Частни детски градини - София (6)

• 83 345
  • 745
  •   1
Отговори
# 120
  • София
Ние сме в Германи и там практиката по договор е така че ако детето отсъства един календарен месец (т.е от 1 до 30 число на месеца, а не 30 дни в два месеца) се връща половината такса за месеца. Това важи по принцип за летните месеци, но ако родителите не почиват лятото имат право сами да изберат друг месец в който ще почиват. Това е удобно защото миналата година така си планирахме почивките че малкия беше 2 седмици на море с нас после 2 седмици на Сандански само с мен и накрая наистина ни върнаха 50% от таксата.

# 121
Здравейте мами ,моля ви за отзиви относно детска градина Мечо Пух която се намира на Гео Милев улица Лидице бяхме там и направи ме голямо впечатления и управител като много интелигентно и спокоен  човек  , със  положителни отношение към деца все пак ако някой ходи там моля да сподели мнение относно градината доволни ли сте .Благодаря и желая на всички да намерят своята градина

# 122
  • Оранжевата стая
За Камелини Монтесори ли става дума или за друга градина, защото на Камелини ме съмнява собственичката скоро да е станала майка, както си написала в предишното си мнение и малко се обърках.
Аз ще се повторя, но отиди все пак да видиш градината, за която аз ти говорех.
"Усмивка" е в Бояна, таксата е 550лв, без встъпителни такси /за разлика от градината на дъщеря ми, която е Монтесори и искаха 400лв за материали/. Къщата е хубава, голяма, бяла, сравнително нова, стълбите са обезопасени, пък и деца сами не пускат по тях.
Много приятни са учителките, собственичката е изключително мила, самата тя скоро стана майка.
В детски център Усмивка собственичката скоро стана майка, и на същото място всички какички са педагожки  Laughing
Двете ми деца ходят на различни градини и затова си останала с такова впечатление   bouquet

# 123
Ясно, благодаря Simple Smile
Какви са ти впечатленията от Камелини?

# 124
Здравейте момичета,

Моето дете става на 3години септември месец и така като гледам шансове за държавна градина нямаме .

Четох доста теми за частните градини и като гледам колко недоволни мнения има направо се отчайвам ...

Бихте ли могли да ми препоръчате градина в Бояна , евентуално Драгалевци ...

Гледам ,че от Слънчогледи всички са доволни , но ми се струва далечко всеки ден да пътува до там.

Мислех си за Увекинд или Германи , ама нещо лоши менния чета и за тях ...

Не държа да е с немски език , иска ми се да има хубав двор, по възможност плуване( и други спортове) , хубава сграда и добри учители Simple Smile

Благодаря предварително Simple Smile

# 125
  • София
Аааа моля моля, за Германи само хубави неща мога да кажа.
Специално в темата за Германи имаше един татко който изписа такива бълвочи за градината, а аз имах "удоволствието" да се запозная с този простак. Детето му беше побойник и тероризираше всички дечица в яслата, учителките понасяха какви ли не обиди само ако се опитаха да споменат нещо на родителите, на една родителска среща таткото дори скочи на една майка, само защото се оплака че детенцето и всеки ден било нахапано от сина му. И този същия олигофрен си мислеше че като плаща 700лв и си купува цялата градина с целия персонал, еми нещата не стават така, има десетки деца там с двойно повече родители, ако всеки реши че трябва по неговата свирка да се играе ще настъпи анархия.
Моето дете е в яслата и сутрин като слезе от колата направо тича към вратата, дори не поглежда дали съм там или не. ТОлкова обича всички каки в яслата, сега се е влюбил и в едната германка, която го гледа вечер след 6ч (че аз ходя късно да го вземам), говори му на немски и той повтаря като папагалче (нищо че още българския не е научил). Когато ходя сутрин или вечер никога не съм виждала разплакани деца - всички са супер усмихнати, весели, забавляват се страхотно. Сина ми толкова много неща научи там в яслата, всеки ден ми носи я апликации, я нещо друго. На камерите ги гледам колко ги гушкат учителките, как си танцуват, целуват ги, забавляват се. Имат танци, плуване, музика, абе голяма забава.
И да ви призная от както тези 3-4 родители, които само пишеха по форумите гадости за Германи напуснаха градината, като че цялата атмосфера в градината се успокои, децата също са много по-спокойни. Директорката определено се опитва да се вслушва в исканията на родителите и постоянно правят някакви подобрения.
Самият факт че детето ми тръгна на 1г7м и на третия ден вече спеше там, предвид че практиката им е детето да ходи 1 седмица до обяд, адаптира се толкова бързо, че на третия ден не искаше да си ходи и остана там да спи. Може да е бил малък, но за мен това е индикация че атмосферата е добра и грижите за него са добри. Сега има супер много приятелчета и само говори за каките.
Аз също съм чела негативните мнения във форума, дори някои като ги прочетох се поуплаших и мислех да го отписвам, но нищо от споменатото не се оказа истина и наистина ме е яд че има такива злобни хора. Както и да е, който се интересува може да отиде на място, да направи едно пробно посещение (аз оставих моя син пробно 1/2 ден да видим дали ще му хареса и тогава взехме решение, и за това нищо не съм плащала). По време на адаптационния период ми разрешиха да съм там в яслата с малкия (незнам дали в градината разрешават).
Толкова много ни харесва градината и преди всичко това че сина ни се чувства перфектно там, че решихме ако ни приемат в държавна да не го записваме. 

