Италия, 136 пролетни усмивки

• 25 112
  • 739
  •   1
Отговори
# 375
Аз пък вчера, докато светът е следил със затаен дъх първата поява на новия папа, бях на родителска среща до 22.15 (!) и пропуснах всичко. В смисъл, нищо не знам сега за тоз човек, Бергольо ли беше, само ми харесва, че се е кръстил на Франциск от Аисизи, особено след множеството банкови скандали на Ватикана ми се струва символично. Парадоксално е, че е Първи; светецът, Франциск, е супер народно-популярен и исторически-влиятелен и прочие, но нещо няма папи с неговото име.
Мъжът ми обаче тази сутрин ме светна, че по време на режима на Франко избивал своите конфратели йезуити - комунисти. Непроверена (от мен  Mr. Green) информация.

Gesuita е йезуит. Подробности за тях и аз не знам много, освен че имат историческата слава на гадняри и лицемери, но по каква причина не знам. Трябва да се чете. Но след снощната родителска среща нямам сили за нищо.

# 376
Не знам, аз не разбирам, но снощи казаха, че името препраща към Francesco Saverio.

# 377
йезуитите, освен 'йезуити" - т.е дипломати  ( казва се  и при определени случаи допускат да се лъже и лицемерничи к, нарича се  reservatio mentalis ) са и реформатори. Това от уикипедия, де:) Според мен посланието е
"ето , идва папа семпличе, папа от 'другия край на света', ( т.е 'чист' от скандали и суета, човек който се е отдал на бедните, лети с лоу кост , пътува в градския транспорт и който избира името на Франческо- чистият, бедният, смиреният и тн".  Идва скромен с тиха стъпка , човечен.
Не можем да очакваме резки реформи и завои, но можем да очакваме приземяване и тн.. нещо такова.

# 378
На мен малко ми се губи какво толкова очакваме ние от един папа, освен да декларира нещо ново за гей двойките, абортите или в най-добрия случай да извади педофилите изпод ватиканските си поли. Иначе какво?

# 379
Ами какво, да се разреши брака на свещениците, да се води диалог с другите религиозни общности, разни новости, които да популяризират католицизма, тъй като има много силен спад на желаещите да стават свещеници, добре че са южно-американците и китайците, иначе ордените им остават празни. Не мисля обаче, че скоро църквата ще се произнесе положително за гей браковете и абортите, по-скоро трябва да се надяваме да "одобри" контрацепцията, да учи хората в по-бедните страни (в африка да кажем), че е важно да я ползват. Аз лично не вярвам този папа да въведе такива промени, но един ден кой знае.

# 380
Хайде честит ни Папа! И като име /Francesco d'Assisi/, и като произход много добър избор, превид ситуацията в момента. Да не говорим за чувството му за хумор! Симпатяга! Много го харесах.

Бонус бебе и аз получих, 1500 и няколко еуро! Който не ги е получил, а е в правото си, може само на себе си да се ядосва, тъй като явно толкова се е информирал!  МГ е права. Но за лекарствата не съм съгласна. Антибиотик примерно е почти без пари за деца. Но сироп, такипирина, всичко е над 10 еуро. Моите като настинат, 50 еуро не ми стигат за 2 сиропа и хомео капки. Отделно аз правя превенция цяла зима и там е една спеза, но това е друг въпрос, има ефект, а това е най-важното.
 В Бг нищо не съм подавала, децата нямат бг паспорти.

