Частни детски градини - София (6)

• 85 216
  • 745
  •   1
Отговори
# 270
  • София
Здравейте!
Имате ли актуални впечатления от "101 защо" и "Палави крачета"? Това са двете градини, между които се колебая за 3-годишния си син. Той не е свикнал да общува много-много с връстници и от тази гледна точка внимателното отношение, което да го приобщи, е от основно значение. Най-много откъм "услуги" в самото заведение ме интересува английският и изучаването на стихчета, песнички, на нещо като актьорски умения, ако щете. Това са ми основните изисквания. Е, от значение е и цената, но тя не е водещата.
Благодаря на всички, които ще ме съветват!  bouquet

# 271
Krissie Krust: и аз съм се насочила към палави крачета, има отзиви на 17 страница Simple Smile не са лоши.
Ако разбереш повече ще се радвам да пишеш. ние сме също на 3 г. и мисля от септември да тръгваме. хубави празници Wink
(извинявам се, че пиша без главни бъкви, но компютъра е за ремонт Sad

# 272
В която и детска градина да запишете детето си, няма да бъдете удовлетворена.

Проблемът не в градините, които посещавате......

и аз не вярвах, че това може да се случи на моето дете, но се случи... и то в градина, в която лично педиатърката ми ме прати и ми я препоръча.
аз също не приемам чуждите постове и ходя сама да се обедя. за съжаление нашите проби до сега са меко казано набутване и прецакване с потърпевш детето.
Дима - 10 дни - трагедия, не искам и да си спомням.
Светлина - още сме там, вече половин година. По добре са нещата значително. Обаче както беше писала една потребителка "как да си кажат майките че плащат толкова пари за пунта мара... ".

Ходих миналата седмица да видя Къща на децата - Мотесори градина в Бъкстон. Трагедия. Градината е за 20-25 деца макс а те събрали 55 вътре. Леглата на тетрис на 2 етажа в помещения 2х2 , с климатик забит в леглата и парно, до което е опряно легалце..... директорката се смееше истерично и не беше  на ясно с програмата в собствената и градина.... отделно на въпроса ми колко свободни места има и кога ще се освободи място да си запиша детето тя каза, че не знае точно и ще провери. Защо ми губиха времето с простотии не знам. Хубаво - монтесори - монтесори ама битово много зле. Щом са пристъпили едни принципи и са го ударили на печалбарство значи престъпват и други принципи.

Ето това е положението ....

Сега чакам съвети от тия майки, които ме обвиняват в това, че не съм права за ДИМа да ми кажат къде да запиша детето си на ДГ - изисквания нормална среда, битово прилично и висока хигиена, да учат по МОН и да няма простотии от рода на ДИМА . И аз искам да напиша добри думи за ДИМА но когато счупят хрущал на ухото на дете на 2 г. не мога да кажа друто.

# 273
В която и детска градина да запишете детето си, няма да бъдете удовлетворена.

Проблемът не в градините, които посещавате......

и аз не вярвах, че това може да се случи на моето дете, но се случи... и то в градина, в която лично педиатърката ми ме прати и ми я препоръча.
........
Дима - 10 дни - трагедия, не искам и да си спомням.
Светлина - още сме там, вече половин година. По добре са нещата значително. Обаче както беше писала една потребителка "как да си кажат майките че плащат толкова пари за пунта мара... ".

Това отношение не го разбирам. Разказва жената нещо от личния си опит- не е доволна от някаква градина, какво толкова??? Не е тайна за никого, че голяма част от частните градини не са на ниво. Вместо всяка от нас да си направи съответните изводи, започваме да обиждаме авторката- в нея бил проблема, не в детските градини, фалшив и бил профила и лъжела, измисляла си...Странно отношение към хората имате. Аз пък да ви кажа не подхождам към всеки пост като към лъжа и измислица. Всяка от нас търси най- добрата детска градина за детето си, въпреки това може да се случи детето да бъде записано на правилното място при правилните хора и да не се чуства добре. Така че моля нека да не разводняваме темата с коментари една за друга, а да споделяме впечатленията си от детските градини.

