Идеи за стартиране и развитие на бизнес 20

• 139 219
  • 748
  •   1
Отговори
# 525
  • Бургас
За сега прроучвам всичко по въпроса. Имам идея за нов продукт. Интересуваа ме как сттава разпространението на такъв тип продукти. Има ли специализирани складове на едро. Мога ли да го разпространя чрез аптечните складове и т.н. Всякаква информация ще ми е от полза.

# 526
Аз много се чудя на някои от пишещите тук, които едва ли не очакват тук да им кажем с какъв бизнес да се захванат, за да е печеливш. Нямат конкретни идеи и съответно конкретни въпроси, ами едно обобщено-магазин, земеделие и т.н. Аз като тръгна да си ремонтирам колата проучвам какво що, колко струва и всичко свързано, за да съм запозната и да не ме подведат (сега за такъв пример се сещам), а за започване на бизнес трябват къде-къде по-задълбочени анализи и сметки. Не е шега работа, ако, разбира се, искаш да имаш успех и да развиваш бизнеса с години. Не ми се обяснява повече, надявам се стана ясна моята гледна точка.

# 527
Аз много се чудя на някои от пишещите тук, които едва ли не очакват тук да им кажем с какъв бизнес да се захванат, за да е печеливш. Нямат конкретни идеи и съответно конкретни въпроси, ами едно обобщено-магазин, земеделие и т.н. Аз като тръгна да си ремонтирам колата проучвам какво що, колко струва и всичко свързано, за да съм запозната и да не ме подведат (сега за такъв пример се сещам), а за започване на бизнес трябват къде-къде по-задълбочени анализи и сметки. Не е шега работа, ако, разбира се, искаш да имаш успех и да развиваш бизнеса с години. Не ми се обяснява повече, надявам се стана ясна моята гледна точка.

Подкрепям  Peace

То, това го пишем през пет постта  Tired
Има хора, за които е по-лесно да влязат да питат в бг-мама наготово, от колкото да започнат сами да четат и да смятат. Това не е бизнес- поведение  Naughty
Стигнете до някъде, пък влезте попитайте нещо конкретно, ама така "имам идея, събирам мнения всякакви"..... ooooh!

Ако някой си мисли, е бизнес- идеите се разпостраняват безплатно из интернет пространството- ЖЕСТОКО СЕ ЛЪЖЕ!

Омръзнало ми е от хора, които сядат и стават с "кажи идея за бизнес". И да знам, няма да ти я кажа. Ако пък обаче си се хванал и имаш нужда от помощ, от съвет, от мнение- да, ще ти помогна.

# 528
Аз да не попитам тука нещо за морето и вие ме изядохте  Grinning . Знам г/д какво трябва за един бизнес. Това, че съм попитал тук във форума и не съм изредил вичко , което знам не значи, че абсолютно нищо не разбирам и не знам. Интересувал съм се тук -там от хората, а и както споменах в един пост ... това ми е специалност донякъде, така че не съм баш от нулата... Просто попитах чисто информативно, защото исках да видя и вашата гледна точка. И все пак БЛАГОДАРЯ за информацията, която ми предоставихте Stuck Out Tongue Peace

# 529
Боже, боже - то само с идея ако ставаше....
Не случайно инвеститорите не инвестират в идеи, а в човека който стои зад идеята.

UnknownPerson, още много имаш да учиш - информация е едно, знания съвсем друго.

# 530
Не нападайте така момчето, на стикерите на учебните коли слагат един надпис " и ти си бил такъв", в крайна сметка никой не се е родил научен... Аз мисля че повечето хора които питат така неориентирано в темата са много млади . не им стигат парите, слушат  в компании връстниците им как се хвалят колко пари са изкарали от бизнес, гледат лъскавия им начин на живот и пропускат малката подробност която никой не споменава че да си бизнесмен на 20 и няколко, почти сигурно е че мама и тате са ти направили бизнеса. И изключенията са колкото да потвърждават правилото. Човек се учи с годините и опита, едно е сигурно за мен също от горчив опит, не може да направиш успешен бизнес ако не си професионалист в дадената сфера.

# 531
Ако не си професионалист в дадената сфера и не разбираш от управление, финанси и служители, забрави да развиеш бизнес, та ако ще мама и тати да са ти го дали на готово или някой да е налял два камиона пари. Хора, които летят в облаците и без точните възможности, колкото искаш. "Видяла жабата, че подковават коня и тя се наредила".

Но повечето хора очакват някъде да прочетат или някой да им каже на готово идея за бизнес, а не да започнат нещо, което те могат. И не само тук по форумите, ами и в действителност. Имам познати, които ги отрязах точно по тази причина. Омръзна ми всеки път да въртят очи и уши- "някаква далавера, някаква идея за бизнес"  ooooh!

# 532
Не случайно инвеститорите не инвестират в идеи, а в човека който стои зад идеята.

аз да съм казал, че нямам да уча или, че имам нужните знания ? Казах го сигурно вече два пъти и ще го кажа пак! Точно затова се допитах до този форум, за да науча нещо ново!

