Голямата тема за малките масла - 6

• 72 663
  • 735
  •   1
Отговори
# 510
  • Вила Великула
Здравейте, някой може ли да ми препоръча маска с етерични масла срещу косопад. И другия проблем е, че косата ми е много тънка и бързо се омазняма, така че маслата не трябва да са и от най-тежките.

# 511
  • София
Вчера си купих масло за ароматизиране ягода. Въпросът ми е дали мога да го добавя в домашните ми мазила само за аромат (дали нещо няма да дразни кожата), че честно казано ми омръзна да мириша на копър, треви и подобни. Crazy

Здравейте, някой може ли да ми препоръча маска с етерични масла срещу косопад. И другия проблем е, че косата ми е много тънка и бързо се омазняма, така че маслата не трябва да са и от най-тежките.
Етерични - чаено дърво, розмарин, пачули. Базови - бадемово, от гроздови семки, жожоба, кокосово...

# 512

Маслото от салвия също,даже при алопеция го препоръчват,карамфил  и бей.За базови репейно и рициново.Репейното най-после го намерих (Хенафокс)

# 513
Аз се отказвам от маслата за лице.
Какаовото и кокосовото ми запушват порите ужасно много.
Шипковото ползвах заради противобръчковия му ефект, видях леко заличаване на кафяви петънца, но в следващите месеци- нищо, за бръчките при мен имаше 0 ефект.
Вечерна иглика използвах по същата причина като шипковото, но тъй- като то не може да се ползва през деня си взех вечерната иглика. Също ми запушва порите и ми се появиха само след няколко дена червени петънца на цялото лице.
Арган, добре ми омекотява кожата, за него имам положителни отзиви.
Бадемово, не съм го ползвала самостоятелно, само в смеси.

Оставам с кокосовото масло за тяло, страхотно ми действа.
А с какаовото+ арган и бадемово масло си правя маслени бани за косата.

Иля,пробвала ли си масло от гроздови семки?Вече повече от година само това мажа на лицето-нито запушени пори,нито пъпки,за мен е чудодейно!!!

И като стана дума за това масло,защо в зоя има такава голяма ценова разлика:
- 150мл. 16.90лв.

- 50мл.  17.45лв.

# 514
  • София
GodaiVa, не съм, но ако не запушва порите, ще го пробвам, мерси.  Hug

Аз спрях да нанасям вечерната иглика на цялото лице и започнах да го ползвам само за околоочна грижа и ми е ок.
Продължавам и с любимото ми кокосово масло за тяло и маслените маски.
Пробвах и чисто какаово масло за плаж, но изгорях много, при положение, че бях тъмна от солариум.
Чак странно ми стана, не съм изгаряла от малка.
Ще изчакам да хвана доста тен преди да се намажа пак.

# 515
  • Бургас
Иля аз също имам притеснения да не ми се запушат порите на лицето.
От около месец ползвам маслото от гроздови семки 1-2 пъти в седмицата и съм доволна, мога да кажа че поне за сега не са се запушили  Laughing също и омекотява много добре
От магазин си взех това http://www.zoya.bg/%D0%9C%D0%B0%D1%81%D0%BB%D0%BE-%D0%BE%D1%82-% … _BC_D0_BA_D0_B8-s но наистина май другата марка си заслужава повече   bouquet
А шипковото как действа на лицето? Избелващо действие ли има?  Гледам и за околоочния го ползвате  Thinking за 24г. тежко ли е ?

# 516
От около месец ползвам маслото от гроздови семки 1-2 пъти в седмицата и съм доволна, мога да кажа че поне за сега не са се запушили  Laughing също и омекотява много добре
От магазин си взех това http://www.zoya.bg/%D0%9C%D0%B0%D1%81%D0%BB%D0%BE-%D0%BE%D1%82-% … _BC_D0_BA_D0_B8-s но наистина май другата марка си заслужава повече   bouquet
А шипковото как действа на лицето? Избелващо действие ли има?  Гледам и за околоочния го ползвате  Thinking за 24г. тежко ли е ?
Аз изцяло изключих кремовете за лице.Само с масло от гроздови семки  се мажа,някъде 2 до 3 пъти на ден.Изключително съм доволна,а иначе съм склонна към пъпки и комедони.

