Частни детски градини - София (6)

• 83 355
  • 745
  •   1
Отговори
# 150
  • Ирландия
abs Благодаря ти!

# 151
  • София
Да попитам някой има ли впечатления за Киндероазе ?
Аз нямам преки впечатления, но имаме съседче което ходи от година и половина и изпада в истерия всеки път сутрин като тръгва за градина, понеже съм на първия етаж, а и се засичаме като излизат гочувам доста често как реве и крещи "Не искам да ходя там". За мен това би било показател че нещо с градината не е наред, но бащата е голям тузар(от голямото Добрутро) и много държи детето му да е в изключителна немска среда, както и да няма българи в градината, да се учи на немска дисциплина и т.н За по-нататък е решил детето да учи училището към посолството и затова смята че само там се получава достатъчно добра подготовка (с което не съм съгласна - и Увекинд, Германи и Ерих Кестнер дават много добра подготовка по немски в детската градина).
Както и да е, мен други неща ме отказаха от Киндероазе макар да ми е много по-близо от Германи.
1. Нямат лиценз от МОНМ, те дори не се водят детска градина а детски център. ЛИпсата на лиценз мен лично би ме притеснило, не се знае изобщо какъв контрол има над това учебно заведение
2. Базата не ми хареса - вярно е къща но стаите вътре са доста мрачни
3. Ако детето ми ходи там после няма да може да учи в българско училище (а аз не харесвам училището към посолството и не искам да учи там)
4. В интернет прочетох само негативни отзиви
5. Не смятам че "немската" дисциплина, която налагат е уместна при такива малки деца, освен да ги депресира не знам на какво друго би ги научила. Аз също съм немски възпитаник, но нито тук в БГ когато са ми преподавали германци, нито после в Германия някой се е опитвал да ми налага "немска дисциплина". Това нещо се изгражда у детето като нещо естествено, а не с грубости, наказания и т.н
Имаше и други неща, които ме отказаха тогава но сега не се сещам. Тези обаче са ми предостатъчни. Искам човешко отношение, искам детето ми да бъде научено на ценности, на уважение, на дисциплина (без насилствени методи обаче), на креативност, но най-вече искам да е щастливо там където прекарва по-голяма част от седмицата. Киндерозе не сметнах че отговаря на критериите ми. Но пък може на теб да ти харесва, отиди на място и виж как стоят нещата и ще се радвам да споделиш. 

# 152
Krem_IM, моля сподели си после впечатленията от Вълшебен свят. Бих оценила и такива от други ясли в района от Младост до Бояна.

bouquet

# 153
  • Оранжевата стая
В класа на дъщеря ми се шири една тенденция да нарочват някого и да се уговарят никой да не си играе с него/нея, защото нямал/а скъпи и хубави играчки и учителката не намира причина да вземе отношение по този въпрос.
Вероятно и нас това ни чака неминуемо - при по-големите деца има такава тенденция на имитиране, без да влагат лоши чувства. Надявам се като порастнат и започнат да разсъждават от свое име, да си изградят ПРАВИЛНА преценка за материалните и нематериалните блага  Mr. Green   Peace  Heart Eyes

Да попитам някой има ли впечатления за Киндероазе ?
Както и да е, мен други неща ме отказаха от Киндероазе макар да ми е много по-близо от Германи.
1. Нямат лиценз от МОНМ, те дори не се водят детска градина а детски център. ЛИпсата на лиценз мен лично би ме притеснило, не се знае изобщо какъв контрол има над това учебно заведение
3. Ако детето ми ходи там после няма да може да учи в българско училище (а аз не харесвам училището към посолството и не искам да учи там)
5. Не смятам че "немската" дисциплина, която налагат е уместна при такива малки деца, освен да ги депресира не знам на какво друго би ги научила.

1.и 3. Децата от Киндероазе ходят в местното училище по няколко часа на ден в предучилищна група и съответно нямат никакъв проблем да започнат първи клас в което и да е училище  Party
5. По думите на директорката и от наши близки, на които детето е там - няма такава ясно изразена немска дисциплина. Аз като попитах за методите им на възпитание, дали са строги и стриктни, директорката и стана неудобно, защото при тях няма такива строги правила, и както каза жената - "все пак не си представяйте, че са много разхайтени и не слушат де "...  Grinning Grinning
Наистина един оглед и среща на място, ще дадат много по-добре представа за нещата.
Аз бях много предубедена, но като отидох на място да разгледам градината и да говоря с директорката, някак си ми се отпусна душата и се почувствах много добре  Heart Eyes

# 154
Мерси за информацията Simple Smile
Ще я пиша и нея в списъка за оглеждане и ще споделя после и аз впечатления.

# 155
Здравейте!
Някой може ли да сподели впечатления от The Castele? И евентуално такса?
Мерси предварително!

Аз писах за The Castle в предишната тема- впечатленията ми не са лични, но са от друга мама, чието дете е там.

