Нашите кухни - тема 48

• 91 849
  • 786
  •   1
Отговори
# 465
  • Раковски
 Прадават такива гумирани със същата цел.

# 466
Извинена си, коментирам чекмеджета и видове, а не ги продавам.
Аз също, добри идеи си дал, но е добре да дадеш и по-евтини решения. Много хора само ще ги погледнат и ще въдъхнат "аз никога няма да имам нещо толкова хубаво"
Някога много отдавна продавах кухни и колкото и да обяснявах предимствата на металните чекмеджета хората купуваха такива от ПДЧ, заради цената.
Предполагам, че например може допълнително да се монтира
"чекмедже в чекмеджето" в кунята на Tsvetivn ?
А, да споделя какво видях в една кухня (чекмеджетата), което е идейно:
Да може, стига да има желание и кой да го изпълни.

Аз лично не обичам натрупаните едно в друго неща. Едно от любимите ми изпълнения е вграден сушилник. Мисля, че спокойно може да се приложи и на долен шкаф.

# 467
Имах вграден сушилник. Фирмата, която изпълни кухнята идея си нямаше, та сложиха дъно на шкафа. После дупчихме и слагахме отвори (като при бюрата) Спареният въздух си остана. Сега със съдомиялната нямам никакъв сушилник. Три години вече не ми е потрябвал. Иначе за долен ред наистина най- удобни са ми чекмеджетата. Така не остават неизползваеми и труднодостъпни пространства. Идеи със сигурност има много с цени от-до, но според мен зависи за какво ще се ползват шкафовете и трябва да се съобрази колко килограма издържа един или друг вариант.

# 468
  • Варна
Tsvetivn, хващам се за теб - показаните чекмеджета - виждам, че са с половин страници (спрямо височината на цялото чекмедже). Така не се ли губи от използваемостта?

Предвид факта, че са направени от ПДЧ за мен се губи място, ако пък са искали да са плитки можоле е да се направят 3 чекмеджета.

Видях ги чак когато ги монтираха, не са ме питали колко дълбоки да са чекмеджетата. Не съм искала да са плитки, но за мен не е проблем как са направени. Не съм знаела, че могат да бъдат изработени така, иначе щях да искам да са равни страниците (предните със страничните). Shadowman, не мога да разбера какво точно имаш предвид под това, че се губи място? Аз все още нямам толкова много съдове и не мога да напълня чекмеджетата, а и не съм ги подредила оптимално. В едното долно чекмедже, от вътрешната страна има тенджери (не се вижда добре на снимките), които са една в друга и стигат до горното чекмедже, не падат от страни като го отварям, ако това имате предвид под губене на място  newsm78

Цитат
Например при мен е удобното това, че като си отворя миялната да прибирам чаши, прибори и съдови, всичко ми е от дясно и от ляво, нямам излишни движения, предимно навеждания: вадя прибори - прибирам ги от ляво в чекмеджето, вадя чинии - прибирам ги от дясно в чекмеджето, вадя чаши - прибирам ги отгоре в шкафа.

А как заставаш между мивката и миялната, за да я заредиш ...
Не заставам между мивката и миялната, като отворя вратата на миялната, заставам пред нея, а мивката ми се пада от ляво, както съм снимала тук:

# 469
На бързо скицирах двете стени,на които мисля да подредя шкафовете и техниката
извинявайте за лошото качество
http://doroti1.snimka.bg/properties/kuhnya.688028.30232405
http://doroti1.snimka.bg/properties/kuhnya.688028.30232406

Последна редакция: нд, 21 апр 2013, 19:15 от doroti1

# 470
  • Раковски

Значи ако шкафа е 72 см и го разделим на 2 остава 36 см, ако сменем че чекмеджето е 15 см губим във височината около 10см което значи, че можеше да е около 25 см дълбоко и да събира повече неща, ако пък сте искали да са с 15 см дълбочина е можело да са 3 чекмеджета. Не влагам лоши чувства, само коментирам снимката.

# 471
  • Варна
Значи ако шкафа е 72 см и го разделим на 2 остава 36 см, ако сменем че чекмеджето е 15 см губим във височината около 10см което значи, че можеше да е около 25 см дълбоко и да събира повече неща, ако пък сте искали да са с 15 см дълбочина е можело да са 3 чекмеджета. Не влагам лоши чувства, само коментирам снимката.
Нямам нищо против коментарите, просто наистина не мога да разбера какъв може да е проблема с височината. Като се натрупат съдове и над тези 20 см (чекмеджетата са по 40 см, страничните страници са околи 15-20 см), не смятам, че ще падат (например). Те дори не се опират в стените на чекмеджетата. Освен това писах, че не съм искала да са плитки, особено долните идеално ми събират тавите и тенджерите.

# 472
На бързо скицирах двете стени,на които мисля да подредя шкафовете и техниката
извинявайте за лошото качество
http://doroti1.snimka.bg/properties/kuhnya.688028.30232405
http://doroti1.snimka.bg/properties/kuhnya.688028.30232406
doroti1 , нека скицата с размерите да е т.н. "изглед отгоре".
Отрази комини, прозорци, врати....

Скрит текст:

# 473
Ех, въздъхна тя, и каза Блум Simple Smile))

Tsvetivn, останах с впечатление, че нямаш много достъп до мивката при отворена миялна.
Нищо им няма на страниците на чекмеджетата ти, но аз съм си решила, че високите придават "сигурност"Simple Smile

PAV1 , shadowman, Мерси за идеята за гумената подложка за дъното  Peace

Danute, да може и такова подреждане в долен ред чекмедже.
И аз не съм фен на вграден сушилник. Или мини такъв върху плота, или никакъв Wink

# 474
Аз си купих същия ,,сушилник'' ,но с презумцията  там да редя сухи чинии и чаши -извадени от миялната .Според мен е по-удобно- няма да надигаш ако искаш да извадиш по-голям размер  чиния , всяка чиния е достъпна . В Италия съм виждала шкаф над мивката без дъно и той вече може да се ползва за мокри чинии , Така че, такива приспособления според мен грешно се възприемат за сушилници -защото наистина наподобяват такива .Ние сме вече на прага на поставяне на мебелите и когато ми монтират кухнята ще показвам ,Да се надявам скоро и на практика да се убедя в практичността на тези поставки .

# 475
Пак с въпросче. Embarassed
На стената фронтално бях замислила да са мивката, пералнята и съдомиялната- 45 см. Но реших съдом. да е 60 см., съответно изяжда от мястото на мивката.
Варианта е да е на дясната стена, но ще е далеч от водното захранване и сигурно ще се наложи тръбите да минат през всички шкафове, не съм сигурна.
Кой е по- добрия вариант?

# 476
Съдомиялната се монтира отдясно на мивката (предполагам, че при левичарите ще се обърне). Тръбите се местят лесно, важно е след това да ти е удобно. При нас това беше 4 метра, заедно с чупките на комина Grinning "ЗА" съм и за 60 см съдомиялна Peace

# 477
Варианта е да е на дясната стена, но ще е далеч от водното захранване и сигурно ще се наложи тръбите да минат през всички шкафове, не съм сигурна.

Предварително извикайте водопроводчик да направи отклоненията и да ги вкопае в стената.
Скрит текст:

# 478
Благодаря ви момичета!
Стените вече са боядисани, така че къртенето отпада.

# 479
  • Раковски
Дали отляво или отдясно на мивката съдомиялната няма значение за тръбите, зад уреда не трябва да има никакви тръби,маркучите за чиста и мръсна вода + кабела влизат в шкафа с мивката.

Общи условия

Активация на акаунт