Частни детски градини - София (6)

• 83 436
  • 745
  •   1
Отговори
# 210
Искам да попитам когато говорите за Вълшебен свят, коя градина имате предвид - тази, която е в Панчерево ли? Или има и друга? А някакъв сайт имат ли?

Моят син е в тази в Панчерево,ако ви интересува нещо конкретно питайте иначе съм писала в по предни страници впечатления

Мен ме интересува, как е преминала адаптацията на детето и дали наистина им говорят и на англ. език през деня?

При нас адаптацията беше много лесна,той ходи от септември месец и от първия ден много му хареса и ходи с голямо желание и интерес. За говоренето на английски език им говорят ,учат и много песнички на български и английски.Аз лично съм много доволно от знанията който ми показва моят син в къщи.Рисуват и учат английски едновременно,мартенички правиха сега за 1 март, за коледа правиха и коледни играчки .Ако нещо съм пропуснала и те интересува питай Simple Smile

# 211
  • София
Цитат
Здравейте!Моето дете посещава ЧДГ "Азбукарче" http://www.azbukarche.com /не я видях в списъка на първата станица/ .
От една година  е в тази градина /той е на 3год. на 25.03. ги навърши   newsm59/,много съм доволна.Колектива е прекрасен,много добре се грижат за децата,градината е в центъра до Математическата гимназия.
Ако някой има въпроси с удоволствие ще отговоря.

Мине не мине и някой се логне да похвали Азбукарче Laughing
 Живея много наблизо. Първият път, когато я посeтих останах с лошо впечатление, но реших да повторя, да не съм прибързала . Е, не съм. Непроветрено, тъмно и стая с телевизор, пред който стояха зомбирани съвсем малки дечица. Гледачката така стисна едно за ръката и го натресе на столчето, когато се опита да стане, че впечатлението ми още е живо Laughing.
  А "Абракадабра" е просто един треторазряден клуб с кофти персонал. От кога пък са го превърнали в ДГ?

Последна редакция: пт, 05 апр 2013, 15:32 от Слънчев ден с превалявания

# 212
  • София
Искам да попитам когато говорите за Вълшебен свят, коя градина имате предвид - тази, която е в Панчерево ли? Или има и друга? А някакъв сайт имат ли?

Моят син е в тази в Панчерево,ако ви интересува нещо конкретно питайте иначе съм писала в по предни страници впечатления

Мен ме интересува, как е преминала адаптацията на детето и дали наистина им говорят и на англ. език през деня?

При нас адаптацията беше много лесна,той ходи от септември месец и от първия ден много му хареса и ходи с голямо желание и интерес. За говоренето на английски език им говорят ,учат и много песнички на български и английски.Аз лично съм много доволно от знанията който ми показва моят син в къщи.Рисуват и учат английски едновременно,мартенички правиха сега за 1 март, за коледа правиха и коледни играчки .Ако нещо съм пропуснала и те интересува питай Simple Smile

много ти благодаря за отзивите  Hug

# 213
Здравейте, и аз записах дъщиря ми във Вълшебен свят в яслената група.
Там е от 1 април- т.е. няколко дни, но ако мога да бъда полезна на някой с нещо, нека пита. На мен ми бяха много полезни вашите отзиви докато избирах, затова съм насреща  Simple Smile

Интересува ме продължителността на  договора. Ако случайно не ни хареса, може ли да се прекрати преди изтичане на 1 г  newsm78

Договора сега се подписва само до 31.12- до края на годината. От новата година ще има нов договор защото щяло да има промяна в цената. Като питах колко и каква ми казаха, че за сега не знаят, но щяло да бъде нещо минимално ... може би щял да се доплаща транспорта /60лв./ защото сега влиза в таксата. Дано да е така да не стане нещо фрапиращо. Иначе договора може да се прекрати с едномесечно предизвестие, няма проблем.

