(Био)зеленчукова градина - тема 21

• 75 261
  • 739
  •   1
Отговори
# 225
Момичета, може ли да ми покажете снимка на разсад за целина? Насях го февруари ( не помня точно кога), всичко ми е подкарало само за нея не знам буренчета или целината (дръжковидна) е това което е пораснало. Не намирам и снимка в нета, за да знам как изглежда.

И за разсада на Айсберга ако може съвет. Сложила съм го и в чашки и в сандъче  , обаче е един хилав и слабичък, а не знам и той как трябва да изглежда. Сят е началото на февруари.

# 226
СЕЛСКИЯТ МАГАЗИНъ - https://www.facebook.com/groups/122149897968323/     Laughing

# 227
  • на пъпа на Златията
Мммдаа,

Замисли ме,Анн 79 с непикирането.  Laughing

Вес , ми баба никога не е пикирала разсад.
Направо в земята.

# 228
И моята,Рорик. Hug
По твоето описание по-назад,директно в почвата под найлон.
И помня,че цветовете на черешата го засипваха отгоре.
Ние никога не сме търсели ранно зеленчукопрпоизводство.Чакахме топлината на почвата,силното слънце и прегорялата тор.Сега са модерни времени. Thinking
Аз разсаждам марулки като изсипя съдинката на  стръкчетата с пръстта на вестник,без да проскубвам.Предишния ден поливани,коренчетата са крехки и се страхувам да не ги окъсам,ako ги дърпам мокри.
И с целина така процедирам.
Стръковата за разсад изчаквам да налее до височината на палец-показател.
Да се оплача,че всички моркови оставени в земята не преживяха зимата.Останали са единствено обвивките,сухи конусчета.
Може би януарските сухи студове ги стопиха.Нищо де,имам време и мерак.
Заговехте ли?
Децата ламкаха ли? Heart Eyes

Последна редакция: нд, 17 мар 2013, 14:40 от Веселчето

# 229
Julai4o,Къдрави марулки,ама много къдрави.Наливат в тукашната пролетна влага до големината на три мъжки таралежа,захапали змия в средата.Разклоняват се храстовидно,натежават.Сочни,хрупкави...
Посях ги преди 10 дни.
http://prikachi.com/images.php?images/227/6004227N.jpg
Покажи айсберга,да го обсъдим. Hug

# 230
Ей го моя айсберг хилав Rolling Eyes саден на 9.02...

# 231
Ех, ама много ти се е свидела почвата Simple Smile).
Според мен е трябвало да сложиш още 3-4 пръста почва, така че да стига до около сантиметър под ръба на сандъчето. Сега мисля, че като са поникнали толкова на ниско, сандъчето ги засенчва и затова са се изнежили.
Някой по-опитет трябва да каже дали не можеш сега внимателно да посипеш малко пръст около коренчетата. Пък ако не може, ще ги обичаш два пъти повече за компенсация и може да излезнат най-хубавите марули Simple Smile. Това последното от опит го знам Simple Smile.
Сега се сетих и друго, може самото сандъче да изрежеш така, че да е само сантиметър над почвата, но дали ще има ефект, след като вече са поникнали...

Баща ми каза, че патладжаните са ми поникнали, по-малко от седмица след сеитбата, миналата година ги чаках месец и половина  Laughing.
Сега още чакам пипера и доматите да никнат. Баща ми, милият, сандър стана покрай мен, всеки ден по скайп го питам никнат ли, ако никнат, добре ли вървят, викам му да им изпраща позитивна енергия и като не ще да им говори, поне да си мисли за тях Simple Smile).

# 232
Възможно е да е от малкото пръст Embarassedно се усетих късно..
Макар че ги изнасям на слънце през деня..та не им е тъмно..
Каквото такова Rolling Eyes

# 233
  • Сливен
Vili_66 не са буренчета, пиперените семки се виждат на върха на кълнчето. Днес вече почти всички са се поддали над пръстта. Но аз си ги гледам на топло 23-24 градуса, локално парно. А и  ги сея в торф Щтендер и до сега плевелчета не са ми изниквали. Утре може да нащтракам малко снимки да покажа, че то така не е интересно Mr. Green

# 234
  • на брега на Дунава
 lozeva По-скоро е от липсата на достатъчно светлина  и гъстия посев.И моите изглеждат така и са сети на 09.02-Сега чак като пекна слънцето преди това застудяване започнаха да растат.Не знам дали ще станат за разсаждане.Оплели са се и са крехки.Май няма да има айсберг тази година.Миналата имаше такова количество ,че раздавах ,скубах ,за да си освободя място за домати.

