Италия, 136 пролетни усмивки

• 25 250
  • 739
  •   1
Отговори
# 660
  • Milano
Барба, имаш право..не съм разбрала.  bouquet Аз още не съм си прочела инструкциите на телефона.

Подкрепям казаното от Лени за Ривиера Романьола. И в хотелите всичко е много добре направено за децата, дори и за новородени.

# 661
Благодаря за всички мнения и съвети. Изборът не е лесен, така че се надявам на още много други препоръки. Ние смятаме да ходим първите две седмици на юли месец. Надявам се и времето да е подходящо. И морето в началото да е плитко. И да е много красиво и.. и ...  и маи много взех да искам...  Mr. Green

# 662
Здравейте, добре дошла на Мирена!
Луда еуфория, а защо изобщо на море в Италия? Тук е такъв гъч по морето, където и да отидеш, а цените хич не са изгодни. Морето на север е лошо, но плажовете са големи и подредени. На юг е страхотно, морето де, но обикновено са високи брегове и малки плажове без пясък. Малко по-евтино е. Добър вариант са островите. Около Гаета, както са те посъветвали, е добра алтернатива, но ако ще слизаш толкова под Рим, то тогава още малко по-надолу, в Неаполетанскя залив е Иския, разкошен вулканичен остров, страхотно море, и е пълно с немци  Laughing, да не ви е скучно.
А най-добре смени дестинацията, съветвам те Хърватско.

# 663
Dessita: Варианта с Хърватско също го обмисляхме. Там е по-хубаво ли? Или защо да предпочетем там пред Италия? А що се отнася до немците- тука ги има достатъчно  Mr. Green
Предпочитам, като ходя в чужда държава да мога да съм сред местните и да се докосвам по този начин повече и до културата на дадената страна.

# 664
  • Milano
Юли месец е чудесно, всичките неща, които ги искаш ги има и няма гъч.

Наистина, защо Хърватска? Там не е ли скалисто?

# 665
  • в едно миланско село
Фей,къде е това Виши

Френкси минерални бани, курорт. Simple Smile
Козметиката Vichy носи името на тези минерални извори.

всичко е вярно  Laughing, ама не съм я пратила на минерални бани  Joy
стаж от училището им е, има известен международен унивеситетски кампус.
(личен коментар : самата ми щерка казва, че по-добре 2 седмици само-организация, отколкото училищна такава - италианците били в един клас, с едни и същи извънкласни дейности  ooooh!, всичко, което аз лятос избягвам)

френската "мама" много добра готвачка била, френска кухня, моето злоядо същество е във възторг  Rolling Eyes, мисля да се свържа с дамата (работеща, при това)

mirena2000, Добре дошла от мен! Hug

пуберът ще се справи, щом е езиково настроен, италианският ще му е последен проблем Laughing
възхищавам се на решението за второ дете с такава разлика (аз си мислех, че бия рекорди с моите скромни 8 години).

Реджи, разликата между хотел и къща, е в самостоятелното разпределяне на деня. храниш се кога искаш, а не под час, и когато искаш. от друга страна-чистиш и готвиш като в къщи. та, всеки си знае  Wink

моят опит с Романьолска ривиера е от Римини-Мирамаре. и най-големия си враг не бих пратила там, и то в началото на август. плажът е широк, да, останалото си го спестявам, че изобщо не бях си представяла, че може да съществува подобно безумие.
не изключвам възможността, че не толкова туристическите места предлагат далеч по-чисти плажове и добро обслужваме  Peace

# 666
В Словения и малко надолу в Хърватска нямаше плажове. Скалисто е крайбрежието. От улицата има едни стълбички ( като за басейн) с които влизаш в морето. Ивицата ако я има е тясна. Мисля, че има общо взето и такава закономерност при моретата - от едната страна е пясък и широки плажни ивици, отсреща е по-скалисто. Помня нещо от училище в тази връзка ...
Но с гугъл мапс сега навсякъде може да се огледа;-)

# 667
Здравейте, добре дошла на Мирена!
Луда еуфория, а защо изобщо на море в Италия? Тук е такъв гъч по морето, където и да отидеш, а цените хич не са изгодни. Морето на север е лошо, но плажовете са големи и подредени. На юг е страхотно, морето де, но обикновено са високи брегове и малки плажове без пясък. Малко по-евтино е.