# 274
Момичета, Пази Боже! такова нещо да се случва на някого! Дали е истина или не- никоя от нас не е била там Simple Smile Бих предпочела мамата да преувеличава от колкото детенцето да е пострадало така сериозно, но-факт- това се е случвало в много градини- и частни и общински. Ако става дума за подкопаване реномето на определената ЧДГ или учителка- всеки има право на мнение и информация.

Кажете нещо за ЧДГ Симба, че положението е трагично в Надежда с градините. До тук знам, че има 2 частни, ако някой знае нещо- моля кажете ! Praynig

# 275
  • sofia
Моля, препоръчайте ми ясла в районите Студентски, Младост, Дървеница...

Благодаря!  bouquet

# 276
Момичета, чух, че в КНЯЖЕВО ще има или има нова частна градина, но не помня името - палавници, патиланци ли беше....
Не откривам засега в интернет, а жената, която случайно ми го каза на площадката тези дни не я виждам и няма кого да попитам.
Та.... някой нещо знае ли?

# 277
Honey1980 честно казано Брат Пит ме изпревари. И аз получих същото усещане като прочетох постовете на Yakoo. Има такива вечено недоволни хора. Не си представям че целта на учителите в една градина е да тормозят децата. Сигурно се случва но във всяка градина да е така просто няма начин. Винаги има нещо което не ни харесва в градината и това е ясно. Въпроса е кое и какво.
И страхотно негативният пост просто заблуждава хората. Моя син е в прекрасна ДГ да има забележки но ако почна да се вглеждам негативно мога да докарам хиляди неща. И много зависи от детето разбира се. Нещо което малко се оценява. Има дете в ДГ на моя син...което плачеше повече от година. Голямо над 3 години. Нон стоп персонала го разнасяха в ръцете си. Но ако някой го види как седи и пищи истерично когато е оставено 5 минути без да е на ръце ще си помисли че сигурно кой знае какво е станало. А детето просто си е такова.

# 278
Honey1980 честно казано Брат Пит ме изпревари. И аз получих същото усещане като прочетох постовете на Yakoo. Има такива вече но недоволни хора. ....
Не съм адвокат на Yakoo, просто ми се струва безмислено след всеки крайно позитивен или негативен пост да бъде коментиран автора (изключвам рекламите, което за мен лично е възможно най- безмисленото нещо тъй като има обратен ефект, когато са завоалирани в пост). Аз също чета критично форума с ясното самосъзнание, че написаното е субективната преценка на някого. Но според мен дори и двама, трима да са ревящите в групата има причина тези деца да се чувстват нещастни. Осъзнавам, че има "такива деца", но ако един педагог в частна градина, на когото са поверени примерно 5-10 в група не е в състояние да се справи с палавите, лигавите или както искате ги наречете за мен не си върши добре работата и няма особен смисъл да си давам парите там. По- добре тогава в държавната, в която ще го гледат на принципа на естествения подбор, но тогава няма да имам кой знае какви претенции, най- малкото защото ще съм наясно, че когато 2-ма преподаватели се грижат за 30 деца, чисто физически е трудно да се справят. Именно поради това за мен носи информация всеки един пост и не виждам причина да нападаме авторите, защото независимо дали с позитивните или негативните си коментари, те ни дават обща представа. Те са статистика. 

# 279
  • София
Здравейте!
Записвам се да следя темата, тъй като и аз търся ЧДГ за сина ми, който ще бъде на 2,5 г. Търся хубава градина /ясла/ в района на ВМА, Стрелбище, Бояна, Мотописта, Гоце Делчев, Възраждане. Вече ходих до една градина по препоръка, хареса ми, но все пак искам да видя и други. Ще бъда благодарна за мнения на майки, чиито дечица посещават частни градини в тези райони. И ще следя темата с интерес.
Поздрави и светли празници на всички!

# 280
  • Има много детски смях.
Именно поради това за мен носи информация всеки един пост и не виждам причина да нападаме авторите, защото независимо дали с позитивните или негативните си коментари, те ни дават обща представа. Те са статистика.  

