Голямата тема за малките масла - 6

• 72 574
  • 735
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Е, ти си, добре, ние с по-буйните гриви, си имаме повечко и на краката, че и на ръцете. Аз бих пробвала. Rolling Eyes

# 661
В тази връзка се присетих да ви питам имали масло което да е подходящо след епилация или кола маска

# 662
В тази връзка се присетих да ви питам имали масло което да е подходящо след епилация или кола маска

В предишните препратки на Bukuto0o точно за това става дума. Иначе и аз с епилатора веднъж на 2 седмици горе долу, самите косми оредяха от него и излизат с по-тънки върхове, които не се виждат. Иначе със самобръсначка преди през два дни се налагаше  ooooh!

# 663
  • София
Маслото от чаено дърво е подходящо за смесена кожа, нали?
Четох за някакъв лосион с розова вода и такова масло и може ли някой да ми обясни как се прави, в какво съотношение и откъде да си купя съставките?

# 664
Ако някоя дама го пробва, моля да сподели Laughing Аз се опасявам от алергична реакция Sad

Относно неприятната ми поръчка, тя си има и положителни страни: какаовото масло мирише великолепно и попива идеално, много съм доволна от него! А ако хвана и по-равномерен тен няма да има грешка! Mr. Green
Извинявай, ако вече си писала, но би ли дала линк към твоето какаово масло от Зоя, че все  още не съм избрала откъде да си го поръчам.

Не съм писала, не се притеснявай. С удоволствие прилагам линк:

Предупреждавам, че е твърдо, аз лично си изрязвам с нож нужното количество Laughing Разтапя се при допир с тялото, но не и с моите вечно ледени ръце.

# 665
Ако някоя дама го пробва, моля да сподели Laughing Аз се опасявам от алергична реакция Sad

Относно неприятната ми поръчка, тя си има и положителни страни: какаовото масло мирише великолепно и попива идеално, много съм доволна от него! А ако хвана и по-равномерен тен няма да има грешка! Mr. Green
Извинявай, ако вече си писала, но би ли дала линк към твоето какаово масло от Зоя, че все  още не съм избрала откъде да си го поръчам.

Предупреждавам, че е твърдо, аз лично си изрязвам с нож нужното количество Laughing Разтапя се при допир с тялото, но не и с моите вечно ледени ръце.
И моето е същото (сто пъти слагах линк  ooooh! ама то мене кой ли ме чете)

# 666
  • Варна
днес питах една приятелка , която е лекар , за продуктите с мравчена киселина потискащи растежа на космите, и ми каза да не си правя експерименти с жлезите си , особено продължителни ,защото някой ден съм щяла да съжалявам  ooooh!

# 667
днес питах една приятелка , която е лекар , за продуктите с мравчена киселина потискащи растежа на космите, и ми каза да не си правя експерименти с жлезите си , особено продължителни ,защото някой ден съм щяла да съжалявам  ooooh!
Аз четох няколко статии в интернет и ми направи впечатление, че никъде не пише как точно се добива въпросното вещество. Освен това се използват разнообразни вредни заместители, което ме навежда на мисълта, че е възможно да е по-скоро опасно да се правят такива експерименти.

# 668
  • Варна
ами аз четох в уикипедиа , добивала се от дестилация на големи количества мъртви мравки и се използва за нещо като консервант на фураж ,за препарати за  почистване на котлен камък и други неща от тоя сорт  , ама за кремове и козметика нищо не видях да пише.Да - определено няма да експериментирам  Tired

# 669
  • Там, където ме обичат

И моето е същото (сто пъти слагах линк  ooooh! ама то мене кой ли ме чете)

