Да помогнем на педиатъра да се раздели със спомените за "добрите стари времена"

• 2 359
  • 32
  •   1
Отговори
Здравейте!
Много бих искала да съберем в тази тема информация за научни доказателства, направени изследвания, статистики и въобще всичко, за което се сетите отхвърлящо даването на сокчета в първия или втория месец на бебето и ранното захранване.
Пускам темата, тъй като аз съм тъпо и упорито същество и искам да предоставя (безвъзмездно) папка със събрани материали и книги на педката ми. От първия навършен месец на детенцето ме е почнала да ме тормози да давам сокчета и да захранвам. Сигурно е позната на доста майчета тази ситуация. Вчера имахме малко по-разгорещен спор по тази тема, а и по други и реших да ѝ обявя война, за която се надявам да ми помогнете  smile3508 При постоянните ѝ нападки, че много чета реших да ѝ върна жеста и да я провокирам и тя да прочете малко.
Съжалявам ако звуча злобно  Innocent

# 1
  • BG
Мисля, че още сега си изгубила битката. От години работя с лекари и мога да твърдя, че няма такъв, който да се остави да му даваш акъл или да приеме съвет - всички знаят всичко по принцип. Много по-лесно ще ти е просто да я смениш. Жалко, че до момента със смяната има няколко месеца, които за теб ще са важни ( по-скоро за детето ти). Не пречи да опиташ, но според мен единствено ще я вбесиш. Успех все пак!  Peace

# 2
Абсолютно безмислена битка си подхванала. Незряло му звучи, че обявяваш война на лекар.
Гледай си детето както искаш и както смяташ за редно. Няма как някой да те накара да даваш сок или да изпълняваш друга препоръка.
Защо допускаш да те "тормози" лекар? Ами като не ти харесва подхода му, го смени
Намери си по-приятни занимания Peace

# 3
Прави сте, че едва ли ще и променя начина на практикуване. Вбесява ме начинът, по който се опитва да ми набие в главата, че ранното захранване включващо сокчета като начало е само и единственото правилно нещо. Ще споделя, въпреки че е много грозна ситуацията, но вчера след като ме пита дали най-накрая съм захранила отправи същия въпрос и на друго мамче с детенце на същите месеци. При полученият и от нея негативен отговор се разкрещя, че дали на нас ни е ясно после какво плюене и повръщане щяло да бъде при допира на всякаква твърда храна до корена на езика и прочие.
Искам да и направя мил жест като и покажа на база на какво са моите решения. Пък белким се зачете и да дава по-адекватни съвети. Стана ми мъчно за едно детенце на 7 месеца, за което съветът беше, че вече може да яде всичко от храната на родителите си без запръжки и цяло яйце. Майката в случая беше ромка (нямам абсолютно нищо против тях) и едва ли е запозната с нещо по въпроса и разчита на нейните препоръки.
По въпроса: "Защо не я сменя?" отговорът наистина е доста тъп  Tired Живея в малък град и тук има само 5 педиатъра, които се познават и подкрепят и не приемат пациенти на колежките си  smile3511 мечтите ми за педиатър, на които мога да се обадя и да получа адекватна помощ отдавна са се изпарили, поставям всичко под съмнение и все търся второ мнение
Дълъг пост и с излишни обяснения ама съм още толкова бяснаааа и то не само за това

# 4
  • в сърцата на децата <3
Нашата педиатърка ми препоръча да давам вода и сладък чай. Не го правя, но я лъжа. И тя доволна и аз доволна. Малката расте и наддава прекрасно. Съжалявам само, че няма как да не я и ваксинирам. Мразя системата!

# 5
  • София
В тази тема има линкове, свързани с вредата от захранването със сок - http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=703767.0;all
Но и аз мисля, че няма смисъл от това. Просто твърдо и спокойно обясни, че няма да захранваш така и точка.

# 6
Съжалявам само, че няма как да не я и ваксинирам.
Има как - подписваш декларация с отказа да си ваксинираш детето и готово!
stefi_sv много лично си приела нещата. Успокой се и си гледай бебето както считаш за редно.

# 7
  • в сърцата на децата <3
Съжалявам само, че няма как да не я и ваксинирам.
Има как - подписваш декларация с отказа да си ваксинираш детето и готово!
stefi_sv много лично си приела нещата. Успокой се и си гледай бебето както считаш за редно.
Да, но после няма да мога да я запиша в ясла и детска градина...

# 8
Здравей, Стефи
Момичетата са много прави, че си започнала изгубена битка, гледай си бебчето, както решиш ти, никой няма право да се меси в това.Детето ми е на 2, смених досега 3 педиатри(от последната сьм очарована-хомеопатка, изслушва родителя и никога не натрапва мнение, винаги откликва, дори и в почивни дни).Заради пьрвата дори лежахме в болница, още повече дьщеря ми е недоносена и при такива деца ваксините се поставят по-кьсно, нищо подобно нашата ни ги слагаше като на доносено дете, убеждаваше ме. че нямам кьрма(кьрмих успешно до годинка, когато се отби сама),убеждаваше ме, колко греша, че не давам сокчета и лишавам детето си от витамини Laughing.Откакто я смених и гледам дьщеря си по здравословен начин по моя си преценка, не ми боледува, а и от годинката ваксини не слагам, не сьм се подписвала никьде, новата ни лекарка уважи правото ми на избор.Така, че успех, радвай се на детенце, а педиатарката да си говори, ама кой ли я слуша Wink

# 9
Ох, така е! Няма смисъл да се поддавам на моментен афект, да отделям от времето си и да си тровя нервите с глупости  Hug  Ще си правя каквото реша за правилно, а тя да мрънка колкото си иска.

# 10
  • София
Предполагам, че педиатърката е жена на години, така че надали да й промениш тепърва възгледите по въпроси, за които се чувства компетентна. По въпросите, по които сте на противоположни мнения, я изслушвай, съгласявай се и не влизай в безсмислени спорове. Нито ти ще я убедиш в твоята теза, нито тя - в нейната. Simple Smile

# 11
  • София
Ох, така е! Няма смисъл да се поддавам на моментен афект, да отделям от времето си и да си тровя нервите с глупости  Hug  Ще си правя каквото реша за правилно, а тя да мрънка колкото си иска.

Ако педиатърът е добър диагностик, което е страшно важно, съветът ми е да не се ядосваш и да търсиш друг. И още нещо - по-добре е да ѝ казваш всичко, свързано със захранването, дори с риск да се ядоса  Simple Smile

# 12
  • Русе
и като те попита педито даваш ли сокче, ти отговаряй: давам, давам......  и се оглеждай за друг педиатър.

# 13
Нашата е същата - на 2м.каза да давам сокче,защото щяло да му падне хемоглобина Shocked,естествено казах добре и до тук,без всякакви обяснения и спорове.

Все едно да обясниш на някоя майка,защо не се дава сок и тя да се съгласи с теб.Така е и с лекарите - загубена кауза Tired.

Последна редакция: сб, 02 мар 2013, 15:22 от Sunshine Mom

# 14
  • в огледалото на живота
Смяна на педиатъра ти е решението.
Въобще не виждам смисъл да се влиза в такъв двубой .....
Възрастта обаче не винаги е фактора за такива лекари от старата генерация; ЛЛ на  децата е почти към 50 те години,но е в час с всички промени относно кърмене, захранване,лечение и прочие....

Обичам я тая жена  Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт