Пролет вече наближава, януарче рано става! (47)

• 30 199
  • 742
  •   1
Отговори
# 450
  • В две тъмни очички
Здравейте момичета

Буби
, дано мине бързо тоя ечемик, а ако е вътрешен задължително с чиста кърпа трябва да го нагряваш, за да може да избие. При вътрешните няма минаване ако не се спука. Това го обясни една лекарка на Боби, който скоро имаше ечемик. Но това, че е подут и нищо друго не виждаш, не е гаранция какъв е. Погледни под клепача (от вътрешната страна) и ако има там джобче, значи е вътрешен. Много внимавай да не заразиш малките и не пипаш себе си, след като си пипала окото си, за да не го пренесеш на другото око. Много са заразни , да си знаеш.

Влади днес плака доста сутринта и сега на обяд като отидох да взимам кухнята чух , че яко се дерат децата и разбира се, разпознах и Влади. Влязох в сградата, за да чуя какво се случва и ми стана ясно защо е така - взимаха новите дечица на обяд. Чувах Владинка как плаче "Къде е мама Буба, искам мама Буба". Направо ми се сви сърцето и сега като ви го пиша леко си поплаквам. Госпожата беше отвъд, за да сдава малките и каза, че е плакала сутринта малко и е била спокойна после, но сега се е разстроила заради звънеца, че си ги взимат. Ох, няма начин. Дано по-скоро свикнат и новичките, че да се успокоят и тези като моята щерка, че и те са доста. Половината група се разстройва заради промените. Няма как....

ВиФреш, мажи малък Марти с нещо успокоително. Дано по-скоро мине, че се мъчи детето  Praynig

# 451
Ви, на моето момченце много му помагаше Рустоксикодендрон (не помня как се изписваше на латиница  Embarassed). Разреждане 15, по 5 драженца на всеки 4 часа. Обикновено в края на 4-те часа започваше да се почесва, което лесно ме подсещаше.
Мина много добре!  Peace

Буби, пак ще повторя (или попетя  Mr. Green) простата бабина рецепта срещу ечемик - става дума за мнооооооооогократно натъркване на мястото със злато. Винаги помага!
Обаче трябва да се прави упорито и многократно - когато се сетиш, натъркваш.

За Адис, понеже се чухме по телефона: Ивайла е по-добре вече, предполагам, че Ади ще пише повече, когато може.

# 452
Привет.
Ние днес се успахме и каката си е в къщи.

Горкото Марти  Hug

Бубе и аз ревнах докато четях.  Hug

Буби  Hug

Димара и нашата кака е същата с общуването. Не е до оплакване с болестите , ама дано вече се свърши, да си отдъхнеш малко.  Praynig  Hug

Всички болнички да оздравяват. Нати през ноща не кашля изобщо , а иначе през деня продължава - но се надявам , че вървим към подобрение.

Днес ми хрумна една идея - да помоля (не че имам нужда от тях, просто да видя реакцията и) каката да ми услужи с паричките дето си събра от р.д. под предлог че е счупена колата да платим ремонта. Пък тате като вземе заплата ще и ги върне. Аууууууууу , като скочи - " не е честно , вие си имате парички харчете си вашите парички, защо трябва да харчите моите."

От сутринта се е запазарила да отидем на детски кът че и бил най-тъпия ден в живота. Казах че детския кът в който ходим днес почива - веднага - "тогава до джъмбо да се разходим - тъкмо ще си купя подарък с парите от бабка и от Алекс (нейна приятелка)".

Обаче не отстъпих и накрая като ме изслуша , се съгласи да ми даде назаем нейните парички.Нямам си работа и аз  Crazy

Хубав ден и здраве от нас. Heart Eyes

# 453
  • в Надежда-та
Аз и Ти това за пиене или за мазане е? Той не дава да го мажа с нищо Tired Цял ден е "Мамо гушкай" А колко пъпки, лелееее Shocked

# 454
  • в Надежда-та
http://apteka.framar.bg/30001725/%D1%80%D1%83%D1%81-%D1%82%D0%BE … D-15-%D1%81%D0%BD това ли е?

Последна редакция: чт, 04 апр 2013, 15:50 от ViFresh

# 455
Бубе, изпаднах в ужас от това, което си писала за ечемика. Хич не виждам как ще избие това нещо... Дано наистина не заразя дребните. Оффф писна ми от моите очи. Първо конюктивит, сега и това. А четох, че най-често причина били стафилококи.  #Crazy Що ли чета и аз!??!?  ooooh!

А какво й има на Ивайла на АдисConfused Дано са добре.

Ви, съчувствам ти много.  Sad

Димара, стиснати палци и от мен да минават вече тъпите болести...   Praynig
А иначе манджата е нищо особено - супа с дивеч, нали баща ми е ловец и ми се размяташе една яребичка във фризера. Но явно трябваше да я сваря в херметическата, защото месото е само мускул, не е като набуханите пилета по магазините и иска повече варене и по-трудно се обезкостява. На Зорница й хареса, де.  Wink

# 456
Малко със закъснение, Честит рожден ден на каката на Фея и честита половин годинка на малката Елица! Да пораснат умни и красиви   bouquet

Буби, пак тук някой беше писал за варено яйце. Аз го "изписах" на баща ми, два пъти си слага на окото (да е горещо, колкото може повече) и на сутринта изби.

