Kuzey Güney-Север - Юг ﻉ с участието на Къванч Татлъту - 64

• 27 954
  • 776
  •   1
Отговори
# 360

За мен да проектираш омразата и разочарованието си върху детето, което си носила, което се е откъснало от теб, което е част от плътта и кръвта ти ... ми не знам как да го нарека, честно казано. Знам, ама не може да ми се събере в устата ! Mr. Green

А какво биха казали онези, които точно на това разчитат в живота си- някой да се откаже от детето си? newsm78 Признавам, че и Сами и Хандан са виновни, но Хандан поне показа, че е склонна да прости и би се опитала отново с него да заживее! И го приема за единствения мъж в живота си.  А той при всичките му негативни качества- тръгна да се жени! Сприхав, избухлив, бързо пали... интересно дали Айнур с времето ще бъде щастлива с него?  newsm78

# 361
Дафне,  Hug да не дава Господ да си изправен пред подобен избор ! Peace
Аз, обаче, не видях Хандан да има и грам колебание. За нея изборът не беше труден, поне аз не видях някакви индикации за това. Peace
Но, ето тук, например, не мога да разбера, защо деспотичният и суров Сами бей, си замълча и позволи това да се случи ?! Защо не се прояви като тиранин, какъвто всъщност е, а позволи на Хандан да вземе сама това решение. ? Затова и за него не ми е мъчно- имаше възможност да я спре, но не го направи !

# 362
  • Кралица-майка ВлъхоУсойница
Като родител не е редно да взимаш решение за това кой да влезе в затвора...би трябвало и двамата да са отвън, ама ако не става ще си носи вината този който е виновен. Peace

Ама Хандан как ще рискува бляскавото бъдеще на Гюней...той ще остане, а ще пожертва ''шлаката Кузей"...колко лесно.  Sick Направо ми се повръща.
И накрая какво стана...? Остана боклука...този на който не му дреме за чувствата на хората...важно той да е добре...а, другите....? Другите да го.... Whistling

# 363

Едно време се запитах, ако бях на мястото на Хандан, която  взе трудното решение в нощта на катастрофата, какво бих направила в този случай. Ако Г.беше влязал в затвора,пречукваш и двете си деца. Кузей е по-силен, по-жизнен, по-витален, неговият шанс да оцелее са несравнимо по-големи от тези на Гюней. Гюней загиваше в затвора, Кузей вън от него, заради бремето, което ще носи, че и той
има вина за случая. Така че за себе си нямам отговор. И не знам как бих постъпила.

Много е лесно да се говори и съди, когато се гледа отстрани, но когато си пряко засегнат , тогава нещата стоят по различен начин.... Хандан категорично за мен сгреши правейки този избор. Така страдат всички. Не може да се очакват положителни резултати от една несправедливост. Кузей има своята вина, но Гюней е този, който трябваше да лежи в затвора. Тогава обаче щяхме да гледаме съвсем друг филм. Коментирали сме го.

# 364
И двамата имат вина, но все си мисля, че Сами е по-виновен.Защото двамата не са равноправни партньори. Доминиращ е Сами, Хандан е в подчинено положение, изцяло зависима от него. И с много ограничени възможности да промени нещо..  

Дафне,  Hug не ти трябват никакви възможности за да обичаш децата си !  Peace

[/quote]
 Hug Имах в предвид мечтите й за работа, за образование,за някаква реализация извън кухнята. Според men,Сами  я е залъгвал,обещавал и разни неща преди брака.Свалял и звезди, докато се ожени за него.

# 365

За мен да проектираш омразата и разочарованието си върху детето, което си носила, което се е откъснало от теб, което е част от плътта и кръвта ти ... ми не знам как да го нарека, честно казано. Знам, ама не може да ми се събере в устата ! Mr. Green

[b]А какво биха казали онези, които точно на това разчитат в живота си- някой да се откаже от детето си? newsm78 Признавам, че и Сами и Хандан са виновни, но Хандан поне показа, че е склонна да прости и би се опитала отново с него да заживее! И го приема за единствения мъж в живота си.  А той при всичките му негативни качества- тръгна да се жени! Сприхав, избухлив, бързо пали... интересно дали Айнур с времето ще бъде щастлива с него?  newsm78[/b]

В какъв смисъл ? Не те разбирам ?

Хандан кога показа, че е склонна да прости и за заживее отново със Сами ? Аз съм го пропуснала това. Аз видях, че опита да провали този му опит, отивайки да разкаже на Айнур що за човек, е той, което изобщо не можах да разбера. Според никак не беше жест на добра воля от нейна страна ! Mr. Green

# 366

Едно време се запитах, ако бях на мястото на Хандан, която  взе трудното решение в нощта на катастрофата, какво бих направила в този случай. Ако Г.беше влязал в затвора,пречукваш и двете си деца. Кузей е по-силен, по-жизнен, по-витален, неговият шанс да оцелее са несравнимо по-големи от тези на Гюней. Гюней загиваше в затвора, Кузей вън от него, заради бремето, което ще носи, че и той
има вина за случая. Така че за себе си нямам отговор. И не знам как бих постъпила.

Много е лесно да се говори и съди, когато се гледа отстрани, но когато си пряко засегнат , тогава нещата стоят по различен начин.... Хандан категорично за мен сгреши правейки този избор. Така страдат всички. Не може да се очакват положителни резултати от една несправедливост. Кузей има своята вина, но Гюней е този, който трябваше да лежи в затвора. Тогава обаче щяхме да гледаме съвсем друг филм. Коментирали сме го.
Hug Мисля, че не сгреши. Взе инстинктивно правилното решение. Кузей излезе мъж от затвора, Гюнейката щеше да излезе парцал, ако оцелееше изобщо. Представяш ли си Гюней в тия екстремни ситуации с Фърат, примерно

# 367
И двамата имат вина, но все си мисля, че Сами е по-виновен.Защото двамата не са равноправни партньори. Доминиращ е Сами, Хандан е в подчинено положение, изцяло зависима от него. И с много ограничени възможности да промени нещо..  

Дафне,  Hug не ти трябват никакви възможности за да обичаш децата си !  Peace

Hug Имах в предвид мечтите й за работа, за образование,за някаква реализация извън кухнята. Според men,Сами  я е залъгвал,обещавал и разни неща преди брака.Свалял и звезди, докато се ожени за него.
[/quote]

Да, да , разбрах те ! Hug Но, въпреки провалените си мечти, пак можеш да обичаш децата си.  Peace Така мисля аз . На кой не му се е налагало да прави компромис с мечтите си, с желанията си, със себе си дори, в името на децата, на семейството, на брака ? Не мисля, че има такъв човек. Peace

А всъщност, ние не знаем дали Сами и е свалял звезди, дали е провалил мечтите и ....това са нейните интерпретации, никога не чухме и не ни показаха неговата гледна точка.

# 368

[b]А какво биха казали онези, които точно на това разчитат в живота си- някой да се откаже от детето си?

[/quote]

Лесно е за разбиране, умна жена си! Нещастието за едни е щастие за други!
Аз пък да попитам- защо Сами не пое вината на момчетата си и да влезе в затвора заради когото и да е от тях? Какво не му достигаше- бащиния инстинкт да защитава до последен дъх детето си, при това само на 18 години-ей това никога и никъде не го почувствах! За мен Сами ги обрече да се мразят, толкова колкото и Дж.!  Hug

# 369
  • Тук някъде.....
Само да вметна, че бащинството не е инстинкт и никога не е било, за разлика от майчинството!  Peace Затова и народът е казал "Бащи много-майката е една!". Независимо какво - майчината обич е нещо жизненоважно в живота на всеки човек и лишеният от нея е Кузей и винаги е бил той.

# 370
  • Кралица-майка ВлъхоУсойница

Едно време се запитах, ако бях на мястото на Хандан, която  взе трудното решение в нощта на катастрофата, какво бих направила в този случай. Ако Г.беше влязал в затвора,пречукваш и двете си деца. Кузей е по-силен, по-жизнен, по-витален, неговият шанс да оцелее са несравнимо по-големи от тези на Гюней. Гюней загиваше в затвора, Кузей вън от него, заради бремето, което ще носи, че и той

Hug Мисля, че не сгреши. Взе инстинктивно правилното решение. Кузей излезе мъж от затвора, Гюнейката щеше да излезе парцал, ако оцелееше изобщо. Представяш ли си Гюней в тия екстремни ситуации с Фърат, примерно
Е, той Гюни като остана хич не стана парцал, боклук и мекотело... ooooh! ooooh! ooooh!

