Частни детски градини - София (6)

• 83 366
  • 745
  •   1
Отговори
# 135
adelina_bg затова съм писала за мойте изсквания. За да помогнеш можеш да споделиш твойте какви са били. Просто Германи не е нашата градина. Не е покрила мойте изисквания, които бяха доста повече от изброените.
Детето ни да тръгне на ДГ където би могло да продължи и по нататъшното си образование. Поради факта че политиката и философията на една институция като ДГ продължават и в училището. 
Плюс бе и IB сертификата който Увекинд притежават. Индивидуалният подход към детето и развитието на неговите таланти.
Това че намираш много от мойте изисквания в Германи е чудесно явно нещата се променят към добро. Това че имат НЕМЦИ  е чудесно. Но на мен ми стига един -важно е какъв. За мен личният контакт е много много важен. И е решаващ фактор при нашите /моя и на ММ/ решения. Просто в Германи , младият не достаъчно опитен и креативен персонал не можа да ме убеди, че това е по различно от парти - спа център.
adelina_bg нищо лично , важно е всеки да намери неговта ДГ.

Последна редакция: ср, 13 мар 2013, 15:12 от Hope for Two

# 136
  • София
asi123 мога да ти препоръчам в Драгалевци Уандър Уърлд./Winder World/ Мисля, че взимат децата от 2г нагоре. Но в градината се говори на английски през повечето време.
Моето дете е там и само + неща мога да изредя за нея. Нещата, които подробно са изброени за Германи ги има и тук. разликата е, че нямат собствен басейн. Но пък си строят нова и ограмна сграда в Княжево, но кога ще стане готова..никой не знае:) Но аз съм доволна от всичко там и дори почнах да обмислям да продължиме в училището им Свети Георги след година-две.

# 137
  • София
Hope for Two предполагам че ти си ходила в Германи поне преди 1 година, когато ситуацията беше коренно различна. От тогава нещата са се променили много, аз също имам високи изисквания, които в много случаи се припокриват с твоите. Не разбирам какво имаш предвид под личен контакт, за яслата на Германи мога да кажа че там за мен са най-грижовните и най-любвеобвилни учителки, които се занимават персонално с всяко дете и винаги се съобразяват с неговите навици и желания. Благодарения на тях моят син научи толкова неща, които аз самата не успях да го науча и го отучиха от толкова вредни навици, с които аз се борех месеци наред. Това че персонала е млад не е задължително да е некадърен, и моля те не ги сравнявай с аниматори в парти център - всичките са педагози с образование, дори германците, които пристигат повечето са студенти по педагогика.
Просто в целия спор не ми хресва това че плюеш градина в която не сте учили, може би само сте ходили веднъж или сте виждали на снимка и си чела няколко негативни коментара в интернет.
Аз не си позволявам да коментирам Увекинд, макар и за нея да изчетох бая зловония (на които не е задължително да вярвам), просто освен едно посещение нямам никакви впечатления, а едно посещение не е достатъчно човек да си игради наистина обективно мнение.  Peace

А и защо смяташ че като учи в Германи не може да продължи образованието си някъде другаде? Миналата година 90% от децата бяха приети в немското училище към посолството с отлични оценки на изпита, който е брутален като за първи клас, другите деца отидоха да учат в 73СОУ (втора немска гимназия, едно от елитните училища в София). Имат си леценз от МОНМ и за предучилищна подготовка.

# 138
adelina_bg никого и нищо не съм плюла моля те. Прочети коментарите ми. Не е моята градина нищо повече. Не са ми добри впечатленията от срещите. Радвам се че са се променили нещата.
Не поставям едната градина срещу другата както се опитваш ти да правиш.
Казах мойте изисквания и коя градина ги в удоволетворила.
Радвам се че си доволна от избора си и детето ти е доволно.
Моля те чети..."Това че намираш много от мойте изисквания в Германи е чудесно явно нещата се променят към добро. Това че имат НЕМЦИ  е чудесно"
"А и защо смяташ че като учи в Германи не може да продължи образованието си някъде другде........." Чудесно..аз това не го искам. Предпочитаме ДГ и училището да имат една и съща философия. Просто по ни харесва.
Надявам се да съм се изразила ясно и да не влизаме в полемика кой е по-по- най. И както Икси писа вече за един едно е добро за друг друго.
И колкото до едно посещение че не оставя обективно мнение аз лично не съм съгласна...как тогава ще избере човек градина ако не се ориентира от едно посещение. Няма как хората да ходят 5 пъти в една градина.
Така че пак казвам чудесно е че сте намерили вашата градина а все повече се убеждавам че не е нашата.

# 139
  • София
ОК не сме се разбрали, радвам се че сте намерили вие вашата градина, ние нашата. Все пак това е тема за частните градини и трябва да е в полза на търсещите частна градина за детенцето си, колкото повече коментари толкова по-добре.
На нас не ни е изискване ДГ и училището да са на едно място. Увекинд го обмислях, но ми е далече, а не исках детето ми да пътува прекалено много и затова отпадна, никъде в поста си не го оплювам. Германи ми е на удобно място и по път за работа и тъй като и двете градини покриваха критериите ми накрая фактора с пътуването натежа (освен това си карам детето сама и не се налага да плащам за транспорт, а в Увекинд трябваше да отделя още малко пари).
Аз не искам да сравнявам кой е по-по-най. То е ясно че за един едно е добро, за друг друго, но просто ми се искаше да ъпдейтна малко информацията за Германи, която се подвизава в нета и е доста стара. Както и да е, със здраве да си ходят дечицата на градинка, който където се чувства щастлив, а ние родителите да сме по-спокойни че децата ни са в добри ръце. В края на краищата това е най-важно   topicclosed

# 140
Благодаря много за мненията ,
От тук изброените Увекинд ми е най-удобна като местоположение.
Ще погледна все пак и тази Уондър Уърлд ,макар че ако ще я местят в Княжево няма да ми е удобно.
Аз досега само Германи съм я виждала на живо, а и от едно посещение наистина не може да добие представа човек, друго си е някой родител да сподели и неговите впечатления  Simple Smile
Радвам се , че и adelina_bg и Bunnie са доволни от градините , в които са децата им и се надявам и някой друг доволен родител да пише за градина в Бояна , че да мога да обиколя няколко и да видя коя ще ни допадне на нас Simple Smile
Bunnie да те питам в Увекинд има ли някакви спортове , зимни училища и други занимания на открито?

