Да се научим да работим с Excel - тема 2

• 78 952
  • 732
  •   1
Отговори
# 120
Амии не става така - и горе долу колоните ги правя на рамери, но отстоянието от ляво и от дясно не мога

Отстъпите се задават от Page Layout - Margins - Custom Margins

Ако в таблицата ще се въвеждат данни, то трябва много внимателно да се избере и шрифт и размер на шрифта.

Ох, за това изобщо не се сетих, оразмеряване на таблица на страница като за печат ли целим?

# 121
  • Варна
Ох, за това изобщо не се сетих, оразмеряване на таблица на страница като за печат ли целим?

Предполагам. След като се търси точно съвпадение с хартиено копие.

# 122
Да, оразмеряване за печат.
Колоните ги оразмерих с Page Layout - като мерих с линията хартиеното копие и станаха.
Нооо това отстояние от началото и кря ме побърква.
Там няма правило.

# 123
Да, оразмеряване за печат.
Колоните ги оразмерих с Page Layout - като мерих с линията хартиеното копие и станаха.
Нооо това отстояние от началото и кря ме побърква.
Там няма правило.

Page layout - margins - custom margins ?

# 124
мне Sad
става с много проби- горе долу ще се справя...

# 125
Здравейте нахлувам директно с въпрос Embarassed
Коя е формулата, чрез която в колона С да е число с 15% по-малко от числото в колона B? Опитах (чист изстрел в тъмното) с =В-15%, но не стана, пробвах и с =В-(В*15%), но явно изобщо не съм близо, защото ми дава резултата като проценти.
Благодаря предварително

# 126
  • София
=В1-(В1*15%) би трябвало да е вярната формула. Може би преди това си форматирала клетките да показват процент и затова сега става така. Върни им общата настройка от Формат Селс - Дженерал /сори за странното изписване, не ми се минава на латиница/  Peace.

# 127
  • ES
или =b*0,85 и форматиране на клетката да не ти излиза в процент както ти е отговорила Вени

# 128
Много, много благодаря Hug  bouquet

# 129
  • София
Здравейте,
Имам спешна нужда от помощ. Ндявам се някой да може да ми помогне.
Попълвам една таблица от 5 листа в ексел всеки ден. Днес, както писах в 1 лист
и превключвам съответно на кирилица, латиница и обратно изведнъж ме изпрати на 2 лист.
И друг път се е случвало и тогава излизам от файла, без да сейфам, влизам отново и пиша, но днес реших че много данни съм въвела и му дадох сейф. Излязох и като отворих отново документа първият лист липсваше. Цял ден се мъчих, правих какво ли не и не и не нестава нищо. Няма скрити листа, редове, колони. Това означава ли че съм го изтрила. Само като си помисля че трябва да преписвам всичко лошо ми става. Това са данни от началото на годината.
Моля Ви дайде някакъв съвет!!!

# 130
  • ES
....
Попълвам една таблица от 5 листа в ексел всеки ден. Днес, както писах в 1 лист
и превключвам съответно на кирилица, латиница и обратно изведнъж ме изпрати на 2 лист.
....
С коя комбинация от клавиши превкючваш от кирилица на латиница, явно натискаш още някой клавиш да те прехвърля на нов лист.  Виж тука комбинациите от клавиши в ексел.

Цитат
...но днес реших че много данни съм въвела и му дадох сейф. Излязох и като отворих отново документа първият лист липсваше. Цял ден се мъчих, правих какво ли не и не и не нестава нищо. Няма скрити листа, редове, колони. Това означава ли че съм го изтрила. Само като си помисля че трябва да преписвам всичко лошо ми става. Това са данни от началото на годината.

Същият файл ли отваряш, който си сефнала? Виж в ексел, последно отваряните файлове и го отвори оттам, щом си сейфнала и е имало първи лист не  е загубен. Може ли след клавишната комбинация, която си направила, че вместо втори лист си отворила нов файл?

# 131
  • York
djidji123, пренасяш данни от една таблица в друга или ги набираш на ръка?
Ако пренасяш по даден критерий - номер на клиент, име и т.н. става изключително лесно с функцията VLOOKUP.

# 132
  • София
Кирилица и латиница превключвам с shift + alt. Правих ги всичките възможни клавишни комбинации, нищо не става. Когато му дадох сейф, вече ма беше изпратило на 2 лист и 1 го нямаше. Но реших че каквото и да съм направила не може да съм го изтрила само с някаква клавишна комбинация. Отварях и по-рано сейфан същият файл от началото на септември и пак същото, 1 лист липсва.
Работя само с този файл, няма друг. Данните ги вкарвам на ръка. Даже върнах и настройките на компютъра с system restore на дата от миналата седмица, но този същият файл си стои последно сейфан на 30.09.2013.
Багодаря момичета, че се мъчите да ми помогнете, но май ще се преписва всичко.

# 133
Възможно ли е да си преместила Sheet1 най-отзад? И поради разтеглен повечко слайдер долу да не го виждаш?

# 134
  • София
Не е възможно. Виждам си ги само останалите 4 листа. И аз първо си мислех да не се е забил някаде. Но уви. Като превключвам с клавишните комбинации Ctrl + Page Up (Down) си се преместват напред и назад съответно. Абе то се е видяло, започнах вече да преписвам данните в друга таблица. Благодаря все пак!

Общи условия

Активация на акаунт