Отговори
# 555
Леле, как така паяк.  Shocked Ужас. Да му минава бързо на детето. Praynig

В нашата ясла няма проблем, че с нещо децата не се справят, помагат им и ги стимулират. Аз лично за това не се притеснявам, смятам да наблегна по-осезателно преди новата учебна година заради първата група. Напоследък обаче Борко се връща ужасно окапан с манджи, просто се налага след взимане да го преоблека. Явно са премахнали от употреба лигавниците. Аз вкъщи го храня, нямам сили и нерви да го чакам, което хич не е добре. Само сандвичите и подобна суха храна го оставям да си хапва сам.

Лурдес, ти ме беше помолила да споделя като открия нещо действащо за повдигане на имунитета.   Hug
Скрит текст:
Май че открих. Корени от джинджифил, беля по парченце с големина на половин пръст примерно и дъвча, пийвам вода, на гладсно го правя по 1-3 пъти на ден. Още от предишния път като бях болна просто ме вдигна това, даде ми енергия, но не избегнах антибиотика. Сега мъжа ми е болен, падна му гласа, много го боли гърлото, и то аз го заразих, но мен ме боли лекичко и не се разболявам, а той го закъса. В интернет пише страхотни работи за този корен.

# 556
  За пъпките на Мишел. За четвърти път вече, че и повече и се получават мехурести пъпки по цялото тяло, точно като шарка. Което е странно, защото нали уж не повтаря. Та водих я на личния, аз предните пъти само един път съм я водила, то нищо не се изписва тука и ми се уби желанието. Обясних им пак и те ни казаха, че ще ни пратят на кожен лекар. Та за първи юли е часа с кожния лекар, но те пъпките минаха много отдавна. Та горе долу 2 месеца и отгоре ще чакаме. Направих снимки.

# 557
Здравейте,
Файнче, преглед след 2 месеца е ужасно просто.. Все пак става въпрос за дете, ами ако хронифицира?!
Мила, ами чакаме ви Hug
Мамам-ам, ще му мине; аз редовно бях изпохапвана от разни буболечки на село, към някои от които бях алергична Laughing
Облаче, не носите ли резервен комплект дрехи? Нашите ги преобличат веднага след накапването и ни ги предават чистички:)
На нас ни дадоха помагалото, за което бяхме си платили в началото и по което уж трябваше да са "работили". Повечето листи са с картинка и четиристишие, сигурно по картинката са им обяснявали нещо.. Моя син нямам нерви да го чакам да се облича сам и затова не може Laughing Само събува панталон, събува и обува обувки. Аз рекламации от яслата не приемам Joy Като им го дадох можеше да яде сам, без биба, без памперс, без претенции.... и скромен за разлика от майка си,хаха Laughing

# 558
Привет!
Ама какви са тези работи да се оплакват какво не можели децага. Ще се научат.
Записахме Алекс на градина. Водих го на зъболекар, с триста зора отвори уста, жената каза да не се притеснявам, но да го следя за потъмняване зъбчето. Един месец трябва да не му давам да гризе твърди храни. Малко му е хлътнал и толкова ме е яд, но какво да се прави.

# 559
Файнче, да не е от храна? Мишелката нали имаше някаква непоносимост  newsm78 Щото шарката обикновено върви с температура по няколко дни и накрая = пъпки  Peace
Скорпи, дано се закрепи зъбчето, а и да потъмнее, пак е по-важно да седи там, да пази място на постоянните.
ние сме още в Сандански, тия деца не се уморяват, а аз останах без душа да търча след тях  Tired

# 560
  • София
Файнче, няма как да е шарка толкова пъти  newsm78 И аз си мисля за непоносимост към нещо - храна, перилен препарат, домашна прах... кой знае.
Скорпи, нищо му няма на Алексчето, всичко ще се оправи  Hug Зъбчето ще се върне на мястото си, ще видиш!
Буболеченце, на нас ни дават периодично странички от помагалото, това което са правили през деня. Нашите лепят части от общата картинка и разказват по нея.

Ева си обува/събува обувките с лепки сама, обува/събува панталончета и клинчета (често пъти пъха крачетата в единия крачол и ме вика да помагам  hahaha), опитва се с чорапките, но не и се получава. Съблича якета и дрешки с цип или копчета, но до блузки не сме стигнали още  Mr. Green Аз я оставям да го прави сама, защото не ми се занимава да се дърпаме двете и да ми реве на главата.
Храни се сама, цапа мърля, но не ми пука. По някое време бърка с ръчичка в чинията, хваща и стиска, то става на пюре, тече по ръкавите, по пода  Sick Тогава вече не ми издържат нервичките и я свалям от столчето  Joy
Снощи яде ягоди, изглеждаше като че ли нещо живо  е яла  hahaha Joy

А за памперса не ми се говори............... Опитвам отвреме-навреме да я оставя без пампа, но тя се противи. Иска си пампата и това е! Ще я чакам, какво да правя  ooooh!

# 561
Ама вие за какъв памперс говорите? За нощен или въобще?  Thinking

Дневния го махнахме, остана нощния, който не бързам да махам. Чакам да видя 2-3 сухи сутрин и тогава.  Peace

Ние въртим една кашлица вече 1 месец и ту спира, ту започва на ново. Ама не само единия. Цялото семейство си я въртим. Стана си като част от семейството.  ooooh!

# 562
  • София
Ние въртим една кашлица вече 1 месец и ту спира, ту започва на ново. Ама не само единия. Цялото семейство си я въртим. Стана си като част от семейството.  ooooh!
hahaha
Ние сме така със сопола  Joy

# 563
Ние пък си отглеждаме гърлобол.  Confused

Днес да пръв път намазах Борис с репелент против кърлежи, но един ни беше изпреварил, беше се забил в подмишничката и беше се надул като просено зърно. Следобед ще ходим в Пирогов да му поставят инжекция Тетанус.

# 564
Ние пък си отглеждаме гърлобол.  Confused
Днес да пръв път намазах Борис с репелент против кърлежи, но един ни беше изпреварил, беше се забил в подмишничката и беше се надул като просено зърно. Следобед ще ходим в Пирогов да му поставят инжекция Тетанус.
Облаче, къде се разхождате  Shocked това от детска площадка ли, ужас... Тетанусът трае 6 месеца, да знаеш  Peace
Арим, Оле, и у нас така се въртяха едни зелени сополи повече от 3 седмици. Момчил ги надви с доста зор и капки Макситрол 5 дни, обаче Мая не успя, слязоха й надолу и пи Сумамед. Да не говорим, че и след като го изпи, имаше още 4-5 дни зелени сополи  ooooh!

# 565
Леле, какви неща си отглеждате - хората кучета, котки, рибки ...., а вие сополи и кашлици  hahaha Това в кръга на майтапа, че и ние сме с такива "любимци" - само че си ги сменяваме да не ни е скучно  Mr. Green
Аз сега пробвам ново средство за засилване на имунитета- мед, лимон и орехи. От около 10 дни го давам на малчо и засега няма никакви болежки, ще видя как са занапред нещата и ще кажа има ли наистина ефект.
Облаче, много неприятно  Hug Аз все забравям да слагам репалент   Confused
Скорпионче, важното е, че не е постоянен зъб, дано и този  се задържи и се върне на мястото си  fingerscrossed
Арим "Снощи яде ягоди, изглеждаше като че ли нещо живо  е яла" - посмях се здраво  hahaha Светлозар пък снощи беше на противоположната вълна - държеше да яде картофи като си ги боде с вилица - едва сдържах смеха си - по 5 опита на картоф- все неуспешни /а уж може да си служи с вилица/ - после ми дава вилицата аз да му забода и така докато се нахрани  hahaha
didanka приятна почивка /ако сте още там/ и дано се поуморят децата, че да си починеш и ти  Grinning

# 566
Здравейте!
Ами ще ги пробвам и аз вашите средства за имунитет, макар че с орехите се внимава - голям алерген са, поне каката ни има алергия към орехи.

Облаче,браво че си открила такова нещо и най-важното ви действа и сте доволни!

Може ли някой да сподели, ако е купувал напоследък - детско бельо и по-специално - тениски с къс ръкав, памучни (съвсем обикновени бели без щампи и подобни)?

# 567
Лурдес, ако за Бг питаш, майка ми им взима страхотни чисто бели тениски по 2лв, 100% памук, бг производство от едно магазинче в Люлин. Ако това търсиш, ще питам как се казва, че май е верига и го има и на други места.  Peace

# 568
Лурдес аз си купувам такива потници и тениски на "Сали" - български са, памучни и не са скъпи. Ето това е електронния им магазин, но би трябвало и "обикновени" магазини да имат - тук /в Монтана/ имат. http://magazinsali.com/bluzki/79--teniska-kus-rukav.html
http://magazinsali.com/77-potnik.html
Само не знам защо се разминават цените - в сайта потника е 4 лв., а в магазина  - 3 лв. - може да има различни видове newsm78

# 569
  • София
Лурдес, вчера на площадката се заговорих с една майка и се оказа, че е фармацевт. Попитах я за имуностимуланти и тя без да се замисли каза "сребърна вода". Ама така, като че ли няма други имуностимуланти - е как, разбира се че сребърна вода!  Simple Smile Одобри също и клеевата тинктура. Но никакви препарати на хапчета и сиропи не спомена, явно не ще и да чуе.
Тя ми даде вит.Ц на прах - не знаех че има такъв продукт  ooooh! Каза, че е най-добрият вариант. Вярвам и!

Оле, къде е това магазинче в Люлин?

Общи условия

Активация на акаунт