Тук юмруче, там - ритниче, расте скорострелно моето ЮНСКО мъниче!

• 27 040
  • 745
  •   1
Отговори
# 105
Добро утро момичета  Grinning
Петроханче, Криска сега се сещам че на мен ми даде направление за гестациония диабет още миналия месец някъде в 23 седмица съм била защото казах на док че единия крак ми се подува малко. За съжаление повечето доктори са такива че не си ли искаш направление няма да даде. Моят много забравя. Онзи ден като бях при него му казах че пак ми се подуват вече и двата крака и то докато спя каза че ще ми премери кръвното и ще ми даде направление да си пусна една урина и забрави  Crazy и аз забравих като ме стресна с тази щитовидна жлеза  Blush
Имайте предвид за изследването ако е глюкозотолерантен тест да си купите предварително от аптеката едно пакетче глюкоза което се разтваря във вода. Взимат ви кръв и веднага трябва да я изпиете и след това още 2 пъти ще взимат кръв.

# 106
Пфуууу,аз на тази тема чак тук се включвам. Супер е   bouquet.  Не сме се спряли в къщи,все някъде скиторим.  
petrohanka,дано си си поспала след това ранно включване и най-вече скоро да ти се решат проблемите със зъбите. Само като се сетя как ми се трошаха зъбите като родих и сега тръпки ме побиват.... Praynig Praynig Praynig.
За мазането-аз се мажа с кокосово масло на Икаров,обаче свърши преди седмица и сега съм с бебешко олио,което не ми попива добре и днес ще се поразходя за нещо подходящо,този саносан   ли беше  newsm78  
е го потърся.
cveti891 и аз  се шашка за размерите на бебето.  В 23 г.с док каза,че е към 500гр. все малко ми се вижда  Thinking.

# 107
И аз ходя при д-р Начев за щитовидната жлеза. С хашимото съм, от което никога не съм имала никакъв проблем и никога не се е налагало лечение. Но като забременях ТСХ ми беше 2.31, според някои доктори това е ОК, трябва да е под 2.5.
Само ТСХ ли ти изследват?

# 108
  • Sofia
Kalinchica на мен ми каза да се изследвам докторката, която ме следи от клиниката и не е ставало въпрос за направление, но другата седмица съм при АГ и ще питам дали могат да ми дадат... Аз така съм свикнала да ходя директно да си плащам, че даже не се замислям че мога да си спестя някои суми (не че много напред с финансите  Simple Smile, просто за по-бързо)
Аз ходя обикновено в Бодимед, че ми е близо до работата и там си ми дават глюкоза... това изследване съм го правила няколко пъти заради инсулинова резистентност и ми е напълно познато  Joy. Само не ми харесва, че трите пъти ме бодат на отделни вени, вместо да ми сложат един абокат и готово - така са ми правили преди години в друга лаборатория... И без това през 2 седмици ходя да ме боцкат за нещо и редувам вените, така ще ми ги набоцкат всичките на куп  Joy

# 109
Момичета много ви благодаря на всички за моралната подкрепа,

Vilito86 благодаря ти за телефона ще пробвам да намеря един доки в квартала,за който Ади ми писа,и ако не успея за днес ще звънна на твоя Hug стискайте ми палци Praynig

# 110
  • София
Моят доки като ми пукаше първите кръвни изследвания май бях в 12-14г.с тогава ми пусна и ТСХ, без да си искам, така прецени, резултата ми беше 0.65. Други хормони на щитовидната не ми е пускал, трябваше ли?
Преди време(в края на 2011) ми беше пуснал пълния набор изследвания на шитовидната, когато се опитвах да забременея и не можех и се оптивахме да разберем защо нямам овулация (нищо че Коновалова от клиника Щерев без преглед без нищо просто реши че ми било генетично заложено да нямам овулация newsm78). Та тогава всички хормони си ми бяха абсолютно в норма, затова се надявам сега да нямам отклонения. Тогава ходих и на ендокринолог и тя ме прегледа и каза че нямам причини да се съмнявам нещо в щитовидната, ама знам ли я тая от 25ДКЦ колко е добра. Нищо, ще разчитам само на ТСХ-то и няма да го мисля.

# 111
cveti891 ами то си е доста индивидуално с размерите на бебетата чувала съм,че зависи също от големината на родителите(ако са по-високи).Нашата беба беше 630 гр в 23 седмица някъде та мисля че е нормално в 25 да е някъде около 700-800 гр.