А за адаптацията ... явно е много относително. ivanova3 пише че нейният син лесно се е адаптирал. София ходи от 1 ви април, т.е. 5 дни вече и много трудно го възприема. Доста тежко я изживява, дано да мине скоро. Явно зависи от детето и е много индивидуално.

# 214
  • София
Здравейте, и аз записах дъщиря ми във Вълшебен свят в яслената група.
Там е от 1 април- т.е. няколко дни, но ако мога да бъда полезна на някой с нещо, нека пита. На мен ми бяха много полезни вашите отзиви докато избирах, затова съм насреща  Simple Smile

Интересува ме продължителността на  договора. Ако случайно не ни хареса, може ли да се прекрати преди изтичане на 1 г  newsm78

Договора сега се подписва само до 31.12- до края на годината. От новата година ще има нов договор защото щяло да има промяна в цената. Като питах колко и каква ми казаха, че за сега не знаят, но щяло да бъде нещо минимално ... може би щял да се доплаща транспорта /60лв./ защото сега влиза в таксата. Дано да е така да не стане нещо фрапиращо. Иначе договора може да се прекрати с едномесечно предизвестие, няма проблем.

А за адаптацията ... явно е много относително. ivanova3 пише че нейният син лесно се е адаптирал. София ходи от 1 ви април, т.е. 5 дни вече и много трудно го възприема. Доста тежко я изживява, дано да мине скоро. Явно зависи от детето и е много индивидуално.

много ти благодаря за информацията. Много ми е полезна   bouquet

Дано детенцето ти бързо да свикне  Peace

# 215
 Слънчев ден с превалявания , много са ми интересни коментарите ти. Joy.Ами нормално е, идва време да се плащат пари за новата учебна година и е нужна малко реклама. Няма лошо. Освен това лесно може да се провери истинността- от кога е във форума, само за съответната ЧДГ ли пише и т.н.т. Но има и друго- всеки родител търси различни неща, има различен вкус, така, че и това е нещо. Виж, това което пишеш никак, ама никак не ми харесва. Преди време бяхме в една компания и една жена сподели, че е ходила да разгледа една ЧДГ /която аз познавам, но няма да рекламирам.. Wink/.И понеже й направило впечатление при огледа, попитала директорката къде са телевизорите в помещенията. Директорката много изненадано отговорила- проблем ли е, тук телевизор въобще няма! Но....мисля, че това не е най-важното.

# 216
Мамчета, аз се извинявам, че ще повторя въпроса си, но понеже никой не ми отговори досега, реших да питам отново  Laughing :  интересува ме ако някой има актуална информация за Teddy Junior в Бояна, ул. Поетична №6, дали функционира още и ако да, какви са условията? Благодаря  Hug

# 217
  • София
Само да вметна, че адаптацията на детенцето дори в най-прекрасната градина на света си е нещо напълно индивидуално и зависи от характера на детето. Има деца, които по-лесно се социализират, има деца, които са много силно привързани, към майките си и раздялата там е по-трудна. Важното е обаче в градината/яслата възпитателите да направят адаптацията максимално лесна за детето и да го накарат да не се чувства отхвърлено от родителите.
А вече при кое дете колко ще трае адаптацията си е строго индивидуално. Имайте търпение  Peace

# 218
Цитат
Здравейте!Моето дете посещава ЧДГ "Азбукарче" http://www.azbukarche.com /не я видях в списъка на първата станица/ .
От една година  е в тази градина /той е на 3год. на 25.03. ги навърши   newsm59/,много съм доволна.Колектива е прекрасен,много добре се грижат за децата,градината е в центъра до Математическата гимназия.
Ако някой има въпроси с удоволствие ще отговоря.

