За кучетата и хората- по държави

• 4 323
  • 34
  •   1
Отговори
# 30
А със свободно пуснатите кучета на всякъде из парка , как стоят нещата ? Thinking

# 31
Не мисля, че е въпрос на глоби, а на култура на пазене на обществените пространства, която се е развила с времето.
Съгласна съм.

В нашия град е чисто.

И тук така. Но и много рядко виждам някой да разхожда куче.

В Австрия пък имаше кучета навсякъде, защото ги пускат по магазини, ресторанти, кафета. А също беше чисто, хем в центъра живеех.

# 32
  • Монреал
Изма вече е писала за Канада, само да добавя, че на детските площадки е забранено за кучета, има глоба от 300$, ако си спомням правилно. Това не спира разни невъзпитани люде пак да си мъкнат псетата и да ги пускат по пързалката  Shocked, даже съм виждала и да ги люлеят молА ви се  ooooh!, а като им направиш забележка те гледат като полезно изкопаемо и отварят голяма уста да спорят - извода е, че идиоти има навсякъде по света. Един ненормален даже си качи кучето да го пои от чешмата, от която пият вода децата, е тогава вече ми кипна и подадох жалба в полицията, интересното е, че в следващите няколко седмици редовно патрулираха през парка, явно взимат такива оплаквания съвсем сериозно.
В някои паркове има специални обградени места за кучета да бягат на воля.

Да допълня, че сигурно звуча като някаква куче-мразка Mr. Green - аз обичам кучетата, но като не познавам дадено животно, хигиена, дали му е благ характера и тн не искам да си разнася бактериите по пързалката примерно или пък да рискувам да ми захапе отрочето. Ясно е, че за собственика, кучето му е най-милото, ама не разбирам защо очакват и аз да се умилявам задължително, особено че има установени закони за парковете.

И още да допълня, за един котак, който редовно ни идва на гости, а съм оставила балкона отворен, а се е примъкнал вътре хехехе, много е готин, сигурно живее някъде наоколо и го пускат да се разхожда.

Последна редакция: чт, 26 дек 2013, 19:41 от Тарилилей

# 33
  • Оптимист по принуда
Общо взето е чисто,но си зависи от квартала и града.Живея в малко градче и стопаните на кучета си почистват.Е,случва се и да попаднеш на някоя 'мина',но не е страшно..

# 34
  • Между гори и планини
Плейнфилд, Индианаполис - няма безпризорни животни, няма никаква мръсотия, и прах няма. Като облизано е. Има само катерици и зайчета по полянките, влизат и в дворовете. Понякога домашните котки излизат, но са с каишка с координатите на собственика, предимно кастрирани и с махнати нокти на предните лапи. Кучета има почти всяко семейство в двора, ако излиза е с каишка и собственика обира след кучето си всичко! Дори в парковете са с каишка. Има специални кучешки паркове, има и специални плажове. Абсурд е да си пуснеш кучето на плаж свободно, ако той не е специален само за това.
П.П не знам как е по гетата.

В Ташкент, Узбекистан - там е излизано, много, много чисто, жените излизат и чистят и мият всяка сутрин пред къщите или блоковете.
В Кингстън, Ямайка - там си е мизерия от всякъде (без скъпите места), има страшно много човешки отпадъци, които задръстват канализацията в дъждовния период.

Общи условия

Активация на акаунт