Мъжът си е мъж, независимо дали е в затвора или вън. Peace

# 371

Hug Самият Кузей каза, че ако Гюней беше на негово място в затвора щеше да излежава само това, което му е присъдено в началото. Кузейката си извоюва още 3 години заради характера си. Гюней не си го представям да се забърка с тип като Фърат. Щеше да оцелее, както може би оцелява момчето, което защити Кузей при сегашния му престой в затвора. Гюней е страхлив, но е умен и щеше да намери начин да оцеле. Кузей едвам се отърва на косъм от смъртта заради избухливият си характер.

# 372
Само да вметна, че бащинството не е инстинкт и никога не е било, за разлика от майчинството!  Peace Затова и народът е казал "Бащи много-майката е една!". Независимо какво - майчината обич е нещо жизненоважно в живота на всеки човек и лишеният от нея е Кузей и винаги е бил той.

И аз точно това исках да кажа, но се отказах да се обяснявам. Бащата не обича инстинктивно, при него си е по-прагматично. Сами обаче също е много виновен да раздели цялото си семейство. Късно се сети, че има двама сина

# 373

[b]А какво биха казали онези, които точно на това разчитат в живота си- някой да се откаже от детето си?

Хандан кога показа, че е склонна да прости и за заживее отново със Сами ? Аз съм го пропуснала това. Аз видях, че опита да провали този му опит, отивайки да разкаже на Айнур що за човек, е той, което изобщо не можах да разбера. Според никак не беше жест на добра воля от нейна страна ! Mr. Green

Лесно е за разбиране, умна жена си! Нещастието за едни е щастие за други!
Аз пък да попитам- защо Сами не пое вината на момчетата си и да влезе в затвора заради когото и да е от тях? Какво не му достигаше- бащиния инстинкт да защитава до последен дъх детето си, при това само на 18 години-ей това никога и никъде не го почувствах! За мен Сами ги обрече да се мразят, толкова колкото и Дж.!  Hug

[/quote]
Благодаря ти ! Това до някъде е така, ама не виждам връзката с това, за което си говорим сега. Peace Иначе си права - да го беше оставила като толкова го мрази, може би щеше да направи щастливи хора, които щяха да го обичат и да му дадат бъдеще. Ама това е друг филм, джанъм. Peace

Съгласна съм с теб - можеше да поеме вината, затова и казвам, че и за него не ми е жал- нищо не направи за да предотврати последвалата трагедия.
Уважавам мнението ти, но за мен и двамата имат вина за омразата и противопоставянето между братята. Peace

# 374

Hug Самият Кузей каза, че ако Гюней беше на негово място в затвора щеше да излежава само това, което му е присъдено в началото. Кузейката си извоюва още 3 години заради характера си. Гюней не си го представям да се забърка с тип като Фърат. Щеше да оцелее, както може би оцелява момчето, което защити Кузей при сегашния му престой в затвора. Гюней е страхлив, но е умен и щеше да намери начин да оцеле. Кузей едвам се отърва на косъм от смъртта заради избухливият си характер.
Hug По принцип си права,всеки трябва да се лежи. Но, знаем, че за катастрофата и двамата имат вина. Г. е само физическия убиец, Кузейката с неговите истории е причината. От друга страна, Г. на изпит. Влизането в затвора пречуква бъдещето му. Кузейката, вън от затвора смазан от чувството за вина, знаем си, как не иска на никой да е длъжник, щеше да се провали тотално. Примерно, става крадец или бандит. Имаше такива таланти. Не можем да отречем факта, че Кузей е това, което стана /Макарата/, благодарение и на Гюней,който през това време беше постигнал някакви позиции и му даде подкрепа. Без да навлизаме в подробности, защото има и за, и против. Знам.

Общи условия

Активация на акаунт