Тц, Деси, трябва да те оборя откъм Пулия. Много плажна ивица, с широки пясъци, включително свободни зони; гъч само на градските плажове (които така или иначе не са таргет); много приемливи цени - визирам обаче къщи под наем за 2 седмици или масерии, не хотели.
Вярно е обаче, че плажовете не са толкова добре уредени, душове има, но катерушки напр. почти никъде (освен по градските плажове, които, разбрахме се, ги избягваме).
Разбра се, че Пулия отпада като вариант де, но аз се почуваствах длъжна да защитя туристическата чест на региона  Laughing.
Има доста малко атракциони от типа Гардаланд и не знам още какво изброихте (което обаче аз по-скоро го класирам като плюс - в смисъл, че е малко диво и колоритно всичко наоколо, , "италианско" както си го представят туристите - с малки градчета, любезни баби, палещо слънце над маслинови гори, домашно лимончело, такива работи).

Добре дошла на Мирена и от мен! В кой град сте? (ако си казала, извинявай!)

# 668
  • Milano
Фей, това имах и аз впредвид...че всеки си знае какво търси.

Мен не можеш посмъртно да ме накараш да готвя като съм в отпуска, да чистя-също.
Впредвид високите цени на къщите, които видях и впредвид че дори да отида на такава ще се храня винаги навън (не само заради готвенето, а защото не обичам да се затварям вкъщи на морето, а да съм сред хора) предпочитам хотел, където ще съм ''servita e riverita'' и ще ми излезе същото или по-евтино.

Сега вече хотелите не са като едно време, храненето е доста разтегнато във времето, тип обяд от 12 до 14,30 , вечер от 18 до 21,30, ако желаеш можеш да си заявиш, че ще обядваш на плажа, за да ти занесат храната от хотела там. Това, последното не е във всички хотели, но в последния който бях беше така.

# 669
В Хърватска е повече скалисто. Има и плажове, разбира се, но не мога да посоча конкретни места, пък и аз предимно скали видях. Simple Smile Иначе водата е страхотна! Там е идеално да обикаляш с яхта. Mr. Green

Тралала, аз съм била на море в Сардиния, наистина плажовете са нещо неземно! В Сицилия също страхотно море видях, но бяхме там през април и не сме оглеждали конкретно плажовете... Докато в Сардиния имаше огромни, дълги плажове, в Сицилия сякаш не видях чак толкова големи, но пак има всякакви. При вас в Пулия няма ли пясъчни плажове? Аз съм виждала много хубави снимки от Пулия, но все пак само снимки. Simple Smile

Лени, разбира се, че ще ходиш следобед на море на Ривиера Романьола, след като живееш там. Логочно. Но като за човек, който идва отвън и търси място 'някъде из Италия', просто не бих препоръчала тези места, предвид останалото море на Италия. Лидо ди Йезоло също е с много широки плажове, в началото е плитко, има увеселително паркове, но водата е цвят на отходен канал и колкото и да не е фрашкано извън сезона, винаги там първо ще се напълни с хора като всеки масово посещаван курорт. Да не говорим колко са унифицирани хотелите и плажовете по тези места, изобщо не са характерни и живописни и затова за запознаване с Италия, бих избрала друга дестинация.

