Нашите кухни - тема 48

• 91 902
  • 786
  •   1
Отговори
# 375
  • София
Здравейте и аз правя запис, защото ми предстои да си правя кухничката е по-правилно да се каже за това невероятно помещение 2 на 2, което имам Simple Smile.
Та имам следните въпросчета, за които много се надявам да ми помогнете:
- Като материал съм се спряла на ПДЧ - та български на кроношпан или габровица или австройския  на еггер, кое е по-добро като качество?
- Другият ми въпрос е - някой да е местил отвора на комина си в кухнята. В момента отворът ми гледа към по късата стена (дясно към прозорците), а аз искам печката и котлоните да са на по-дългата стена, т.е. вляво - има ли възможност да се пробие нов отвор отляво. Става въпрос за гарсониера в панелка от старите панелки.
ще ви бъда много благодарна за някакви насоки

# 376
  • Раковски
Ако мога да се изразя така бих казал, че егер е с класи над споменатите марки. Тръбата на аспиратора може да се отведе навсякъде.

# 377
Може да се пробие отвора от всякъде. Ето ние как си решихме проблема http://shtereva.snimka.bg/architecture/kuhnya.723917.30104921

# 378
Може да се пробие отвора от всякъде. Ето ние как си решихме проблема http://shtereva.snimka.bg/architecture/kuhnya.723917.30104921

С толко чупки върши ли работа?

# 379
Не мога за кажа, направихме го в събота, а докато стане време да разбера ще мине доста време.

Колкото и да не върши е по-добрия вариант от това да е в комина, и всичко да е в дим и пушек.

# 380
Зависи от състоянието на комина. Реално коминното тяло може да бъде пробито за нов отвор където е необходимо. Виж не е сигурно обаче в ситуацията панелен апартамент дали по-горните тела са налични и не са запушени.

# 381
# 382
  • Раковски
Не мога за кажа, направихме го в събота, а докато стане време да разбера ще мине доста време.

Колкото и да не върши е по-добрия вариант от това да е в комина, и всичко да е в дим и пушек.

Може би ели кели имаше предвдив точно чупките които оказват съпротивление на засмукания въздух и намалят мощността на аспиратора.

# 383
Знаем, ще купим по-мощен.

Просто нямахме друг вариант. Запушихме комина, просто ужас беше в кухнята от дим и къдеж.

# 384
  • Раковски
Добре е да е по-мощен, тръбите какъв диаметър са?

# 385
Моето мнение е, че кухните на арон са едни от най-смотаните....
Ясно, отказвам се от тях.
Тогава има ли изобщо модули кухни, които да са с прилично качество?
Мястото ми позволява да взема модули, бързам, не особено, а и не на последно място финансовата част. Доколкото знам по индивидуален проект, цената е двойна, а аз обзавеждам жилище за отдаване под наем, но въпреки всичко не искам да правя глупости с евтини изпълнения.

# 386
Ако е достатъчно стандартно помещението можеш да мислиш и за вариант шкафове от ИКЕА.

# 387
  • София
Защо не видиш в Икеа? Там са на модули и можеш да си наредиш нещата както искаш.

# 388
Здравейте,
да се включа и аз в темата с няколко въпроса.
Избрала съм си кухня гланц, но немога да избера материала - мдф лак или мдф акрил?
Някакви съвети от личен опит?
Благодаря предварително.

# 389
  • Раковски
 mery123 какво имаш предвид лак?

Общи условия

Активация на акаунт