(Био)зеленчукова градина - тема 21

• 75 297
  • 739
  •   1
Отговори
# 135
Благодаря Рорик не знаех тази подробност Wink

А за айсберга защо горчи newsm78
Че аз правя разсад но хич не обичам горчива маруля..

# 136
  • на пъпа на Златията
Къдравата салатка загарча , като застарее.Обикновената салатка пък хептем загарча като застарее. Поне при мен е така.  Айсберга не горчи и цяло лято може да се хапва , че много обичам салатки. Айсберга , става по-бавно , та за това може би ще сложа и къдрава за по-ранна. Ще редактирам  предния пост по-разбрано. .
Горчат и "червените" сортове пипер докато са зелени.

# 137
Рорик хиляди благодарности  bouquet
На Вили също хиляди благодарности  bouquet
На всички от които черпим знания в този форум  хиляди благодарности  bouquet

# 138

Ъъъъъ, рорик, колкова ти е нивата?   Crazy

Да се пофаля - днес поливах...  Laughing  Вятъра много засуши земята, а вече насадихме луковете, марулите и те се запекли в буците, магданоза сях декември и вече се е показал...

# 139
  • на пъпа на Златията
Стелт,
Ми някъде 2,100 -2,200, . Като махнеш , къщата , кошари , коша, гараж, черен двор.
За всичко има място. Може да храни 3 семейства. Има 8 реда лозе по 12 главини, е измръзнали има ,  15 - асми, покрай дувара малините , къпините , ягоди.Има , джанка, кайсия , 2 ябълки, вишна, череша. Има място и за китки.
Напръскахте ли овошките  с бордолезов разтвор , па и нещо за гадинките  да добавите , да забавите цъфтенето,  че ще ослани цветовете?
Амико,
КазАх ли че ще задръстиш пластмасовата "РОСА" с твоите емулсии?Извод - да се мие след всяко пръскане с  веро, а? Е, тъкмо ще казваш как се разглобява . Иначе поне за нея имаше резервни помпи , по 30-тина лв , други части в магазина, цедки, ... Трябва да мина през магазина . Щот пластмасовите я изтраяли 4 години , я не. .А след бордолезовия  да се мие с оцет. Аз моята я пазих миналата година от бордолезов , но на медната счупих цедката и не знам как ще намеря. Иначе примамливо 5-6  кила мед по 7 лв. Ама струва ли си? Вечна пръскачка. Пу,пу , докато не са я откраднали циганите , де.   

# 140
  • Русе
rorik  моите чушки не са Паланачко чудо, а Слонско ухо. Мисля, че Слонското ухо няма нищо общо с камби. И най-хубавите сортове при миналогодишните продължителни 40градуса няма как да станат. Надявам се тази година на по-благоприятни температури за пипера.
http://an65.snimka.bg/hobby/gradina-2011.566664.24556986

# 141
  • на пъпа на Златията
А да Анн, права си. Забравила съм.
Така каза , но навсякъде слонското ухо го описват като по- късичко. А твоите чушки са дълги.
Я дай линк , какво ти е семето, моля?

# 142
  • Русе
http://sortovisemena-bg.com/units/%D0%BF%D0%B8%D0%BF%D0%B5%D1%80 … 0%BE.html?u=96228
Не гледай какво е написано  и нарисувано. Много зависи и от условията.
Снимката е от 2011г, а 2012 не станаха за снимка.

Последна редакция: нд, 10 мар 2013, 22:13 от анн

# 143
  • Варна-София
...Напръскахте ли овошките  с бордолезов разтвор , па и нещо за гадинките  да добавите , да забавите цъфтенето,  че ще ослани цветовете?
Амико,
КазАх ли че ще задръстиш пластмасовата "РОСА" с твоите емулсии?...

Напръскахме, напръскахме с бордолезов (без отровите за гадинките). Пръскачката, почистена, пръска по-добре от нова.

Аз за 8-ми март пък имам нов трион, ама по-хубавият подарък от мъжо и авера му (дето почисти пръскачката) е позволението, че мога да си пръскам с каквото си ща, точно както миналата година, а те щели да я чистят като се задръсти. Ура-а-а-а-а!!!

Един колега има въпрос. Какво е това растение? Аз не съм много силна по салвията, макар че имам две и двете много различни една от друга, но може да не е салвия, а нещо друго. Колегата има това храстче, останало в наследство и пита дали може да го ползва за нещо.

http://s020.radikal.ru/i718/1303/a8/e5eb1e0df120.jpg
http://i047.radikal.ru/1303/d2/2539c65859d9.jpg

Моля за помощ!!!

# 144
Рорик ,
Аз сях миналата година "Екстаза"  в тенекии от сирене. Резултата - мнооого сме доволни, тази година пак Wink Разсада, набутах леля да го прави ; Свяко не беше съгласен да си сеят от него и насила буквално им оставих една стиска .... после до късна есен съжаляваше, че имат малко растения ... а трябвало цяло редче да си имат , че по 30 чушки от стрък  ....  Joy Joy Joy   

# 145
  • София
Здравейте!
От пусти мерак да засея, не отчетох че ще вали и снощи накиснах във вода семената на граха и баклата.
Какво да направя, за да ги спася, докато позасуши?
 newsm78

# 146
Е,поработихме усърдно два дни  Laughing
Лук,чесън,моркови,магданоз,чубрица-засяти,а след обилния дъжд от преди час,надявам се и да тръгнат добре.
Къпини и дръвчета-изрязани.
Малини-разсадени.
Ягоди-разсадени на красива леха- имахме и контрольор по качеството  Laughing http://wili66.snimka.bg/hobby/gradina-2013.729365.29881525
Синчеца беше безпощадно изяден-http://wili66.snimka.bg/hobby/gradina-2013.729365.29881593
Абсурт,извади ги от водата и ги сложи в навлажнена тоалетна хартия или памучен плат,така ще ги рътиш/ще покълнат/ и после ще ти поникнат още по-бързо.

# 147
  • София
Благодаря ти, Вили! Simple Smile

# 148
Здравейте,

От няколко месеца ви чета. Да ви се представя - казвам се Биляна и живея в блок до натоварен софийски булевард. Нямам градинка или място около София, имам едно запустяло лозе около Варна, което за сега наглеждам само лятото (предимно се боря с подивелите лози и къпини и желанието им да превземат света Simple Smile ). Нищо не разбирам от селско стопанство, но пък открих, че дори неравната борба с мотиката някак ми харесва. Вашите разговори за разсади още от януари ми подействаха много ентусиазиращо и вече на балкона имам няколко експериментални сандъка с домати, босилек, кориандър, лавандула, мента и два корена ягоди. Не съм много успешна за сега, около 50% от поникналите семенца ми умират, а при босилека дори много повече.

Това беше накратко за мен. За съжаление, за сега само ще ползвам знание от вас и ще ви чета тихичко Simple Smile

Исках да попитам за ягодите на снимката на  vili__66 - защо така е оформена лехата с фолио? После ще го махате ли или ще стои така, за да се пазят плодовете докато зреят?

# 149
Амика, имаме същия храст и аз поне знам, че е салвия, поне за такова си го правим на чай Grinning

Последна редакция: пн, 11 мар 2013, 11:26 от Бенджолина

Общи условия

Активация на акаунт