# 235
  • на пъпа на Златията
Ммм даа,
Лозева, Вес,
Не е от пръстта. Хилави са от топлината. Не сте ги застудили навреме.
Криви са от слънцето. Ми вдигнете глава бе хора .Слънцето е ниско и накланя растенията. . Като искате да са прави,   от ония греещите по 100 - 200 вата   лампи, с рефлекторите , хартисала ми е една такава ,  дето се гледат пилетата с тях, точно над тях, ама по-височко , че гОрят, ДА НЕ ОПЕЧЕТЕ РАЗСАДА. . А като се появиха оранжерийните краставици , баба не знаеше думата био , а казваше слънчеви.
Та напече слънцето, изгори гадовете,няма черни мушици, нема "гявол" ,  и слънчевите  не искат толкова грижи. По малко пръскане , по-малко отрови. До жътва само бел, червен лук на "перя" и пресичано, някоя черешка "стамбулка " дето зрееше за "Кирил и Методи" , иначе компотчетата, ошава, . Та така  ни отгледаха .
Та те така те.
В края на май, началото на юни , само кахъри да не се извие някоя сприя и градушка. Ама дори и да стане растенията малки и се отават . А ако са големи , отиде коня у ряката. А и  да чукна на дърво, в последните 3 г. ,  новите градобитни ракети  си вършат работата.

А и простете, простено да ви е , в ден като днешния. !

# 236
Рорик та мойте са на студено от началото..на вън на студа под стълбите.. Rolling Eyes
А на слънце съм ги излагала само 2 пъти и то не на пряка слънчева светлина.. newsm78
А за гъстотата ..ами миналата година нищо не поникна и таз година ръснах повечко(от друго пакетче де)..пуст мерак...че я купувам 2€килото Mr. Green

# 237
Ето го и моя айсберг, беше по гъст и аз го разреждах, но както казва MX са крехки и оплетени. Сега не е толкова гъст, но от височината и оплетенето така изглежда.Долу на снимката се вижда един по-скоро насаден и е по-малък.
http://multiply.com/mu/julay4o/image/1/photos/6/600x600/25/20130 … mp;nmid=156855861

Това пък трябва да е селари, обаче май са буренчета, вчера насадих и отвън за разсад. Късничко е май , но искам да го отгледам и него.
http://multiply.com/mu/julay4o/image/1/photos/6/600x600/28/20130 … mp;nmid=156855861

Ето и чушки, които вървят добре и домати, който тръгнаха , но сега нещо са в застой.
http://multiply.com/mu/julay4o/image/1/photos/6/600x600/26/20130 … mp;nmid=156855861
http://multiply.com/mu/julay4o/image/1/photos/6/600x600/27/20130 … mp;nmid=156855861

Кажете как се съди айсберга? Четох, че стъбълцето се засажда на дълбочината на която е и като разсад (не по дълбоко в почвата) ,на равно не на лехи и ,че се полива дъждовно. Така ли е? Толкова са крехки , че се чудя  newsm78

А и по съвет на някоя от вас (забравих коя) си поръчах мулч за градинката и мисля да си спестим по-голямата част от бурените и копаенето . Благодаря и !

Последна редакция: пн, 18 мар 2013, 08:37 от Julai4o

# 238
Julai4o, би ли споделила от къде поръча мулча и каква му е цената?  Hug 

# 239
Julai4o, би ли споделила от къде поръча мулча и каква му е цената?  Hug 

Поръчах го по интернет миналата седмица и даже се обадих по тел. им за да съм сигурна, че продават нужния ми метраж. Днес обаче получих имейл, че не може 200м , а само по 1000м.  #Cussing out    #2gunfire, а ми потвърдиха поръчката.

Сега търся , но по интернет никъде няма под 1000м.

Някоя ако знае къде има да сподели.

Ако не да се комбинираме и да делим ролка  Laughing

Общи условия

Активация на акаунт