Нашите кухни - тема 48

• 91 051
  • 786
  •   1
Отговори
# 660
  • София
Добро утро. кухнята сме си я проектирали ние според това как ни е най-усобно, а не визуално как ще е най-красиво Въртяхме много варианти и това е най-практичния. Хладилника не е точно до прозорец-има си стена там, а това което се вижда е остъклена затворена тераса. Фурната е за вграждане и няма странично нагряване-много фурни ги ситуират точно така, Аспираторът ни е доста мощен-900 м3/ч така че мисля, че добре ще изсмуква всичко. Нивото на фурната е изцяло съобразено с височината ми. Микровълновата я ползваме всеки ден, така че заради една визуалицазия не бихме се жертвали. В отсрещния бар шросто няма как да се прекара нито водата /има но си е голяма хамалогия/ нито някой от уредите. В момента съм в много по-малка кухня и се справям, така че според мен в тази съвсем ще е безпроблемно.Simple Smile
bizzardy, има микров. фурни за вграждане, като тази http://www.leksgroup.com/l_bg/?s=5&i=10&c=24&pid=102. Стоят много по-добре от такива в шкафове.

И аз мисля, че ако е вградена микровълновата ще се получи доста по-добре
Ето ти още един вариант на много добра микровълнова:

http://www.-spam234-/catalog/product_info.php?cPath=76_108&products_id=1546

Здравейте,
може ли да помоля за информация за принт стъклото- как се почиства, изхабява ли се, надрасква ли се, нещо специфично и странно има ли при него. и не на последно място- чупливо ли е?
Цената е май е доста висока, но тези, които имат може да споделят.
Ще съм много благодарна на всеки, който даде мнение.

Поздрави!

Принт стъклото се почиства като обикновенно стъкло, защото принта е от вътрешната страна.
При него е важен начина на мотаж и профила който се използва.
Цената не е кой знае колко висока, мога да помогна за София ако някой иска принт стъкло.
Важно е дали има газови котлони или само електрически.
За повече въпроси пишете на ЛС.

# 661
Magikos , препоръчваш ли я тази микровълнова? За Baumatic нямам впечатления. Можеш ли да кажеш каква е височината на печката + панела, че нещо с кьоравите си очи не мога да видя цифрите. Много ми хареса, но трябва да видя дали ще ми се събере на мястото без да се налага да се преправя шкафа. Ние направихме кухнята преди година и след като профукахме парите, решихме да оставим място за вградена микровълнова, а временно да използваме старата печка. Така до ден днешен още ми "вади" очите, защото временните работи ставали вечни.  Close

# 662
и аз да питам за принт стъклото - как стои въпроса с контактите, може  ли принт стъклото да се изрязва и контактите да са на стената или се вграждат в плота?

И ние се чудихме за контактите, но няма проблем-предварително се изрязва там, където ти трябва.
А относно визията-ако държите на изображение по ваш избор, то трябва да е с много висока резолюция /нещо от сорта на 300 dpi/.
Ние си избираме ето то тези сайтове-снимките са платени. Около две излизат между 50 и 80 лв.
http://eu.fotolia.com/
http://www.shutterstock.com/
http://www.dreamstime.com/

Относно тази толкова проблемна микровълнова-пак казвам, че я имаме от преди и е много хубава и качествена. За това няма да я сменяме скоро, въпреки че не се вписва перфектно в дизайна Simple Smile))

# 663
Здравейте на всички:)Преди година много ми помогна темичката за моята кухня Simple Smile Сега обзавеждаме друг апартамент и ще съм ви много благодарна ако някой знае как да направя така вградена кухненската хартия

вчера бяхме за проект на бъдещата кухня,но нямаха представа за какво им говоря(аз и не носих снимка)

# 664
  • Ямбол
pisana306 нищо сложно не ми изглежда,остава се пространство,като за чекмедже,слага се пръчка по към края и това е

# 665
pisana306 нищо сложно не ми изглежда,остава се пространство,като за чекмедже,слага се пръчка по към края и това е
Сложното е, че тази пръчка трябва и да се откача и закача лесно все пак...лично това което на мен ми идва на ум е да се направят канали на страниците нещо от този тип

За да може лесно да се сменя ролката.
Ако използваш някоя стандартна поставка за ролка, трябва да избереш такава, при която ще ти е удобно да сменяш ролката в такава кухина.
Иначе отвора се казва ниша.

# 666
Здравейте на всички:)Преди година много ми помогна темичката за моята кухня Simple Smile Сега обзавеждаме друг апартамент и ще съм ви много благодарна ако някой знае как да направя така вградена кухненската хартия

вчера бяхме за проект на бъдещата кухня,но нямаха представа за какво им говоря(аз и не носих снимка)

Да жертваш пространство за цяло чекмедже, само за една ролка за хартия, предполага доооста по-голяма кухня от стандарта за Б-я.
Кухнята на снимката е скандинавска.