аз вчера бях на ЖК - бебчо тежи 802 гр в 25 седмица. за мен е нормално - не съм от дребните жени, още по-малко таткото-той е много висок и едър и определено не очакваме дребно детенце, на всичкото отгоре е и момче. така че всичко си е строго индивидуално.моят лекар ми беше казал че   бебето приема окончателните си килограми през 38 г.с. и всичко си зависи от едрината на родителите, особено от бащата.

# 112
  • София
Определено съм съгласна с теб, сина ми се роди в 37г.с и беше 3200г/52см съвсем нормално бебе, таткото е доста висок и едър а аз съм тапишонка, но бебето беше огромно. ДОктора предвиждаше до 40г.с да мине 4кг.

# 113
  • Sofia
И аз ходя при д-р Начев за щитовидната жлеза. С хашимото съм, от което никога не съм имала никакъв проблем и никога не се е налагало лечение. Но като забременях ТСХ ми беше 2.31, според някои доктори това е ОК, трябва да е под 2.5.
Само ТСХ ли ти изследват?

И ФТ4 се изследва. По принцип аз съм пускала преди и ТАТ и МАТ, но от забременяването насам, всеки месец пускам контрола на ТСХ и ФТ4.

# 114
Добро утро, момичета Party

Тази нощ сънувах, че раждам и беше толкова истинско и бебето беше много хубаво. Сега съм в страхотно настроение и ми е любопитно до колко ще изглежда наистина като в съня ми  Joy

Приятен ден на всички!

# 115
  • София
Оф аз пък снощи сънувах ужасен кошмар, сънувах как с таткото с колата падаме в едно езеро, а малчо закопчан на задната седалка в столчето и не можехме да се измъкнем. Събудих се много разтроена и макар че малчо беше до мен (че и той беше сънувал някакъв кошмар и сутринта го взехме при нас че много плачеше) и си го гушках, пак като затворех очи и се опитах да заспя се връщах на същото място в кошмара. Баси работата. Сега толкова ми се спи, чувствам се като пребито куче.

# 116
  • София
Здравейте и от мен момичета, днес беше последната лекция в мола и томболата, но тъй като цяла нощ не успях да мигна от този нос и болки в кръста реших да си остана у дома.
Надявам се бързичко да се оправя, че като ми е запушен носа се чувствам ужасно - и главоболие и ужас направо...

Айде цункам ви и ми е интересно колко награди сме взели наште мамчета  Hug

# 117
  • София
Алекс защо е последната лекция? Повече няма ли да има? Аз тъкмо се бях настроила като изляза в отпуска да ходя по такива мероприятия Sad

# 118
Здравейте коремчета Hug
Порблемите със съня и аз ги имам - тъкмо си легна и почват да ме ритат, после ми се ходи до тоалетна, после почват "любимите" ми вече киселини и така цяла нощ. Незнам като още ми натежи корема как ще я карам без сън...
За мебелите сме взели ето това креватче http://www.ikea.com/dk/da/catalog/products/00115751/ - най-ефтинкото, но инвестирахме в много хубав матрак, което за мен е по важното и от същата серия маса за преобличане http://www.ikea.com/dk/da/catalog/products/20045205/ . А за шкафа взехме ето тази етажерка http://www.ikea.com/dk/da/catalog/products/50103086/ , в която влизат много красиви кутии. Взех 3 черни и 3 прозрачни с лилавичак оттенък и оставих 2 места празни да нареждам неща за бърз достъп. Мисля там да прибирам всички дрешки, играчки, одеалца и ми се струва доста практично.
За витамините - аз си ги пия от началото на бременността и не съм забелязала да ми влияят на теглото. От началото отслабнах, после взех много бавно да качвам, после се закотвих без да мърдам един месец и сега последния месец и нещо качвам със супер скорост. И всичко това докато си пия едни и същи витамини по една и съща схема. Дотук съм качила 10 кг. което лекарката ме увери е чудесно, като се има предвид, че съм с близнаци...
Пожелавам ви весел ден  Hug

# 119
  • София
adelina_bg лекцията е последна за този цикъл от лекции, след днешната вероятно ще има кратка пауза и ще започне нов цикъл от лекции, но незнам от кога. Като го обяват ще пиша  Hug

Сега си гледам календарчето в зачатие и ми стана едно такова мило Simple Smile гледам минали 190 дни, остават още 90 Hug колко бързичко лети времето Hug

Общи условия

Активация на акаунт