# 517
  • Бургас
Аз изцяло изключих кремовете за лице.Само с масло от гроздови семки  се мажа,някъде 2 до 3 пъти на ден.Изключително съм доволна,а иначе съм склонна към пъпки и комедони.
И аз така и за това ме е страх да не прекаля и после да се чудя как да ги махам .

# 518
  • Бургас
Днес реших да пробвам да си направя  маслена баня на косата на мокра коса, измита 2 пъти с шампоан.... въобще не съм доволна. Стоях около час с найлонова шапка и пробвах  само с вода да измия маската, но не успях и сложих малко шампоан. И след като я изсуших резултата беше мазни корени главно на бретона и пътя на косата. Пък смесих всичко което имам по малко(1с.л.) - кокосово.бадемово, гроздови семки и зехтин. За първи път ги смесих така, може за това да е станало така...  По принцип я правя на суха коса с 1-2 масла и след 30-60мин я мия с шампоан, но четох че за някои така се отмивали полезните масла... Направо се обърках  Rolling Eyes

# 519
Днес реших да пробвам да си направя  маслена баня на косата на мокра коса, измита 2 пъти с шампоан.... въобще не съм доволна. Стоях около час с найлонова шапка и пробвах  само с вода да измия маската, но не успях и сложих малко шампоан. И след като я изсуших резултата беше мазни корени главно на бретона и пътя на косата. Пък смесих всичко което имам по малко(1с.л.) - кокосово.бадемово, гроздови семки и зехтин. За първи път ги смесих така, може за това да е станало така...  По принцип я правя на суха коса с 1-2 масла и след 30-60мин я мия с шампоан, но четох че за някои така се отмивали полезните масла... Направо се обърках  Rolling Eyes
Маслена маска се прави преди измиване с ш-н иначе няма как да се измие от косата... Стои се около 1 час (макар аз лично да седя и по 2часа), косата поемала нужното и за около 40 мин, след това се измива с ш-н и се нанася подходяща маска/балсам с отмиване. Имаше предложение в другата тема за растежа на косата с равни части масло+готова маска с отмиване и така измиване само с вода. Но само масла няма как да се измият с вода  Peace

# 520
  • Бургас
Маслена маска се прави преди измиване с ш-н иначе няма как да се измие от косата... Стои се около 1 час (макар аз лично да седя и по 2часа), косата поемала нужното и за около 40 мин, след това се измива с ш-н и се нанася подходяща маска/балсам с отмиване. Имаше предложение в другата тема за растежа на косата с равни части масло+готова маска с отмиване и така измиване само с вода. Но само масла няма как да се измият с вода  Peace
Да, аз четох в другата тема и за това се обърках май. Вече ще знам последователността със сигурност  Hug

# 521
  • Варна
някой ползвал ли е масло от бергамот?За какво го ползвате и как ? Четох че помага при акне ,избелва и свива порите и свива мастните и потните жлези. Засега съм много доволна от чаеното дърво , избавих се от пъпките с него , но и това ми звучи примамливо

# 522
GodaiVa разликата в цената е най-вероятно заради USDA сертификата  Peace
http://www.usda.gov/wps/portal/usda/usdahome?navid=ORGANIC_CERTIFICATIO

# 523
Някой да ми каже има ли някакъв аромат аргановото масло?
Купих си това био арганово масло
http://www.zoya.bg/%D0%91%D0%B8%D0%BE-%D0%B0%D1%80%D0%B3%D0%B0%D … 20_D0_BC_D0_BB.-s,
но първо цвета му не е толкова жълт както е даден на сайта им и второ няма абсолютно никаква миризма.
Реших,че ще е истинско,но вече се съмнявам.

# 524
  • София
Здравейте! Искам да си направя маска за коса с рициново масло, яйчен жълтък и бира. Бихте ли ми казали какво количество от тези съставки е нужно за средно дълга коса и колко време трябва да се стои с маската.

Общи условия

Активация на акаунт