Частни детски градини - София (6)

• 83 344
  • 745
  •   1
Отговори
# 105
  • Оранжевата стая
Хlora, поправи ме, ако бъркам, но 400 лв. в Камелини Монтесори не е ли депозит, който да покрие евентуални неплатени разходи, а не такса за материали, която да остава за тях. Т.е., би трябвало при напускане да се върне /или да покрие част от таксата за последния месец/.
На нас специално ни обясниха, че това е сума, необходима за закупуване на материалите за обучение, защото те са специфични и са скъпи и че сумата не се възстановява при напускане на детето  Peace

По съвет на Xlora видях Усмивка днес и съм много доволен от видяното. Момичетата, които се грижат за децата ми се сториха много възпитани и мили и тъкмо прибираха децата от игра на двора. Управителката е на ски с другите деца, но ще се срещна и с нея, защото мисля, че мястото си струва. Стаите за игра бяха големи и светли, мястото където се хранят също беше приветливо, хубав двор макар и не голям. Въобще място, което прилича на детско заведение и момичетата, които за педагожки, (по думите на Xlora) ми вдъхнаха доверие за това едно голямо благодаря и на теб Xlora, това е новият фаворит за моя малък човек.
Дано не съм те заблудила, може и да не са всички педагожки, но за мен това не е толкова важно, защото и моят син е още малък за обучение, но гледам, че големите деца постоянно нещо лепят, пеят, учат, имат си часове и тн....

# 106
  • София
Май това е най-актуалният списък с лицензирани градини - а и доста по-лесно се ориентира човек в кой район какви градини има (само лицензираните, де):
http://www.rio-sofia-grad.com/web_folders/network_files/net_dg.htm

Може някой да го добави на първа страница  Simple Smile

# 107
За нас търсенето приключи по план и решението е взето. Малкия човек тръгва от утре в Усмивка. Вчера се срещнах с управителката и впечатленията даже ми се подобриха. Много мила млада жена. Нейното бебе също беше в градината, което ме успокои. Отново всичко ми допадна. Децата тъкмо хапваха следобедната закуска и беше веселба, а после всички започнаха да си играят в голямото помещение на приземния етаж и изглеждаха щастливи, въобще едно прилично детско заведение.

Много съм доволен от избора и се успокоих. Сега дано всичко е наред и малкия се адаптира нормално. И тук е момента да благодаря на всички за помощта. Специални благодарности на Хлора за добрата идея и да ти кажа,че за мен няма значение дали момичетата в градината са педагожки или не. По-важното е, че са мили, възпитани и грижовни(поне аз останах с такова впечатление), а и мястото прилича на градина повече от всички места, които видях последните десетина дни.

Данибон, много приятно ми стана от твоите думи, благодаря много! Колко му трябва на човек за да се почувства добре - една добра дума за това, което прави и пожелание за успех. Изглежда много лесно, но в ежедневието си рядко го правим, а колко малко се изисква за да станем едни по-добри хора, общество, държава и за това поздравления Данибон, подкрепата ти и съветите бяха от огромна помощ и продължавай все така.

Отплеснах се, но както писах и в един преден пост доброто трябва да се насърчава активно, защото е дефицитна стока в днешно време.

С нетърпение ще чакаме утрешния ден и първите стъпки в градината. Ще пиша другата седмица как върви адаптацията. Още веднъж благодаря на всички мили мами!

# 108
  • Оранжевата стая
Радвам се най-вече, че си направил своя избор, радвам се и затова, че ти е харесала Усмивка  Grinning
Сега стискам палци на малкия да се адаптира добре.
При нас беше доста лесно, защото децата са свикнали от бебета да ги оставям на гледачки за по няколко часа.
Вчера специално питах момичетата и се оказа, че всички са педагожки  Mr. Green
Утре вероятно веднага ще си проличи кое е новото детенце - обикновено новите мъничета висят по ръцете на какичките, така беше и моят син, така бяха и следващите, които дойдоха, но бързо им минава  Grinning Grinning                                                         

# 109
Poptosh, поздравления за избора и за спазения срок! Възхитена съм!
Започвам да стискам палци на малкия сладур. Но съм убедена, че щом баща му е толкова организиран, няма начин дребосъкът да не е като него и бързо да преценява ситуацията и да се адаптира. Simple Smile Успех!

