Частни детски градини - София (6)

• 83 444
  • 745
  •   1
Отговори
# 225
  • София
Преди няколко години "Рай" се опитаха да правят и училище. Май не им се получи добре. Имаше доста разочаровани.
Аз съм ги посещавала преди 6 години, още в старата им база. Не ми допаднаха много, но като цяло до колкото си спомням даваха стабилна подготовка на децата.
Тези дни, търсейки информация за "Тути" попаднах на няколко сравнително скорошни мнения за "Рай" - бяха положителни.

Благодаря ти за инфото  Peace Ще ги посетя идната седмица.

п.с. принципно да ви попитам, ако имате възможност, какво бихте избрали- частна или държавна ДГ и защо?

# 226
missence дали частна или държавна вече сме го дъвкали.
Нас ни приеха в държавна и въпреки това избрахме частната. Не че парите ги берем сутрин от дървото и разликата от 600 лева не ни влияе на джоба.

# 227
  • София
Нас не ни приеха в държавна, но и да ни приемата наесен няма да го запиша. В частната се чувства супер добре, харесва му много, обича си каките, занимават ги много, децата са малко, условията добри, храната е био и с много разнообразно меню. Освен това платихме вече за 1 година, така че поне още една година ще сме там Simple Smile
Но мисля че на този въпрос няма еднозначен отговор. Имам колежка чието дете беше в частна ясла и не му харесваше там, сега е в държавна градина и му харесва. Зависи от много неща - и от частна до частна градина има разлика, както и от държавна до държавна.

# 228
  • София
Ясно, явно ще трябва да се пробва, за да се види, кое е най-добро за детето  Thinking Аз, да си кажа честно, клоня към частната най-вече заради езиците и малкия брой деца  Rolling Eyes

# 229
  • София
Кажи към коя частна си се насочила?

Между другото за Рай съм чувала хубави отзиви от една далечна роднина, чието дете беше там от самото начало, сега е първи клас, страшно много си харесваше градината и малко трудно се адаптира в училище с новите деца. Харесваше си и учителките и приятелчетата в градината. Аз минавам всяка сутрин покрай нея на път за Германи и отвън ми изглежда добре, но нямам представа условията как са.

# 230
  • София
Кажи към коя частна си се насочила?

Между другото за Рай съм чувала хубави отзиви от една далечна роднина, чието дете беше там от самото начало, сега е първи клас, страшно много си харесваше градината и малко трудно се адаптира в училище с новите деца. Харесваше си и учителките и приятелчетата в градината. Аз минавам всяка сутрин покрай нея на път за Германи и отвън ми изглежда добре, но нямам представа условията как са.

Засега сме се насочили към "Вълшебен свят", но ще ходим да гледаме и "Рай" до края на седмицата.

# 231
  • София
Един съвет от мен при избора на детска градина - освен всичко друго, гледай все пак градината да не е прекалено далеч от дома ти или от офиса, защото първо не е хубаво детето да пътува по 1ч в едната посока всеки ден, и второ ако по спешност те извикат да отидеш да го вземеш (което се случва отвреме навреме) да можеш бързо да отреагираш.

# 232
  • София
Един съвет от мен при избора на детска градина - освен всичко друго, гледай все пак градината да не е прекалено далеч от дома ти или от офиса, защото първо не е хубаво детето да пътува по 1ч в едната посока всеки ден, и второ ако по спешност те извикат да отидеш да го вземеш (което се случва отвреме навреме) да можеш бързо да отреагираш.

Да, локацията е много важна, затова гледаме определен район, за да ни е близо  Peace
Мерси за съвета   bouquet

# 233
  • София
Моля,
и да споделиш после какви са ти впечатленията. А ти в кой район конкретно търсиш? Питам понеже Рай е в Малинова долина а Вълшебен свят в Панчарево доколкото разбрах, пък те не са кой-знае колко близо едно до друго (имам предвид че на картата са близо, но май няма пряк път от единия квартал до другия и трябва да се минава през Околомръстното), затова питам. Иначе Германи е малко по-нагоре от Рай, а малко след Германи има една еко детска градина, мисля че Дара се казва ето линк http://www.ecodara.com/content/chastna-detska-gradina-dara.php може и там да разгледаш.  

Последна редакция: вт, 09 апр 2013, 15:36 от adelina_bg

# 234
  • София
Точно до Околовръстното сме и затова "Рай" и "Вълшебен свят" са ми горе-долу на еднакво разстояние  Rolling Eyes
Ще погледна и Дара  Peace

п.с. Някой информативно да знае таксата за "Рай" ?

# 235
този въпрос за ЧДГ или ДДГ хипотетичен ли е?! Все пак тук темата е за частни градини. Избора до голяма степен зависи от това какво търсят родителите. Има страхотни частни и страхотни държавни ДГ. И обратното...докато не приемат "парите следват детето, нелегитимните "клубчета" ще подбиват качеството на ЧДГ. За съжаление. Това с еко дара...харесва ли ви. На мен сайта им не ми харесва. рисунки по стената. Никакво впечатление не ми правят. Искам да попитам за пресни впечатления от Германи. Моите са 3-та ръка от миналата година.

# 236
  • София
този въпрос за ЧДГ или ДДГ хипотетичен ли е?! ....

По-скоро ме интересуваше, какво е довело до записването на детето в ЧДГ? Ясно е, че е много субективно. Мен лично ме притеснява факта, че в държавната градина учат език по 2 пъти в седмицата, много децата в група са и отношението не е индивудуално (няка и как да е при над 30 деца), но пък сградите са си строени точно за ДГ, готвят им на място и т.н.

# 237
  • София
отровка писах преди време няколко страници по-назад в темата подробно за Германи. за една година доста неща се промениха, незнам ти какво инфо имаш и от кого. Ако те интересува нещо конкретно - питай. Моето дете е в яслената група и сме там вече повече от година.

missence и в някои ЧДГ готвят на място - в Германи например е така, при това готвят много вкусно (имат и ресторант затова мога да изкажа мнение)

# 238
  • София
...
missence и в някои ЧДГ готвят на място - в Германи например е така, при това готвят много вкусно (имат и ресторант затова мога да изкажа мнение)

Дано има повече такива градини тогава  Peace

# 239
здравейте, moжe ли някой да даде актуални  мнения относно:" Мила"," Дима", звездичка в павлово?

Общи условия

Активация на акаунт