Нашите кухни - тема 48

• 91 795
  • 786
  •   1
Отговори
# 150
Аз увеличих, но текстът в червено е размазан. Ако размерите са правилни, не мисля, че ще има място за горни шкафове толкова близо до прозореца. Ако са горни шкафове, няма да са нормално дълбоки.  Thinking
Трябва да се отбележи, че не всяка стена подлежи на бутане. Ако е носеща или по друг начин важна за стабилността на сградата ... Аз поне не бих бутала стени. Ще е малко кухне, но поне ще има място да се обърне човек и няма да е претрупано с шкафове (с много шкафове ще изглежда още по-малка).

# 151
Аз увеличих, но текстът в червено е размазан. Ако размерите са правилни, не мисля, че ще има място за горни шкафове толкова близо до прозореца. Ако са горни шкафове, няма да са нормално дълбоки.  Thinking
Трябва да се отбележи, че не всяка стена подлежи на бутане. Ако е носеща или по друг начин важна за стабилността на сградата ... Аз поне не бих бутала стени. Ще е малко кухне, но поне ще има място да се обърне човек и няма да е претрупано с шкафове (с много шкафове ще изглежда още по-малка).

Аз попитах по-горе собственика и той каза, че стената може да се бута.
Аз в такава кухня бих се задушила, като в някаква килия заточена, далече от всеки екшън  Rolling Eyes
да не говорим, че няма място за нищо-стената не ти е от полза, нито на нея има шкафове, нито нищо.
Горните шкафове са дълбоки колкото ти поискаш, без това тази кухня не я виждам с готови шкафове, а директно с майстор и по поръчка.
моя висок шкаф до хладилника е дълбок 27 см. под бара са ми 23, горните са ми 30 см. Всичко мога да си сложа, тавите си ги държа в глухата част на 1 шкаф, както и картофи, лук, туршии, буркани и прочие натурии.

А, да, да допълня за текста в червено, който не се чете. Може да са си стандартна дълбочина шкафове или по-плитки такива, а плота да ги надстърча, там може да е като малко по-висока маса за хранене с 2-3 бар стола. Пак приложено в моята кухня.
Някой от шкафовете с врати по избор ще е с чекмеджета. Въпрос на личен избор.

# 152
Аз пък останах с впечатлението, че не иска да се бутат стени, затова направих проектите със сегашното помещение. Но пък ето сега има варианти да мисли.  Simple Smile

# 153
Здравейте! Отдавна ви следя, но до сега не съм писала. Правим си кухня, поръчахме я на един познат и съвсем скоро трябва да е готова. Но имам нужда от съвет. Мивката ще е под барплота и пред нея ще има плоскост ПДЧ, но си мисля дали няма да се подуе плоскоста от пръскането? Иска ми се да сложим нещо друго там - гръбче или не зная какво друго може да бъде. Моля за съвети.

Аз не можах да разбера въпроса-мивката е за вграждане под плот, а гърба е ПДЧ и се тревожиш да не се раздуе или?
Или самия плот е ПДЧ?

# 154
Здравейте, не съм се вясвала в темата дълго време, ама се местихме от един континент на друг, ама сега имам вече време и ето ме отново тук.

Ето това е моето предложение на кухнята на Нуби. Не можах само да сложа мивката под прозореца, че програмата не ми разрешава:

# 155
Благодаря ви за идеите!

Първият вариант на Teresa of the Faint Smile е добър откъм плотове/работна площ. Но не ми допада, че прозорецът ще се блокира от хладилника. Освен това, ако на по-късен етап се наложи да се ремонтира нещо хладилника, ще видя зор докато го изкарам от там. Имам и съмнения, че на това място вратата му няма да се отваря до край, тъй като ще опира в насрещната стена.

Втория вариант се доближава до моята първоначална идея. По-сложното при него е, че фурната и котлоните са отдалечени от комина и не знам дали това няма да е проблем за монтирането на абсорбатор.

Аз имам и трети вариант, но имам чувството, че няма да бъде много функционален:
Скрит текст:

Тук горният краен шкаф може да бъде скосен, така че да не пречи на отварянето на прозореца.

Започвам все повече за се замислям за събаряне на стената. И в този случай ще мога да  направя П-образна кухня, както е предложила merrlyn (без пералнята, за която има място в друго помещение).

Благодаря за предложението и на Смърфиетка, не бях се замислял за такава подредба.

# 156
Здравейте, не съм се вясвала в темата дълго време, ама се местихме от един континент на друг, ама сега имам вече време и ето ме отново тук.

Ето това е моето предложение на кухнята на Нуби. Не можах само да сложа мивката под прозореца, че програмата не ми разрешава:

Голямо местене ще да е било  Crazy
Само да отбележа, че левия ъгъл на стаичката го няма в чертежа и комина е доста далече от котлоните!
Иначе друго си е 3Д-веднага човек придобива реална представа! кеф ми е да гледам!

