Частни детски градини - София (6)

• 83 509
  • 745
  •   1
Отговори
# 240
Честно казано не виждам какво значение има къде се готви, за мен е важно каква е храната. Имам познати деца, на които в държавни ДГ до скоро им се даваха понякога сухи пасти и прочее буклуци за следобедна закуска...еми мерси казвам аз на таз прекрасна кухня. А в една ясла покрай която минавам редовно не съм виждала нито веднъж дете на големия, специално за детско заведение двор. Та голям келепир, че има голям двор като децата не стъпват на него...

# 241
Здравейте! Записвам се при вас и ви моля за впечатления за "ЛиДи" в Бояна, "Тути" в Лозенец и "Малки стъпчици" които сега са в Симеоново, но изграждат нова база в Мусагеница и от есента ще приемат и там групи.
И аз да попитам за Little steps? Не ги видях и в списъка на 1стр, а в сайта им пише че са лицензирани

# 242
Здравейте, бих искала да споделите мнения за ЧДГ в Симеоново, нямам възможност да ги посетя лично, защото не съм в София, но предстои да избираме или да ни избират Simple Smile не знам кое е по-точно.

# 243
Здравейте, искам да помоля за отзиви и впечатления за ЧДГ "Свети Наум" кв. Бояна.
Благодаря Ви.

# 244
  • Berlin
И аз ще чакам мнения за Little Steps, това с филиала ще ми дойде много добре като локация след 1-2 години.

# 245
За ДИМА нямам лични впечатления. Детето на моя приятелка беше там около 4 месеца. В началото беше доволна от отношението към децата, а и нейното проговори там и се чувстваше добре, но го спря, защото няколко пъти се случи да го държат там болно само и само за да не върнат предплатената такса и имаше случаи когато дрехите му миришеха лошо все едно е седяло много време с нацапан памперс.

Моето дете сега е на 1,7 години. Лично аз съм се спряла на Wonder World, защото е частна градина от много години. Имам познати на които детето е на 14 и е ходило там. За мен това означава, че имат традиции. И двете деца, които познавам от там говорят английски свободно. Единственият минус за мен е, че е много далеч от нас. Имат транспорт, но ми е неприятно като помисля как детето ми 2 часа на ден ще пътува в някакъв  микробус с други деца. Представям си как ще се изнерви, вързан в някакво столче. Ако го караме ще е определно по- бързо, но не особено удобно.

Започнах да гледам градини в района, в който живеем. Разгледах  the Castle, но за съжаление не я намирам сред лицензираните от МОН. От форума се ориентирах за таксата....750 лева, която ми се стори малко множко при условие, че няма двор и децата тичат в парка, където се разхождат всички улични и домашни кучета.

Може ли някой да сподели лични впечатления от градина в района Гео Милев, Редута.

# 246
  • София
може ли да ми каже някой във "Вълшебен свят" в градината групата от до колко годишни са?  newsm78

# 247
Моля ако някой има актуална информация за ЧДГ "Веселата къща" срещу ВМА и за ЧДГ "Сияние" в Бояна. Интересува ме дали мога да влизам първите дни с детето? По-точно говоря за яслените групи под 2г. (моето е на 1г10м) С каква храна ги хранят? Извеждат ли ги на разходки всеки ден? Добра ли е хигиената на помещенията? Благодаря предварително.

# 248
  • София
Има ли актуални отзиви за "Слънчогледи"? Сайтът им изглежда много добре  newsm78

# 249
Моля ако някой има актуална информация за ЧДГ "Веселата къща" срещу ВМА и за ЧДГ "Сияние" в Бояна. Интересува ме дали мога да влизам първите дни с детето? По-точно говоря за яслените групи под 2г. (моето е на 1г10м) С каква храна ги хранят? Извеждат ли ги на разходки всеки ден? Добра ли е хигиената на помещенията? Благодаря предварително.
Отговарям за първата. Няма яслена група - базата е малка и децата са общо 12-14 на възраст от 2 до 4 години (приемат се и на 1.9-1.10, но моите наблюдения показват, че тяхната адаптация често е трудна). Храната е от частна детска кухня, носи се в метални съдове (не пластмасови, искам да кажа). В момента са 3-4 часа дневно навън. Относно хигиената - ще трябва да минеш и да прецениш сама, изискванията на всеки са различни.
За присъствието на родител при адаптацията - да, може, но e хубаво да го договориш с преподавателите как ще се случи. В момента има едно малко момченце, което се разстройва (то винаги има по някое такова). Аз лично седях около 1 месец с моята дъщеря, но това беше много отдавна, градината беше съвсем в началото си и имаше малко деца, а и беше лято, тъй че не е било изобщо проблем. Повечето родители, изглежда, не го правят - може би нямат очаквания за такава услуга. Иначе вечер, при взимането, когато децата са по-малко и обстановката по-неформална - често се събират 3-4 родители да си чакат децата и да си приказват по час-два. Не само в двора, но и вътре през зимата и есента.
Градината не е лицензирана, за разлика от "Сияние", която е от една от първите ЧДГ в България, отговаря на доста формални изисквания и има по-високи образователни амбиции.

