ЕВРОВИЗИЯ - Malmö 2013 (тема 13)

• 26 326
  • 578
  •   1
Отговори
# 360
Песните в утрешния финал на Румъния:
1.Casa Presei – Un refren - потенциален победител (според мен)
2. Narcis Iustin Ianău: “Seven” интересно начало. Възприема се като женски глас, ако се слуша със затворени очи. Но извънредно големи височини за мъжки вокал, което ми разваля впечатлението.
3. FreeStay – Criminal mind - добра песен, потенциален победител
4. Elena Cârstea Muttart: “Spinning”    Фъфлеща певица.
5. Luminița Anghel – Unique - звучи ми ретро, като оперетна ария
6. Ovidiu Anton: “Run away with me” - Добро изпълнение, допускам, че ще се хареса на повечето от пишещите тук в темата. но не е  по моя вкус
7. Cezar – It’s my life - "нашия Краси Аврамов", трудно поносими гласови височини за моите уши.
8. Cristian Prăjescu: “The best thing in life is to love” обещаващо инструментално начало и един певец, който измъчи песента
9. Electric Fence – Emilia  песен с етно елементи. Певицата е с ужасна прическа "ала петльов гребен"
10. Al Mike feat. Renee Santana: “What is love” - Renee Santana e силна певица! потенциален победител
11. Tudor Turcu – Hello  Много хубава песен, но липсва сила в изпълнението на припева -"Hello, can you hear me now?" се предполага да е кулминация за да го чуят (hear).  потенциален победител   Peace
12. Andrei Leonte: “Paralyzed” -  гласово не ми допада изпълнителят Евтино сценично представяне.

Последна редакция: сб, 09 мар 2013, 10:00 от Isis

# 361
След Беларус и Македония ще смени песента си след негативните отзиви в медиите- това е заявено от македонския ръководител на делегацията Ljupco Mirkovski   в интервю за вестник “Journal”. Ще се композира нова песен, като MRT ще се погрижи да представи песента до 18 март, когато е срещата на делегациите на всички участващи държави.

http://eurovisiontimes.wordpress.com/2013/03/08/fyr-macedonia-song-change/
http://www.balkaninsight.com/en/article/macedonian-eurosong-video-causes-furor

македонски сайтове:
http://www.puls24.mk/magazin/scena/imperija-na-esma-i-lozano-nem … evrovizija-vo-maj
http://www.podgorciinfo.com/nova-pesna-za-evro-song/

Последна редакция: пт, 08 мар 2013, 22:26 от Isis

# 362
И ние ще имаме значителни промени по песента.

# 363
Прочетох, че интродукцията на Кисмет ще бъде намалена от 45 сек, на 10 сек, ще бъде съкратено акапелното пеене, ще бъдат включени барабаните от "Само шампиони" и ритъмът ще бъде по-бърз.
Не знам откъде е тази информация, беше  копирана  и е на английски. Сега пък аз взех да се притеснявам дали ще се познава, че това е същата песен. Wink

Още няколко държави не са избрали или обявили своите песни - Азербайджан, Молдова, Франция, Сан Марино. Тази вечер ще изберат Румъния и Швеция. С Азербайджан и Румъния ще можем да чуем цялата останала конкуренция от нашия полуфинал.
Английска версия на италианската песен.  Heart Eyes

">#![/video]

Последна редакция: сб, 09 мар 2013, 09:30 от Morphea

# 364
Информацията е от самия Стоян, който след избора на Кисмет говори пред медиите относно това какви промени ще се очакват по песента, като той заяви, че бъдат коренни и ще се вкара по-сериозно ударно шоу. Разбира се, няма как цялата песен да се промени и да звучи като нова, няма и нужда от това. Кисмет е страхотна песен, това е и причината да бъде избрана от хората.

# 365
Ами на мен ми потекоха сълзи като я чух за първи път, в момента в който започна да свири гайдата. За мен изборът си е ОК. Единствено ме смущаваше протяжното пеене в началото. Щом то се редуцира, песента ще бъде по-лесно смилаема.

Не мога да спра да слушам  Hila Ben David - Beautiful, израелците що така направиха да пратят друга песен? newsm78

Последна редакция: сб, 09 мар 2013, 11:42 от Morphea

# 366
Английска версия на италианската песен.  Heart Eyes

">#![/video]
Италианската версия на L'essenziale (Marco Mengoni) ми е по за предпочитане - дано официално в текста да остане само една английска част. Хубава песен, но да беше с една степен по-ускорена. Някак си мелодията е прекалено бавна.

Последна редакция: сб, 09 мар 2013, 11:56 от Isis

# 367
Ама французите не са я сложили още като официално избрана песен на Италия. Мислех, че съм прочела някъде такава информация, а не можах да намеря къде.  Ти чела ли си нещо по въпроса?

# 368
Не съм чела да е обявена, но французите сигурно знаят отнякъде.

Предварителното онлайн гласуване за румънските песни:
1. Al Mike feat. Renee Santana – “What is love” 34%[/url] - Renee Santana грабва вниманието още с първите тонове и е за предпочитане да спечели отколкото следващите две.
2. Electric Fence – “Emilia” 21%
3. Luminita Anghel – “Unique” 13%

# 369
Не знаят, и при тях няма такава информация. Но се надявам да е същата песен. Точно прослушвам румънските песни, като се ориентирам от поста ти по-горе.  Simple Smile Овидиу Антон вярно не е зле.
Electric Fence имат шанс - фенка съм от миналата година, когато имаха една мооооого яка песен, супер мощна.
http://www.youtube.com/watch?v=q0iX4nzP_bY
А певицата от първото място много се мъчи на височините, горката.

Последна редакция: сб, 09 мар 2013, 12:07 от Morphea

# 370
Можехме да направим една класация и на проведените национални финали на държавите (кои са ни харесали най-много с пените, кои са прекалили с рекламните паузи и т.н.), но вероятно при следващата Евровизия.
Довечера съм на шведска вълна 21ч http://www.svtplay.se/video/1071366/finalen-med-forsnack

# 371
От румънската селекция като че ли най ми харесва Tudor Turcu - "Hello". А "What is love", не знам защо, но ми навява на "Euphoria".

# 372
Е, аз прогласувах за Tudor - 7-ми е в предварителната класация . И как щеше да звучи песента  в изпълнение на Coldplay или друг топ състав.

# 373
А коя е песента ви фаворит за Швеция? Аз не ги следя задълбочено, но довечера се глася да гледам финала. Песента на Yohio не е лоша, но изпълнението не е много класно. Иначе това нещо/вокала им/ ми прилича на персонаж в японско аниме.

# 374
Ще се самоцитирам:
......Следя най-подробно шведския Мелодифестивален..... Между другото - кой ще спечели там според вас? Аз се колебая между Антон Евалд и  Давид Линдгрен.)
Такова шоу правят шведите, че настроението се повишава от раз! Дори с  Copacabanana  и пенсионерския състав. Голямо забавление!  Grinning     Моите фаворити са: David Lindgren,  Ralf Gyllenhammar (ще го изкритикувам, че прекалява с огньовете – накрая самият той ще се подпали) и  YOHIO  (песента му е супер, а и екстравагантността му е поносима!)

Откъси от 10-те участващи песни в шведския финал

Интересно какво ще  бъде гласуването на международното жури, регионалните шведски журита и зрителите!

Последна редакция: сб, 09 мар 2013, 17:28 от Isis

Общи условия

Активация на акаунт