За "Фъзи Узи" - някъде имам вкъщи брошура и ако я намеря ще видя точния номер на Витошка, но се пада близо НДК, някъде в отсечката между "Солунска" и "Аспарух", май .
В Центъра сега се сещам и за "Тодлърс Академи", но не съм я виждала лично и нищо не мога да кажа. Иначе е на "Парчевич" и "Княз Борис" горе-долу.

# 156
  • София
Фъзи-Уъзи се води на адрес бул. Витоша 42.
Това им е фейсбук страницата: https://www.facebook.com/pages/Fuzzy-Wuzzy/139505629485267

# 157
В центъра е и Детска къща "Стори пакост", ул. Мальовица 4, до Попа се пада. Имат фейсбук профил, а в предишната тема 5 на стр. 22 има мнение за градината от потребител Мигла, може да даде повече информация евентуално, ако я питаш.

# 158
Привет,
Давам отчет за ''Вълшебен Свят''.
Много ми хареса честн ода си призная. Чисто, ново, подредено и просторно.
450 лв за сега (до края на годината,за да си били привлечели клиенти). После казаха, че най-вероятно ще стане 600 лв(предполагма без трабспорт обаче).
Обаче не видях договора. Не се и усетих да си го поискам, понеже се разбрахме,ако решим да се запишем там като отидем да го прочетем и подпишем. А за да се запази мястото на детето трябва да се даде капаро.
Мисля че някой от вас също беше ходил там. Ако е взел договор, моля да каже Simple Smile
Яслената група-1 година нагоре, щели да се настаняват следващата седмица в новата къщичка.
Всеки ден имало занимания по английски да же и за най-малките с педагог. Кухнята, от която вземат храната е ''Българче''
Групите били от по 10-12 деца. Не е тясно, слънчеви са стаите, леглата в новата къщичка са широки и има място за всички. Отпред има и площадка за всяка групичка.
Единствено не разбрах дали се дава ежедневен отчет за това, как детето е прекарало деня си там. Това ще питам или по телефона или като отидем направо там.
Другото, което ме притеснява е неясните условия след нова година и това че не попитах как се прекратява договора, ако нещо не се харесаме.
Надявам се да съм била полезна Simple Smile
Мисля че за сега това е нашата градина  Peace

# 159
  • София

Bunnie да те питам в Увекинд има ли някакви спортове , зимни училища и други занимания на открито?

Ние сме в Wonder world. И там имат 3 зелени училища лятото и 3 ски училища зимата. В момента дори е последното им ски училище на Витоша, Ветровала. Дори днес ходих до обяд с тях и съм възхитена от ски учителите им.! А и самите ски учители много обичали нашата градина:)

Последна редакция: чт, 14 мар 2013, 15:35 от Bunnie

# 160
Да, това е супер за Увекинд. Знам за безброй мероприятия-индиански лагер, барбекю и др. Но те имат една привилегия-те са в планината. Искам само да попитем- всички тези лагери, ски и др. влизат ли в цената?

# 161
  • София
Bunnie, Wonder world имат ли предучилищна група и лиценз?

# 162
  • София
Bunnie, Wonder world имат ли предучилищна група и лиценз?
имат да.

# 163
Лошото при мен е, че живея в район Кремиковци и ми се иска градината, в която ще си водя детето да не ме кара да се прехвърлям на 100 транспорта. Надявам се, че ме разбирате.
А за Кристофър Робин каква беше таксата? Не че ми е удобна, но да я има в предвид.
А с какво пътуваш, всъщност? Може нещо да ни хрумне като дадеш маршрут Simple Smile

Иначе "Кристофър Робин", освен до метрото (и до сп."Васил Левски" и до спирка"Европейски съюз") е и до спирка на рейсове 76, 72, а на Синьото съответно и 204, 604, също до трамвай 10, 12, 18, че и тролей има сравнително наблизо. По - комуникативно място здраве му кажи (е, аз съм пристрастна, щото тука живея и от моя квартал "по - убаво нема" Joy)

# 164
  • София
 Bunnie , благодаря!
В сайта на Wonder Groip пише: "Wonder World е английски център за Деца от 2 до 5-годишна възраст" и ние се отказахме да ги посетим, но ако казваш, че имат предучилищна, ще отидем да ги видим.
Има ли някъде снимки на къщата и двора на Wonder World, че в сайта не ги откривам?

Общи условия

Активация на акаунт