# 126
  • София
asi123 в Германи имат огромен двор с прекрасни площадки, огромен батут, собствен басейн и сградата/къщата е чисто нова), съответно базата е наистина супер. Нищо не ти пречи да отидеш да разгледаш. Всичко е така както е на снимките от сайта.  

# 127
Мерси за бързия отговор аделина_бг ,
Аз съм била там на един детски рожден ден , но за съжаление времето беше лошо и беше вътре, а не в хубавият им двор.
Иначе и на мен ми хареса как изглежда двора , а има и басейн , но четох тука из форума, че басейна все бил в ремонт и не работел. Оплакваха се , че и често се сменял персонала, от твойте наблюдения има ли нещо вярно в това?
И да те питам аз не знам помещението , в което беше рождненият ден дали е било стаята за игра за яслите или градината, но ми се строи малко мъничко, стаята която беше за спане , леглата на два етажа много наблъскани , а и тоалетните бяха в самата стая , а не отделени в отделно помещение. ( В интерес на истината не съм била в никоя друга детска градина за сега , така че нямам много база за сравнение).
А и Германи ми е малко далеч , та ако намеря нещо хубаво в Бояна би било  по - добре Simple Smile

# 128
  • София
Значи помещението в което сте били на детското парти преди беше парти център (това е едно цялото стъклено), но поради нарастващия брой деца се наложи да преместят яслената група там. Помещението с многото легла е спалното помещение за яслената и втора група. Има общо 25 легла там и наистина тоалетната не е оградена, но все пак е в една ниша далеч от леглата. На горните етажи спалните помещения са много по-малки с максимум 15 легла и отделени тоалетни(все пак там са по-големите деца).
За персонала - действително когато постъпихме в градината миналия март имаше голямо текучество на персонала. В яслената група в началото бяха три учителки - две мед сестри и една психоложка, психоложката беше на половин ден. Тогава децата бяха 18. Сега децата са 10 (до скоро бяха само 7) и бяха само с двете медицински сестри + една лелка, която помага на обяд при хранене и обличане. Психоложката напусна. От април насам никой друг учител не е напускал градината. От септември има нова група германци, но те май се сменят всяка година (не всички, има някои са за постоянно), във всяка група има по един германец. Само в яслената няма, тъй като там децата почти не говорят български и няма смисъл от германец на този етап.
За басейна - миналата година и аз четох че често бил в ремонт. Моя син започна да ходи август на плуване и от тогава досега е имало само една седмица в която не работи басейна заради профилактика. Може би и това са подобрили, незнам. Учителя по плуване Пепи е много добър и има страхотен подход към децата. В яслената група имат и танци 2 пъти седмично + 1 път седмично музика. ПЛуването е 2 пъти.
В горните групи имат футбол, йога, танци, ски училище (тази зима 2 или 3 пъти бяха за по седмица).
Като цяло много от негативните мнения са доста стари, аз лично виждам от миналия март досега колко много неща са се променили и все към добро. НО това е нормално все пак градината е нова и докато влязат в ритъм си отнема време.
Храната е био и се готви на място в ресторанта към градината, в това съм сигурна понеже в ресторанта всеки ден има обедно меню, което е същото като в детската градина. Готвят им доста готина храна, някой път имат направо гурме попадения в менюто Simple Smile
Всеки ден се пращат рипорти на родителите какво е правило детето, с какво се е занимавало, кое му е харесало, кое не, дали е спало, дали е яло, дали е болно, дали е било приказливо, любознателно и т.н Мен много ме забавляват тези рипорти. Веднъж на 3 месеца пращат 3месечен рипорт, който е супер дълъг и обхваща всичко, което е важно за развитието на детето - фина моторика, груба моторика, речево развитие, емоционално развитие, умения задължителни за възрастта и т.н Незнам дали това не се предоставя от МОНМ или е тяхна измислица, но е много обстойно и полезно.
Ако се сетя нещо друго ще пиша пак, това се сещам в момента, което би било интересно.

