За кучетата и хората- по държави

• 4 317
  • 34
  •   1
Отговори
  • вятър в маслините, вятър над хребета
Докато четях с изумление поредната "кучешка" тема в Клюкарника, попаднах на пост, в който Чехия беше описана като държава, в която проблемът с кучешките отпадъци и безотговорните стопани е блажено и вовеки решен. Да, ама не Mr. Green. Живея на централна улица в Прага, и всеки ден на път за работа слаломирам между купчини, купчинки и локвички животински остатъци. През зимата урината замръзва на жълти кубчета, лайната са полуподаващи се в снега, а като завали, се разтичат на кафяви вадички. Минавайки през малкото паркче на площада, редовно разни мили животинки ми се радват, скачайки ми по краката, късайки чорапогащите или душейки ботушите. Без каишка, естествено, защо да ограничаваме правата и свободите на домашния любимец Tired.
Иначе законови рестрикции има- глоба за непочистване след домашния любимец, глоба за куче без намордник в градския транспорт, глоба за свободно пуснато куче в парка и на улицата. Но аз поне не познавам ни един глобен.
На всеки ъгъл има колонка с хартиени торбички за кучешки изпражнения- от десет собственици един ги ползва.

Интересно ми е как е ситуацията в другите държави- има ли законови норми за битието на домашните любимци в градска среда, и следи ли се за спазването им?

# 1
Германия-Кьолн-има си закони,има си глоби,има си безплатни торби4ки по улиците,  има си и по4истващи,има си ку4ешки площадки,НО си има и достатъ4но куп4инки по улиците!
Дори бих казала пове4е от достатъ4но,особено сутрин и особено в по-централните 4асти на града.Сега живеем в доста по-тих и семеен квартал и тук слава богу са много по-малко.
И като 4уя поредния мит,как в 4ужбината никъде нямало и ме напушва яко на смях Whistling
Единствено наистина няма бездомни животни!

# 2
холандия - абс както в чехия.

няма бездомни кучета само.

# 3
Американците си чистят. Понякога има непочистено. Не мисля, че е въпрос на глоби, а на култура на пазене на обществените пространства, която се е развила с времето.

# 4
и в Париж е като в Прага Sickплюс човешки такива
и смърди на урина
и в метрото не ми се влиза
за чистене чистат...някои,но е трагедия
няма бездомни кучета  Mr. Greenв града

# 5
Канада - всеки си чисти след кучето. Много рядко съм виждала нечистотии.
Няма улични кучета, ама нито едно Naughty И котки също.
Само катерици и ракуни кръстосват улиците Grinning

# 6
Aмериканците си чистят, защото глобите са сериозни. Преди няколко години четирима комшии изгоряха с по $350 ли беше или $400 ли на куче, защото ги пускаха без каишки в близкия парк. 
Друг е въпросът, че като видиш другите да го правят и някакси ти става съвестно, пък и какво обяснявах на гости от България наскоро - нали утре пак там ще мина и ще го настъпя  Grinning

# 7
  • Germany
В Познан картинката с изпражненията по улиците е същата, като в Прага, но повечето детски площадки са заградени и вътре кучета не влизат. Куче без повод не съм виждала до сега, а има много домашни кучета. Често ми се случва даже, като ме видят с децата или да минават с кучето на отсрещния тротоар или да го преместят от другата си страна за да няма досег с децата. Бездомни кучета и котки няма.

# 8
Безстопанствени животни и тук няма, но котките редовно сами си излизат на разходка.
Купчинки - въпрос на възпитание и личен морал е. Някои събират, други се правят на разсеяни... навсякъде едно и също. Баща ми в България събираше след кучето и едва дето не му се подиграваха  Rolling Eyes
Тук срещам рядко, в Брюксел беше ад  Crazy

# 9

В Германия ситуацията варира страшно много според квартала и града. На мястото, където живея в момента редовно виждам стопани да не почистват и никой не се впечатлява особено. Преди бях в едно малко, спретнато провинциално градче, там глобяваха за всичко, което се сетят и купчинки не съм виждала. Бездомни животни няма, само зайчета често се виждат по полянките.

# 10
И  в Италия сигурно варира - от община на община..
При мен е чисто и дисциплинирано, много съм доволна.

# 11
  • София
Русия: в републиката, където съм аз, кучетата не са много популярни. В магазините от един рафт 2/3 са с продукти за котки и 1/3 - за кучета. Има улични кучета, но безпризорни котки няма. Кучетата задължително са на повод. Пуснати съм виждала единствено на тренировъчна площадка. Купчинки има, но по-малко, което се дължи не на почистването, а на по-малката кучешка популация.

# 12
И  в Италия сигурно варира - от община на община..
При мен е чисто и дисциплинирано, много съм доволна.

1:1. До квартал си е. Ако си в център ще настъпваш. В suburb няма да видиш.
Едно дори не съм видяла около нас вече 3 г.

# 13
Не мисля, че е въпрос на глоби, а на култура на пазене на обществените пространства, която се е развила с времето.
Съгласна съм.

В нашия град е чисто.

# 14
  • Rio de Janeiro/Austevoll/Varna occasionally
Рио де Ж. - улични кучета няма, въпреки че има много домашни. Купчинки по улиците също няма, поне по централните, в квартала, в който живея - също. Хората си разхождат питомците с найлонови торбички и използват кошчетата за кучешки отпадъци по предназначение. Други извращения по улиците може и да се намерят, ако човек се разхожда рано сутрин, но поне чистят и към обяд няма и следа от мръсотията. За мизерните квартали нямам представа дали има купчинки по улиците, но улични кучета няма, а домашни едва ли много живеещи в такива квартали могат да си позволят.

Общи условия

Активация на акаунт