Частни детски градини - София (6)

• 83 319
  • 745
  •   1
Отговори
# 90
Каква е таксата за "Слънчогледи " ?  Не можах да намеря информация на сайта им. И има ли транспорт ?

# 91
Каква е таксата за "Слънчогледи " ?  Не можах да намеря информация на сайта им. И има ли транспорт ?

700 лева. Включва всичко (имат много хубави дейности и то на наистина на много високо ниво, а не на градинско), но без транспорта. Всички сами си возим децата. Ползвала съм обаче транспорт, когато мъжът ми е бил в командировка и не съм можела да возя детето. Мисля, че беше 15 лева/ден, но е като допълнителна услуга. Иначе с бусче ги возят на разни дейности извън градината и оставяме столчета.

# 92
Данибон, доброто трябва да се окуражава!

За съжаление градината към БГ школо е от 3 години.

Някой да знае таксата на ЧДГ Лупини? Обадих им се и пак не ми казаха. Ако са ми над бюджета за мен ще е само губене на време да ходя до там, а само може да ми хареса  и да се ядосам, че парите са малко.

# 93
Поптош, да нямаш предвид Лапину? Погледна ли Марита?

# 94
Пандичка,

Да, точно Лапину Grinning ама и аз съм един, явно ми се хапват лупини.

Мерси за Марита ама е в Овча Купел - много ми е далече.

На мен и Вълшебен цвят ми е далече ама таксата включва транспорт и става.

# 95
Някой да има актуални впечатления за ЧДГ Фънки Мънки?

# 96
  • София
Данибон, доброто трябва да се окуражава!

За съжаление градината към БГ школо е от 3 години.

Някой да знае таксата на ЧДГ Лупини? Обадих им се и пак не ми казаха. Ако са ми над бюджета за мен ще е само губене на време да ходя до там, а само може да ми хареса  и да се ядосам, че парите са малко.

Таксата на Лапину е над 700 лв  Peace

# 97
Поптош, изпуснала съм. Теб кой район те устройва?

# 98
Здравейте. Записвам се и аз с активно търсене на ясла за сина ми. В една друга тема четох добри отзиви за Азбукарче, а тук не видях да е спомената. Някакви отзиви?

# 99
Пандичка,

Говорим за Драгалевци, Симеоново, Бистришко шосе и Бояна.

Ревен, благодаря много. Спестяваш ми ходенето, а и нервите ако ми харесаше. Grinning

Търсенето продължава още 2 дни и това е. Днес ще ида до Усмивка.

# 100
Poptosh,

Специално заради теб се зарових в кореспонденциите си. Пиша си с доста хора от години. Имах спомен, че имам отзив за "Немо" и то скорошен. Харесало им е.

На "Сияние" са тук таксите http://www.sianie-bg.com/ceni.html - доколкото виждам има входяща такса. За базата - не мога да ти кажа, но за обучението - гаранция.

Сетих се още една ЧДГ в района. Нова е, може би 2 години. Но е на утвърдена частна гимназия. Става дума за "Малки стъпки" на ЧГ "Иван Апостолов". http://littlesteps.bg/bg/nashata-programa/. Нямам представа за цената, нямам и отзиви за тази ЧДГ, но екипът на гимназията е доста съвестен и сигурно са направили нещо добро, а виждам, че строят и хубаво у-ще. Питай дали не вземат по-малки деца, ако цената е умерена.

Нямаш много време за търсене. Иначе точно мислех да ти предложа нашата схема.
Както ти казах, обиколихме с мъжа ми над 20 ЧДГ. Бях си взела наредбата за ЧДГ и си бях направила критерии по кои търся. Държахме да са лицензирани и оттам насетне почнахме да търсим. Гледахме всичко под и над нашата примерна такса, която си бяхме задали. Така успяхме да си оформим доста добра представа кой е нашият оптимален вариант. Засичахме по доста критерии и така стигнахме до топ 3 списък на ЧДГ, които ни харесаха. Аз имах възможност да се допитам до експерти за тези 3 градини (но ти можеш да питаш нас). Те ми казаха своите топ 3 градини. Така съвпадна една градина, която ни беше фаворит.
Но всеки си има свои модели на търсене. Идеята ми беше, ако имаш време, да огледаш и по-скъпи, за да видиш какво им по-скъпото или пък по-евтини - защо пък са по-евтини; да огледаш по-различни като Монтесори, ако искаш; да огледаш повечето, които са ти в района. За съжаление за 2 дни няма как да приложиш тази схема. Иначе е доста обогатяваща и си наясно за години напред къде какво се случва. Може да не запишеш детето си в градината-фаворит, но пък да са ти полезни някои идеи, които прилаагат. Да ти кажа - наистина има интересни идеи в някои градини и аз съм черпила от тях идеи като родител.