Последна редакция: чт, 25 апр 2013, 12:02 от Параход

# 250
Здравейте, момичета.
Бих искала да ви попитам дали имате мнение за детска градина Палави Крачета в Бояна?

# 251
Аз имам информация за Палави Крачета от моя приятелка, чиято дъщеря ходи там от Септември 2012 и тъкмо беше навършила 3 години. Цялостно са много доволни. Детето за много кратко време научи песнички, стихотворения. Дори започна да казва думи на английски, а те имат английски няколко пъти в седмицата. Каза ми, че вкъщи реди куклите, учи ги нещо, казва им да внимават. Знам, че самото дете ходи с голямо желание, въпреки че по едно време се оплакваше, че някакво момченце я щипело чак до синьо и тя плачеше, но това беше за кратко. Аз мисля че това го има навсякъде, все някъде ще се сбутат или сдърпат децата, така че това не го отчитам като кой знае какъв пропуск в дисциплината. Не са ми разказвали друго. Къщата, в която се помещават била нова, спретната с хубав обширен двор. Коментирали сме многократно колко е абсурдно да прати човек детето си в частна градина, уж за по- хубаво, която обаче се помещава в някоя разнебитена стара къща, приспособена на градина без двор примерно (каквито има много в София). Та в Палави Крачета не е така 100%.

Има забележки като например, че са им казали първоначално, че групите ще са с малък брой деца, а детето през седмица казва "имаме ново момченце, имаме ново момиченце", което значи че има желаещи и те ги приемат. Съответно броят на децата нараства над обещаното. А нали уж идеята на частната градина е да са по- малко децата. Лично за мен това е проблем. За цената информацията ми не е конкретна.
Знам, че основната такса била по- ниска отколкото на другите частни, но всичко се доплащало- английски, танци, спорт и ако искаш детето ти да ходи на по- интересните неща накрая таксата пак ставала висока (като в другите градини). Но нищо конкретно като сума не знам.Те не ползват транспорт, а си я карат сами. Нямам инфо за храната, режима и т.н.
Подчертавам, че не претендирам за обективност. Просто споделям впечатленията си.

# 252
За ДИМА нямам лични впечатления. Детето на моя приятелка беше там около 4 месеца. В началото беше доволна от отношението към децата, а и нейното проговори там и се чувстваше добре, но го спря, защото няколко пъти се случи да го държат там болно само и само за да не върнат предплатената такса и имаше случаи когато дрехите му миришеха лошо все едно е седяло много време с нацапан памперс.

Моето дете сега е на 1,7 години. Лично аз съм се спряла на Wonder World, защото е частна градина от много години. Имам познати на които детето е на 14 и е ходило там. За мен това означава, че имат традиции. И двете деца, които познавам от там говорят английски свободно. Единственият минус за мен е, че е много далеч от нас. Имат транспорт, но ми е неприятно като помисля как детето ми 2 часа на ден ще пътува в някакъв  микробус с други деца. Представям си как ще се изнерви, вързан в някакво столче. Ако го караме ще е определно по- бързо, но не особено удобно.

Започнах да гледам градини в района, в който живеем. Разгледах  the Castle, но за съжаление не я намирам сред лицензираните от МОН. От форума се ориентирах за таксата....750 лева, която ми се стори малко множко при условие, че няма двор и децата тичат в парка, където се разхождат всички улични и домашни кучета.

Може ли някой да сподели лични впечатления от градина в района Гео Милев, Редута.
За района съм чувала добри отзиви за Доверие, но и там не е много ниска цената 590 лв., в две сгради е, но дворчетата не са особено големи.
И аз започнах да следя темата, тъй като шанса ни в държавната е много малък.
За Castle и на мен ми се струва доста висока цената за градина без двор, майка ми казва, че ги извеждат много често на площадката пред църквата, тя води дребния там понякога.
Обаждахме се да питаме за цената в Little Steps, но за нас е висока - също около 750 лв, като не включваше всичко, но бяха казали на мъжа ми, че може да се носи храна от вкъщи и че не е много сигурно, че от септември ще има групи за малките в новата сграда в Мусагеница. Още не били решили, но по-скоро на първо време ще има предучилищни гр-и.
За Палави крачета и аз съм чувала добри отзиви от познати, били помогнали за махането на памперса и т.н. Цената там е около 500 лв без транспорт, с транспорт става пак около 700 лв.

# 253
Bubardini и Honey1980, мнооого ви благодаря. Много ценни за мен мнения Simple Smile
Днес пак ходих в градината и все повече ми харесва.
Дано не сбъркам.
Още веднъж благодаря.
Хубави празници, момичета!

# 254
Ново инфо имам за Палави крачета- 580 лв. е основната такса без транспорт. 40 лв били танците. Ще ги местят в по- голяма сграда дори. Дъщерята на моята приятелка разказа, че който не слуша го наказвали и трябвало да ходи в кабинета на директорката, но нея до сега не са я наказвали и тя не знае какво се случва там.  Аз лично не одобрявам разни наказания като възпитателен метод, но е факт, че ако някое дете е голямо зверче и примерно бие другите деца трябва да има някаква санкция. Освен това има значение и как е представено и обосновано това наказание пред самите деца, дали го възприемат като последствие от лошото си поведение или се чувстват унизени. Момиченцето не го разказваше като някакъв кой знае какъв ужас, просто каза, че тя слушала и така.  Каза, че ги учат ако някой й направи нещо, тя да не отвръща със същото защото не е красиво за едно момиче да се бие. Нямам идея как се аргументира това пред момчетата Wink...Също позволявам си коментар, че не ми е ясно до колко това възпитание е приложимо в България....но пък и няма как да ги учат да се бият едно друго Wink

Общи условия

Активация на акаунт