Ослабване без глад, може ли?

• 26 028
  • 443
  •   1
Отговори
# 90
Наясно ли си, че англ.сол изтегля калция от кости и зъби???

Английската сол също изтегля токсините към червата. Пие се по една супена лъжица сутрин разтворена във вода. Кравето мляко също изтегля калция от кости и зъби според някои теории, така че...

mystic woman, не съм чувала това за ориза, но има разтоварващи дни само на ориз.
Сетих се и за житния режим (по Дънов) - там се накисва житото и се яде + ябълки, мед и орехи - за 10 дни.

# 91
Интересно ми е да се посочи конкретно кои/какви са тези токсини newsm78 Дали е същото, което някои наричат шлаки? Embarassed

# 92
  • София
Е,писах 2часа и всичко ми се затри ooooh!
с две думи,важен е начина на живот и здравословното хранене и движението,опитвам се да започна да се храня така Peaceмалко ми е трудно все още,но не се отказвам...за месото да кажа и моето мнение,мисля че червените меса са вредни,наблягам на пиле и риба,сега ако някой ми каже от къде да си набавям домашни пилета  bouquet
 исках да питам за витамин д-то,не разбрах,как и с какво трябва да се приема,аз го пия сутрин на гладно с него взимам и капсула омега 3 newsm78

# 93
А защо да са вредни червените меса? Защото съдържат холестерол ли? Thinking

# 94
Моля да се образовате първо и след това да сипете глупави и смешни изказвания.
За кое, за това че свинете нямат лимфна система и ядат всякакви отпадъци или за това че някои от практикуващите въпросния режим не са наясно всъщност с него? Бихте ли се обосновали вие? Също забележете, че темата не е ВМ НВД, за който режим си има отделна тема. Ако обичате изчетете внимателно написаното в последващите цитата ви постинги.

Вместо да стреляш напосоки, пусни линкове с това инфо и обясни човешки какво и защо

Според мен не напразно именно прасетата се използват за синтезиране на инсулин за диабетици и именно на тях се възлагат надежди за отглеждане на органи за трансплантация

# 95
  • София
А защо да са вредни червените меса? Защото съдържат холестерол ли? Thinking

заради рака на дебелото черво!

# 96
  • SA
Понеже Адриана я мьрзи да си направи бьрза справка в интернет :

Схема на лимфния дренаж при свиня.
За храната на свинете - всички животни, отглеждани вьв ферми ядат това, което им се даде. Те не ходят да се ровят по буклуци и т.н. Пилетата за месо например се хранят сьс специални смески ( с доста химия в тях) за да наддадат бьрзо на тегло в рамките на 3 месеца. Сьс сигурност им се дават и хормони за бьрз растеж , защото сьм виждала пилешки плешки с такива размери, че не дай си боже подобно пиле да те срещне по тьмно на пуста уличка  newsm43.
И сьщо, забележете, че темата тук е за отслабване без глад и е доста по-естествено да се коментира ВМ-НВД, отколкото прочистване с ориз и плодове.  Peace

# 97
Цитат

Глупости на търкалета! Laughing Чети сериозни източници, а не жълтата преса.

# 98
... защото сьм виждала пилешки плешки с такива размери, че не дай си боже подобно пиле да те срещне по тьмно на пуста уличка  newsm43.

Joy Joy Joy

# 99
това с ориза е за прочистване на ставите от наслагванията там
кисне се 5 дни ,но е достатъчно от вечерта
сутринта се сварява и изяжда на гладно
не се яде и пие вода 5 ч след това
не помня колко време се прави Thinkingседмица или две
след това си ядеш като хората Laughing
този метод  видях в една стара книга

тя станала и забавна темата
мен ме интересува не само полезността на храната,но и вкуса й
също така да е сезонно и произведено близо до местоживеенето ми
свинското и маслото от Нормандия са ми много вкусни Grinning,а киноата ми е безвкусна
спирулина има отвратителен вид и идва от майната си
да не ям месо за да опазя планетата ooooh!
сега се опитват да ме убедят колко са интелегентни животните,а аз ги ям Mr. Green
то това,че са интелегентни може и да вярно Thinkingте се хранят, когато са гладни и с подходяща за вида им храна (нали днешни пилета все пак не ядат месо?)
ние едно време викахме на това инстинкт за самосъхранение

Последна редакция: ср, 13 мар 2013, 11:34 от tania6

# 100
Цитат

А ти, вместо да пишеш общи приказки за жълтата преса, обясни човешки.  Simple Smile

Аз също мисля, че наблягането на месо в начина на хранене има всички "шансове" да доведе до рак на дебелото черво.Защо?
Дори и вие, спазващи тази диета, не отричате , че тя има като страничен ефект запек.Който провокира появата на хемороиди, фисули, фистули....като цяло проблеми с дебелото черво, застой на храна, която гние в тялото, непълно изчистване на червата и т.н.А това си е потенциална канцерогенна среда.
И не е от жълтата преса.    Laughing

# 101
  • София
При мен проблемите с запека имат пряка връзка с Хашимотото и усвояването/преработката на въглехидратите - откак съм на Метформин запек нямам.

# 102
  • София
Цитат

А ти, вместо да пишеш общи приказки за жълтата преса, обясни човешки.  Simple Smile

Аз също мисля, че наблягането на месо в начина на хранене има всички "шансове" да доведе до рак на дебелото черво.Защо?
Дори и вие, спазващи тази диета, не отричате , че тя има като страничен ефект запек.Който провокира появата на хемороиди, фисули, фистули....като цяло проблеми с дебелото черво, застой на храна, която гние в тялото, непълно изчистване на червата и т.н.А това си е потенциална канцерогенна среда.
И не е от жълтата преса.    Laughing

Peace
имам раково болен в семейството и ако се задълбочиш Cioccolata,ще ти настръхне косата,но ти си яж месо,изборът е личен Peace

# 103
  • София
Това за запека не е вярно. Като ям по ВМ НВД нямам запек. В момента в който започна да ям въглехидрати и проблемите ми с корема започват. Подуване, болки, запек.

# 104
Katarin X., тези дни поствах линкове във форума по тази същата тема, но ще постна пак - става въпрос за анализи, които доказват, че проучванията, в които се говори за вредност на червеното месо, всъщност не доказват нищо, защото са неправилно проведени, а често и данните са неправилно анализирани. Ето:

http://www.marksdailyapple.com/processed-meat-death-mortality-study/
http://www.zoeharcombe.com/2012/03/red-meat-mortality-the-usual-bad-science/
http://www.fathead-movie.com/index.php/2011/05/26/the-lastest-me … s-cancer-bologna/
http://www.marksdailyapple.com/will-eating-red-meat-kill-you/#axzz2NCjr2rfU (авторката тук е Дениз Мингър, а не Марк Сисън, нищо, че е в неговия блог)
http://eatingacademy.com/nutrition/is-red-meat-killing-us

Има и много други по въпроса. Разбира се, на английски са, но нямам време да преведа всичко под слънцето. Embarassed

Да, тези източници са блогове, а авторите им са блогъри Sunglasses Е, Питър Атия (последния линк) е лекар все пак. Но въпреки че другите не са лекари, анализират "проучванията" доста сериозно и абсолютно им вярвам на изводите.

Между другото, има вече данни, че високата консумация на храни с фибри, особено зърнени източници, се свързва с повишен риск за рак на дебелото черво Peace

Общи условия

Активация на акаунт