Аз лично, от това, което знам като обща информация + изписаните впечатления до тук + изискванията на Луда еуфория, бих се насочила към Тоскана, за която всички казват, че си струва (аз нямам личен опит там, който да споделя обаче), Фиам посочи някакви конкретни местности. Peace

П.П. А, междувременно Тралала е писала това, което питах, за плажовете на Пулия, както и за италианската живописност. Simple Smile

Последна редакция: сб, 23 мар 2013, 23:47 от Barbabeau

# 670
Нищо не  препоръчвам, а обяснявам какво е на мястото на което аз ходя на плаж и имам конкретни наблюдения , няма да правя сравнитен анализ на 100ина километра плажна ивица. Опитах се да й напиша някои позитиви които виждам и някои негативи. Жената предполагам, че ще си отсее което й е нужно, и ще си го проучи. Не ме засяга къде хората ходят на море.

Последна редакция: нд, 24 мар 2013, 00:34 от 10 c's

# 671
  • Италия
Благодаря за гостоприемството, момичета!  Hug

От до ако седна да пиша, само ще оспамя темата  Laughing, тъй че по-накратко. Както споменах вече трета година съм в Италия, омъжена не за италианец ами за неаполитанец  Twisted Evil Живеем в Sessa Aurunca, на 20-ина километра от Формиа. По професия съм музикант /свиря на флейта/, но по обясними причини /  ylinfant/ в момента не работя. Именно заради работата ми съм обрискала Италия и не само, но това е доста по-различно от туристически обиколки. По този начин само искам да подчертая, че типичните туристически места и забележителности все са ми бягали по тъча, но пък концертните зали са ми до болка познати  Mr. Green

И за мен си беше предизвикателство тази втора бременност /въпреки, че от към възрастта ми още съм в кюпа  Grinning/, обаче писано било да се случи.

По отношение на моретата и ваканциите аз вече дадох своята идея. Мога да допълня само, че в Хърватска бих отишла на друг вид туризъм, но не и плажен - варианта с платформите наречени плаж хич не ми е по вкуса. Видях един такъв в Наполи - нагъчкани един връз друг като пилци...
Сега се сещам, че като съм била за концерти в района, сме ходили на плаж в Джулианова. Тогава ми направи впечатление плажната ивица - дълга, широка, просторна /беше преди години през юли/. В Сицилия също има хубави плажове, но помня, че пясъка беше черен / поне там, където аз съм била/.
Варианти за море всякакви има в Италия, за всеки вкус дет` се вика и лично за мен това си е добра лятна дестинация.

# 672
Момичета ,откланям се от морето и почивките,ама сутринта се ужасих като се видях в огледалото.. Shocked

От два дена ми е излязъл един херпес ,който вместо да изсъхва се разраства още повече - направо ми се е обърнала долната устна.. ooooh! ooooh!

Кажете нещо,освен паста за зъби щото именно с това се мазах ,но явно никакъв ефект... Praynig Praynig Praynig

п.с. Добре дошла на новата Наполетанска мама от мен-  Hug

# 673
Откъм плажни ивици Хърватска не държи първото място, но който търси широки пясъчни плажове, плитко и чисто море, да се насочи към Малдивите. Хърватско е с каменни плажове (говоря за остров Хвар, там съм била), което донякъде си има предимствата - не се пълниш целия с пясък, а децата умират от кеф да си играят с тях. А по-чисто, прозрачно и пълно с риба море не съм виждала. Бяхме там преди две години, децата на 3 и 7, за малко, 4 дни, разкош просто! Два дни обикаляхме с малка лодка, целия ден заедно с бензина 50 евро. Най-хубавото ми море, въпреки малките деца.
Тралала, Пулия още не я познавам като плажове, малко общо се изказах за южните, че са повечето скалисти, май трябваше да уточня, че за Кампания говоря, костиера Соррентина и Амалфитана.
А иначе ние на плажове не ходим в Италия, наемаме лодка, 4-5 пъти през юни-юли и обикаляме около Иския и Прочида, водата е разкошна.
Фио, тичай към аптеката за Zovirax

# 674
По професия съм музикант /свиря на флейта/,

Ммммм, супер!!! Нямаме други музиканти в темата, така че си ни ценна находка! Wink Simple Smile)))))

Общи условия

Активация на акаунт