Сетих се, че съм виждала преди време и талони в сайтове за колективно пазаруване за ЧДГ, но беше преди време. Може пък и този по-нестандартен и модерен начин да е интересен, макар че ми е леко странен, но може да се попадне на нещо добро. Не следя обаче тези сайтове, за да ти кажа дали има в момента такива оферти. Веднъж случайно попаднах.

Успех! И стискам палци!

Пандичка,

Говорим за Драгалевци, Симеоново, Бистришко шосе и Бояна.

Ревен, благодаря много. Спестяваш ми ходенето, а и нервите ако ми харесаше. Grinning

Търсенето продължава още 2 дни и това е. Днес ще ида до Усмивка.

# 101
Danibon,

Много благодаря за информацията и усилието. За съжаление в Малки стъпки ми казаха, че приемат само след 2,5 години или поне на 2 и нещо и няма как да вземат моичкия. За таксата въобще и не попитах. Още веднъж голямо благодаря и за съветите. Ще се възползвам, а и аз все пак обиколих вече 5-6 градини.

Както и посочих вече, за мен обучението не е най-важно в момента, защото сина ми е на 1.8г. и му е малко рано за обучение. По-важното сега е да се грижат с любов за него и да изгради навици, че аз май го глезя само, а и баба като се намеси си е принца на принцовете, та търся място, което да ми вдъхне доверие.

По съвет на Xlora видях Усмивка днес и съм много доволен от видяното. Момичетата, които се грижат за децата ми се сториха много възпитани и мили и тъкмо прибираха децата от игра на двора. Управителката е на ски с другите деца, но ще се срещна и с нея, защото мисля, че мястото си струва. Стаите за игра бяха големи и светли, мястото където се хранят също беше приветливо, хубав двор макар и не голям. Въобще място, което прилича на детско заведение и момичетата, които за педагожки, (по думите на Xlora) ми вдъхнаха доверие за това едно голямо благодаря и на теб Xlora, това е новият фаворит за моя малък човек.

Окончателно решение ще се вземе до Сряда сутрин и от Четвъртък ще почнем някъде и ще се похваля на всички мили Мами тук, които бяха така отзивчиви и ми оказаха неоценима помощ и подкрепа. Още веднъж благодаря на всички! Без вас нямаше да се справя.

# 102
Аз лично за дете под 2 години бих търсила детегладачка, а не градина, но по този въпрос знам, че има различни мнения.  Simple Smile Успех.

# 103
Poptosh, звучи много добре!

Забравих само да споделя от моя опит преди години. Установих тогава, че татковците много по-добре се ориентират в избора на детски градини за децата си. Беше ни се наложило да напуснем спешно една ЧДГ, в която всички майки бяхме като омагьосани и се бяхме вързали на приказките на сладкодумната директорката. Татковците взеха нещата в свои ръце. Всеки избра различни градини, но при всички вторият избор се оказа много добър и разумен.

Мисля, че и ти чудесно се ориентираш.
Чета те с интерес и се вълнувам. Стискам палци да намерите вашата градина. И не мога да не ти се възхитя как действаш по план и се вместваш във време и бюджет.

# 104
Реших от любопитство да погледна сайта на "Усмивка", която последно коментирате тук, и попаднах на ЧДГ 'Слънчева усмивка" (www.sunandface.com) в кв. Овча купел. Струва ми се, че не сме я коментирали тук, а може да е полезна информация за търсещите в този район.

Общи условия

Активация на акаунт