Абсолютно съм съгласна.
Не разбирам, защо след като се напише негативен пост за някоя градина, веднага изкарват автора човек с прекалено голямо въображение, дребнав, конкурент, мрънкащ и не знаещ какво точно търси.
Пиша това от позицията на човек, от години намерил правилното за себе си частно заведение за децата си. Просто продължавам да следя темата от време на време. От чисто любопитство.

И аз преди време публикувах отрицателно мнение- относно сигурността на дечицата по време на престоя им в една от често споменаваните тук до прехлас градини. Естествено, се постараха да ме убедят че си въобразявам, гледам децата си под стъклен похлупак /това вече искрено ме развесели тогава/ и какво ли още не.
Няма идеална градина/ училище/ или каквото се сетите. Факт. Именно заради това е смешно, когато всеки негативен отзив се приема на нож. Като са доволни хората от въпросното заведение, в което са децата им, да не обръщат внимание на критиките, нали знаят, че с техните деца не се държат по този начин, условията, в които възпитават децата им, ги удовлетворяват и въобще "това не може да се случи в НАШАТА градина".  Laughing

Така че нека всички имаме правото и свободата да пишем преките си наблюдения /дори и негативни такива/, все пак темата не е само за възхвала на частните градини  Peace

Последна редакция: вт, 30 апр 2013, 18:03 от Umma

# 281
  • Sofia
Постът на Yakoo не беше просто негативен, а ужасяващ майките с по-слаби нерви и треперещи и без това за детето, което за пръв път стъпва в такова заведение. Затова и лично аз се намесих. Защото ако аз прочета нещо такова, дори няма да отида да погледна сама градината, а имам преки и некратки лични впечатления. Синът ми вече е в държавната детска градина в квартала и имам мноооого забележки, но просто няма как да си позволя частната градина в момента.
Както вече беше казано по-горе и крайно негативните впечатления, особено касаещи телесни повреди могат да бъдат заблуждаващи..Wink
Извинявайте за спама, няма повече!   Hug
Весели празници на всички!

# 282
Аз не мисля, че нападам Yakoo, но  мисля че умишлено да бият едно дете и както тя се изрази "системно " просто не вярвам да е истина.Още повече мисля, че ще има и други майки за този проблем ако това е истина.Моята племенница никога не е бита в тази градина и не съм чувала или чела да се е случвало това с друго дете.
Весели празници на всички  Simple Smile

# 283
Yakoo има такива постове не само за една градина. Когато се оплакваш от едно и също в различни градини просто човек се замисля.

# 284
  • София
Децата на тази възраст постоянно се наранява сами или помежду си. Миналата седмица, докато вземах сина си от градина и говорех с възпитателката как е минал денят му, дойде едно детенце от тяхната група с наранена устна. Не разбрах как е станало, дворът беше пълен с деца, на всеки 10 има 2-ма възпитатели постоянно ангажирани с тях. Само за момент да обърнеш гръб и белята става. Моето дете две вечери си го прибирах с леки драскотини по главата, питах го какво е станало, не можа да обясни. Не мога да имам претенции към възпитателите, виждам с какво внимание го обграждат всички и как се стараят да го приобщят. Всеки ден като го взимам сами идват да ми дадат отчет колко е ял, спал, плакал, играл.
От две седмици детето ходи на градина и има две сериозни рани от инциденти в .... къщи.
И двете с баба му бяхме до него като дръпна кабела на домофона и слушалката го одраска до окото до кръв. А този понеделник,  тръгвайки за градината, мъжът ми затворил вратата на колата върху пръстчетата на детето. Слава Богу нямаше счупване, но мъжът ми едва не получи инфаркт при мисълта какво е причинил на детето.
Само се моля на Господ да ми пази детето, че понякога дори да съм на една ръка разстояние стават бели, а какво остава като е в детската градина и възпитателката се грижи за 5 като него.

Общи условия

Активация на акаунт