Частни детски градини - София (6)

• 83 403
  • 745
  •   1
Отговори
# 600
Здравейте, не можах да открия впечатления за чдг Арлекино в Обеля. Бихте ли споделили личния си опит, тези от вас, които са записали децата си в нея? Интересува ме отношението на персонала, по какви методики обучават децата (ако имате информация де), и всичи детайли, които ви се струват от значение. Крайно съм разочарована от отношението в общинската детска градина, която детето ми посещава към момента и имам силното желание да я сменя с такава, в която се стремят да развиват таланти у децата. Последната случка в настоящата ни детска градина е, че детето ми е било бито от три момчета, учителката дори не знаела къде ми е детето в онзи момент, камо ли да е видяла, че го бият, подадохме жалба до директорката, а тя ни отговаря, че това не е истина - децата просто се били сбутали на вратата на дворната къщичка за игра. И други нарушения и нагли лъжи ми показаха, че не мога да имам доверие на персонала в този му състав и се ориентирахме към търсенето на частна градина, а конкретно Арлекино ми хареса като материална база, но нямам информация за персонала и видовете обучение в нея.

# 601
  • София
lidia_m, подобни инциденти в общинските ДГ се наблюдават (за съжаление) все по-често. Няма как една учителка да опази 40 деца. Съжалявам за случилото се  Rolling Eyes

# 602
Ами не е точно така - там, където са 40 броя на една учителка е така, но в нашата детска средната посещаемост е 12 деца дневно, живеем в село в Софийска област, детската няма достатъчно деца, за да съществува самостоятелно, и возят дечица от съседния град, където пък не им достигат местата за настаняване. Няма да ви въвличам в пререканията ни с тях, но ми трябва информация за Арлекино, ако някой разполага с такава, ще съм благодарна да я сподели.

# 603
Чувала съм, че има градини с видеонаблюдение, тоест през целия ден можеш да проверяваш какво прави детето (през уеб камерата на градината), а не да се чудиш какво става. Някой знае ли за такава градина?

# 604
роси, и на мен това ми е много любопитно. Дори не бях чувала за такива градини.

Светулчица, най-добре е да получиш лични впечатления от градината Simple Smile

# 605
  • София
Може би информацията ми е стара, но преди време имаше видео наблюдение в Лапину, в Германи мисля също има.... все пак детските градини не са покрити на 100% от камерите и има доста зони които не могат да се видят.
Така или иначе,  на мен ми се вижда ненужно тово постоянно наблюдение. Все пак когато избирам детска градина аз избирам и хората които ще бъдат с детето ми и не би трябвало да ги надзиравам и дебна постоянно, а ми се иска да вярвам че са подбрани така че на детето ми да му е конфортно с тях. Да оставим на страна факта, че така както аз гледам на камерите, така ще гледат и разни други хора та били те и други родители  Rolling Eyes А и достъпът до тези уеб излъчвания едва ли ще е супер-дупер защитен, та и трети съвсем "мътни" личности може да гледат Confused

# 606
  • София
И аз знам, че в Германи има такова наблюдение. Полезно е, но за мен не е задължително. Предполагам, че и в други градини предлагат подобна екстра  Peace

# 607
  • София
Чувала съм, че има градини с видеонаблюдение, тоест през целия ден можеш да проверяваш какво прави детето (през уеб камерата на градината), а не да се чудиш какво става. Някой знае ли за такава градина?

Аз съм чувала, че Снупи в Слатина има такова.

# 608
Здравейте, тук е мястото да кажа, че вече се отчаях тотално от търсенето на градини. Няколко месеца търсих да е в полите на Витоша, за да бъде детето на чист въздух, като гледах да имам поне един познат, чието дете да е там, за да имам конкретни впечатления. Спрях се на Wonder World (Драгалевци) и Палави крачета (Бояна). Заведох мъжа ми да ги види (все пак той ще кара детето сутрин) и той категорично отказа да обикаля цяла София- живеем близо до Румънското посолство. От днес подновявам търсенето и вече един от критериите ми е да е в Района на Слатина, Редута, Ситняково, Изток, най- много около Симеоновско шосе, тъй като откакто отвориха телевизионната кула се пътува бързо до там.
Може ли някой да сподели пресни впечатления от яслата на Доверие. Изчетох хиляди стари коментари от преди години. Варират от много положителни, до свръх негативни как допускали много болни деца. Другата градина, която не ни е чак толкова далече по Симеоновско шосе е Little steps. За нея отзивите във форума са по- скоро положителни, но пак не са особено актуални. Моля ако някой има конкретна информация от последната година да сподели, защото виждам че обстоятелствата в частните градини се променят бързо. Някои се развиват в положителна посока, други прехвалени се разрастват а продължават да ползват малка база и в един момент децата са буквално натъпкани. В района около Слатина, Редута, Изток намерих още няколко градини - Питър Пан, Джани Родари, The Castle, но за тях отзивите във форума са по- скоро негативни. Благодаря предварително на всички.

