Отговори
# 645
  • Пловдив
Амели къде да го намерим този консултант по кърмене?
А за темата мен лично в следващия период ще ме вълнуват две неща - резултатите от БХС и пола на бебо.
Най-важното си остава обаче да сме живи и здрави и ние и мъниците. И всичко да е наред.  Peace

# 646
  • Gone with the wind
Може ли да помоля всички обсъжданици за парите на майките студентки да се прехвърлят в съответната тема, за да не се създава излишно напрежение тук? Вече е ясно, че има хора с мнения на 2та полюса и не виждам защо трябва да се репликираме и дупликираме и да се дразним едни други.

# 647
Някой беше питал за детегледачки - или по програма от БТ(имат квалифицирани жени, минали курс, на които те плащат заплатата) или от агенция за детегледачки.

За име на темата - На мама в корема расте СЕПТЕМРИйско момие или я момче.
Иначе и аз харесвам много 2-то заглавие и е в унисон с идващия празник.

Amelly, аз имам една позната консултантка, майка на 3 деца. Не знаех, че трябва личен консултант. Мислех, че при нужда им звъниш и който ти пратят.  newsm78

tuitito, дано другото бебче е девойка!  newsm04

Мая 191, купи си кармолис на капки. Слагаш в гореща вода и вдишваш. Помага за запушен нос и болно гърло.

Kikito86, на мен пък с компания в стаята ми мина по-бързо времето, иначе щях да се побъркам. Crazy

# 648
И друго, относно точенето на държавата. Осигурявам се в фирмата на мъжа ми. На работа реално не ходя. Болничен ще си взема чак 45 дена преди термин, въпреки, че още отсега мога да започна. За 7 години НИКОГА не съм взимала болнични, въпреки, че преди две години ми правиха операция и можех да се възползвам, както и много пъти, в които съм била болна.
Имам много познати на частна или държавна работа, които ежемесечно точат държавата с болнични.
Така, че можем да поспорим много.

# 649
  • София
Веселото ф, исках друго да кажа, но съкратих написаното, защото знам, че няма да ме разберат повечето. Темата не е за това, така че ще си запазя мнението за себе си.

За тема: Цъфтят нарциси, лалета,  кокичета, с нетърпение чакаме среща с наш`те септемврийски мъничета

И въпрос: На някой подуват ли му се краката около глезените и по горната част на стъпалото? Знам че е възможно в последните месеци, но в четвърти  Thinking

# 650
  • Gone with the wind
Сохо, още е рано за нарциси и лалета - аз всеки ден търча по двора да ги проверявам (че съм маниак на тема китки и имам стотици), но сега никнат и са доста далеч от фазата цъфтеж, та това заглавие ще е мнооооого подходящо за края на април  Simple Smile

# 651
Сохо Долл, имам приятелка, на която от 3-ти месец и се подуха краката. Получава се от задържане на вода. Нормално е през бременността

# 652
И въпрос: На някой подуват ли му се краката около глезените и по горната част на стъпалото? Знам че е възможно в последните месеци, но в четвърти  Thinking

Това е събиране на вода. Мен и по време на цикъл ми се е случвало, особено в жегите. Консултирай се с лекар, по-скоро защото е неприятно.

Даниела, не съм отхвърлила козметиката като цяло, а по-скоро ще купя само при нужда Peace

Подкрепям ку4о да сложим край на темата за държавата и помощите.  smile3505

# 653
Имам идея за тема - Празника на мама наближава, Сепремврийчето с пола дали ще я изненада?

# 654
  • Пловдив
Имам идея за тема - Празника на мама наближава, Сепремврийчето с пола дали ще я изненада?
Ние вече получихме една красива циклама.  Laughing Малко по рано, но миналата година отиде след работа, на самия празник да взима горкия и взел каквото останало. Пък аз така или иначе немога да ги опазя, поне още в началото да не изглежда на удряно от градушка. Та затова наблягам и на мушкатото, че най-издържат на такива "гледачи" като мен. Иначе на календарчето, наред с отбелязването на ходенето на прегледи и други важни дати, на дата 8-ми написах "цветенце за Диди" - за заигравка. Пък той ни изненада два дни по рано.   bouquet

# 655
Мая, доколкото знам, сребърната вода помага. Препоръчват я и за кърмачета.

За подутите крачета, мисля, че съм споменавала вече - дължи се на недостига на протеини, което води до събиране на вода. Хапвай риба, много сиренце, пиле - абе белтъчини. Това ми препоръчваше лекарката при първата бременност.

