Ноемврийски бебета - тема 5.

• 24 257
  • 757
  •   1
Отговори
# 690
Здравейте. Днес бяхме на ортопед и съм много доволна. Тазобедрените стави са супер - като на 6 месечно бебе. Всичко ни е наред, да съм го слагала седнал под ъгъл и да увеличавам времето на седене. Каза да правя масаж на стъпалата и това е. На преглед чак месец след като проходи.
И аз мисля да замразя сурова тиква и после да я варя и пасирам.
На днешния ден преди една година си видях положителния тест. Много ми е хубаво и весело.
Лорито и Яна Кунчева, бързо оздравяване! Hug

# 691
Не мога да смогна да ви прочета Sad От два дена Беб се научи да се обръща по корем... непрекъснато го прави. Когато се обърне започва да се опитва да пълзи и след 10 минути надава рев, че не може да лази  Cry Само го гледам да не се удари, да не падне, да не заспи по корем на лицето си... Кога бебетата започват да пълзят? Тази нощ ще ме страх да спя, за да не вземе да се обърне да спи по корем, защото го забелязах, че не си извърта хубаво главичката настрани (когато се унася)
 Praynig болните бебчовци бързо да оздравяват  Hug
Норичка, браво за хубавите новини  Hug

# 692
  • София
Никола преди 10 дни бешше 8 кила и 66см.Много рита и много повръща , та чак се чудя как успява да качва.Баткото към годинката беше 12кг.Той и сега тежи доста, пък е слаб - явно е с тежки кокали. Laughing
Аз предпочитам да замразя сурови зеленчуци.
За пълзенето- нормално е да започнат.Баткото обаче първо  проходи на 10м. и  после пропълзя, та си е индивидуално.

# 693
Добро утро момичета!
Да се включа и аз най-накрая след като успях да ви изчета...

Мога да ви кажа моя опит с боренето с настинки и сополи без (слава богу до сега ) да сме стигали до по-сериозни неща....По съвет на доки след втората по-сериозна хрема която Вики направи купихме един инхалатор. Не е най-евтиното решение, но пък за мен е голямо спасение. От както го имаме ако усетя хремичката само и хоп на инхалатора. И няма какпки за нос, няма лекарства - само с физологичен разтвор се прави. Много съм доволна! Peace

За захранването и съхранението на пюрета - ние ще се пробваме към края на 5тия месец, защото Вики е а алергия към белтъка на кравето мляко и е хубаво да я кърме колкото се може повече. Решила съм да започнем с тиква  Simple Smile А за след това мисля да си поръчам контейнерчета за съхранение, но ще ги взема от amazon, че видях че имат и не толкова скъпи, а със сигурност могат да се ползват повторно след стерилизация (нещо, което не съм сигурна че е вярно за бурканчетата от готови детски пюрета).Ще се правя и на   chef пък да видим

# 694
snowflakely Спокойно бе жена. Нищо няма да им стане на децата, ако спят по корем. Лили от втори до четвърти месец само по корем спеше, Митко и до сега спи по корем. Не се задушават.
А за пълзенето си е индивидуално, ама щом от сега иска няма проблеми. Помагай му като му подпираш краката. Те за сега пълзят като червейчета ( провлачват си корема и се изтласкват с краката) после почват леко да си движат краката и чак след 7-8 месец започват да пълзят на 4 крака и после стават много бързи Simple Smile ама и това си е индивидуално и до характер. Зависи на детето кое му е по интересно и колко се плаши или амбицира от "трудното".

Бурканчетата са стъклени и след стерилизация можеш да си ги ползваш многократно. (докато се счупят)

# 695
Ох момичета помагайте в голяма чуденка съм. Йони вече трета седмица е сополив, излезе му изследването от секрета, има някаква бактерия, но педи каза само ако му се затисне нослето - пастичка. Иначе капвах коларгол, сега само физ.разтвор. Та вчера го прегледа обстойно и каза да го водя да го ваксинират /вторият прием/, че то само сополки и няма страшно. Детската акушерка, която поставя ваксините при ЛЛ, също твърди, че не е страшно и може да се постави ваксината  Tired, но мен си ме е страх. Вчера не го заведох, а днес още повече ме е страх, и се чудя сега какво да правя. Нямам причина да не им вярвам, все пак те са специалистите, но....

