Нашите кухни - тема 48

• 91 039
  • 786
  •   1
Отговори
# 675
  • София
здравейте,ще правя кухня и си бяхме избрали за плот и гръб плот,лъскав-нещо като показаната по-горе печка...сега ни казаха,че са го спрели от производство...някой да е виждал такъв или да знае,къде мога да проверя...?иначе ми се разваля концепцията на кухнята...би могло да са замени с някакъв лъскав/не знам те от какъв материал са-от стъкло ли?/с лек  пастелно жълт цвят...кухнята ще е от венге...но и такъв ,като че ли не мога да открия...

Щом са го спрели от производство, значи не се търси в световен мащаб и не се продава, ама щом те влече
дай някакво име или цвят на плота който търсиш - така няма кой да ти помогне, още не можем да гадаем.

А пък за намерението ти да правиш кухня Венге - направо не ти завиждам на търкането което те чака.
Опита ми е и професионален и личен - всяка капчица и петънце му личи на Венгето.

# 676
Аз пък не мисля,че венгето е трудно за подръжка.То зависи и какво е покритието.Моето е МДФ с фурнир.Не се цапа кой знае колко,или по-скоро не личи  Laughing При все,че знам що за домакиня съм,направо се очудвам.Не му личат капките,нито нещо друго.Само прахолякът върху една открита полица.

# 677
http://img.diytrade.com/cdimg/2018016/31924068/0/1362750777/Alum … shing_machine.jpg

нещо такова изглежда,но не толкова лъскаво.шлайфан алуминий май се казва,но не съм много сигурна...
в момента съм с такава кухня-не е чак толкова зле.сега даже мисля да лакирам вратичките и да са лъскави...
с какво бих могла да го заменя?

# 678
http://img.diytrade.com/cdimg/2018016/31924068/0/1362750777/Alum … shing_machine.jpg

нещо такова изглежда,но не толкова лъскаво.шлайфан алуминий май се казва,но не съм много сигурна...
в момента съм с такава кухня-не е чак толкова зле.сега даже мисля да лакирам вратичките и да са лъскави...

http://www.ikea.bg/DefaultM.aspx?page=productview&iID=26835

Ето панели от този тип Peace

# 679
  • Раковски
здравейте,ще правя кухня и си бяхме избрали за плот и гръб плот,лъскав-нещо като показаната по-горе печка...сега ни казаха,че са го спрели от производство...някой да е виждал такъв или да знае,къде мога да проверя...?иначе ми се разваля концепцията на кухнята...би могло да са замени с някакъв лъскав/не знам те от какъв материал са-от стъкло ли?/с лек  пастелно жълт цвят...кухнята ще е от венге...но и такъв ,като че ли не мога да открия...

Май говориш за салекс, тоест за гърба от там. Има вариант (които вече е изпробван) за истинска неръждавейка за гръб по цялата дължина на кухнята, но излиза по-скъпо.

# 680
  • София

http://www.ikea.bg/DefaultM.aspx?page=productview&iID=26835

Ето панели от този тип Peace

Тези панели и аз ги гледах и се чудя дали се драскат при почистване?

# 681

Ето го проекта( примерен),но ми се иска фурната да отиде под кафемашината и микровълновата, а котлоните и ширма до тях в тази ниша която се получава.Съответно на мястото на котлоните да  е мивката.Но жената която прави проекта,твърди че няма да е удобно,понеже окло котлоните няма да има плот.Вие какво мислите?