# 656
За списъците - по-добре в началото вземете само най-необходимото, защото накрая ще се озовете с един куп непотребни неща. Имаше даже цяла тема за "нужни и ненужни покупки за бебето" и ако я изчетете ще видите, че най-необходимото за едни е било най-непотребно за други Simple Smile

Всичко, което ви е под въпрос може да се вземе и по-нататък Simple Smile
Примерно моята биберони не искаше, многото хавлийки не ми трябваха изобщо - никога не е пишкала в банята или в хавлията, аз ползвах тензухчета че попиваха много добре. Количка също не искаше  Mr. Green

За източването на държавата - мисля че трябва да се сложи край на това с достатъчно строги мерки включващи затвор - иначе никога няма да престане. И да, може да съм много крайна, обаче имам трудов стаж 14г, осигурявала съм се винаги на целия си доход, но ще взема малко майчинство, защото си позволих лукса да имам вече дете, да ползвам част от втората година майчинство и  на два пъти да изляза в болнични за да го гледам.
А благодарение на майките, които точат държавата ще ми се взема дохода две години назад, което също го няма никъде в Европа!

# 657
добре е, само дето не иска да яде Joy и сестрата и казала, а добре добре значидобре се развива Joy Joy паднах тва, че не ям е добре,логика hahaha

имала е предвид,че се развиваш като по учебник, защото това е иедалната ситуация. Природата кара бременната жена да има гадене и да не иска да яде, за да предпази бебето по време на органогенезата от токсини, витамини и др.,които биха били вредни за развитието на плода. Счита се,че да имаш гадене, да повръщаш (с което изхвърляш токсини) и да не се храниш през първите три месеца е най-здравословно за плода. Тогава имаш нужда само от течности. Счита се за нормално и естествено спад на теглото в първия триместър до 4 кг. В една от предните теми някой беше пуснал подробна статия по този въпрос.

Амели къде да го намерим този консултант по кърмене?

Тук, в този форум има много такива жени, отделно може да се свържеш с ЛаЛечеЛига или с Националната асоциация по кърмене.

Amelly, аз имам една позната консултантка, майка на 3 деца. Не знаех, че трябва личен консултант. Мислех, че при нужда им звъниш и който ти пратят.  newsm78

Не е казано,че ти трябва, всеки си преценява, аз лично видях,че ще ми е трудно да се справя сама. Свързах се с жена,която беше до мен почти постоянно, по телефон и на живо при нужда, както писах по-напред, беше с мен и в родилното, помагаше ми много именно в тази част с претенциите на бебето: ти четеш, очакваш някакви неща от твоето бебе, но то не прави нищо от нещата, които си чела и за които си подготвена, а излиза със съвсем нови номера от всякакво естество. И ти се шашкаш или излизаш извън нерви, нямаш време да търсиш сама решението, обаче  имаш човек до теб, който ти казва "Аха, това ми е познато, сега направи това-и-това" и ти го правиш, и виждаш,че на бебето му минава...а това никъде не го пише и ти сама не би могла да го измислиш, тогава осъзнаваш,че без консултантката си за никъде - поне аз бях  Simple Smile

# 658
аз не съм казала че моя списък е изчерпателен... прати ми го една мама като каза че има забележки и ще ги коментираме Simple Smile

днес излезе на мъжа ми групата аз съм 0+ а той 0-... това проблем ли е

# 659
Не е проблем, проблем е ако ти си отрицателна кръвна група.

Общи условия

Активация на акаунт