# 696
*Цветенце* Купи си бейби вак-а за прахосмукачката ( ако още не си си го взела) физиологичен разтвор хубаво и после изсмукваш.
На Лили преди 1 месец и бяха на мерили и на нея бактерийки в носа и ни предписаха кремче бактробан (около 24 лв струваше но остава, аз си го ползвах още един път с нея) по 3 пъти на ден след хубаво почистване с бейби вак-а. Още на втория ден вече нямаше сополи.
А нямам да ти казвам какво чудо излизаше от нея като я тормозех с прахосмукачката.
Иначе и нас не ни ваксинирахме като имахме буби в носния секрет.

# 697
За косопада знам една бабина маска и друго не признавам.1 с.л. кис.мляко,1 с.л. ракия или водка,1 с.л. зехтин или олио за коса(аз слагам олиото на Икаров),1 жълтък и половин жива мая.Това се разбърква и намазва първо на корените,каквото остане и по дължината на косата.После се слага найлоново пликче на главата,отгоре хавлиена кърпа и се стои 2-3ч.Следващите 2-3 измивания с шампоан ти намирисва косата,но ако ходиш вързана не се усеща.Заслужава си,само от 1 път разликата в косопада е наполовина,а от 3 пъти за 1 месец спря.Освен това косата става мека,блестяща и по-здрава.Признала съм я тази маска,на които съм я казала е много доволен.А същата комбинация със сяра вместо мая е страхотно за себорея и пърхут (аз-себорея,милото-пърхут,така че говоря от личен опит)

# 698
Имам помпата и смуча. Кремчето е същото, но педи каза само ако се затисне нослето, тъй като сега само хърка и покашля. Но на мен ми каза - да го ваксинирам, та това ми е притеснено  Tired

# 699
  • София
Само да ви кажа,че сме ок,но нямам никакво време за четене и писане.Като е хубаво времето не сме вкъщи,а на разходки с двамата,а в малкото време като съм в нас се занимавам с децата или чистя или готвя и време за нет почти нулев:)
Освен това бяхме на Боровец на малка почивка с приятели и двете деца.Хубаво беше  Wink
Чета ви от време на време по диагонал.Всички болнички да се оправят!
Ако софийските мами по натам на хубавото време решите да си равим среща много ще се радвам да ми пишете на личен или във Фейса,за да се присъединим и ние  Mr. Green
Гледам снимките ви във фейса дечурлигата са разкошни,а как растат само... Hug

# 700
Бактериите в носа трябва да се лекуват, защото се предават и на другите от семейството и може да се окажете в един непрекъснат кръговрат с тези сополи с другите деца. Сополите няма да минат ако не излекувате бактерията.

# 701
  • София
 цветенце, аз бих мазала крема.Щом е бактерия няма как да мине така, най-много да направи още поразии и да слезе на долу.Мажи няколко дни и тогава го боцкайте.

# 702
Аз за косопада съм си взела бирена мая на хапчета от аптеката и отделно Геритамин Simple Smile
Бирената мая знам, че и за кърмата е полезна. А аз съм на такава жестока диета от три месеца вече, че ако не беше бирената мая и чая за кърмачки ( към който май съм пристрастена Embarassed) не знам как щяхме да се кърммим още с Вики...

# 703
Между другото нас пред време ни отложиха ваксината точно заради бактерия в нослето. Имаше стафилококи. Изписаха ни Бактробан за нослето - 10 дни сутрин и вечер и казаха и ние с таткото да се мажем, защото не се знае кой кого е заразил ...
Хем тогава бебка нямаше обилна хрема, а само секретчета...

# 704
 цветенце, аз бих мазала крема.Щом е бактерия няма как да мине така, най-много да направи още поразии и да слезе на долу.Мажи няколко дни и тогава го боцкайте.

Точно така смятам да направя  Hug

Общи условия

Активация на акаунт