# 609
и ние сме в района на Румънското и търсим ясла, първо се бях насочила към Германи, ама много е далече и не си заслужава целия този път... мислех за Джани Родари или Доверие, като и за двете ме притесниха леко постовете, но пък от друга страна не са много нови... явно трябва да пробваме.. ако някой има по-прясна информация за двете ще е супер  Grinning Hug

# 610
  • София
Honey1980, погледни ако искаш Фънки Мънки, намира се в близост до Токуда. Лично аз съм с малко смесени впечатления от Little steps, но нищо не пречи да ги посетиш, още повече че в момента строят нова сграда в Мусагеница и ще ви е доста близо.

# 611
  • София
Honey1980  за Фънки Мънки последно чух доста кофти неща от рода на дърпане на уши и попляскване.
А за Wonder World въобще не е обикаляне- тръгваш поокрай ТВ кула и после по Черни връх и нагоре към Драгалевци. Пътя ти е не повече от 20 мин  и то ако има някъде задръстване но то се отича бързо. Така пътуваме ние от Изток.

# 612
  • София
Моето дете ходи в яслата на "Доверие" от април, но не мога да споделя кой знае колко много впечатления, защото и се събират общо 20-ина дни престой там.  Нямам някакви конкретни забележки или оплаквания.  Може би това, че не разказват твърде много какво и как се е случило през деня, ако не попиташ конкретно, но мен лично това не ме притеснява чак толкова.
Дори за краткото време, което е прекарала там, малката посвикна, отиваше с плач, но си тръгваше спокойна.  Самите помещения и дворчето не са големи, но на мен ми допадна атмосферата, останах с усещането за уют и спокойствие, което ми се стори важно, когато става дума за ясла и толкова малки деца.  На този етап ми е важно детето да е обгрижвано и да се отнасят с търпение към него, а това засега ми се струва, че е така.  Занимават ги през деня, не им пускат телевизия...
Хубавото там е, че приспадат част от таксата, ако се наложи детето да отсъства за по-дълго време.  Така уж стимулират родителите да не водят недоизлекувани деца.

Друга ясла в района е "Снупи", намира се на Слатинска, до ОМВ.  Не съм ходила на място да я гледам, но четох положителни отзиви из интернет.  Това, което на мен не ми хареса в нея, е местоположението.  Намира се на много натоварено кръстовище и си представих, че когато детето ми е навън, то ще трябва да диша този ужасен въздух Sick  Иначе като база май е много добра, имат и басейн, видеонаблюдение Crazy

# 613
  • София
Моето дете ходи в яслата на "Доверие" от април, но не мога да споделя кой знае колко много впечатления, защото и се събират общо 20-ина дни престой там.  Нямам някакви конкретни забележки или оплаквания.  Може би това, че не разказват твърде много какво и как се е случило през деня, ако не попиташ конкретно, но мен лично това не ме притеснява чак толкова.
Дори за краткото време, което е прекарала там, малката посвикна, отиваше с плач, но си тръгваше спокойна.  Самите помещения и дворчето не са големи, но на мен ми допадна атмосферата, останах с усещането за уют и спокойствие, което ми се стори важно, когато става дума за ясла и толкова малки деца.  На този етап ми е важно детето да е обгрижвано и да се отнасят с търпение към него, а това засега ми се струва, че е така.  Занимават ги през деня, не им пускат телевизия...
Хубавото там е, че приспадат част от таксата, ако се наложи детето да отсъства за по-дълго време.  Така уж стимулират родителите да не водят недоизлекувани деца.

Друга ясла в района е "Снупи", намира се на Слатинска, до ОМВ.  Не съм ходила на място да я гледам, но четох положителни отзиви из интернет.  Това, което на мен не ми хареса в нея, е местоположението.  Намира се на много натоварено кръстовище и си представих, че когато детето ми е навън, то ще трябва да диша този ужасен въздух Sick  Иначе като база май е много добра, имат и басейн, видеонаблюдение Crazy

Моето дете също ходи в яслата на Доверие от 6 месеца. Беше на 1 г. и 10 м, когато тръгна. Впечатленията ми съвпадат с горното мнение. За времето, през което е бил там научи доста неща, явно ги занимават. Свикна много по-лесно отколкото с държавната ясла преди това (всъщност там изобщо не можа да свикне и затова го отписахме). Извеждат ги много често навън, мисля винаги, когато времето позволява. За боледуването моето дете почти не е боледувало, но си той като че ли си има по-силен имунитет, а и още го кърмя.

# 614
Здравейте,
ходихме да разгледаме детска градина "Веселото гардже". Директорката беше много любезна, но ни пусна само в някаква приемна зала и не ни показа стаите на децата, нито спалните...нищо. Каза, не мога да ви пусна там, само за деца и възпитатели е. В други детски градини ни пускаха без проблем. Какво мислите за това? Странно ли е или е нормално? Общо взето другите неща в тази градина ме устройват, но това не знам как да го тълкувам.

Общи условия

Активация на акаунт