Да оздравяват болничките  Hug
Елч, закрепи ли се зъбчето?

# 457
  • sofia
Буби, аз също слагах варено яйце вечерта и сутринта бях ок, не знам дали е от капките или яйцето!

# 458
  • В две тъмни очички
Бубе, изпаднах в ужас от това, което си писала за ечемика. Хич не виждам как ще избие това нещо... Дано наистина не заразя дребните. Оффф писна ми от моите очи. Първо конюктивит, сега и това. А четох, че най-често причина били стафилококи.  #Crazy Що ли чета и аз!??!?  ooooh!
На Боби му изби след 3-тото попарване на окото. Една сутрин, една вечер и още една сутрин. Като се прибираше от мач вечерта каза, че е му се е замъглило окото и като е пипнал видял, че има гной. После пак трябва да продължиш поне 2 пъти да го нагряваш. Една от причините наистина е стафилококи, но те са си само на очите. И точно за това е заразно. Може да избие и от ред други причини обаче. Това с натриването със злато на ММ не го препоръчаха, защото може да разнесе така заразата и да излезе и друг ечемик. Та постоянно перях кърпички и слагаше. Тов за чйцето не съм го чувала честно казано. Но като гледам то е на същата основа - вряло е, но вероятно белтъка изсмуква нещо, поне аз така си го обяснявам  newsm78

# 459
Момичета, благодаря че питате, Ети благодарности за линка  Hug
Ивайла доста ме уплаши, тя още от петък не е добре, викнаха ме да си я взема по-рано от градина, че е Т, но от събота насам спря да се храни. първите два дни беше горе долу добре, но от понеделник вече много отпадна и започна само да лежи и предимно да спи. започна пак да вдига Т, а беше престанала, пуснахме изследвания, лл предположи мононуклеоза, но не беше сигурна и ни прати за консултация. Накрая я заведохме в педиатричната клиника и мога да потвърдя мнението на какарали, много внимателни и отзивчиви бяха. Днес спазвайки съветите на лекарката започна да похапва малко от малко и се поуспокоих, иначе имахме талон за хоспитализация.
Руми,  Hug

# 460
  • Пазарджик
Привет и от мен

Днес бяхме на преглед с Таня,лимфа е спаднал и омекнал,няма да има антибиотици  newsm44 ,в понеделник пак на проверка.
Сега пък на Нели целите ръчички до китките са в ситни пъпчици и доста я сърби.Педи каза контактен дерматит,изписа кремче.Аз предполагам,че е от мокрите кърпички с които ги бършат в яслата,ръце мият само ако са омазани много  ooooh! Като беше бебе също ми беше направила реакция от мокри кърпички,аз ги ползвам изключително рядко и то само на вън.

Ви едно голямо  Hug за Марти,съчувствам ви ,с Таня положението беше същото и за това настръхвам от ужас като чуя шарка
Бубе ще свикне малката,още малко търпение  Hug Аз като взимах Нелката от ясла на обяд г-жата ме предупреди да не звъня на звънеца,че децата се разстройват.Казваше ми час в който да съм там за да я взема
Адис пиши мила,че те мислим  Hug

# 461
  • Пазарджик
Адис надути лимфи има ли?

# 462
Дейзи  Hug

Ех Тути , да няма спокойствие егати - бързо да ви минава  Hug

Адис и вие бързо да се изправяте на крака.  Praynig  Hug

Спокойна вечер на всички и здраве.  Heart Eyes

# 463
  • София
Ей, много болни дечица... Sad
Адис, бързо да се оправя Ивайла, че доста сериозно ми звучат нещата! Hug
Тути, браво за Танчето, а на Нели бързо да минава! Hug
Ви, милия Марти! Да минават бързо пъпките и сърбежа! Hug
Елч, много неприятно нещо й се е случило на Дарчето! Дано зъбчето се закрепи! Hug
Буби, изпробвала съм лично лекуването с горещ белтък и действа безотказно!
Бубе, душата ми се къса като чета, как плаче малката сладурка! Но пък съм сигурна, че и доста се забавлява с децата! Hug
Иначе Вики е добре, пак кашляше последната седмица, но вече затихва и съм по-спокойна. Ходи на ясла, не спира да бърбори и да беснее, но да не казвам голяма дума, ама започва да става по-управляем! Аз пък се захванах с учене за един сертификат и ми се разказа играта. Резултати ще чакам след около месец!

# 464
Ви, линкът ти не работи. Но, ако е от apteka.framar.bg и разреждането е 15, точно това е. Там даже го има като приложение за варицела. Виждам, че дозировката е по-малка, но не се притеснявай, няма опасност от предозиране.  За смучене е, но моята щерка ги хрупа  Laughing
Ето ти тема за това от тук: http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=88611.0

Общи условия

Активация на акаунт