Нека бъдем здрави и добри, та МАЙско сладко бебенце да се роди!

• 27 465
  • 737
  •   1
Отговори
# 570
А може ли едно въпросче към вече настоящите мами- какво мислите за ползите от стерилизатор и помпата за гърдите при кърмене newsm12
Чух толкова противоположни мнения и сега се чудя дали или ...... #Crazy #Crazy #Crazy
ЛЕКА И ОЩЕ ЕДНА СТРАХОТНА СЕДМИЦА НА ВСИЧКИ  smile3525 pregnant

# 571
и аз не ползвам фб, пиша тук.

schani, да не е от хемороид?
ако е костите - може да е от разширяването на таза, което е нормално за тоя период.

ангелчоо, ще ти пиша от личен опит - още за родилния дом си взех помпа на авент, с едно шише, във втория багаж, дефакто който ми донесоха.
макар да знаех как се цеди на ръка ме беше страх да не си навредя и се цедих с помпата когато не слагах бебо на гърдата в родилното, тръгна ми бързо кърмата и не съм от едрогърдите, но тръгна много кърма и ми ставаха твърди гърдите още там.
вкъщи първата седмица-две съм ползвала помпата, когато след кърмене усещах препълване, пак твърди гърди, както и по никое време ако се препълнеха.
кърмила съм на поискване и след това време не ми е трябвала помпата.
малката е сукала само от мен, от гърда, без от шише, биберон не е ползвала също.
стерилизатор още отначало ползвах за микрове, стерилизирала съм и в тенджера също.

с две думи, за мен са необходими вещи дори и за кратко да ти се наложи за първескини.
пък ако е задълго, пак са необходими вещи.
моята помпа беше ръчна. задължително нови, неползвани от други.

за второраждащи които знаят как да се цедят на ръка може и да не трябват  Peace

задай въпроса с червено ако искаш до ЛЛЛ

# 572
jos мноооооого ти благодаря за изчерпателният отговор  Hug Hug Hug
даааа,и аз си мисля че са необходими,но след като чух някои отрицателно-възклицателни
се бях разколебала.....сега съм убедена че трябват -нетрябват ще ги взема за по-удобно  Heart Eyes
  bouquet

# 573
Аз друго се чудех..На мен ми дадоха помпа на Авент,ползвана е,но много малко..Стерилизирана е,аз пак ще я..Дали да я ползвам?Нова ли да си взимам?

# 574
Здравейте, момичета Simple Smile Браво за страхотните резултати на нашето малко талисманче Рая и мама Simple Smile
Ние се занимаваме цяла събота и неделя с нашата спалня, дойде ама трябваше да се лакира, а сега пък няма как да я вкараме вкъщи и не знам как ще го мислим, не може да влезе скарата , защото е цяла ама ще измислим нещо Simple Smile В събота взехме няколко много сладки бодина и така Simple Smile След малко работа Simple Smile Надявам се времето да си остане такова каквото беше вчера, много приятно и топличко Simple Smile

# 575
  • Някаде там
Добро утро мами Simple Smile
Ани, честито за новите покупки.
Ангелчооо и аз си мислех, че няма да ми трябва помпа и не си взех. Лекарката обаче ми каза,че ако искам да ми тръгне кърмата ще ми е нужна и поръчах на мъжа ми да ми донесе - беше взел на Бертони - тя е подобна на Авент, само дето е доста по-евтина  LaughingКърмата ми тръгна бързо и нямах проблем с гърдите и зърната. Докато някой от майките вдигнаха температура.

# 576
Здравейте!
Нямаше как да влизам няколко дни. Прехвърлих 2-3 странички назад, но не видях да сте обсъждали темата за бебешката козметика. Искам да ви питам какво предпочитате? За себе си бях купувала Мустела за стрии-точно в периода, в който се разтягах най-много и не бях очарована. Мажа се и след час-два кожата ми изсъхнала и започваха страшни сърбежи. Та заслужава ли си да се изхвърлям отново с пари за медицинска козметика или Бочковците вършат същата работа? Рано ли е да се пазарува вече козметика?

Хубав ден на всички!Очертава се слънчев:)

# 577
Добро утро  Heart Eyes

djuliani, според мен няма проблем да я ползваш помпата.Разбира се, ще я стерилизираш.
Аз лично ще си купя нова.

Elichka_Vr, мазането против стрии започва буквално от самото начало.Тръгне ли кожата вече да се разтяга...късно е.Аз ще ползвам Мустела за бебето, защото познавам марката.Ако вече кожата на бебето не реагира добре, тогава ще сменя.Медицинска козметика винаги си заслужава.Но всеки си преценява  Wink

# 578
  • в пералнята
Аз съм много доволна от Seba Med. Имат и бебешка серия и смятам да ползвам нея за бебо.
Медицинската козметика е значително по-скъпа, но колко пък козметика се хаби за едно бебе?
Подариха ми цяло портмоне с мостри на Мустела, ако ги понася добре, не виждам защо не.

