Италия, 136 пролетни усмивки

• 25 239
  • 739
  •   1
Отговори
# 675
  • UK
По професия съм музикант /свиря на флейта/,

Ммммм, супер!!! Нямаме други музиканти в темата, така че си ни ценна находка! Wink Simple Smile)))))

Добре дошла и от мен   bouquet! Ама кажете сега не е ли нашата тема най-забавната (аз като най-живеещата в Италия да се изкажа  Laughing)

# 676
Льоли, къде бяха онези солени мъфини на Йоли?! Не мога да се сетя как се казват, и съответно не мога да ги намеря... онези, които ти ни препоръчваше  newsm78

Тцтц, в момента, в който те питах, се сетих. Мерси!  Laughing

# 677
  • UK
Льоли, къде бяха онези солени мъфини на Йоли?! Не мога да се сетя как се казват, и съответно не мога да ги намеря... онези, които ти ни препоръчваше  newsm78

Тцтц, в момента, в който те питах, се сетих. Мерси!  Laughing

кашкавалки, кашкавалки!  Grinning

те вече не бяха ли мъфините а Льоли, а не на Йоли?  Joy

# 678
Фио,пастата за зъби помага ,но само в случай че си го усетила в началото този херпес.Сестра микато ми гостуваше  си купи някъкво мазило от аптеката ама сега не се сещам за името,но не и помогна много де.
Това си е вид вирус ще отмине....

# 679
  • Milano
Mirena, това че мъжът ти бил неаполетанец, а не италианец на майтап ли го казва или така се представя като чужденец?
Понеже ми направи впечатление, че и Тралала беше казала че мъжа и бил барезе, а не италианец. Laughing

Тралала, а превод на фразата на диалект, че нищо не разбрах?

Това време няма ли най-накрая да се стабилизира и стопли? Омръзна ми този дъжд.
Ние довечера сме на концерт-подаръка на мъжа ми за Коледа.

# 680
  • Италия
 Laughing, Реджина, на майтап го казвам аз и само го бъзикам по темата, а със свекъра ми сме го обърнали на дивертименто направо. Иначе ММ е живял 22 години /след казармата/ в Genova и още страда за перлата на Лигурия. Самият той изобщо не е фен на Наполи - ходи там само на работа. Като се зададе неделя, в която ще ходим на гости на техните, направо изпада в малък ужас /заради трафика и лудницата  Mr. Green/

# 681
Тралала, а превод на фразата на диалект, че нищо не разбрах?
Тая на латински ли? Joy

Animus meminisse horret = L'anima trema d'orrore nel ricordare.
"Viene utilizzata nei casi in cui si racconta un fatto drammatico, il cui ricordo rievoca angoscia."

Много подходяща фраза за фамилни преживявания, да! Joy

И тук е дъжждддд... Егати скуката. Rolling Eyes

Mirena, дали има някое твое изпълнение в YouTube, с което да ни поздравиш в този дъждовен следобед? Simple Smile

# 682
Mirena, добре дошла и от мен.
Не съм ви чела последните дни, че нещо никакво настроение нямам за хора и комуникации, ама вече съм малко по-добре. А май ме е тръшнала и някаква пролетна умора, днес едвам разходих кучето и сега съм се проснала на дивана и не мога да мръдна, а имам да чистяяяя.
Матео пък е болен и ни се провалиха трите дни заедно Sad  А майка му не мога да разбера защо дори и от разстояние ме дразни, ей много съм зла.  newsm78

# 683
  • Италия
Барб, аз лично не съм качвала нищо мое, чисто солово /това е идея обаче и занапред ще се погрижа  Embarassed/. Най-вероятно има оркестрови неща от турнетата, които сме правили /трябва да търся, когато имам повече време /. Намерих нещичко обаче с оркестъра, в който работих 15 години в БГ. Записа е правен за архив, та качеството не е кой знае какво, но музиката е подходяща за дъждовен следобяд  Simple Smile В началото започвам аз със соло флейта, нищо, че не се виждам  Simple Smile

При нас е още слънчице и топличко, но от тази вечер ще се забугри  Sad
Скрит текст:

# 684
  • Milano
Барба, ама ти и латински ли знаеш?
Аз видях нещо, което не разбрах и реших, че е на диалект. Даже не си спомням контекста, в който го спомена.