# 141
  • Оранжевата стая
Ясно, благодаря Simple Smile
Какви са ти впечатленията от Камелини?
Много добри - наистина!
Аз съм голям привърженик на Монтесори педагогиката и в Камелини мисля, че в това отношение се справят чудесно!
Относно базата - има какво още да се желае, но по принцип там са над нещата  Laughing  Laughing  Laughing
Материалното много, много не ги вълнува и предават това настроение и на децата, което много ми харесва!
Това е в общи линии!   bouquet

# 142
  • Ирландия
Здравейте!
Някой може ли да сподели впечатления от The Castele? И евентуално такса?
Мерси предварително!

# 143
Здравейте момичета! Прочетох предната и тази тема и научих доста полезни неща за ЧДГ. Аз трябва след месец да се връщам на работа и сега съм в процес н търсене на ясла. Търся си нещо в центъра, да ми е близо до работата. Ще съм благодарна да споделите някакви мнения. В предната тема една майка беше задала същия въпрос, но не видях някой да ѝ е отговорил.
Дефинирай центъра, че то е голямо понятие центъра на София.
Една приятелка откри детска градина до УАСГ (съвсем близо до метростанция стадион Васил Левски) - "Кристофър Робин" се казва, но още я разработва и какво е положението от към образование, занимания и т.н нямам никаква представа. Но може да отидеш да разгледаш.

Да, права си, че центъра е широко понятие. Ами аз работя на Витошка, така че всичко в района би ми било удобно, но естествено ако няма нещо, което да ми е много близо ще ми се наложи да се примиря и на някакъв компромисен вариант. Лошото при мен е, че живея в район Кремиковци и ми се иска градината, в която ще си водя детето да не ме кара да се прехвърлям на 100 транспорта. Надявам се, че ме разбирате.
А за Кристофър Робин каква беше таксата? Не че ми е удобна, но да я има в предвид.

# 144
  • София
Таксата в Кристофър Робин е 450лв, доколкото знам с включена храна.
Преди време в една стара тема бях чела за една детска градина някъде около Витошка, ама как се казваше  newsm78

# 145
Материалното много, много не ги вълнува и предават това настроение и на децата, което много ми харесва!
Това е в общи линии!   bouquet
Страхотно мнение, благодаря ти! Точно това най-много ми липсва сега.
В класа на дъщеря ми се шири една тенденция да нарочват някого и да се уговарят никой да не си играе с него/нея, защото нямал/а скъпи и хубави играчки и учителката не намира причина да вземе отношение по този въпрос.

# 146
Да, таксата в "Кристофър Робин" е 450лв. с вкл. храна, имат си програма и си вървят по нея всеки ден, има английски два пъти седмично вкл. в цената. Има като допълнителни занимания по около 20лв.- йога, както и гимнастика от Фит-кидс. Ще има други занапред. Наблизо освен метро, има спирка на трамвай, също рейсове. Ако искаш - питай - насреща съм да отговарям за всичко.

Градината на "Витошка" вероятно е "Фъзи Узи" или нещо такова беше. Аз съм я проверявала миналата година. Тогава нямаха сайт. Таксата беше 700лв. и не останах с впечатление, че има някаква конкретна програма, но бяха много миил момичетата - за малки деца е ок, тогава нямаше английски, май някаква музика включваше.

Последна редакция: чт, 14 мар 2013, 11:34 от инкс

# 147
Здравейте,
Запис в темата Simple Smile
Изчетох почти всички стари теми. И все още съм в чуденка за яслата на сина ми. Той в момента е на 10 месеца, но перглеждам по от рано местата.
Днес бяхме в ''506 хлапета''. Много яка атмосфера, все едно децата са вкъщи с баба си... Синът ми, макар е бебе още веднага се включи в разговора с батковците и каките :d
Управителката е много приветлива приказлива бивша мед. сестра. Отидохме там в 18,10ч и все още имаше едно 10на деца. Никой обаче не прави проблем за това.
На мен ми хареса като цяло. Единственото което е че нямат лиценз и ще си помисля повече по въпроса.
Таксата е 420лв + 110 кв храна от кухня ''Вълшебник''
Утре ще ходим до ''Вълшебен Свят'' на Панчарево. Дано и там бъде добре.

# 148
  • Berlin
Здравейте!
Някой може ли да сподели впечатления от The Castele? И евентуално такса?
Мерси предварително!
За The Castle имаше мнение в предната тема, може би към края. Аз бях питала и една потребителка беше споделила, нещо като 750лв. ми се върти в главата + други неща.

Гледах Фейсбук профила на Фъзи Уъзи и останах с впечатление, че повече от 5-6 деца не приемат. newsm78 Баш някъде по Витошка са.

# 149
Да попитам някой има ли впечатления за Киндероазе ?

Общи условия

Активация на акаунт