел от растението. Обаче, в зоя-та нямат тъмно, а светло и него не съм го пробвала никога, затова нищо не мога да ти кажа.
Аз го втривам с фрикции в скалпа /на влажна коса/, след което нанасям малко и по дължините /наблягам на краищата/.
горски букет, няма да имаш нужда от бръснар, не се бой. Grinning
ioanna82, подходящи са шипково масло, масло от семките на нар, масло от вечерна иглика, гел от алое вера и т.н.
виж и тук: Натурална козметика за околоочния контур

Общи условия

Активация на акаунт