Отговори
# 315
Amelly, и аз съм си наумила да си направя списък. Аз от преди години за рождените дни така съм ги научила - със списък. Хем за тях е по-лесен избора на подарък, хем на мен ми е добре, че не получавам непотребни неща. Дори може да го сложа на публично място за по-лесно.
И определно ще разпитам кой какво може да ми даде преди да започна да пазарувам. Mr. Green Най-вече защото сме с много ограничен бюджет.

DianaR, ако не вярваш в суеверия, защо трябва да се съобразяваш с тях? На Запад си правят партита месеци преди раждането, за да подарят на майката необходими неща за бебето. Покрай мен всички си бяха накупили необходимото много преди раждането и си имат страхотни здрави бебоци. Дори едната мама щом разбра, че ще е момиче, веднага след прегледа си купи много сладка розова рокличка. Mr. Green

# 316
Запушването на носа е абсолютно нормално по време на бременност - държи се на хормоналните промени. Като с гаденето е - при някои го има, при други не  Simple Smile
При мен също го има нощем. С предната бременност изчезна след 4ти-5ти месец май.

На нас пък роднини и приятели не са ни подарявали големи и скъпи подаръци - повечето донесоха по някоя непрактична дрешка  Grinning А бабите дадоха по 50лв. Добре че всичко си бяхме взели.
Иначе по една, две дрешки съм купувала като мина малко време и се поуспокоих, че всичко е наред. Чакам с нетърпение да разбера пола, ако е момче ще поръчам малко неща от Англия.

# 317
  • Gone with the wind
О, аз списък си имам вече, дори съм набелязала няколко колички (все зяпам тези танкове с помпащите гуми и амортисьори), креватче съм харесала 1 в нета, но така и не съм го видяла на живо. Тези, които видях до сега хич не ми харесаха, ще погледна в магазините с мебели от масив дали ще ми хареса някое и там, ако не бебо ще спи в кашон  Crazy
Дрешки ще ми дадат много (поне до 3ти месец ще имам, защото са от пролетно бебе). Между тях и едно страхотно оранжево яке, баш за пролетта (като го видях се влюбих в него). Избрала съм и помпа, но тя ще е за последния момент. Общо взето купувам дребни нещица, които няма да са излишни, независимо колко и какви подаръци ни направят - играчка с разни найлони вътре, която на мен ми е супер интересна, предполагам и на бебе ще е интересна заради звуците, които издава като я пипнеш, суитшърт, който е за по-голямо бебе (не купувам размери за новородено точно заради хилядите подаръци), и разни други дребни дрешлета в по-големи размери.
Големите подаръци като количка и креватче предполагам ще са от нашите и сестрите ми (доколкото си ги познавам, пък и е първо бебе в семейството, но още е рано да говорим за това), дядото по бащина линия също ще се включи с нещо и така ....
Но пък нас ни чака ремонт на спалнята - миналата година не стигнаха парички и за нея, та я оставихме на отлежаване. Предлагах на Боян на първо време да сменим тапетите и да изциклим, пък гипсокартона по-натам, но не е навит на този вариант, та още преговаряме

# 318
  • София
На мен много ми излизат херпеси особено пролет и есен ... и съм спец Simple Smile Зовиракса е най-доброто което съм ползвала- препоръчвам го трепе ги за 1-2 дни Simple Smile

Аз имам късмет брат ми има бебе на 1.3г (сега) - момиче, ще го ошушкам, на мм сестра му има на 1.3г (сега) момче и нея ще ошушкам  Shocked естествено за по-големите неща, за другото тръгвам на пазар веднага щом разбера какво е  Hug

# 319
Аз имам доста неща от баткото, като кошарка, сгъваема кошара също, проходикла, столче за хранене,ваничка, шезлонг и дрешките също пазя. Нищо не съм раздавала! Само количка трябва да си вземем, а дрешките мога да ползвам само до 3-ти месе, че сина ми беше зимно бебе и няма да стават за по-натам. Ако е момиче, има и дрешки в жълто и зеленко. Разбира се, че ще се купува още доста, но след като разберем пола първо! Относно подаръците, на нас само бабите  са ни правили много големи подаръци, отама нататък, другите по един компект, но все дребни работи! Не разчитам на такива подаръци въобще!