# 667
  • Раковски
Това ще стане ако се използва лост за дрехи като се избират носачите да такива, че да може лоста да се откача.

# 668
Danute това с каналите си го представих,мисля че добре ще се получи.Аз мислех не6то от сорта на приспособленията за тоалетна хартия,те имаха едни такива с пружинки,та мисля да ходя да гледам в някой магазин как точно беше схемата.Но ми е странно,че проектантите на кухня,нямат представа от токаво нещо,мислех че има специални механизми,както си има за подправки и т.н.
liana_2 като не искам да има нищо върху плота,намирам място да е скрито,но то има достатчно място за да отпуснем едно чекмедже  Grinning

# 669
  • Ямбол
а не може ли ако на някоя от страните се пробие дупка,просто странично да си мушкаш пръчка,малко по=дълга от р-ра на нашата?

# 670
  • София
Magikos , препоръчваш ли я тази микровълнова? За Baumatic нямам впечатления. Можеш ли да кажеш каква е височината на печката + панела, че нещо с кьоравите си очи не мога да видя цифрите. Много ми хареса, но трябва да видя дали ще ми се събере на мястото без да се налага да се преправя шкафа. Ние направихме кухнята преди година и след като профукахме парите, решихме да оставим място за вградена микровълнова, а временно да използваме старата печка. Така до ден днешен още ми "вади" очите, защото временните работи ставали вечни.  Close

Печката е хубава и на добра цена.
Марката не е много известна в Бг.
Ето и размерите:

# 671
K.A.G. и нашата кухня ще е на ъгъл и с почти същите размери. Не сме я поръчали още, поради финансови причини, но уредите ги купихме преди около година. Аспиратор, фурна , котлони и миялна машина - 1500лв. Гледам ти калкулираш уредите заедно с кошниците дори за 500лв? Thinking

Фирмата, от която  купихме материалите е в Пазарджик - Енитех. Монтажът го прави наш познат, който от доста време се занимава с това.  До сега сме платили : 900 лв. за самите шкафове и вратички. От магазин "за мебелиста" за 120 лв. купихме  механизмите за прикачване и движение на вратичките, дръжките, 3 лунички, кошница за бутилки, която беше около 30 лв. Имаше и по-скъпи кошници за бутилки, но защо?! Още 48 лв. за стъклата. Мивката струваше 203 лв от полимер, а смесителят 98 лв. Направиха ни отстъпка 10%. До тук грубо -1370 лв. Сглобяването и монтажът ще струват 500 лв. Майсторът каза, че взима половината от цената на шкафовете. Ще вградим  плоча с 2 котлона и фурна, но по-евтини марки. Миялната ще купя след време, защото сега имам други по-важни неща. Абсорбаторът ми ще е досегашният, хладилник, микровълнова е пералня -също, защото са  купени скоро. В тази фирма предлагат готови кухни и кухни по поръчка. Изпълняват заявката за 2 седмици. Може да си поръчате само материали и сами да си монтирате, ако имате умения или близък с такива умения. Мой колега си направи сам кухнята и му излезе на половина от моята, като размерът на неговата  е малко по-малък. Ама моят съпруг е лекар и хабер си няма от дърводелство. Може да маже, да шпаклова, да боядисва с латекс, но монтаж на кухня не може да направи сам. Та затова избрахме този вариант. Ако сте близо до Пазарджик, може да  посетите фирмата. Близо е до магазин "Явор" по шосето към Пловдив.

Последна редакция: нд, 19 май 2013, 13:00 от K.A.G.

# 672

На мен ми харесва  Peace Не знам какво ви боде очите микровълновата, като и плота е почти бял и стъклото е такова  Wink

# 673
  • София

Най-лесно - държач на принципа на тези за тоалетната хартия, която трябва да извадиш/сложиш, като го " сгънеш " и отпуснеш, докато влезе в срещуположните дупки. Въпросът е дали има такива с дължината на кухненската хартия.

# 674
здравейте,ще правя кухня и си бяхме избрали за плот и гръб плот,лъскав-нещо като показаната по-горе печка...сега ни казаха,че са го спрели от производство...някой да е виждал такъв или да знае,къде мога да проверя...?иначе ми се разваля концепцията на кухнята...би могло да са замени с някакъв лъскав/не знам те от какъв материал са-от стъкло ли?/с лек  пастелно жълт цвят...кухнята ще е от венге...но и такъв ,като че ли не мога да открия...

Общи условия

Активация на акаунт