Извинявай, не съм видяла.  Peace
Много благодарности и на теб.   bouquet

# 670
ами аз четох в уикипедиа , добивала се от дестилация на големи количества мъртви мравки и се използва за нещо като консервант на фураж ,за препарати за  почистване на котлен камък и други неща от тоя сорт  , ама за кремове и козметика нищо не видях да пише.Да - определено няма да експериментирам  Tired
Звучи ужасно  Shocked Не вярвам да чакат мравките сами да си умрат о.о

# 671
Цитат
добивала се от дестилация на големи количества мъртви мравки
Да бе.  Outta Joint
Използват изкуствено мравчено масло - фурфурал - химическо съединение, което се получава при обработка на овес, пшенични трици, царевични кочани и т.н. Алерген, кожен дразнител, може да причини дерматит, екзема и т.н.

Цитат
Chemical name
2-Furaldehyde
Synonyms
Furan-2-carbaldehyde, 2-Furfuraldehyde, Furan-2-carboxaldehyde, 2-Furylmethanal, Fural, 2-Formyl furan, Furanaldehyde, Pyromucis aldehyde, Ant Oil

Цитат
IUPAC name : 2-Furaldehyde
Synonyms : 2-Furancarboxaldehyde, 2-formylfuran, furancarbonal, artificial ant oil

Цитат
ама за кремове и козметика нищо не видях да пише

Използва се в слаби концентрации в шампоани, кремове, дезодоранти, тоалетни води, душ-гелове и т.н (максимална концентрация 0.036%), както и в пасти за зъби (0.002%)

Table 2 Calculation of Exposure to Furfural in Cosmetic Products
http://ec.europa.eu/health/archive/ph_risk/committees/sccp/docum … nts/out279_en.pdf

Не знам в крема (който се прави в Турция) в каква концентрация е.

# 672
Мун, както винаги полезна информация, благодаря   bouquet

# 673
Момичета, може ли да ми препоръчате олиа от Макадамиа и Арган от Iherb? Купувам от Зоя, но сега през лятото ги ползвам твърде интензивно за цялото тяло и ако има нещо по на сметка, ще ми дойде добре.

# 674
Здравейте, момичета, чак след като изчетох цялата тема ще напиша и моята формула от масла за лице. Аз съм вманиачен фен на т. нар. маслен метод за почистване на лицето или метод за почистване на лицето с масла. Основна съставка в бленда е рициновото масло, то е това, което почиства кожата от нечистотиите и грима, но  и леко изсушава. Оттук всеки избира съответно нуждите на кожата си какви ще са другите масла - базови и етерични. В много сайтове и блогове могат да се намерят различни пропорции между маслата за различните типове кожа. Аз започнах с 1 към 4 рициново към други базови. Това е рецептата: (в името на експеримента разбърках много малко количество) 2 с.л. рициново масло, 2 с. л. масло от оризови трици, 2 с. л. жожоба, 2 с.л. сладък бадем, 2 с.л. зехтин. Към онзи момент съм си записала, че след почистването с гореща кърпа (няма да описвам метода, вие сигурно го знаете вече) кожата леко ми опъва. По принцип имам акнеична смесена кожа с доста лесно омазняваща се Т зона, но в началото на пролетта кожата по бузите ми доста изсъхна, та може би затова. Новия бленд, който забърках тези дни е в съотношение 1/6 същите масла + 2 к. чаено дърво и 5 к. палма роза. Ползвам го няколко дни е съм страшно доволна. Откакто почиствам всяка вечер кожата си с този метод, мога да заявя, че е преминала в категория "нормална". Нямам почти никакви пъпки, освен около месечния си цикъл, черните точки са сведени до минимум, само порите ми изглеждат отпуснати, но това винаги е така в горещото време. Сега експериментирам с натурален дезодорант, ползвам този, който направих сама от седмица и съм доволна, но мисля да донатъкмя още малко формулата и то най-вече откъм аромат. Съветът ми към всички, които се чудят какви масла да си смесят, да опитват различни съотношения и различни компоненти, докато не се получи идеалната за кожата им смес.

Общи условия

Активация на акаунт