# 320
О, на нас вече почнаха да ни казват кво ще ни дават, вуйчо ми пък има дете на 3 месеца и една г- ца на 2 племеницата на мъжо на 4 и приятелка със син на 1 и повече от половина, тъй че има кой да помага Embarassed пък и не се напрягам само да се роди нормално другото по магазините го има, както майка ми казва сега има кво да си купиш ти като се роди даже пелени нямаше, само с връзки ги взимахме Joy

# 321
Не смея да купувам нищо, не затади пола, а по-принцип. Има много дрешки, които са в неутрален цвят. Все си мисля, че до осми месец няма да купувам.
Относно подаръците, не се надявам на такива. Като знам и възможностите на повечето хора. Искам бебето ми да е с неща, които аз съм избрала.
Количка, шезлонг, креватче и други дребни неща са избрани. Остава да ги купим. Ще ми трябва и сгъваема кошарка.
Не искам и никой нищо да ми дава от неговите деца. Някак си ми е обидно.

# 322
Здравейте момичета.Първо да се запиша в прекрасната темичка,и второ да ви се похваля.Днес бях на ФМ и всичко е наред.Бебчо е почти 7см,а и на 90% ми казаха,че отново ще е момче.Дори си имам един куп със снимки и на едната е пишито.Знам,че ще кажете че  е рано,но все пак докторката си каза,че маже да има и грешка и това да не е пишо,а зачатък на клитор(така се изрази самата докторка).Е таткото е много щастлив,но аз още тая надежда за панделки.

Честито, много хубава новина...живо и здраво бебче ти желая и леко бременеене Hug  bouquet

Veselotof дай линк да го видиме тоя шезлонг, че ми стана много интересно Laughing Аз постоянно зяпам и всеки път си харесвам по нещо, но все още не смея да купувам каквото и да било Blush чакам утрешния преглед с нетърпение (дано да е наред всичко) и евентуално ще ми кажат и пола...тогава едва може да помисля за пазаруване. Blush

# 323
  • София
Sleeping Beauty, в какъв смисъл не се чувстваш добре? Не ти отшумяват неразположенията или друго? Стискам палци.

Благодаря, че питаш.  Болна съм от четвъртък Confused   ЛЛ каза, че е някакво вирусче, добре, че не съм заразила малката.  Иначе аз се чувствам като блъсната от бързия влак - всичко ме боли и съм ужасно отпаднала.  Запушен нос, червено гърло, кашлица...  Както си му е редът.  Дано бебето е добре, че ще ми се пръсне сърцето от притеснение...

Съжалявам, че само ви натоварих и няма да коментирам друго, но съм толкова кисела, че по-добре да си мълча Laughing

# 324
Здравейте сладуркиииии  bouquet
Аз се затрих, че нали правихме РД на бъдещия батко 3 дни и 3 нощи като циганите и ние Joy
Днеска ми е последен работен ден преди болничния и е  #Crazy
Ще ви чета от утре вече като съм в нас и пиша повече.
Antigona страхотни новини Hug А усещаш ли го вече?
Йоанка също  е доста напред в седмиците, как са при  теб нещата, ако си писала скоро сори  bouquet
Липсвате ми сладурки, поздрави на малките тумбачета от мен newsm51
Sleeping Beauty съжалявам мила, че си болничка Hug За кашлица мога да препоръчам наистина нещо, което е много ефикасно и можем да ядем, но също си е гадничко. 250 гр.  мед с 10 гр. настърган джинджифил. разбърква се и се ядът м/у 5-6 ч.л. на ден. Аз започнах да се разболявам миналата седмица и профилактично вземах сутрин и вечер и веднага пресече, а ММ миналата седмица след 3 седмица кашляне - 1  д ен прием на това и спря. Можеш да опиташ, поне няма да ти навреди. Дано скоро оправиш  Hug
П.С. без да си мълчиш, нали сме тук са си киселеем когато ни е кисело, и да си се веселеем когато ни е весело  bouquet

# 325
  • София
 _Ninka честно казано не съм сигурна какво усещам,но си мисля че все още не го усещам,по скоро да са червата ми.Чета ,че обсъждате покупките за бъдещото бебче.Аз си имам почти всичко,но пак се заглеждам Simple Smile