# 579
  • Бургас
За козметиката - за новородено бих ползвала Себамед или Бюбхен. Има и много по-скъпи от тях, но ако детето не е с хипер проблемна кожа, не мисля, че е нужно.
Бочко имат хубави неща, но ако имам възможност, бих ги включила малко по-късно, не от самото начало. Шампоаните им как са не знам, не съм ги ползвала, олио и т.н. също нямам идея каква работа вършат. Доволна съм от крема п/в подсичане, от течния сапун за ръце, от препарата за съдове и сапуните.

Добро утро с други думи  Simple Smile Hug

Синът ми ще има празник на буквите в у-ще и вчера цял ден съм му правила корона, ама успях накрая bowuu Вече му е 12 ден от тая скапана варицела, а раните и коричките по тялото му не се махат. Има само няколко паднали и под тях остава розово-червено петно, пртедполагам, че това е нова кожа и с времето ще се нормализира, но ми е свито като го гледам така.

Стерилизаторът и помпата на мен ми бяха от изключителна полза първия път, сега отново съм се заредила с нови такива.

# 580
  • София
Добро утроо   bouquet

djuliani, принципно след като я стерилизараш наистина не би трябвало да има проблем да я използваш, аз лично си бях купила новичка миналата бременност (да си призная за някои неща съм мааалко гнуслива явно, та предпочетох нова).

Еличка, с "баткото" си бях купила цялата серия на Себа мед, но за съжаление на него не му понесе добре и се наложи да сменим марката, за това този път мисля да взема или Биодерма или Адерма (ползвах ги за сина ми и имам много добри впечатления от тях).

Ангелчо, аз лично бях много доволна, че си купих помпа. В началото ми помогна, докато се регулира кърмата. Отделно правех мнооого запушвания и я използвах в допълнение към бебето, за да не направя мастит. Имаше и случаи, когато синът ми поотрасна, пропускаше хранене през нощта и последно съм я използвала, когато той изведнъж се отказа да суче (отби се сам на 1г. и 3 месеца), аз не исках да пия хапчета и така постепено си спрях кърмата.

Честито за покупките, Ани   Hug

# 581
Здравейте, момичета
Относно мазането против стрии, моето мнение е, че е до кожа. Аз не съм се мазала  с предишната бременност и нямам нито една стрия, а бях качила 20кг.
Имаше едно питане, таткото ще присъства ли на раждането...НЕ, аз не искам да присъства. Ще ми бъде по-спокойно, току виж  му станало лошо, вдигне кръвно и да трябва и него обслужвам после.
Някой знае ли дали предварително трябва да се уговоря с педиатър за личен доктор на бебето? Знам, че като се приберем от родилното до няколко дни трябва да ни посети личния доктор на бебето.

# 582
Добро утро  Heart Eyes

djuliani, според мен няма проблем да я ползваш помпата.Разбира се, ще я стерилизираш.
Аз лично ще си купя нова.

Elichka_Vr, мазането против стрии започва буквално от самото начало.Тръгне ли кожата вече да се разтяга...късно е.Аз ще ползвам Мустела за бебето, защото познавам марката.Ако вече кожата на бебето не реагира добре, тогава ще сменя.Медицинска козметика винаги си заслужава.Но всеки си преценява  Wink
Аня, аз започнах от третата седмица да се мажа. Първо започнах с бебешко олио, но се изринах от него, после си взех олио за бременни-пак кожата ми съхнеше,после Мустела-същата работа и накрая опрях до свинската мас. За сега нямам стрий, незнам как ще е след раждането...
Не се скъпернича за бебешката козметика, ама мисля, че повече мнения тук ще са ми полезни и пак всичко е много индивидуално.

# 583
И аз съм твърдо за помпата за кърма, до сега не съм чула някоя приятелка, която да не е доволна или да не и е трябвала. Аз взех малко козметика на Бщбхен, изглеждат ми добри- мляко за тяло взехме и душ- гел.Иначе доки и на мен ми препоръчва Себа мед, аз нали ви споделих за поредното ми изриване (това май е от саносана или пък от едно Бг олио за бебета знам ли и аз) и вече не знам.Цяла седмица не съм се мазала с нищо, на корема имам големи лилаво червени петна и чакам прегледа в четвъртък да видим какво ще каже доки за тях и с какво ще се мажем.ММ е потресен колко ми е чувствителна кожата, ама аз съм си такава от бебе, а обратно на всеобщото схващане съм мургавка Simple Smile

# 584
  • Някаде там
Аз съшо съм с две ръце за Себа Мед за бебето. Преди нея ползвах няколко други марки, но не бях доволна. Ползвахме пяната за вана и лосиона за след баня. Кожата на малката ставаше изключително мека и нежна, а как хубаво мирише  Simple Smile
Иначе аз се мажа с лосиона за стрии на Кокона и майка. С първото ми дете го ползвах  и коремът не ми се нацепи изобщо,но сега не съм толкова редовна  Cry

Общи условия

Активация на акаунт