Якамоз, откога те дразни майката на Маттео? Беше казвала, че си с много добри впечатления от гостуването. Не си зла...нормално е Laughing

Мирена, комплименти. Как се казва състава?
Аз си спомням, че преди няколко години имаше концерт за Н.Г. на Дуомо (не си спомням на кой обаче, май на Натали Кол) и оркестъра беше на Софийски солисти. А също и Антонелло Вендитти записва с тях в София, защото били много добри.

# 685
Мирена, много красиво!
Точно вчера мъжът ми купи нов диск на Чайковски, какво приятно съвпадение. Simple Smile

Барба, ама ти и латински ли знаеш?
Не, бе, от Уикипедия ти го копирах. Laughing Но иначе го разбрах, като го написа Тралала. До 4-5 думи на латински разбирам (се сещам), особено ако знам контекста. Нали корените на думите в 90% са същите, окончанията са спрежения и падежи... И испански разбирам по същия начин, нормално е при близки езици. А италиански навремето научих по аналогии от френски, на курс не съм го учила. Rolling Eyes

# 686
Murena, аз пък точно днес сутринта излизах до пл. Гарибалди и до пазара, и направо ми стана едно такова хууубаво, нямаше почти никой по улиците, никакъв трафик, типичен за през седмицата, явно народа е щукнал по вили или просто извън града, видяха малко хубаво време  Laughing. Изобщо, много обичам Неапол в неделя, почти не се срещат неаполетанци. На пазара се чуваше повече български и други чужди езици, отколкото италиански.
А днес беше разкошен пролетен ден, обядвахме по къс ръкав на терасата, на децата бузките хууубаво се опекоха на слънцето и станаха розовички  Laughing.

# 687
Мирена, добре дошла и от мен:)
Аз веднага да те хвана с едно питане-молба... Blush
Търся партитури онлайн на бг народни песни , имаш ли идея къде мога да потърся.
/племенницата ми в Германия пее в хор и искат да разучат някоя песен на 2гласа предполагам, не повече, аз нищо не намирам онлайн/..

# 688
Ми тя нищо не е направила жената, че да ме дразни, даже мило се държи, ама аз явно харесвам да са лоши с мен  hahaha Сложила си наша снимка на нощното шкафче и разправяла че сме били нейните деца. На мен това ми се вижда малко прекалено, ама карай. Знам, че не е нормално да ме дразнят такива неща, ще кажете, че някои хора си мечтаят за подобно отношение, е мен ме дразни. Поне в момента.

# 689
Мирена, много хубав поздрав за студен следобед! Благодаря Simple Smile.

Барба, мерси за разяснението, кеото си дала Simple Smile. Аз нямаше да се сетя да търся в Уики, щях да се мъча да обяснявам със собствени сили, пък те хората как хубаво са го казали. Да, оставих го на латински, ама ми се струваше, че все се разбира на италиански  Rolling Eyes.
Обаче Барбич, да ти обърна внимание, че според мен много ще ти допадне латинският. Като игра е, в която трябва да откриеш функцията и логическата връзка между думите. В съвременните езици го няма този елемент на разрешаване на логически ребус Simple Smile. Това в началото де, или при по-сложните текстове, после се научава и се губи този момент Simple Smile.

Ако не съм ви споменала, децата с Микеле са в Бари, а аз съм си в Кьолн и разпускам. Днес ми бяха на гости две девойки, отдавна не си бях говорила така надълго (на спокойно) и по женски. Голям кеф Simple Smile.

Реджи, аз така и не разбрах доколко насериозно, но мъжът ми навремето ми обясняваше, че се чувства първо барезе и после италианец. Т.е. че регионалната идентичност взима превес над националната. Но, както казах, така и не разбрах доколко насериозно и доколко на шега, все пак като във всяка шега, която не е много смешна, и тук ще да има доста истина.

Мен много ме дразнеше майката на едно бивше гадже, баш "моите деца" ни викаше, и "моето момиче". И все казваше как иска внуци.

Общи условия

Активация на акаунт