# 326
Sleeping Beauty да оздравяваш бързо! Няма да се даваш! Яж много лимони сега.
Относно дрехи, пособия и други - сестра ми ще ми даде. Племенника ми е на годинка и всичко се пази. Другият ни племенник- детето на сестрата на милото- и то момченце също на годинка. И те ни предложиха разни неща, та ще имаме на първо време това онова, но мен вече ми се иска да купувам по-скоро за бебето, отколкото за себе си дрехи за бременни. Даже вчера гледах в H&M - ужасни дрехи просто. Бременна, небременна няма да ги облека. Зашо са толкова ужасни не разбирам. Ще потърся някои по-широки и разтегливи туники и рокли за лятото, а за сега ще се събирам в моите колкото мога.
Ох, днес мноооого ми се спи просто.Толкова бързо ми мина уикенда, че не можах да му се насладя. Вчера взехме участие и на протеста, та направихме дълга разходка, следобед чистене, вечерта филмче и то свършииии Sad

# 327
Йоанка също  е доста напред в седмиците, как са при  теб нещата, ако си писала скоро сори  bouquet
Здрасти Нинка,
аз съм напред, ама имам чуството, че съм по-назад от повечето мами тук. Не съм усетила нищо още май,не съм ходила на ФМ, защото ще правим само късната, незнам пола, не съм избрала количка, легло и т.н не от суеверия или заради пола, ами просто мисля, че е рано още. Кой знае колко мнения ще сменя до лятото. Иначе всичко мисля да търся в неутрални цветове, понеже искам още едно детенце и ако е другия пол, да може да го ползва. Тази седмица ще давам кръв за антитела, че ми е отрицателна кръвната група и другата седмица съм на екограф, та се надявам да разберем пола вече. Много ми е любопитно:)
Ти защо излизаш толкова рано болнични, нали уж се оправи вече?

# 328
  • София
Мерси, момичета Hug
Нинка, благодаря ти.  Веднага си го забърках Hug

Много е рано още да усещате бебчетата, затова не се замисляйте толкова по този въпрос.  По принцип за втора бременност казват, че към 15-16 г.с. може да се усети.  За първа - по-късничко.
Аз дъщеря ми доста късно я усетих...чак към 20 седмица беше май Rolling Eyes  Ама тя си беше и мързелива в корема, не се е мърдала особено много.  Явно затова сега компенсира Mr. Green
йоана, и аз не виждам за къде да бързаш още Wink   

Последна редакция: пн, 04 мар 2013, 16:04 от Sleeping Beauty

# 329

Съжалявам, че само ви натоварих и няма да коментирам друго, но съм толкова кисела, че по-добре да си мълча Laughing[/color]

Муцинка, всичко е наред, може да ти олекне като драснеш някоя мисъл  Simple Smile
Аз вчера доста поревах с детето по телефона заради варицелата, рождения ден и т.н. и като ме зацепи една глава - от продължителното стоене на телефона, от реването - няма такава болка! до преди малко спах и като че ли ме е отпуснало.
Не че днес като се чуваме,пак не ревем....ама още само една седмица и се надявам вече повече никакви неприятни изненади!

malina07 , от сайт ли поръчваш дрехи от Англия? Ако да, дай да го видим. Аз поръчвам само от АСДА.

ако не бебо ще спи в кашон  Crazy

Може там да му хареса най-много. Моята дъщеря не пожела да спи нито в леглото си, нито в сгъваемата кошара. Сякаш тръни имаше вътре. А и двете ни бяха подарък- от девер ми и от кумовете ни- и бяха купени преди да се роди. Така си останаха да заемат място. Бебето спеше само в повивника си, който монтирахме някак (примитивно) върху дивана. После към шестия месец, след поредната криза, я научихме да спи при нас - като се видиш в чудо и искаш само малко спокойствие, рязко спира да ти пука дали ще се разглези и дали ще спи в леглото ти до първи клас. Отдели се едва миналата година,когато купихме т.нар. юношеско легло.
Затова сега на това бебе и легло няма да му купувам, поне докато не даде ясни признаци за сериозни намерения да го ползва.

На една приятелка бебето по подобен начин, спеше само в количката си. И те държаха едно легло само да събира прах, а редом до него, в спалнята,се паркираше количката  Mr. Green

Никога не знаеш какво ще ти сервира бебето и дали неговите предпочитания за уют ще съвпаднат с твоите. Затова си дръж и един кашон под ръка  Wink

Общи условия

Активация на акаунт