Излизане от Европа? Разпадане на ЕС? Вие сериозно ли говорите? Сега Европа е толкова нестабилна, а можете ли да си представите евентуален сценарий при подобно развитие?! За мен, и не само, такова мислене е елементарно, най-малкото, да не се изказвам и за поддръжниците на Грилло  Mr. Green

# 381
Барб, Уикипедия казва Франциск от Асизи (английската гледам).
Иначе и аз мисля, че не бива да очакваме кой знае какво от новия папа. Избрали са го за глава на църквата, да я запази и подсили, не да я реформира. Това по дефиниция. Няма да има гей-бракове и аборти, това светските власти по държави не смогват да го преглътнат, камо ли Църквата. Нито аборти, освен по медицински показания. Това една църква също няма как да го одобри.
Аз лично бих очаквала от папата да дава морален пример и надежда на хората. Малко да се поочисти лицето на църквата от банкови и педофилски скандали. Но и това не може да стане, да не би папата да свети лично на всеки свещеник и монах по света какво прави!? Виж, по отношение на банките има някаква политическа власт, би могъл нещо да направи. Името, което е избрал, е някаква заявка в тази посока като че ли. Тъй че аз това бих очаквала - опит за спиране на финансовите афери и злоупотреби, личен морален пример, и надежда за хората (това последното зависи изцяло от личната му харизма).
Да, и нещата, които Деси-Якамоз казва, са в обхвата на влиянието му, освен брака при свещениците, който не мисля, че може да се пипне на този етап.

# 382
Барба, значи за епилацията с luce pusalata мога с теб да си говоря? Толкова много съм чела, питала, говорила  кого ли не. Хомедикс така или иначе е един от най-валидните апарати и отделните лапмаде ди рикамбио издържат доколкото разбирам най-много. По мое мнение с козметик за такъв род процедура не се говори. Само с лекар-дерматолог, онко-дерматолог.

# 383
На мен малко ми се губи какво толкова очакваме ние от един папа, освен да декларира нещо ново за гей двойките, абортите или в най-добрия случай да извади педофилите изпод ватиканските си поли. Иначе какво?

Ами може да се очаква все пак нещо. Освен крайни реформи т.е нещо което едва ли ще стане, според мен както при всяко управление се очаква то да е добро или не.
Ако има файда -  разширяване на вярата, утешени бедни, стабилни обгрижени общности, внимание към разни техни зони, които са по-слаби, управление на парите в полза на вярващите и тн. Насреща може да има едно лошо управление, което да оставя хората с усещане че нямат 'пастир' , да се увеличава разстоянието м/у хората и Ватикана ( както е при православието), да се капсулират и тн
В случая мотото ( сега слушах) ще бъде 'мизерикордия" на цялото му папство.

Аз лично нищо не очаквам, защото не съм католичка, но като живееща в такава общност ми е добре, когато хората да са доволни, спокойни от това, че вярата им и живота им на общност е в добри ръце.
По-скоро очаквам от държавата нещо - здрав натиск по въпроса за плащането на данъци, смятам, че е крайно време с тази неприкосновеност да се приключи. Но пак, като некатоличка може би пък не виждам какво ги кара постоянно да мълчат по тези въпроси, сигурно нещо във вярата им. Не знам.

# 384
В Уики си пише какви са му възгледите за бедните, абортите, евтаназията и гей-браковете  Laughing.

# 385
http://epp.eurostat.ec.europa.eu/tgm/graph.do?tab=graph&plug … &toolbox=type

вижте каква интересна графика. Италианецът е с 4 пункта по-продуктивен от немеца.

# 386
http://epp.eurostat.ec.europa.eu/tgm/graph.do?tab=graph&plug … &toolbox=type

вижте каква интересна графика. Италианецът е с 4 пункта по-продуктивен от немеца.

много интересна графика.
като гледам от бг по-продуктивен няма  Mr. Green

# 387
Аз лично нищо не очаквам, защото не съм католичка, но като живееща в такава общност ми е добре, когато хората да са доволни, спокойни от това, че вярата им и живота им на общност е в добри ръце.

Стига бе, такова ли е дереджето при вас? тук за щастие не съм в католи4еска общност, не бих издържала на това нещо  Rolling Eyes

# 388

Жалко, че не можем да очакваме политическо присъствие с толкова добра аура като папската!

# 389
на мен по-скоро ми беше интересно ( в графиката), че явно има мит около имиджа на немския работник, който е един робот и тн с/у южняка мързеливец, който само гледа да подремне пред чинията с паста.

Общи условия

Активация на акаунт