# 157
Здравейте! Моето предложение за кухнята на Нуби - шкаф 90см с врата 60 см и неотваряема част 30 см, върху него плот за вграждане двойка и абсорбер над него, на дългата страна веднага след комина вградена фурна 60см. Между фурната и неотваряемята част на шкафа -открити рафтове с височина 85 см и общ плот .После мивка 60 см и под нея съдомиялна за 6 комплекта за монтаж под мивка/има модели с втора помпа на мръсната вода/, после шкаф с чекмеджета и хладилник.  Хладилникът е проблем - с отворена врата по-малко от 115см. Ако има врата към помещението, а не е отворено както се вижда на скицата, става неизползваемо при ширина на шкафовете 60 см и разстояние до стената само 55см. Успех с реализацията

# 158
Благодаря ви за идеите!

Започвам все повече за се замислям за събаряне на стената. И в този случай ще мога да  направя П-образна кухня, както е предложила merrlyn (без пералнята, за която има място в друго помещение).

Благодаря за предложението и на Смърфиетка, не бях се замислял за такава подредба.

Моля, пак заповядай!
За вратата на хладилника сега измерих моята, вграден хладилник дълбок е със шкафа 55, значи + 55 см=общо 110 см. за отварянето са нужни, ти имаш 115см. така, че е ОК.
Щом пералнята ти е в друго помещение доста се улесняват нещата и печелиш един нормален долен шкаф-алилуя, най-накрая  Rolling Eyes
Аз, честно ти казвам, без бутане на стена го виждам толкова компромисно, че не си заслужава парите, които ще вложиш. Кухня се прави 1 път на поне 5 години. Аз бих бутнала цялата стена откъм входа, и в двете посоки, ако не са носещи, но аз съм екстремист, не ме е страх и трудното ме предизвиква и накрая кефа ми е огромен. Всичко в моя апартамент си е мое дело, като замисъл, разположение, често ми казваха майстори, мъж ми, баща ми-Това няма да стане, не може, нечувано направо...е, всичко ми стана Peace

# 159
  • Някъде на път....
Да не са имали предвид АГТ?
Да, и аз това се зачудих....
Ще е добре да разберем дали е грешка някаква или материал, за който не сме чували..... Thinking

# 160
Аз имам и трети вариант, но имам чувството, че няма да бъде много функционален:
Скрит текст:

Тук горният краен шкаф може да бъде скосен, така че да не пречи на отварянето на прозореца.

Това е най-мързеливия вариант, без бутане, без драми, няма лошо, особено ако бюджета ти е органичен, то ако не ти е ограничен, нямаше да пишеш тук, а щеше да си при дизайнер и всичко да приключи бързо Mr. Green
В този ти вариант само бих сложила мивката или до хладилника или до прозореца-да е в края и да получих 1.20 работен плот. Когато мивката ти е в средата имаш 2 парчета плот по 60см, което някакси разпилява полезната площ. Ако се прави баница, като сложиш тавата на плота няма да има място да разпънеш корите дето се казва  LaughingА с баничка си е друго  Peace

# 161
Нуби, новият ти вариант никак не е лош. Тъкмо котлоните ще са по-близо до комина. Пък и плот ще имаш. И стени няма да буташ. Simple Smile Даже ако смениш местата на мивката и съдомиялната, ще имаш 120см непрекъснат плот към прозореца.

Писали сме едновременно с мерлин за местенето на мивката. Според мен последния ти вариант е най-добър и най-лесно изпълним! Аз бих избрала такова решение, ако имах такова помещение.

# 162
  • Раковски

Да се вмъкна и аз, Ако може да се бутне стената ще е добре да се направи инак кухнята ще е компромис с всичко, трябва всичко да е малки врати и чекмеджета а фурната и миялната трябва да се пред отвора, че да може да се отварят. И нещо много важно, през отвора няма как да се вкара плот с цял плот. Комина ако може да се премести ще е добре, също така трябва да се търси по-тесен хладилник.

# 163
Друго си е като се намести специалистът!  Peace

Само да вметна, че при моя вариант трябва само да се удължи ВиК до мивката под прозореца, нито е скъпо, нито трудоемко, не се налага да се бутат целите стени, а само леко да се разшири портала, за да се отварят хладилника и съдомиялната. Като се сложи аспиратор вместо абсорбатор, както е в проекта на Шадоумен, няма значение къде е комина, защото не се включва в него. Плиткият шкаф до хладилника е 36 см и може да се направи висок догоре.

Но ако може да се бутнат стените - най-добре!  Peace

Последна редакция: нд, 10 мар 2013, 19:50 от Смърфиетка

# 164
Друго си е като се намести специалистът!  Peace

Само да вметна, че при моя вариант трябва само да се удължи ВиК до мивката под прозореца, нито е скъпо, нито трудоемко, не се налага да се бутат целите стени, а само леко да се разшири портала, за да се отварят хладилника и съдомиялната. Като се сложи аспиратор вместо абсорбатор, както е в проекта на Шадоумен, няма значение къде е комина, защото не се включва в него. Плиткият шкаф до хладилника е 36 см и може да се направи висок догоре.

Но ако може да се бутнат стените - най-добре!  Peace

И аз подкрепям че да се пусне една тръба от ВиК-то не е драма, според мен е много по-важно пералня и миялна да са по-близо, отколкото мивка.
Иначе аз съм за абсорбатор-другото е кьорфишек за мен, при наличие на комин е грехота да не се ползва Peace

Общи условия

Активация на акаунт