# 129
Важно е не само, че има негативни мнения, а какви точно са оплакванията - например в този форум срещнах цяла тема, в която една майка изливаше много негативни мнения към една частна ясла, като най-голямото и оплакване беше, че децата седят навън на 15 градуса, видиш ли. До този момент мислех, че това дето родителите не искат децата да излизат е мит, измислен в държавните градини, защото ги мързи. Оказа се, че е истина. Така че - разни хора, разни идеали. Това което е минус за един, може да е плюс за друг Simple Smile

Абе как става тази работа да помолим модератор да допълни първа страница, че на мен не ми е ясно?

# 130
asi моето дете е в Увекинд и досега силно негативни мнения не съм срещала. Преди две страници съм описал подробно за градината.
И както Инкс е казала за едни това което е минус за друг е плюс зависи от гледната точка.

"Не държа да е с немски език , иска ми се да има хубав двор, по възможност плуване( и други спортове) , хубава сграда и добри учители"
За мен беше важно да е с немски държа на образованието не пращам детето си на забавачка. Имам опция да си го държа у дома. Когато търсехме градина за наш беше важно с какви знания излизат децата. Да е с немски. Базата на Германи е много добра. Но за мен до там приключват нещата.  Увекинд е ДГ с традиция, имат училище спечелиха приза за най-четящо училище в БГ. Нямат текучество на персонал. Учителките са с прекрасно отношение към децата.
 Тоест изискванията бяха: " Немски език всеки ден, креативност на учителките, прилична сграда с домашен дух, наличие на образователни игри и играчки, здравословна храна, комуникация между родител и учител и не на последно място да развиват самоятелността у детето ми"

# 131
....
Абе как става тази работа да помолим модератор да допълни първа страница, че на мен не ми е ясно?
Пише се съобщение до модератора на подфорума. В нашия случай може да се пише до Vache, .Ели. или Фран Джонсън.

# 132
Здравейте момичета! Прочетох предната и тази тема и научих доста полезни неща за ЧДГ. Аз трябва след месец да се връщам на работа и сега съм в процес н търсене на ясла. Търся си нещо в центъра, да ми е близо до работата. Ще съм благодарна да споделите някакви мнения. В предната тема една майка беше задала същия въпрос, но не видях някой да ѝ е отговорил.

# 133
  • София
Базата на Германи е много добра. Но за мен до там приключват нещата.  Увекинд е ДГ с традиция, имат училище спечелиха приза за най-четящо училище в БГ. Нямат текучество на персонал. Учителките са с прекрасно отношение към децата.
 Тоест изискванията бяха: " Немски език всеки ден, креативност на учителките, прилична сграда с домашен дух, наличие на образователни игри и играчки, здравословна храна, комуникация между родител и учител и не на последно място да развиват самоятелността у детето ми"
Ето затова се дразня, когато има негативни мнения за дадена градина или училище от родители чиито деца всъщност не ходят там. Аз лично никога не си позволявам да коментирам детска градина в която само съм влизала, но детето ми не ходи.
"Немски език всеки ден, креативност на учителките, прилична сграда с домашен дух, наличие на образователни игри и играчки, здравословна храна, комуникация между родител и учител и не на последно място да развиват самоятелността у детето ми" - в Германи се говори само на немски, във всяка група има германец, незнам в Увекинд колко германци има, а и всичко останало, което сте описали но намирам и в Германи. Нищо лично  Peace
Аз също държа на немския език, говоря го без акцент дори и мога сама да преценя колко е добро нивото на обучение там.

# 134
  • София
Здравейте момичета! Прочетох предната и тази тема и научих доста полезни неща за ЧДГ. Аз трябва след месец да се връщам на работа и сега съм в процес н търсене на ясла. Търся си нещо в центъра, да ми е близо до работата. Ще съм благодарна да споделите някакви мнения. В предната тема една майка беше задала същия въпрос, но не видях някой да ѝ е отговорил.
Дефинирай центъра, че то е голямо понятие центъра на София.
Една приятелка откри детска градина до УАСГ (съвсем близо до метростанция стадион Васил Левски) - "Кристофър Робин" се казва, но още я разработва и какво е положението от към образование, занимания и т.н нямам никаква представа. Но може да отидеш да разгледаш.

Общи условия

Активация на акаунт