(Био)зеленчукова градина - тема 21

• 75 185
  • 739
  •   1
Отговори
# 465
Ana.Ivanova
сподели от къде се купува агривело и как се ползва.И дали е удачно за оранжерия?

Намерих от къде да го купя,само сега ще търся за оранжерия как става номера.

Последна редакция: вт, 16 апр 2013, 06:45 от skela

# 466
Колеги градинари : )), много съм щастлива! Вчера най-сетне успях да си оформя една лехичка и да си посея морковите и репичките. Иде ред на доматите, след около седмица ще ги садя, директно от купен (все още не е) разсад. И като на пълен аматьор, а и защото е с голямо желание, се надявам (и тайничко стискам палци) да станат страхотни bowuu

# 467
Аз да попитам не е ли рано да се садят доматите в градината? Мисля, че трябва да е по-топло... може би през май?

# 468
Elinka9208 началото на май се сеят доматите Hug

Ей ехей къде сте бре градинари?
Дават времето да се оправя.Аз вчера сортирах пак семената Mr. Green
Да подсетя сега започва сеенето на сладката царевица,аз смятам и малко цигулки да посея тия дни.
За разсада чубрица навън ли се прави или на топло в къщи?
Гледам и за цвекло съм имала семена та смятам и тях да ръсна.
Много мрачно днеска,хайде да идва това слънце,че ми омръзнаха тия облаци.А да не ви казвам при нас какви ветрове са,лятото добре разхлаждат ,но сега е неприятно.

# 469
Ние вече сме готови с боба, царевицата, тиквите, морковите и картофите... Остава през май да насадим доматите, тиквичките и краставичките...  Peace Голямо садене падна миналата седмица, но доколкото съм чула преди Великден трябвало всичко да се насади...  newsm78

# 470
Моите доматчета най-сетне в неделя се преселиха в оранжерията. Не ги отвивах изобщо вчера, беше студено и днес след работа вече нямах търпение да видя дали са живи. Мамини сладки, свежи са ми като репички Grinning

Вече нямам търпение да изкарам всичко навън. Тази събота и неделя ако времето позволи ще си очертавам мястото за повдигнатите лехи и ще сглобяваме маркучите за капковото. Едно нещо, което мъжа ми ще свърши с желание, иначе не е много отдаден на градината. А това минава като редене на пъзел Simple Smile

# 471
Magrat,защо ще повдигаш лехите за домати?
Какъв вид е почвата?  Thinking
...Червенот цвекло  ми е любим корен,расте самостоятелно без активно мое участие.което понякога е пагубно.
Скела,не зная какъв е твоя метод на посяване на цвеклото,но се убедих,че на повдигнато правоъгълно легло семената,посипани като сол навсякъде много красиво растят.След поникване проскубвам тук-там по 3-4 см м/у стръковете,поливам редовно(с лейката) и червените корени излизат над почвата.Виждаш ги как надничат.
Харесвам дребни,млади  кореноплодни-картофки,цвекло,брюква...
Препоръчвам последната в картофено пюре или свинско.... Heart Eyes

# 472
Дайте ми съвет, искам да засея няколко сандъчета с подправки за една приятелка, но идея нямам какво може да расте в сандъче newsm78 Обикновен магданоз става ли, джоджен, казвайте каквото се сетите...

# 473
Дайте ми съвет, искам да засея няколко сандъчета с подправки за една приятелка, но идея нямам какво може да расте в сандъче newsm78 Обикновен магданоз става ли, джоджен, казвайте каквото се сетите...
Миналата година гледах босилек, рукола и люти чушки на балкона. Чушките искат малко повече грижи (но пък си струва), другото няма проблем.

# 474
Веселче аз за първа година ще сея цвекло и със сигурност ще пробвам твоя метод ,a после ще споделя. Hug

# 475
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
моят босилек е оцелял зимата навън (на двора) без никакви допълнителни грижи  Crazy сега саксията е пълна, изкарал е дори от дупката, която косачката проби отстрани на саксията Hug

джоджен и мащерка също могат да се отглеждат в саксии  Hug салвия, но за нея трябва по-голяма саксия

# 476
st. Dobri, а твоя босилек от семенца ли си го развъдила първоначално? Защото аз си бях купувала веднъж от магазина саксийка с две стръкчета и те издържаха само седмица.

# 477
  • на брега на Дунава

За разсада чубрица навън ли се прави или на топло в къщи?

[/quotе /]

Чубрицата се сее сега на открито съвсем плитко като е добре да се покрие с пресят добре прегорял оборски тор ,а ако няма с рохкава пръст.Хубаво се притъпква с дъска или ръка да легнат добре семената в почвата. Полива се внимателно с лейка .Никне лесно и бързо.После се разсажда по тировете на пипера например.

# 478
  • София/Варна
Преди 5-6 години си бях взела от Гърция /от Крит/ коренчета босилек. Много приличаха на корени джоджен, в смисъл като троскота се размножават, но си беше босилек.
И този босилек си зимуваше навън в сандъче на терасата. Но за съжаление преди 2-3 години имаше доста дълъг период с -15-20 градуса и измръзна. Може би ако е бил в земята, а не в сандъче, щеше да оцелее,но тогава си нямахме градина. От тогава си търся такъв босилек, но до сега не съм намерила.
Сея си всяка година семенца и си разсаждам босилек.

# 479
МХ благодаря ти Hug Тъкмо днес вечерта мислех да ги ръсна в едно сандъче и ти ме спаси,че сандъчетата са ми кът и се чудя кое как да използвам.

Общи условия

Активация на акаунт