# 682
За мен кухнята трябва да е така направена ,че да е преди всичко удобна за домакинята ,а това понякога съвсем не съвпада с някакви правила или норми.Затова  я направи на теб както ти харесва и ти е удобно,то за това е проектна кухня ,а не стандартна

# 683
За мен кухнята трябва да е така направена ,че да е преди всичко удобна за домакинята ,а това понякога съвсем не съвпада с някакви правила или норми.Затова  я направи на теб както ти харесва и ти е удобно,то за това е проектна кухня ,а не стандартна

И според мен си направете кухнята за да ви е удобно и практично Peace

# 684

Кухнята се прави по правила и стандарти, за да е удобна на домакинята. Защото домакинята не знае кое и как ще й е удобно, на картинка всичко й изглежда красиво, но друго си е като се развърти из нея. Тогава разбира защо дизайнерите са я убеждавали в противното. Например като се качи микровълновата над хладилника - става трудно достъпна и има голяма вероятност да обърне чинията с претоплената храна върху главата си. Или както е на проекта по-горе - как ще й е удобно да готви, когато котлоните са сложени в тази ниша, най-малкото непрекъснато ще се блъска във високия шкаф и т.н. Ама на картинка ще е красиво, уверявам те. Тъй като на снимката не се вижда къде е хладилникът, предполагам, че правилно е спазената линията хладилник-мивка-котлони/фурна. Друг е въпросът, че в днешното модерно строителство има такива невероятни хрумвания, че нито дизайнерите, нито домакинята може да организира добре пространството, предпологам че и самият архитект не би могъл, и се налагат безумни решения. Да не говорим, че има и дизайнери, които с удоволствиеправят красиви картинки, без да съобразят елементарни правила, например отваряне на хоризонтални горни шкафове, които са един над друг с една врата, така че като се отваря шкафа, вратата да не се отваря наполовина, защото се удря в тавана (реален проект от дизайнерско студио).

# 685
Честно казано като гледам проекта си мисля, че "жената, която го прави" няма много общо с дизайнер, да не кажа нищо. Според мен хладилникът е това до микровълновата, така че какви линии, какво чудо. Нишата е някакво недомислие, така че и аз бих си сложила котлоните там, а плот все пак имам отляво. Давай, мести ги и фурната и котлоните.
Нещо не е наред с нишата. Помислете за стената дали да не я облечете с нещо и може би ще е по добре да изравниш дълбочината на горното шкафче с другите (а и цвета). Изобщо помислете я още - и нишата, и рафтчетата.

# 686
Честно казано като гледам проекта си мисля, че "жената, която го прави" няма много общо с дизайнер, да не кажа нищо. Според мен хладилникът е това до микровълновата, така че какви линии, какво чудо. Нишата е някакво недомислие, така че и аз бих си сложила котлоните там, а плот все пак имам отляво. Давай, мести ги и фурната и котлоните.
Нещо не е наред с нишата. Помислете за стената дали да не я облечете с нещо и може би ще е по добре да изравниш дълбочината на горното шкафче с другите (а и цвета). Изобщо помислете я още - и нишата, и рафтчетата.
разсмя ме Simple Smile Ако преместим котлоните,местим и ширма и съответно горното шкафче там отпада  Peace

# 687
Ако преместите 4-ка котлони, както са на проекта, в тази ниша, няма да има никакъв плот. Котлоните са 60 см и шкафа също, тоест котлоните ще са запелени до високия шкаф, който пък ако е хладилник, още по-зле. 

# 688
Усещам аз че още архитекта е направил генерални грешки в проекта на тази стая,ама вече е късно.... ooooh! Действителност по мои изчисления тази ниша трябва да е 80см,така че остават 20см като махнем 60те за котлона.Ето това е кухнята която си правих преди година

и сега меря в страни на котлоните има по-малко от 15см до стената,обаче изобщо не ми пречи и не се блъскам в нея.А това високото до нишата е хладилник,и сега се чудя защо не са го сложили от другата страна,т.е да им разменя местата с колоната на микровълновата  newsm78 Уф напараво ви казвам мисията невъзможна,уж има място пък не може да се подреди  Sad

# 689
Здравейте!За въпросната ниша предлагам такова решение:http://www.perfektmebel.com/index.php?m=320&lang=1&category=&pc=&prodid=2256.Имам такъв шкаф и съм доволна.Може да се поставят миксер,тостер и каквото там се сетиш...например подправки.

Общи условия

Активация на акаунт