Мине не мине и някой се логне да похвали Азбукарче Laughing
 Живея много наблизо. Първият път, когато я посeтих останах с лошо впечатление, но реших да повторя, да не съм прибързала . Е, не съм. Непроветрено, тъмно и стая с телевизор, пред който стояха зомбирани съвсем малки дечица. Гледачката така стисна едно за ръката и го натресе на столчето, когато се опита да стане, че впечатлението ми още е живо Laughing.
  А "Абракадабра" е просто един треторазряден клуб, с кофти персонал. От кога пък са го превърнали в ДГ?

Няма как да е тъмно в детската градина при положение ,че прозорците са им по 4метра високи и цялата предна част е в прозорци.Въобще не смятам,че детето ми е зомбирано.Нямам идея кога и как сте влизали в детската градина и сте видяли всички тези неща при положение,че приемното време за външни лица е само в събота,когато няма деца.
Имаме си папка ,в която се събират нещата които правят през седмицата-рисунки,апликации,картички и т.н.,имат преподавател по английски и музикален педагог.
Като съм казала,че ми харесва и съм доволна от тази градина не задължавам никой с нищо,просто съм изразила своето мнение.

# 219
  • София
Цитат
Няма как да е тъмно в детската градина при положение ,че прозорците са им по 4метра високи и цялата предна част е в прозорци.Въобще не смятам,че детето ми е зомбирано.Нямам идея кога и как сте влизали в детската градина и сте видяли всички тези неща при положение,че приемното време за външни лица е само в събота,когато няма деца.
 Ходила съм вечер, деца е имало, осветлението беше нищожно, едната стая дори не беше отоплена, имаше духалка, което за мен е абсурд. Обясни ми се, че децата вечер се уморяват и затова от 17ч, до края на работния ден им се пуска телевизия. Поне да си бяха направили труда да им пуснат нещо с образователна насоченост. За мен, градината е място, в което децата ми ще напредват и ще се развиват, а "Азбукарче" е далеч от тази ми представа. Единственото хубаво нещо е, че имат уроци по китайски /не знам дали още го предлагат/, но те са свободно достъпни, не само за деца от градината.
 Очевидно е, че представите ни са различни, което е напълно нормално.
  Скоро ще споделя и къде записах децата, но нека първо да събера впечатления. Тази седмица ги водих всеки ден за по два часа, много леко го приеха, но когато престоят стане целодневен може да настъпи изменение Simple Smile.

Последна редакция: пт, 05 апр 2013, 15:29 от Слънчев ден с превалявания

# 220

Скоро ще споделя и къде записах децата, но нека първо да събера впечатления. Тази седмица ги водих всеки ден за по два часа, много леко го приеха, но когато престоят стане целодневен може да настъпи изменение Simple Smile.
[/quote]

Значи за 5 дена по два часа не можете да изкажете мнение ,а с едно посещение може.

# 221
  • София
 Прекалено съм доволна. Искам да разбера така ли ще продължи. 

# 222
  • София
момичета,

има ли някоя от вас впечатления от ЧДГ "Рай". Намерих само няколко стари мнения в нет-а и не бяха много ласкави  newsm78

това е сайта им: http://www.gradina-rai.com/main.html

# 223
  • София
Преди няколко години "Рай" се опитаха да правят и училище. Май не им се получи добре. Имаше доста разочаровани.
Аз съм ги посещавала преди 6 години, още в старата им база. Не ми допаднаха много, но като цяло до колкото си спомням даваха стабилна подготовка на децата.
Тези дни, търсейки информация за "Тути" попаднах на няколко сравнително скорошни мнения за "Рай" - бяха положителни.

# 224
  • София
Преди няколко години "Рай" се опитаха да правят и училище. Май не им се получи добре. Имаше доста разочаровани.
Аз съм ги посещавала преди 6 години, още в старата им база. Не ми допаднаха много, но като цяло до колкото си спомням даваха стабилна подготовка на децата.
Тези дни, търсейки информация за "Тути" попаднах на няколко сравнително скорошни мнения за "Рай" - бяха положителни.

Благодаря ти за инфото  Peace Ще ги посетя идната седмица.

Общи условия

Активация на акаунт