Идеи за стартиране и развитие на бизнес 20

• 139 147
  • 748
  •   1
Отговори
# 630
Тези услуги са най-вървежни до някой университет или държавно учреждение, ако все още можеш да си намериш място там.

Иначе, търговия с книги и книжарски принадлежности не знам колко се печели от това. Освен, ако направиш разнос по фирми, но за големите фирми трябва да участваш по търгове, за да спечелиш договор за доставка. До колкото знам там успяват големи играчи от рода на на Офис 1.

В рекламата дейност има повече шанс, но за там се изискват доста инвестиции за плотери, фото- принтери и други големи машини, а и умения все пак. Зависи пак за кой град е.

# 631
просто запис, връщам се да прочета назад

# 632
  • В голямото море...Живот
Трябва ми мнение - пълен контрол над магазин.
Артикулите няма да са много - може би до 500(мах).
За контрол на работника - видео контрол в онлайн време - цената на това оборудване?
Контрол на стоката и цените - баркод за всеки артикул. Как функционират касовите апарати и трябва ли да е вързан към компютър? Каква програма трябва да има в компютъра?
Ревизии - как да убедя работника, че има интерес ревизията да излезе? Ако в договора за работа е включена клауза за наказателна отговорност дори и след уволнение дали би имало ефект? Друг начин? Ревизии ще се правят всяка седмица - трудно е, знам, но не е неизпълнимо.
Тази година така и не успяхме да стигнем до отваряне на магазин. Междувременно говорихме с познати и всички са на мнение, че трябва лично да си там, за да може да се контролират нещата - раб.време, смяна на цени, не използване на касов апарат......За съжаление при нас няма как да се получи на този етап, а не спазването на всички тези неща носят загуби и глоби на фирмата.....

# 633
Контрол на стоката и цените - баркод за всеки артикул. Как функционират касовите апарати и трябва ли да е вързан към компютър? Каква програма трябва да има в компютъра?

Като избор, софтуер и поддръжка аз харесвам Микроинвест.

Ревизии - как да убедя работника, че има интерес ревизията да излезе?

Няма нужда да шокираш и себе си, и човека с ревизии всяка седмица. Нали няма да продаваш хранителни продукти? Нещо с бижута работеше? Прави го веднъж в месеца преди заплата. Като има липси удържаш и готово.

Междувременно говорихме с познати и всички са на мнение, че трябва лично да си там, за да може да се контролират нещата ...

Зависи от площта на магазина и човека, на който се спреш. Обвържи задължително заплатата с процент от оборота. Какво ще е работното време? Трябва да имаш резервен вариант със заместник.

# 634
Окти, бърза и точна както винаги  Heart Eyes
Сувенири, не бижута!

Микроинвест - ползвам само безплатния софтуер за фактури. Каква е цената на другите модули? Така де, мога да проверя в сайта им  Blush

Магазинът ще е малък, на около 170км от нас, за това казах, че на този етап нямам възможност за присъствие. Раб.време го замислям от 09:00 до 19:00 (или 10:00 до 20:00) с 2 часа обедна почивка. Има големи проблеми и с отварянето и затварянето - има глоби за неспазване на раб.време - как да накарам работника да е точен?
Заплатата мислихме да е минималната с 1% от оборота (или месечно или еднократно в края на сезона).

# 635
Ако ще отваряш магазин в курорт съм убедена, че това работно време е недостатъчно. Освен това продавачите се разболяват, мързи ги и т.н. както всички други хора. С това разстояние ще ти е много трудно да реагираш без да имаш резервен човек на място. Ще ти пиша ЛС, че за някои съвети трябва да излезем от общото.  Peace

# 636

Заплатата мислихме да е минималната с 1% от оборота (или месечно или еднократно в края на сезона).

Извинявайте, че се намесвам, но понеже опитът ми е в продажбите, 1% не е стимулиращо заплащане. На работникът хич няма да му пука и да си дава зор за общото ниво на продажбите. По-добре му сложи таргети (примерно месечен или седмичен оборот от еди си колко лева), при чийто изпълнение ще получава процент или фиксиран бонус. Другият вариант е процентът да е малко по-висок.
За сезонен обект, по-късите срокове са по-резонни.

# 637
Защо пък 1% да не е достатъчно? Как го реши без да знаеш какъв ще е оборота. 1% от 100 лв същото ли е като 1% от 1 000лв на ден?!

# 638
Защо пък 1% да не е достатъчно? Как го реши без да знаеш какъв ще е оборота. 1% от 100 лв същото ли е като 1% от 1 000лв на ден?!

Не ми се влиза в полемики, който иска да го приеме за съвет, който не иска, бизнесът си е негов все пак. Казвам го опит.  

# 639
В град, в който средната заплата е 350лв, мисля че е достатъчно. Естествено всички се надяваме на голям оборот  Mr. Green
Ако магазинът отваря за 1ви път как да се определи таргет?!?

# 640
В град, в който средната заплата е 350лв, мисля че е достатъчно. Естествено всички се надяваме на голям оборот  Mr. Green

Тогава се молете да не ви лъжат и да си правят далавери  Tired

# 641

Таргет се слага на големи обекти, които са работили поне 6 месеца. Част от целта му е да има конкуренция вътре между служителите. В малък провинциален град продавачът ще приеме за основна запалтата, която определиш и изобщо ще нехае за таргета и маркетинговите амбиции на собственика. Който вярва, че подхода за работа и управление на магазин от 300 кв.м и 3 продавачи е същият като при 30 кв.м. и 1 продавач... много си вярва.  Peace

Последна редакция: пн, 16 сеп 2013, 14:26 от Октопод с рокля

# 642
В град, в който средната заплата е 350лв, мисля че е достатъчно. Естествено всички се надяваме на голям оборот  Mr. Green

Тогава се молете да не ви лъжат и да си правят далавери  Tired

Ами нали точно за това задавам всички въпроси за контрола  Rolling Eyes

# 643
  • София
Дором, а имате ли познати, сигурни екскурзоводи? Защото за да доведат групата чужденци точно във вашия магазин те искат около 30% от направения оборот. Предполагам, че сте в течение на тази далаверка. Няма как магазинчето да се развие без собственика да е там и да решава кое, по колко и на кого да бутне. Предполагам кой е курорта, там вече всичко е разпределено. Но не пречи да се пробвате.
Българите гледат като на изложба и рядко купуват. Няма как да се разчита на 2- 3 двойки българчета.
Ударът е автобус чужденци, директно влизащи след водача си.

# 644
В град, в който средната заплата е 350лв, мисля че е достатъчно. Естествено всички се надяваме на голям оборот  Mr. Green

Според мен трябва много добре да обмислите нещата, продавач на заплата да разработи нов обект успешно при този свит пазар и конкуренция на стари търговци не ми се вижда реалистично. Още повече ако е човек който тепърва ще работи за вас и не го познавате. Ако пък става дума и за сезонна работа, става още по-трудно защото хората които се захващат на такава работа или са много млади и без опит или никой друг не ги иска на работа. Така че в стандартния случай очаквайте някой който идва в магазина, сяда на стола и чака да стане време да си ходи и нито процент , нито хокане ще го накарат да се опита да вкара клиенти.  За видеонаблюдението мин год познати сложиха 2 камери, устройството което записва и останалите джунджурии , монитора само си беше техен и без монтажа им излезе към 500 лв. Монтажа им го прави познат. Камерите могат да предават по интернет , но трябва да има такъв в обекта.

Общи условия

Активация на акаунт