# 533

аз да съм казал, че нямам да уча или, че имам нужните знания ? Казах го сигурно вече два пъти и ще го кажа пак! Точно затова се допитах до този форум, за да науча нещо ново!
Едва ли в този форум има човек който се занимава с дюнери и други подобни неща за да ти даде точна информация какво и как да направиш. Хората ти написаха в общи линии как евентуално стоят нещата. А ти си вземи поука. Един мой познат правеше така:
1.Обикаляше и търсеше место за магазин.
2.След като хареса някое свободно помещение, отделяше време около седмица. Зареждаше се на тротоара и правеше проучване колко и какви евентуални клиенти минават.
3.И от това проучване можеш да си направиш приблизителна сметка за оборота (като разделиш на 3 очакванията ти)и от там евентуално ще има или не смисъл да започваш.
Не се сърди на хората. Нали разбираш, че ако някой те попита за печелившата формила дори и да я знаеш няма да я кажеш.
Пожелавам ти успех. И после да кажеш как точно стават нещата.

# 534

Пожелавам ти успех. И после да кажеш как точно стават нещата.
И като ти каже, изведнъж ще решиш да продаваш дюнери ли? Wink

Отскоро поглеждам в темата, но има меко казано странни въпроси... Не ми е ясно как да е успешен бизнес от който хабер си нямате ( коментарът не е към момчето с дюнерите).
Как някои хора очакват да успеят в нещо от което не разбират?  Въпросът не е в това какво носи печалба, а какво мога и искам да правя и как да го правя най -добре. Първото е селски тарикатлък, второто е план за развитие. Разликата е огромна  Confused

# 535

Как някои хора очакват да успеят в нещо от което не разбират?  Въпросът не е в това какво носи печалба, а какво мога и искам да правя и как да го правя най -добре. Първото е селски тарикатлък, второто е план за развитие. Разликата е огромна  Confused

Това колкото и да го обясняваш на българина, той си знае едно- "щом Вуте го прави и му върви и аз ще го правя и на мен ще ми тръгне".
Нагледах се на хора, които фалираха по тази формула  Stop

# 536
Понякога обаче и без да разбираш от точното естество на бизнеса нещата се получават. Просто си попаднал на точното място в точното време и ти идва от вътре. Разбира се човек не бива да разчита на успеха на начинаещия а да влезне в час, защото в противен случай пазара го смила и попада в графа - фалит. А колкото до дюнерите, не е идеята: как се прави печеливш павилион за дюнери, а как въобще се прави нещо печелившо с гола идея.

# 537
Специално за Пловдив  с тия дюнери си загинал още в зародиш на идеята. Всички ключови места са заети от Аладин например.
Ако нямаш голям човекопоток - абсурд да издържиш на тази конкуренция. А няма как да имаш, защото те са навсякъде където става за дюнери  Crazy
От време на време отварят подобни самоинициативи - и затварят също толкова скорострелно.
Ако видиш един мижав шиш с дюнер и 3 сухи картофа до него - дали ще си купиш? Изобщо няма да се спреш...
Пък пици.. закуски.. същата история - там сам не си ли ги правиш (а явно няма да можеш) - пак няма да стане добър "бизнес"  Confused

На морето не можеш да се вредиш от местните - всяка къща е магазин/павильон/дюнерджийница/закусвалня.. ти как си го представяш изобщо  newsm78
И това "морето" звучи точно като от детско филмче  Mr. Green - Нещо по-сериозно? Примерно бях в Созопол, там не видях да предлагат еди какво си - смятам, че ще мога да привлека клиенти с това и това...

Но наистина от нищо нещо - по-добре не си хаби парите  Stop

# 538
То и по морето с традиционни идеи не можеш да пробиеш. Хубавите места за бизнес си се държат от години от едни и същи хора. Да не говорим, че наемите са големи и се предплащат за целия сезон напред.
Тази година имаше две нови идеи, които успяха там- едната беше флайборд, а другата едни електрически моторетки.
С две думи- трябва да е нещо новаторско.

# 539

Ами тогава стани управител (или първи след шефа) в подобно заведение, да се научиш кое-как, да видиш всички тънкости и тогава пак питай. Отделно, че ще видиш дали можеш да се оправяш с персонал, доставки, зареждане, майстори, тарикат-доставчици, на кой и къде трябва да дадеш, кое-как да регистрираш и... Защото е малко трудно да си студент и да съчетаеш два обекта, дето са на няколко часа път един от друг (море-тепе). Иначе зимата на морето, клиентите за дюнери са същите като в Пловдив — учениците. В промишлените зони, закусвалните отдавна са разпределили териториите и са целогодишни, та трудно ще пробиеш без "гръб" (разбирай работещ бизнес, чиято печалба да те подпира докато пробиваш).

Общи условия

Активация на акаунт