И благодаря за милите думи! За мен значат също много. Simple Smile

# 110
  • София
Хlora, поправи ме, ако бъркам, но 400 лв. в Камелини Монтесори не е ли депозит, който да покрие евентуални неплатени разходи, а не такса за материали, която да остава за тях. Т.е., би трябвало при напускане да се върне /или да покрие част от таксата за последния месец/.
На нас специално ни обясниха, че това е сума, необходима за закупуване на материалите за обучение, защото те са специфични и са скъпи и че сумата не се възстановява при напускане на детето  Peace

....
Да, това явно е ново, променили са го и в сайта... Peace

# 111
ivanova3, стана ми интересно за вашата градина:) Има ли лиценз и къде по-точно се намира?
Да има лиценз ,води се община Панчерево,но е по близко до Младост и Горубляне,ако знаете на ЦСКА базата зад нея,на много тихо и зелено място,далеч от трафика на Софийските улици.Детската се състой от 5 самостоятелни къщички всяка със собствен двор и площадки за игра,за сега работи само едната къща,защото е нова градината ,но до месец някъде пускат и втора къща.В група са до 10-11 деца макс.Ако нещо друго ви интересува ще ви кажа,моя син е там от септеври месец и от първия ден е с такава усмивка и такъв кеф ходи.

Здравейте! Интересува ме как е организиран транспорта? Например аз живея на бул. Черни връх след Сребърна в посока Околовръстното - към колко часа става вземането сутрин и връщането вечер?

# 112
Здравейте, искам да попитам Стелфи, ако преглежда темата, или някой ако е следил нейните постове - детето й  в "Мария Монтесори" в Горна баня ли беше или друга Мария Монтесори? Благодаря ви.

# 113
Ако не греша в "Монтесори Хай" беше (предполагам още е).

# 114
Май това е най-актуалният списък с лицензирани градини - а и доста по-лесно се ориентира човек в кой район какви градини има (само лицензираните, де):
http://www.rio-sofia-grad.com/web_folders/network_files/net_dg.htm

Може някой да го добави на първа страница  Simple Smile

Тук са и държавните градини, но браво, че някой е съставил толкова подробен списък. 

Поптош, радвам се, че сте намерили градина, успех с адаптацията!  Hug

# 115
  • София
Привет blueeyes Simple Smile
Детето ми е в Монтесори Хай в Горна Баня Simple Smile
Доколкото знам в "Мария Монтесори" педагогиката не е Монтесори, само името е такова. Другите да ме поправят ако греша Simple Smile

# 116
  • София
Каква е практиката във вашите градини що се отнася до заплащането през летните месеци? В градината на сина ми досега се плащаше, само ако детето посещава градината, но сега мисля, че го промениха. Искам да запиша и дъщеря ми там на ясла, но ние сме на море цяло лято и това плащане ме притеснява. Аз ще говоря с директорката разбира се, но исках първо да разбера как е положението по другите частни градини.

# 117
  • София
При нас не се плаща храната, защото не се поръчва за периода на отсъствие (в случай, че сме предупредили седмица по-рано).
Напълно разбирам това, защото на градината разходите са ѝ константни (заплати, комунални услуги, т.н.) и дори само половината деца да решат да отсъстват за половин месец през лятото това е сериозен удар по бюджета и би ги довело до затруднения да си покрият разноските.

# 118
Привет blueeyes Simple Smile
Детето ми е в Монтесори Хай в Горна Баня Simple Smile
Доколкото знам в "Мария Монтесори" педагогиката не е Монтесори, само името е такова. Другите да ме поправят ако греша Simple Smile

Благодаря, сега разбирам, че има две различни градини значи. Странно ми стана и това, че тази другата, на която само името и е М.М има и частно училище след това.

# 119
За Камелини Монтесори ли става дума или за друга градина, защото на Камелини ме съмнява собственичката скоро да е станала майка, както си написала в предишното си мнение и малко се обърках.

Ако наистина са въвели такса за материали, направо не знам как да го коментирам  Rolling Eyes В кой от клоновете им всички учителки са педагожки?

Общи условия

Активация на акаунт